I love cats





& ja, jag älskar katter. Har en liten knas som heter Ophelius, 1 år gammal och supersöt.

Just nu; nyduchad (hejdå rengöringssåpa!)
I kväll: förhoppningsvis hem till K-tina.

Later.

Fröken Ruter

En sväng på stan resulterade i;


Jag gillar rutigt. Det är lätt och roligt att experimentera med & jag gillar att experimentera med kläder. Kläder är att utrycka sig. Vara sin egen och vara stolt. Mixa & lek! Vem vill gå omkring och se ut som en levande skyltdocka från HM? Tacka Second Hand.

Nu ska jag packa upp lite kartonger.

Later.


En virrig amatörstädare

Hej Bloggen!

Som jag skrev igår har jag städat hela förmiddagen - flyttstädat. Under året hade jag nämligen hyrt ett rum. Nu ska jag vara hemma med mammsen & pappsen i en månad till (!) När jag skriver städa menar jag verkligen städa - inget "plocka-upp-en-sak-här eller vik ett plagg dör - nej, städa - från kl 07.30 till 11.00. Dammsuga, moppa, torka... allt! Jag är däckad, trött, utkörd - nu inser jag vilket sjukt underskattat yrke städare är, egentligen. Bara tanken på dessa sysslor 8 timmar per dag, 7 dagar i veckan får mig att vilja fly från dammsugaren! Vartfall är jag stolt över mig själv - jag fick faktiskt beröm för resultatet. Nu blir det vila och spotify!


Jag idag, bokstavligen. Jag sprang omkring som en toker! En virrig amatörstädare, minst sagt.

Later.

Karamell & kaffe tvål.

Hej bloggen!

Duschtvål med doft av karamell och kaffe - hur låter det? Oväntat och uppseendeväckande i hyllor av de klassiska blommor-av-alla-de-sort dofterna. För att stilla er nyfikenhet - för jag fattar om ni undrar - den luktar underbart! Jag menar det, den luktar verkligen som godis. Småroligt är det att den kommer från ett spanskt märke (!) som även hade doften choklad & mynta. Hur mycket mys blir det inte att kliva ut från duschen och lukta karamell?


Imorgon ska jag lukta godis!

Ska sova strax. Upp imorgon tidigt men inte för någon rolig utflykt utan för ständing! Tell you more tomorrow. Sov söt!


Later.


Nyshoppat från Gina

Hej Bloggen!
Nu var det kvällen & sista juli imorgon. Tiden, sommaren, går allt för fort ibland. Men även hösten kan vara hälig, allt beror på en själv. Man kan vara hur optimisisk & glad som helst och det bestämmer jag att vi från och med nu ska vara, eller hur? Be happy!

Finns det någonting bättre än sommarrea när man sparar pengar och behöver sommarkläder? Svängde in på Gina idag och fyndande;





Jag gillar kjolens neutrala färg, och spetsen. Perfekt att experimentera med!

Later.


Regn & shopping i Växjö

Hej Bloggen!

Är det bara fint väder i Skåne, eller? Enligt väderprognosen har det regnat mycket i Sverige, vilket jag har fått smaka på idag! Växjö är verkligen en supermysig stad men med uppfällda paraplyer och iskalla regndroppar förlorar alla städer sin charm. Men man ska vara glad ändå - speciellt när det är sommarrea och jag behöver sommarkläder!

 
(jag var inte beredd - pappa gillar att retas!)


 
Blev lite shopping inne på Gina. Eller hur har Gina bästa sommarrean? Bäst priser & kläder som verkligen är snygga.

Later.


Svek?

God morgon!

Fick ett sms av en person en gång; angende min flytt. Denne skrev någonting i stil med "fattar du inte - när du flyttar sviker du alla dina vänner"  Vad tycker ni om det påståendet - inte så lite sagt, eller hur? Själv blev jag både ledsen och upprörd när jag läste det. Upprörd för att man kan ha så fel och ledsen för att man kan betrakta det så.

Det är klart att jag kommer sakna både vänner och familj; jag kommer säkert att drabbas av hemlängtan mer än en gång. Det är saker man får ta - eftersmaken, biverkningarna - kalla det vad du vill men den är lika sur för oss alla. Trots det är flytten fortfarande det jag vill - det jag vill . Jag gör inte detta för att såra någon utan jag gör det för att det är min dröm. Mina drömmar är prio ett. Skulle jag istället stanna hemma med orsaken av att mina vänner skulle bli sårade sviker jag bara mig själv. Och det är mycket värre. Dessutom; riktiga vänner blir glada för ens skull när drömmen blir sann. Mina vänner var underbara och är det ännu. Visst, det kommer att bli tufft. Men det får man ta för jag tänker inte svika mig själv.

Dagens planer; Växjö! Kameran nerpackad. Bloggar när jag är hemkommen.



Later.


Nattinlägg

Kan ni, precis som jag, inte somna? Har jätteproblem med det, särskilt nu på sommaren då det ofta kan bli sena nätter och förmiddagar. Men på sommarlovet ska man njuta - och speciellt sömn som ofta är en bristvara under skolåret.

Vill ni veta något roligt - imorgon ska jag till Växjö! Pappa ska nämligen jobba där uppe och frågade om jag ville hänga på -  och det är klart jag vill! Har inte varit där på länge och utifrån mina minnen är det en trevlig stad. Har ingen aning om vad jag egentligen ska göra, men jag älskar spontana äventyr! Dessutom vill jag passa på att tacka för alla kommentarer som jag fått hittils - ni ska veta att det betyder mycket för mig.


Inatt ska jag drömma om Spanien - längtar något hemskt. Har fått frågor om varför jag ska flytta ner - ska plugga på Svenska Skolan. Undrar ni något är det bara att fråga!


Later.

Solig dag i Båstad

Hej Bloggen!

Kom hem för kanske en timme sedan efter en solig och lyckad dag i Båstad. Har ni inte varit där så åk ditt! Staden är verkligen värd sin popularitet - oerhört mysigt och vackert. Strosade omkring och tittade i affärer, besökte stranden och njöt av utsikten. Drack en kopp kaffe på ett café och tittade på semesterglada som gick förbi. Det är såhär sommardagar ska vara - varma, lata och alldeles, alldeles underbara.

Kameran gjorde mig inte besviken heller. Lätt att använda och bilderna blev bra, dock hittar jag inte zoomen. Det står på kartongen att det ska finnas, så jag får undersöka noggrannare. Men det ska lösa sig även om jag är något otroligt oteknisk.




Jag är classic black. (kaffet) Hur vill du ha ditt? Tell me!


Klänning: BikBok Jeansjacka: VeroModa Väska:Lindex Skor: Reebok

Nu blir det film!

Later.



Dags för Båstad!

Godmorgon!

Känns bra att vara vaken så här tidigt för en gåns skull. Har precis satt mig framför datorn med en kopp svart bryggkaffe. Ärligt talat - är det inte fler än jag som tycker att classic bryggkaffe är sjukt underskattat? Nu ska det vara latte hitt och ditt och jag vet inte vad. Vanligt bryggkaffe är hur gott som helst och dessutom sjukt uppiggande när nattimmarna varit få.

Dagens planer är Båstad. Vet inte riktigt vad som ska ske där men eftersom jag aldrig varit där (och jag har bott i Skåne i 8 år) så bara att komma ditt ska bli spännande!





Jag för några minuter sedan - med det självklara morgonkaffet.

Bloggar när jag kommer hem. Ha en härlig dag!

Later.


Canon ixus 95 pink

I juni fick jag en ixus 95 pink av mamma. Hade sett den helt spontant på elgiganten, and feel in love. Hur underbar är inte den? Som den otekniske jag är har den mest legat i kartongen den senaste månaden - (i och med kostnader för flytt har jag inte gjort så mycket denna sommar - slantar ska sparas!) Men i och med bloggen skulle det vara trevligt med lite färska pics, har trots allt en månad kvar i Sverige så idag kände jag mig mannad och slet upp kartongen.



Denna skönhet ska följa med på äventyr i Spanien! Hur underbart låter inte det? Mjau...

Sängen kallar, upp tidigt! Ska nämligen till Båstad imorgon!

Later.

Resevaccinerad

I princip alla länder - utom Europa, USA och Japan - finns det risk att drabbas av Hepatit A+B. Jag vet ingenting om dessa sjukdomar mer än att man blir rejält sjuk och att det kan ta år att återhämta sig. Även om Spanien ligger i Europa ligger landet i riskzonen för båda sjukdomarna. Åker man som turist till Spanien är det inte nödvändtigt att ta vaccinet men alltid bra att ha i åtanke då det ger ett permanent skydd. 

Själv ska jag ta Hepatit A+B samt polio (barnförlamning) & varje spruta kostar omkring 500 kr - sammanlagt rör det sig om fyra sprutor. Idag tog jag den första - paaaaniiiiik! Jag lider av enorm sprutfobi och grät bokstavligen som ett barn. Men jag vet hur viktigt det är - hellre en spruta nu än att vara riktigt sjuk därnere, tårarna får trilla i Sverige istället :)

Tips: ska ni ut & resa så googla - Hepatit A+B finns i nästan hela världen, och jag vet att A-versioen får man via mat Vaccinet är absolut värt både pengar + lida. 




Har inga speciella planer för kvällen, utan ska ta det lugnt. Kanske lite film? 

Later.

This is me

Mitt namn är Lena Tallberg. Jag är 17 år gammal och bor i den skånska staden Kristianstad. Den 3 september flyttar jag till Spanien, närmare bestämt Fuengirola, utanför Málaga på solkusten. Där ska jag studera nv på svenska skolan, dvs att alla mina lektioner kommer att vara på svenska. Jag har alltid velat studera utomlands, och att det just blev Spanien var faktiskt mest av en slump. Pappa har några bekanta, och via dem hörde vi talas om skolan. Klart att jag är nervös & funderar över vad det är man har gett sig in på - men jag vet att detta är någonting jag verkligen vill! 

Mina spanska kunskaper är inte stora, som jag skrev igår, kan jag bara enstaka ord. Jag läste steg 1 i ettan, men språklektionerna var inte de allra bästa - så det är klart att jag är nevös inför det "språkdilemma" jag kommer att hamna i. Men jag har bara fått positiv feedback, och uppmanningar om att språk lär man sig relativt snabbt när man bor i landet. Desstuom kommer man inte långt på engelska där nere, så jag är tvungen att lära mig spanska så snabbt som möjligt. Och hur coolt är det inte att kunna spanska? I can´t wait!


Jag utklädd till Piano. Skulle till en maskerad med musiktema.

Later.


Känner mig redo!

Har fixat en del på designen - det är inte lätt för en nybörjare men jag fick till en pre-spain design som får duga tillsvidare. Har sett att jag haft omkring 40 besökare trots att jag inte uppdaterat/gjort någonting med bloggen - underbart! Det gör verkligen så jag känner mig redo för att blogga - snart är det dags! 

Klockan är 03.30 på natten & jag har planer för morgondagen, sängen kallar! Ska skriva ett "presentations-inlägg" - lite om Spanien, mig och vad som ska hända under året! På tal om Spanien sitter jag har och lyssnar på en spansk låt och det ända jag fattar är typ "Bailar". Har bara läst steg 1.

Nej, nu var det sängen!

Later.


RSS 2.0