Helsinborg;

Hej Bloggen!

Nu är det natten… har varit hemma ett tag men har haft fullt upp med dammsugaren. Hur galet det än låter har jag dammsugit myror. Säger bara en sak; den årliga myrinvasionen är inte att leka med. Dock får dammsugaren iväg dem för ett tag men när jag kom hem var de överallt. Ja, vi ska införskaffa gift. Och jag känner att det bör bli snart snart snart.

 

Annars har jag haft det trevligt i Helsingborg. Kom på kvällen och drack gottgott hotellkaffe (kaffe-freaket Lena!) och sedan somna i gosiga vita lakan. Pappa åkte tidigt tidigt till Gotland men jag tog god tid på mig, käkade hotellfrukost och gosade i de vita lakanen till MTV i bakgrunden. Det var en fin morgon dock inte lika fint utomhus. Lite småkyligt och när mitt tåg senare på dagen rullade in i K-stad hade himlen intagits av mörka moln. Det var mindre trevligt. Lite shopping blev det under dagen, söta underkläder som förgyller även den kyligaste dagen. En fin tisdag som avslutas med fotboll tillsammans med mamma.

Mys i vita lakan. (och en massa tid på sig)


Hej Helsingborg! Hotellutsikt. 

Åh, Alicia – ditt blogginlägg får mig att börja gråta. Jag saknar er!! <3 Det är inte slut – det har bara börjat!

Nu hade jag tänkt sätta på lite ballar av stål, det är det fina med att vara i Sverige när man har skrattbehov – play-programmen! Jag älskar att sätta på ngt roligt TV-program när jag känner för det, behöver skratta/gråta (behöver inget sorligt – gråter gör jag redan) eller när man inte kan somna (även att jag är trött nu, fast det är jag alltid…hmm…) Imorgon ska det bli en fin onsdag. Först ska jag luncha med Kristina och som den budget-tjej jag är har jag lagat egen mat, fast erkänn att jag är flitig också :P Sedan ska jag tillsammans med matilda och några av hennes vänner åka till Sölvesborg! Det ska bli roligt.

LATER


Sötnosen;

Hej Bloggen!

 

Titta vem jag hittade när jag var nyhemkommen:


Nu är väskan packad… och det bär av till Helsingborg. I natt blir det att bo på hotell och imorgon att strosa omkring i affärer, kanske köpa något och sedan ta tåget hem till K-stad. Hoppas på solsken!

LATER


En fin eftermiddag med Amina;

Hej Bloggen!

 

Jag lever! Oroa er inte – och dessutom mår jag fint. Det är måndag och jag har planer hela veckan, vackra planer dessutom som gör mig varm i magen. Det kommer att bli en toppenfin vecka, dock börjar jag jobba nästa så då blir det mindre trevligt. Fick prec reda på att jag ska börja 07.00 på morgonen! Jisses! Hur ska jag klara detta när jag till och med tyckte att svenska skolans nio var ett morgonhelvete. Fortsättning följer nästa vecka…

 

Igår var jag med Amina under eftermiddagen. Det var riktigt trevligt och jag älskar hennes nya kortklippta frisyr även om jag inte tillhör kategorin ”modiga människor som klipper av sig håret” fast Amina klär i kortklippt. Det blev tedrickande och tjejsnack på högsta nivån. Vi la oss också ute på filten i solskenet och diskuterade studdsmatte-aktiviteter. Det var trevligt.

På fredag ska Amina dansa på Kristianstadsdagarna och då ska jag självklart ta mig in till stan för att titta på sötnosen. Det kommer att bli roligt!

Dricka Sangria och titta på fotboll i Spanien är uuuunderbart! Spanjorer och fotboll är en energibomb! Nu ska ju Spanien spela mot Tyskland på onsd och enligt pappsen kan det bli en tuff match. Som tur ska jag träffa Matilda då så jag slipper plåga mig själv med den bitande spänning det innebär att verkligen heja på ett lag och det är jag glad för. Det är bra, man ska distrahera sig själv, för stunden ta bort tankar som bara gör en frustrerad, göra någonting för att slippa tänka. Som i förmiddags då jag dammsög hela huset. Inte den roligaste morgonaktivitet kanske (dock roligare än att sopa gator!) men istället för att älta fick jag plågas av dammsugar-oljudet. Jag fick tänka på annat och nu lyssnar jag på dåliga låtar på spotify! Varför? Domme vet!

 

Hur som – idag åker jag till Helsingborg med pappa. Ingen update förrän imorgon kväll alltså. Ha det så fint fram till dess!

LATER


Billigt kaffe och andra fynd;

Hej Bloggen!

 

Ikea är bra! Dessutom har de billigt kaffe – hur glad blir inte Lena av en kopp för femman med ingående påtår? Som ni vet har jag varit fröken flitig denna vecka och storstädat mitt rum. Personligen känner jag mig mer sugen på att second handfynd, är verkligen tagg på nya möbler! Blocket är en fin hemsida. Där hittade Kristina sin fantastiska röda soffa för 150pix. Jag ska leta! Men att städa rummet är bra – man får inspiration och lust! Har fått massa idéer. Huvudköpet på IKEA var min fantastiska klädstång – den är rejäl med krokar och en finfin skohylla. Älskar den! Sedan blev det lite småsaker – bland annat en fin lampa till nattygsbordet och en ”tavla” formad som en fotoremsa – där ska bilder från Spanien hängas upp! Känns som att jag smått blivit intresserad av heminredning och jag lovar – det har jag aldrig varit innan. Hemma hos mig har det fått se ut hur som helst men nu – ja, plötsligt vill jag ha matchande gardiner, dukar och mattor. Hahaha… jag är som jag är.

Jag i jakt på den perfekta klädhängaren á la modefreak

Jag och det klassiska sällskapet – kaffekoppen.

Färdigshoppat och glad. Kartongen innehåller köp nr 1 – klädstången. Väljer bilder till mitt kollage och jag lovar att lägga upp resultatet.


Aja… ska natta nu. Känner mig riktigt trötter. Har precis snackat med Lisette på fejjan och hon kommer till skåneland runt 25. lääääängar – du är riktigt mkt välkommen och vi ska till Malmö då och det kommer bara vara roligt roligt roligt!! :D Nu under kvällen har jag också tittat på när Spanien spelade fotboll. Jäklar vilken match! Trodde jag skulle smått dö under de första minuterna av andra halvleken, ni vet straff-kaoset. Vågade inte titta fast jisses vad jag blev glad när Villa gjorde mål sen, typ 83:e minuten? Aja, hejar riktigt mkt på Spanien. Nu ska de spela mot tyskland och jag oroar mig för den matchen.

Vet inte om det blir en update på förmiddagen, måste tyvärr till ICA. Pappa reser till visby nästa vecka så jag ska vara ensam ett par dagar och dessa måste det handlas inför och dessutom får jag ju besök. Senare på dagen ska jag träffa med Amina. Vi planerar te och tjejsnack! Trevligt!

God natt.

LATER


En fredag i solskenet;

Hej Bloggen!

 

Nej, det blev inte mycket sömn i natt – men jag är pigg i alla fall! Hade natt-snack med Matilda vilket alltid tillhör trevligheterna! Vi måste träffas i sommar!

Igår var en väldigt fin fredag. Vaknade på morgonen av en stor sol och tanken ”Sverige kan! Sverige kan! Det är bra bra att vara här!” Cyklade in till staden och mötte upp Kristina. Hon var sushisugen så det blev asiatisk- take away. Vi gick till vårt favvo-ställe i tivoliparken och åt i solskenet. Underbart! Kristina hade slutat körskolan så vi njöt av solskenet i centrum. Först drog vi till second hand affären efter en impuls. Jag gillar second hand här i lilla kstad som ännu inte anfallits av skyhöga malmöpriser. Ett skärp för guldtian; hur bra? Sedan blev det lite andra affärer och lite köp innan vi satte oss på en uteservering och sörplade kaffe och snicksnackade. Vilken mysig fredag!

En glad Lena med kaffekoppen!

Min nya rosa klocka! Älskar den! Erkänn att den skriker "lenis!"

Jag älskar skärpet också som experten Kristina fann bland rader av gamla bälten.


Runt 11.00 bär det av till IKEA! Ska speciellt titta efter en klädstång men sedan är det självklart alltid roligt att komma iväg. Nu väntar jag på att pappa ska sätta på kaffet för jag är trööööttt!!! Ha en fin lördag!

LATER


Äventyr till sjöss;

Hej Bloggen!

 

Sitter här och sållar genom gamla bilder… underbara bilder! Värme i magen och fantastiska äventyr! Äventyr är livet! Minnen och roligheter! Och ett av dessa äventyr var att åka båt. Lisette, Nora och Alle Balle körde hela vägen – upp i fallskärmen. Domme och jag som tillhör kategorin ”fega och fattiga”. Vi skulle så vid strandremsan och ta bild efter bild var meningen. Men så kliver vi in i den engelsk-talande firman som kör dessa båtresor och vet ni vad? Jag och Domme fick åka med i båten utan kostnad. Och vet ni vad det var för båt? En liten rackare med hastighet högst högst, vinden som blåser i håret och u-svängar som får det att hoppa till i magen. Men jag kan lova att det var längesedan jag verkligen fick skratta ut som då. Speciellt när vi skulle ta sista biten in till funkans strand. Båten riktades neråt och vi alla tjejer satte oss längst bak. Sedan sa killen ur personalen ”nu sätter vi på speciell båt-musik” och ur högtalarna dundrade titanic-låten i disco-remix och sedan gasade vi fram. Jisses vad det var roligt… känslan av att flyga fram. Ja, det var ett äventyr och nu snackar jag bara om att sitta i båten – tänk vad de andra tre måste ha upplevt där uppe i skyn!

Lite bilder från ett båt-äventyr; Att åka båt är roligt!


På väg till båten

Tjejerna taggar för en båttur. Flytväst? Check!

Nora och Alicia tar instruktioner

Flytväst är viktigt.

Personalen på båten… två roliga killar! En var från england och den andra från skottland tror jag.

Två glada båtåkare

Funkan från båten

Fallskärmen som L, N och A skulle upp i.

Nu är det dags för upphissning! Lisette är lite nervös ser jag. ;)

Och upp åker de!


…högt upp!

En söt båtfigur!


På väg ner efter äventyret

Glada flickor!

Sedan blev det bad och lite… hm… ”naket” !!

Lisette verkar må bra i det iskalla vattnet…


Det var en underbar båttur kan jag lova. Och nu tittar jag på klockan och vill gråta – halv tre! Och imorgon ska jag upp för bilen går mot IKEA – ska titta på lite saker till mitt rum – problemet är att jag inte kan sova. Är för glad för att sova… aja, hur skall detta gå? Sömn i bilen? Ja, det är i alla fall en reservplan. Men vi hörs imorgon innan jag åker. God natt!


LATER


Nyshoppat i Göteborg;

Hej Bloggen!

 

Eftermiddagen igår spenderades med Kristina – riktigt trevligt. Jag mötte upp henne efter körlektionen (snart ,snart har hon körkort!!) och sedan gick vi till lila torg och köpte jordgubbar och körsbär, och jag älskar körsbär lite extra ;)

Efter att i princip ha levt på spanska jordgubbar hela våren kan jag utan betänketid säga att de svenska är betydligt godare – de är mycket sötare och mildare i smaken. Haha, nu låter jag som värsta smakanalytikern, men så är det. Vi satte oss vid stentrappan och snicksnackade om allt mellan himmel och jord. Gillart! Vi köpte take away kaffe och fortsatte vårt samtal! Jag älskar att prata med Kristina speciellt eftersom att vi båda är så upptagna med en sak att vi slipper plåga varandra! Haha… riktigt trevligt. Dessutom tackar jag solen som var på besök hela eftermiddagen och gjorde den härligt ljummen.

 

Tänkt lägga ut shoppingen från Göteborg nu. Insåg prec att det var första shoppingen jag lagt ut på nästan 2 veckor! Oj! Tro inte att jag inte har shoppat under den tiden – för det har jag verkligen! (I´m a freak!!) jag vet inte, har inte känt mig pigg på att blogga om det…men nu ändrar jag på det och här kommer mina senaste älsklingar. Nu är det bara klädstången kvar innan det är ett ultimatum.

Jaja, jag vet att alla har en sådan här jacka. Jag vet! Jag vet! Men den är så sjukt fin att jag inte kunde motstå den; för vacker för att hänga kvar i butik – det måste ni ändå erkänna! Dessutom får man göra den lite personlig. I vilket fall så älskar jag den!

Underbaraste sommarklänningen

Det finns en person jag tänker på när jag ser det där ordet, men det kanske är därför jag gillar tröjan så mycket?


Det är fredag och solen skinner! Underbart! Ska strax börja fixa mig och sedan ta cykeln in till stan för att möta upp Kristina för lunch. Hon är sushi-sugen men jag får se vad det blir för min del. Ska i vilket fall bli väldigt trevligt! Därefter hade jag tänkt checka shoppingsutbudet i Kristianstad, känner att det var ett tag sedan. Har dock inga förväntningar eftersom att till och med Götet gjorde mig smått besviken. Shopping är nog bäst i Spanien.
Ha en fin fredag och njut av solen, gott folk!


LATER


Göteborg i studsmatt-perspektiv;

Hej Bloggen!

 

Sista natten i Göteborg spenderades hemma hos Domme och jag älskar hennes hus! Lite gammaldags och mycket trä – I love it! Riktigt mysigt rum har tjejen också dock var det mindre trevligt att jag knappt sov det minsta den natten men detaljer kan utelämnas. Haha men jag kan säga att det är lyckokänslor som spökar. Fast Dommes rum är trevligt att ligga sömnlös i, mysig inredning.

 

Måndagen var fin och varm. Jag tog inte tåget hem till K-stad förrän vid 18-tiden så det var lugnt hela dagen. Vi njöt av solskenet och vår galna humor – jag älskar att skratta med Domme! Vi gick till maxi och handlade – budget-Lena laddar upp för resan ;) hahaha… pallar inte svindyr resturangmat. Senare på dagen drog vi in till stan och gick lite i affärer men det var inte lika roligt med en stor fet väska. Dessutom är väskan inte det roligaste sällskapet i en provhytt. Det skriker liksom ”tjuv-varning!” varför skulle man annars ha en resväska i provhytten? – för att lassa med stöldgods! Fast jag köpte en as-söt tröja på weekday sedan!

Satte mig i Donken tsm med Domme – kaffe och glass stod på menyn och lite snaskigt-snack. Självklart glömmer vi att vi är i Sverige och våra samtal kanske inte precis är lämpade för småbarn så där sitter 2 10åringar och glor som att vi vore aliens. Haha, men vi bara skrattade och viskade ”låt oss introducera dem i en ny värld” haha…


Det var jobbigt att åka hem. Skånetåget gav mig ont i magen och tårar i ögonen. Jag älskar Göteborg och jag lovar mig att jag ska tillbaka snart snart. Då är Nora hemma och då ska vi på Liseberg. Nu har jag ju tummat på att åka samtliga attraktioner. Men det kommer att bli roligt!

Jag och Domme utanför maxi.

I´m so happy! I´m so glad!

Den är god. Smultron skriker sommar och ramlösa skriker Sverige

Galet kul att hoppa på Dommes studsmatta.

Och bilderna blir på *as-garv* nivå.

Och allra bäst blev dem med oss båda. Skratt!!

Domme kämpar med min feta väska medan jag agerar fotograf.

Vänta på lokaltrafik

Glass i stora lass! (addera ett barnförbud och ni har domme + lena i ett nötskall. Gillas!)

Jag är glad när det vankas kaffe!

SHOPPING! (köpte inte den tröjan)

Facebook nörden!

Shopping!

Dommes nya linne! Jättefint!!


Så, det var alla bilder från Göteborgs-resan (finns dock fler på fejjan om ni skulle vara nyfikna, hehe) aja… blev glad när jag klickade in på Lisettes blogg och hon skrev om min vistelse. Jag verkade ju vara ett trevligt sällskap i sovrummet… sömnpratare som väcker andra och får kramper mitt i natten. Hahaha! Glad blev jag när hon skrev att jag var välkommen tillbaka! Jag tänker komma tillbaka! Men först ska Lisette komma ner till Skåneland. Det kommer bli väldigt roligt!

LATER


Tennis är roligt;

Hej Bloggen!

 

Det var Kristinas fina idé att spela tennis och jag måste erkänna att jag till en början var skeptisk. Jag kan verkligen inte tennis! Har typ inte spelat det hela mitt liv. Jo, en gång med Amina när vi var runt 9 år men det slutade med att vi satt och glodde på dem som var duktiga på riktigt. I vilket fall bestämde jag mig för att joina Kristina – som ett möjlighet att prova något nytt. Och enligt Kristina själv var hon inte heller duktig (men jag måste påpeka att hon var betydligt duktigare än mig) Så vi tog oss in till tennisklubben i stan där man kan hyra en bana för hundralappen per timme. Och vad ska jag säga? Det var jättekul! Tiden bara flög i väg! Trodde verkligen inte att det skulle vara så pass roligt. Det kändes som att det gick bättre ju mer vi spelade, bollarna flög högre och servarna blev vackrare. Det var trevligt och förhoppningsviss spelar vi ytterligare någon dag nästa vecka.


Jag ville sitta i den höga stolen men den var blött.

Tennisklubben var snälla och lånade ut både racket och bollar

Så här kan det se ut när jag spelar


Tror det blir en lugn torsdag idag om jag inte träffar Kristina och det beror på vädret (som inte har varit så snällt under förmiddagen). Så idag har jag hittills inte gjort någonting, bara segat. Känns som att tröttheten börjar komma ikapp… men det skulle Amina tycka var bra. Hon pratar på msn att jag måste sova, och det måste jag – känner mig dock inte så pigg på att tänka på bebisar och fjärilar. Det skulle göra det svårare att sova… men nu hade det varit gott med lite kaffe innan jag fortsätter med städningen. Är inte så taggad på datorn faktiskt. Internet är bra för att keep update men jag har ingen lust att obsessa.

Ha en fin dag!


LATER


Söndagsaktivtet; shopping!

Hej Bloggen!

 

Även söndagen i götet var en fin historia. Jag och Domme sov över hos Lisette och den natten hörde iaf ingen mig prata i sömnen. Det är nämligen någonting som jag brukar göra. Natten till lördagen hade alle balle hört mig säga ”vänta 10 minuter!” haha… måste låta konstigt men hon trodde ju att jag snackade med henne. Dock undrar jag vad det är som hon skulle behöva vänta 10 minuter på sådär mitt i natten.

 

Söndagsförmiddagen tillbringades med Lisette. Det blev en hel del kort då Lisette tog med sin fantastiska systemkamera. Vilka bilder! Och så smidigt att ta bilder! Någonting sådant skulle jag verkligen vilja ha. Dommes syster har ju en begagnad, kanske någonting att satsa på? Jag är ju en fotograf-nörd! Det negativa är väl att man inte kan bära med sig den. Den lila rosa digitalkameran är så smidig.

 

Vi tog lokaltrafiken in till stan. Hänger inte alls med på det – byten här och där. Men man kommer långt på 3 experter samt ett 3-dagars busskort (annars kostar det typ 50 pix från centrum till Mölndal. Vaddå dyrt?!?) Vi gick till Nordstan, tittade runt i affärer och mötte upp Domme. Gick lite i affärer i stan sen. Det var trevligt! Jag köpte lite (ska visa) men håller med L & D – affärerna känns roligare i Spanien. Liksom – hur ska vi överleva i Sverige? I-landsproblem nr 1 just nu.

Resten av dagen var mys hemma hos Lisette. Domme var över och vi tittade på Mamma Mia! och pratade om allt mellan himmel och jord. Gillart!

Jag tittar på fantastiska bilder i Lisettes ännu mer fantastiska kamera!

Lisette på förmiddagen!

Vi missade bussen så vi var tvungna att gå till stationen

På spårvagnen

SHOPPING!

Lena är glad!

Lisette är också glad!

Lisette och Domme

Jag och Lisette

Jag älskar att shoppa!

Jag djupt insjunken i shoppingen.

På väg hem till Lisette passerade vi en mysig skogsdunge och såg då en man cirka 50 bast iklädd ett par röda piratbyxor som… hm… var lite väl mkt uppdragna, så pass att man såg sådant man helst skulle vilja slippa. Även denne ”snygging” passerade samma dunge så där gick vi och pratade om otrevligheter som vi inte ville att denne man skulle göra. Seså, seså. Vi lät han passera, kameran fick åka fram istället.

Älskar denna bild!


Det var en fin dag och jag älskar att affärerna är söndagsöppna. Finns det ngt bättre sätt att tillbringa en söndag? I spanien och Kstad är allting stängd dessa trista dagar vilket resulterar i att de bara blir ännu tristare. Men detta var en vacker söndag. Och Mamma Mia! är ett riktigt lyckopiller!

Ska natta. Klockan är kvart i ett och jag är dödstrött – jag lever i en snurrig värld just nu men jag överlever på något sätt… jag ska det. Alltså, jag lovar att jag inte kan tänka logiskt överhuvudtaget.

LATER


RSS 2.0