Romaría;

Hej Bloggen!

Just nu mår jag... sådär. Orkar inte ta upp någonting på bloggen.
Jag trivs jättebra på skolan. Det är verkligen fantastiskt folk där, och varje dag är rolig. Har fått otroligt bra vänner, och det är bra. Jag trivs i Spanien mycket och har inga planer alls på att återvända till Sverige.
Det är andra saker bara.. men det är utanför bloggen.

Har haft en ganska kort skoldag. Matte & fysik.. tufft. Opitk är inte roligt.
Under eftermiddagen har jag haft dans - & det är jättekul! Idag har vi börjat på en ny dans, och sen har vi rullat omkring på golvet likt spindlar. Det gjorde ont just nu, men nu, när jag sitter här känns det snarare skönt i kroppen.

Romarío söndagen den 27 september:
Jag visste inte alls mycket om denna "tillställning" utan att det var som en "förfest" till den riktiga ferían (som börjar på tisdag!!) Det var svenneväder i söndags - det vill säga regn, regn, regn! men nyfiken var starkare - man måste till feria-platsen bara för att se vad som händer. So I did, and here are som pics;


Nästan det första jag såg var denna stiliga spanska dam. Klänningen & hunden där framme. Spanskt så det skriker om det! Hon log bara när vi ville fotografera henne!


När jag kom mötte jag dessa flickor; Malin, Sofia & Sofia. Mycket trevligt! :)
(Är inte Malin söt i sin nya klänning? Jag tycker det!!)


Jag kan säga att det inte var så mycket, lite av en besvikelse faktiskt.
De bjöd på paella - en spansk maträtt som innehåller; ris, saffran och skaldjur. Eftersom att jag är vegetarian kunde jag inte äta det. Men jag joinade mina kompisar under middagen, stående i regnet.


De serverade paellan i stora, stora pannor - som ni ser på bilden.
Nora - vars värdföräldrar har någon kontakt med de som serverade paellan, jobbade faktiskt där. Fick en liten chock när jag såg det - men var självklart glad för att träffa henne! Hennes uppgift var att ge tallrikar till en tjej.


Det var många som ville smaka. Notera paraplyerna. Ja, det kan vara skitväder i Spanien. Men inte kallt i luften, dock.


Ännu en bild på allt folk. Impande att folk verkligen gick ut. Det är bra.


På hemvägen. Stack ganska snabbt pågrund av vädret.


När jag var på hemvägen såg jag denna annorlunda syn. Man brukar se/höra hästar här regelbundet... antar att det är för turisterna. Men då är det med vagn, och man betalar osv.. ja, ni fattar . Detta kändes inte lite konstigt.


Ja, de körde mitt på vägen.

Just nu: är det mycket folk här. Småttingarna har invaderat stället. För mig är det hemgång och plugg.

LATER.

Marknadslördag;

Hej Bloggen!

Hur är det? Med mig är det bra, är något otroligt trött bara. Har sovit halvstaskigt och drömt om Madrid.
Hde en bra måndag kväll - lite shopping (shoppingsmåndag - men inte så mycket, reafynande och det är alltid lika roligt!) Ska visa senare. Fick dock inte så mycket plugg gjort - får skärpa mig och vara flitig idag.

Nu går det omkring en man med FILMKAMERA här! Shit, vad gör han? Filmar oss? Går omkring & zoomar in. Filmar han mig? Jisses, jag har inte lust att vara med på spansk tv när jag sitter och datanördar mig. Nu stack han, men kameran är kvar. Det är rörigt här. Ja det är det.

Har haft svenska (isländska sagor, jippiii!!) & engelska.
Markanden i lördags med Nora & Alicia!
Varje lördag är det markand på ferieplatsen. På tisdagar är det frukt i fokus, medan det på lördagar är second hand som gäller - och som den second hand tjejen jag är lär jag bli en trogen besökare. Billigt & personligt! (vi snackar inte om second hand priser i sverige - tycker att det har blivit så dyrt sedan det bkev på poppis. Här kan man fynda för några enstaka euro bara.) Det blev en mycket lyckad förmiddag, verkligen. Solen sken. Senare på eftermiddag kom svennevädret, med regn bara ett par grader över tjugo. Synen på bra väder förändras - nu ska det vara över 20 grader. På kvällen drog jag in till Miramar & köpte en ny skolväska. Min svarta oversize hade gått sönder. Här kommer lite pics från lördagen (& världens sötaste kattunge i en spanjorskas hand)


Klockan elva & vi har just kommit till markand.
Alicia som suckar över att hon valt jeans (egentligen var det ju hon som gjorde the right thing) Hur som.. vi var glada och fyllda av förväntan. Markanden är ganska stor - och på grund av vädret var det inte så folkfyllt - det vills säga perfekt!


HÄR ÄR HAN/HON - DEN OTROLIGT SÖTA KATTUNGEN!
Enligt ägarinnan var han cirka 8 dagar & hade ännu inte hunnit öppna ögonen. Åh, så otroligt söt & liten att det finns inte ord. Det var lite läskigt att klappa den, faktiskt. Den var så liten & så skör. Och återigen; så otroligt, sötsötsöt!!!  ÅH. jag saknar Ophelius.. mi gato en Suecia.


Ibland kan man få lite "Sweden-feeling" även här i Spanien. Svenska tidnigar, tillexempel.
Det fanns även en bok som hette "Lär dig sticka från grunden" - och frågan är: hur stor är efterfrångan på svenska lär-dig-sticka böcker på spanska solkusten?


Nora & Alicia någonstans bland alla stånden.


Alicia.

Alicia & Nora kom hem tomhänta - medan jag fyndade en del, faktiskt.
Det blev en klännig på första ståndet vi kom till. Grejen var att Alicia fingrade på den - men eftersom att den satt bra på mig köpte jag det! Den gick på 2 euro



På tal om sammanträffanden- så sitter jag faktiskt här i skolan iklädd i den just nu precis. (& min favvo-napoleon kofta, lite second hand over me.. hehe...!) men jag gillar denna outfit & jag gillar min klänning!!! :) Eftersom att man inte ser så noga på bilden kan jag säga att den är mönstrad med små,små blå blommor. Me gusta mi vestido nuevo.


Här mitt andra fynd! Supersöt axelbandsväska i påsmodell. Massa paljetter utanpå formade som en påfågel. Känns unik och vacker, vacker vacker! Jag är mer än nöjd.
Tacka till Alicia som hjälpte mig att pruta ner den så jag fick den för 2 euro istället för 3. På markanden gäller det att pruta - ett perfekt sätt att spara lite pengar. Alla prutar.
Älskar den!

Och på kvällen blev det en tripp till Miramar - köpcentret - min skolväska hade gått sönder (sömmen losat på grund av tunga böcker!) Hade lite beslutsångenst innan valet blev denna:


Lagom stor, brun & finfin. 23 euro på dayaday. (en väskaffär med mycket fina väskor.)

Just nu; är jag gladglad! Biologi blev inställt och jag ska bege mig hemåt. Det är mycket plugg som väntar - so let´s make it done. Ganska mycket folk på skolan, men klockan är ju bara halv två.

Imorgon kommer bilder från Romaríon i söndags. (med extrem svenne-väder varning! okej. okej - det är typ mitt nya favvo-ord - men det är bara för jag slipper riktigt svenneväder)

TACK OCH HEJ! LATER

Jämfota gung-gung!

Hej Bloggen!

I´m back at track efter en helg utan internet. Skönt att skolans funkar på min dator iaf, vad jag vet är det folk som har problem med det. Just nu sitter jag som sagt i skolan & har haft en vanlig & allmänt seg skoldag. Trivs otroligt med folket här, och det är viktigt. Har haft matematik, & fysik. Shit, vad jag svinmycket hatar optik - men det är typ det ända jag har kvar inom A kursen. Dessutom har jag något äckligt mycket spanska läxa. Jag kan verkligen känna hur jag suger åt mig spanskan här - och allt handlar om att jag vill snacka med de fina pojkarna här. De är öppna, sociala och trevliga!

Sitter här efter gympan. Shit vad jag hatar det ämnet. Hjälp nästa vecka har vi gympa två gånger! Jag fattar inte vitsen med et & nu ska vi skriva en uppsats också, om hälsa. Antar att jag kommer att skriva någonting halvtaskigt för att få iaf ett G. Jag satsar på VIKTIGA ämnen. Man kan springa hur bra som helst, men vara tom i huvudet - så det så. Idag spelade vi frisbee, solen var stekande hett och jag var lycklig när vi fick gå.
På Culturan pratade vi om spanska traditioner inför den kommande ferieveckan- kläderna, musiken, osv...
Det ska vara tjur-rusning den 7 oktober då de släpper lös tjurar. Låter roligt, ska man dra sig ditt? Vi är lediga den dagen.

Helgen har varit båda bra & dålig, om man säger så. Det har varit svenneväder = uruselt med regn. Fast jag tycker att 20 grader är kallt nuförtiden. man blir påverkad.
Var ute en sväng med Alicia & Nora på fredagen. Det var kul - förrutom en liten händelse (relativt stor, beror på hur man ser det) men som jag inte vill gå närmare in på. Det gör mig ledsen. Vi hade kul också - satt på ett fik och pratade tills de stängde, sedan gick vi ner mot stranden och snackade med spanska killar.

Nere på stranden finns en "tränings-anläggning" med massa olika redskap - för armhävningar, cykling - you name it! Och där finns denna jätteroliga gunga där man stående jämfota ska gunga i sidled. Galet roligt, & här kommer en serie pics att skratta åt:


Jag diggar Noras min.


Alicia & Nora.







BLIR ALLTID LIKA GLAD NÄR JAG SER DESSA BILDER! SKRATT! SKRATT!!

Just nu: sitter i skolan. Ganska mycket folk, är trött, trött, trött. Nätterna börjar bli kalla medan dagarna är kokande. Ska alldeles strax hem, & det ska bli gott med kaffe. (men ingenting slår det svenska!) Tacka för man slipper svenneväder ikväll. Hur som - hemma väntar det plugg - potenslagar, optik, & spanska "miniuppsats" blablabla.

Skriver om marknadslördag & världens sötaste kattunge imorgon. till dess; ha en finfin kväll!

LATER.



En spansk fest;

Hej Bloggen!

Det är fredag & jag har sovmorgon. Ingen lycka, om man säger så. Dels kom jag i säng sent igår kväll.. & kunde inte somna. Vaknade tidigt i morse & kunde inte somna om... de höll på att borra på min gata & det lät inte lite.. dessutom gick min värdmamma omkring & putsade fönster sisådär klockan nio på morgonen.
Det var den sovmorgonen, istället steg jag upp med syftet att plugga spanska. Mindre lyckat, krångel med dator. Suck.
DESSUTOM HAR MIN VÄRDFAMILJ DRABBATS AV KACKERLACKSINVASTION! HJÄLP JAG SPYR!
Tack mamma för tipset -  jag ska vistas i köket minsta möjligt, & absolut inte titta bland soporna.
Nu doftar det kackerlacks-gift i halva lägenheten. Jag tror också det beror på klimatet, för det finns mycket kackerlackor här. På gatan, i husen, you know it... everywhere.

Festen igår:
Vad ska man säga - besvikelse? Trodde det skulle vara en fest för ungdomar - men vi svenskar var väl de enda under 25 där? Låt oss säga: pensionärer som satt & åt rökt skinka & småbarn med sena vanor. På det lite spansk musik som man ändå inte förstod mycket av. Dessutom var det otroligt mycket folk och varmare än en ugn. Jag tittade på klockan var femte minut, så jag, Nora & Alicia gick hem tidigt. Vi hade en bit att gå.. snacka de och hade det rolig. Trevligt sällskap, och det är alltid uppskattat.
Lite spansk känsla fick man ialla fall. & bara det betyder mycket.
Lite pics från gårkvällen:


Rikligt utsmyckat vad det iaf. Hela vägen var fyllt med röd/gula pappersballonger. Gav spansk feeling, & det kändes verkligen att man var i Spanien. Addera en lokal smockat med spanjorer & ni förstår vad jag menar.


Lite för mycket, kanske? Röda mattan smyckat med rosenblad?
Ehhhm..?


Här står gänget. Jag gillar denna bilden.
Jag gillar Lindas klänning.
Jag gillar Brittas blomma i håret.

Yo y Sofia.


Yo y Alicia.


Spansk musik av dessa männen.
Hur lät det? - Gitarr & så sjöng de på spanska, of course. Allting här är på spanska - musiken & tv (simpsons dubbat på spanska igår!) Spelar ingen roll hur säker man är på engelska - här duger den till ingenting.
På sätt & vis är det bra - man blir verkligen "laddad" till att plugga spanska. På något sätt är det kul - mycket roligare än i Sverige. För jag vill lära mig spanska.


Pubilken. Ganska mycket folk, huh? Hett var det!


Alicia & Nora mysade i ett hörn. <3
Jag älskar Noras frisyr! (fläta ska det vara)

Just nu: sitter i en smockad skola. Svenska om fem minuter, efter det engelska innan hemgång!
Får se hur kvällen blir - kanske utgång. Imorgon blir det marknad! Det är loppmarknad varje lördag & man kan köpa både billigt och snyggt - med Alicia & Nora! :) Kommer att bli roligt!
På söndag är det någon "förfest" till ferian som kallas Romarío. Har ingen aning om vad det är som händer då, men det håller på hela dagen så förmodligen blir det en paus bland allt pluggande & en sväng ner mot feria-platsen. (= typ ett torg där det är markand på tisdagar & lördagar, ligger på vägen till skolan!)

Nej, nu ska jag killa iväg & ha svenska! Ha en fin helg alla i Sverige - jag tänker på er!

LATER.

Min första videouppdatering;

Hej Bloggen!

HÄR KOMMER MIN FÖRSTA VIDEOUPPDATERING:
Inget spec alls, har filmat lite när jag gick vid stranden igår kväll (typ 20.00) Jag ville mest testa & ser hur det går samt få lite respons. Någonting att fortsätta med?
Aja, här är den:



Later.

Äckel-morgon;

Hej Bloggen!

Sitter i skolan. Har slutat, faktiskt. Mycket skönt! Slutar sent alla dagar utom tors, & på fred är det sovmorgon!

Har haft en riktig äckelmorgon. Jag såg en HALVDÖD KACKERLACKA i min värdfamiljs kök. Jag skojade prec med en kompis att jag aldrig sett en kackerlacka - och idag låg den där. Den var stor, den låg på rygg - halvdöende med ännu vagt sprattlande ben. Jag har bott i Sverige i 17 år & aldrig sett en kackerlacka, men efter 3 veckor i Spanien visar dem sig. Ja, jag saknar den svenska renligheten, riktigt mycket.

SPYVARNING!!! Tänker på dem som var med i TV & skulle äta kackerlackor för pengar. Jag hade bangat, aldrig klarat det. Aldrig. 

Nu till trevliga saker, för jag har det trevligt också. Allt är inte kväljningar, det är mycket skratt också. 



 
FERIA DE FUENGIROLA, 6 - 12 OCTUBRE 2009.
Feria är en stor fest i alla spanska städer. Skolorna är stängda och man firar i en vecka. Vi är lediga en dag (den 7 oktober) Vad som exakt sker på Ferian vet jag inte - men det är klart att man ska ditt! :) På söndag är det någon förfest som kallas "Romario" - förhoppningsviss tar jag en sväng ditt också mellan allt pluggande.
Hur som - denna affisch ser man nu överallt i staden. Denna hänger i skolan.


Alla hundar är lösa här, och med en gnutta hundfobi är det inte roligt - för de är inte prec väluppfostrade, om man säger så. Skräckexemplet är detta: en lös schäfer! !!!! Såg den utanför supermercado (matbutik) & tog en stor, stor omväg. Aldrig i livet att jag passerar den, aldrig! De små vilt skällande är inte heller så roliga.


Mamma ville se en bild på mig - & här är jag under gårkvällen. Lättklädd i min jumpsuit från Bershka. Kramas med Ankis & hoppar omkring - enjoying the weather. Me gusta el sol! :)


Kära statyn. (en ful sak, ni håller med?) vet inte hur många gånger jag gått förbi denna gräslighet - på väg till stranden & Miramar. Tänkte att det vore trevlig att fånga den på bild. Jo, det är mycket, mycket mest rondeller här.


Än blommar det här. & jag verkligen njuter av de vackra väldoftande blommor. Visst, gräsmattorna här är inte det vackraste- de har inte den klargröna nyans man möts av överallt i Sverige. Men blommorna, det slår ingenting. Jag kommer allitid njuta av att kunna dofta på blommorna i september. Jag saknar inte den höstdystra Sverige. - & kom inte och säga att det är vackra färger. För vad slår rosa blommor? Just det - INGENTING!!!


Denna "grejen" går jag förbi när jag går längst strandpromenaden (& det är mysigt) & det ger mig allitd en liten hemlängtan! SIS - JAG SAKNAR DIG! DU ÄR MIN GUM GIM GAM VARE SIG JAG ÄR I SVERIGE ELLER SPANIEN, RIGHT? RING MIG!!!! (ska berätta en hemlighet för dig - men ring inte sent i kväll för då är jag icke hemma)


BARNDOMSMINNEN SÅ DET SKRIKER OM DET!
Till er som inte fattar - det är ett batteri i bollen, och när man sätter på den börjar den rulla. Småkul som liten.
Men jag undrar; vem köper den om den ligger avstängd i en bur? :s


JUST NU: slut för dagen & en trött Lena sitter i soffan. Ganska tomt här, faktiskt. De flesta har lektion.
Hem & plugga andragradsfunktioner, optik & spanska verb i preterium. Jippiii - låter som en trevlig eftermiddag *skratt*
IKVÄLL BLIR DET SPANSK FEST! Vi (elever på svenska skolan) blev inbjudna på någon spansk fest för ungdomar. Har ingen aning om vad som ska ske, men spännande ska det blir.

Hejdå!  LATER.

Salsa-kväll;

Hej Bloggen!

Puh. Har precis haft dans & gestaltning - har valt det som iv. (individuellt val) Tror det kommer att bli jätteroligt - läraren verkar verkligen superbra! Idag fick vi göra egna "smådanser" - roligt.

Jobbig dag annars. En hel del krångel här i skolan, om man säger så. Nu känns det okej, allting verkar fixa sig.

På tal om Sverige börjar det redan te sig som en annan värld - liksom; "shit han var i Sverige i helgen" det finns men inte i närheten. Det som sker i Sverige rör inte mig, om ni förstår vad jag menar. Jag har inte hemlängtan än, jag trivs riktigt, riktigt bra här. Fast det är klart att det finns delar i Sverige man saknar & just nu är det SVENSKT KAFFE! Svennar, där uppe i norr - DRICK & NJUT! (spanskt kaffe är inte alls lika gott)

Salsa igår kväll med en hög trevliga flickor. En mycket uppskattad & rolig kväll. Nu funderar jag på att börja.
Ja, lektionen vad på spanska, och mitt språk är verkligen begränsat - men man kom in i det ganska snabbt, faktiskt. Inga problem alls, men i början - ja, det var stelt.

Lite bilder:


SKUTT - barndomsnalle jag fick som åttaåring. Han kommer från Jysk, faktiskt (konstigt, I know)
Igår var han med om en serie otrevliga händelser - vilket ledde till det ena & det andra & nu sitter han i duschen & luktar fresh gurka.


I HAVE A BIT OF SWEDEN IN MY POCKET.


På väg till dansen - Nora & Alicia.
Nora är sjukt stressad - skulle möta de andra bara några minuter senare. Jag & Alicia gick betydligt långsamare.
Alla var så fina - kjol, klänning och så kom jag där med värsta tränings-byxorna & storticha - jag kände mig fuuuuul! Jag vill också ha en fin kjol att dansa i, typ Alicias i leopard.


SOFIA & ALICIA I MATCHANDE OUTFITS


Framme vid dansskolan - Bailaconmigo.
Stress, stress & stress. Vi trodde vi var sena. Det var vi inte & vi skratta åt att vi var svettiga innan dansen börjat. Väldigt litet var det inne, faktiskt. Salen var desto större.


Väntar & tittat på gänget som dansade Funk.

Hur det gick? Bra, förrutom att jag fick dansa med en gammal, stel spanjorska - hennes armar & ben var som pinnar & hon slet i mig så det gjorde ont. Det var tjugo tuffa minuter & jag fick till & med tänkta "jag är inte här, inte närvarande" det gick utmärkt tills jag trampade henne på tårna och hon slet ännu hårdare i mig. Det var inte roligt.



DANSSALEN

JUST NU: folk överallt här på skolan som pluggar Svenska C.
Solen skiner & jag är trött, trött, trött. Hemma väntar kaffe & lite mer plugg.
Vad som händer senare vet jag inte, - kanske tar jag det lugnt. Kanske går jag ut och går- allt beror på vad jag orkar & hur jag mår.

Ha det fint!

Later.

Café-besök & shopping;

Hej Bloggen!

Då var det tisdag & min 19:e dag i Spanien. Tiden går fort när man trivs. För övrigt kan jag skriva att jag är trött, trött, trött. Igår var en sömnlös natt. & när jag väl somnade drömde jag om Sverige och fullkornspajer.

En vanlig & relativt tråkig skoldag med engelska, svenska & biologi. Ingenting att skriva om det. Lärarna är OK och folket är trevligt. Det är bra.

Som jag skrev igår besökte vi ett spanskt café under Culturan. Cultura är en lektion helt på spanska där svenskar ska få lära sig om spansk kultur - detta varvas med utflykter (ja, schemat såg väldigt spännande ut!) Igår fick vi först prata om vad som var typiskt spanskt, och läraren (spanjorska) stannade vid den spanska café-kulturen. Det jag uppfattade vad att man dricker kaffe med mycket mjölk, och att man går ut till cafér och gör det - för att umgås med folk. Så skulle vi plötsligt gå på kafé - någonting som ingen var beredd på. Men jag var glad - skulle få kaffe som jag älskar! Självklart blev det en del pics, och några kommer här;



Hela cultura-gruppen prec utanför skolan på väg till caféet.


Här har vi precis kommit till caféet. Ligger väldigt nära skolan. Jag går förbi detta café varje gång hem/från skolan- så nog var det lite kul att för en gångs skull gå in här. Nyfiken på spanskt cafée-kaffe. Hemmavarianten är inte mums-mums kan jag lova. (jag vill att kaffet ska smaka sverige. Svenska kyrkan här, men det kostar ett euro - inte dyrt, men lider av kontantbrist)


Inne på cafét. Ganska mysig tycker jag. Ni ser det inte på bilden, men det var fullt av bakverk, tårtor & jag vet inte vad. Mycket mer folk än i svenska caféer kan jag också tillägga. Man märker att kulturen att umgås är viktig här. Folk är mer öppna & jag gillar det. Även på gatorna - det är prat, prat, & prat.


Inne i caféet.


Inne i caféet. Hon kvinnan, som står bredvid Ludwig med sin rutiga väska, är läraren. 

 
Ytterligare en bild. & där sitter Sofia med sin vita tischa. Gillar minen på spanjoren som sitter & äter där borta i hörnet (vet inte hur mkt ni ser) men skön är den.


Mums!
Of course blev det kaffe för mig - kaffe sólo för med mjölk går det inte (& herregud, socker kan man inte prata om) Jättegott & jättestarkt. Lisette, Dominique & Ludwig (mitt supertrevliga sällskap) bangade kaffe & körde på varm choklad istället. Vi drack & var sociala - det var väldans trevlig.


Lina, Sofia & Amanda pratar med läraren.


Måndagar är tråkiga dagar - varför inte göra dem till roliga dagar?
Låt mig köra på shoppingsmåndagar.
Dagens mål: Miramar.


I Miramar besökte jag denna fantastiska affär - Pull and Bear. En spansk kedja som jag diggar något oerhört, ett självklart stopp på shoppingsrundan. (Vet ni om Pull & Bear finns i andra länder än bara Spanien - tell me!)

IDAG FICK DESSA SKÖNHETER FÖLJA MED MIG HEM:


Denna fantastiska skönhet till klänning. Sista i min storlek, lycka.
Jag är verkligen inne på nitar nu, & klänning känns mer än rätt. Jag älskar den.


Denna snygga tischa fick också följa med. Har gått & tittat på den sedan första onsdagen - och äntligen är den min! :) Nitar, nitar, nitar! Jösses vad snygg den kommer att bli till min skinnkjol & nitväska, verkligen.

Just nu: sitter i den randiga classic fotöljen på skolan. Runt mig sitter 3 killar från 3:an & jobbar med deras projektarbete. Har hört lite idéer, & har varierande åsikter om dem. Nu blir det strax hemgång i solskenet. 
IKVÄLL BLIR DET SALSA MED ALICIA & NORA! :D (kameran ska med)

Later.
 









Tarifa 19 sept

Hej Bloggen!

Måndag igen. Jag ogillar måndagar. En positiv nyhet är ialla fall att spanskan inte är 2 timmar med 5 min lunch emellan, utan vi ska läsa extra intensivt i en timme. Får se hur det går. Bra, hoppas jag.

Har haft en väldigt intressant eftermiddag, om man kan uttrycka sig så. Vi har haft Cultura - spansk kultur på spanska & idag handlade det om café-kulturen. Eftersom att vi verkligen skulle få uppleva det tog läraren med oss till ett spanskt café & skolan betalde allt. Man var inte alls beredd på det, men som det kaffe-freaket jag är var det ju verkligen uppskattat. Tog en hel del pics också - dem får ni se imorgon. 
Sedan var det gympa - mitt värsta ämne. Jag. kan. inte. förstå. det. roliga. med. att. springa. efter. en. boll. 
Gympaläraren verkade najs & det är alltid ett plus i kanten.  

Dessutom ska jag skaffa ett youtube-konto & börja videoblogga? Vad tycker ni om det? Go for it? Tell me!

Jo. Lördagen tillbringades i Tarifa. & sis, du borde vara avis för det var en fantastiskt vackert stad. Solen sken, stranden var kantad med palmer & det doftade blommor i luften. Vackert.
Tarifa ligger längt söder ut i Europa med endast 15 km till Afrika. Man kunde stå vid hamnen & se Afrika. Det tar endast 30 minuter över med färja.  Det var häftigt, men alldra häftigast var det ute på båten när man kunde se två kontinenter samtidigt. Någongång måste jag till Afrika, verkligen. 
Här kommer några bilder från i lördags, bland annat pics från den så kallade "buss-incidenten"


Bussen på morgonen. Det var en lång bussresa på sammanlagt 2 timmar, & den skulle bli längre, längst - men det kunde vi inte ana då. Man segade hela resan - det var musik & sömn varvat med att titta på alla spännande platser som vi passerade (bland annat Marbella) & ja, jag satt längst fram.


Buss-incidenten.
När det endast var 1 mil kvar till Tarifa körde den spanske busschauffören plötsligt av motorvägen & ställde sig vid en väldigt olämplig avfart (som ni ser på bilden blockerade han övrig trafik)
Sedan tog han på sig en orange väst & sa "Un problema" & gick ut.
Utanför stod en man i gula, tajta cykelbyxor med en trasig cykel - vi trodde först att chauffören skulle ta upp honom men icke. De flyttade på cykeln & det sprang många människor hitt & ditt som vi visste inte vart de kom från. Mycket förrvirrande kan jag tillägga. Sedan såg vi - det kom rök från motorn. Mycket rök.
Stackars busschaufför - en busslast med 50 svenskar & 5 bilar som ville förbi.


Alicia & Nora.


Efter sisådär tio minuter puffade busschauffören ett par hundra meter till en riktig parkering. Där möttes han upp av denna stiliga trafik-polis som tog en titt på bussen & inne hos oss rådde det förrvirring, förrvirring & ytterligare förrvirring. Centralt: "vad skall ske?" Men underhållande att titta på var det, minst sagt.


Äntligen framme i Tarifa (en ny buss kom cirka en halvtimme senare och hämtade oss. Den andra gick sönder.)
Här går vi en liten stadsvandring - vi hade en guid med oss som berättade lite kort om historien. Mycket intressant.


Utanför kyrkan - inne i kyrkan var det gudstjänst. Gick in och tittade en snabbis på den också - och då tänkte jag på dig, pappa. Du hade gillat det. & jag tänkte på dig när jag såg kyrkan i Fuengirola - ingen vacker sak kan jag tillägga.


Så här vackert är det
i Tarifa. Me gusta!


Under eftermiddagen gick jag & tittade i affärer tillsammans med Nora & Alicia. För det mesta fanns det små butiker med svindyra surfingkläder men Nora köpte en mycket fin orange klänning. Själv köpte jag inget för jag hade inte shoppingsdag. Men kul hade jag, & det är huvudsaken.

Här går hela gänget på Tarifa hamn. Superfin hamn packad med båtar & spanska flaggan - otroligt trivsamt & jag var glad, glad, glad!!! :) Vi skulle på valsafari & förväntan fanns i luften. Vad skulle vi se? Hur skulle det vara?
Folk slog vad, och ja.. det var roligt.


Otroligt, ännu en incident - denna gång "båt-incidenten"
Ja, ni fattar, vår båt till valsafarit (den ni ser på bilden) gick sönder. Fråga inte vad som hände, men folket som var ombord gick inte av. Tiden gick & tillslut kördes det ut en orange räddningsbåt med dykare som dök ner vid båten. Ingen vet vad de gjorde men 40 minuter senare gick alla av, och vi kunde kliva ombord. Inga problem sedan alls, men jag kan erkänna att det kändes lite skakigt att gå ombord.


I väntans tider vid hamnen & glassa sig i solen. Härligt.
På bild; Sofia G & Rebecca. (tror det är Sofia S i röda linnet, är inte helt hundra)
Söt bild i vilket fall.


HEJDÅ EUROPA.
Här tar Europa slut. 15 km till Afrika. Häftigt.


VALSAFARI!
Var jätteroligt i början (vi var ute i två timmar) Delfiner hoppade omkring överallt & de var jättevackra. Man sprang omkring som ett fån & försökte fånga dem på bild vilket absolut inte var det lättaste. Denna bild (som jag är mycket stolt över btw..) var den enda vettiga bilden jag fick, annars var det fenor här & fenor där. Men det var mycket delfiner & det var jättekul att titta på.


FOLK SOM SPANAR!
Kan berätta att andra halvan av safarit var en tortyr, jag drabbades av sjösjuka. 
Fy satan vad jag mådde illa. Kunde inte gå, enda sättet jag kunde klara mig på var att sitta & stirra ner i min handväska & blunda. Tror att jag somnade, men är inte säker. Det var synd - Sebastian hade berättat att de sett båda valar & hajar. Men jag lovar - det skakade oförklarligt mycket, & jag njöt när jag återigen stod på spansk mark. 


Som avslutning: Här är en bild på Afrika (Marocko?) Hej Afrika!
Ja, här ser ni hur nära det är till Afrika, egentligen. 

Just nu: sitter framför datorn iklädd gympaoutfit. Nu väntar hemväg med väska som väger ton (pappa - cykel! remeber?) Ikväll ska jag ta en sväng till köpcentret Miramar.

HEJDÅ. Later.

 





Mitt rum & annat vackert;

Hej Bloggen!

Ny design? Vad tycks? Tja,, vad kan jag säga. För att vara en amatör i photoshop är jag nöjd, & därför får det vara såhär tills vidare. Helt fel är det inte, eller? Men eftersom att jag tycker det är kul att greja med photoshop (& för att jag inte har internet hos värdfamiljen kommer jag säkerligt att byta design regelbundet) Vi får se.. men nu ser det ut såhär.

Vad kan man skriva? Jag mår bra. Verkligen. Lite jobbig morgon bara att bli väckt av min värdmamma under sovmorgonen. Jättekul en kvart innan man ska vakna.. verkligen. Men jag är glad att hon bryr sig. Om jag skulle försova mig eller något.. Hon är snäll & jag trivs jättebra med min värdfamilj. Hennes dotter har en stor dalmatin som heter Sacha som brukar vara hos oss ibland - & jag gillar Sacha. Hon är både snäll & söt.

Här kommer lite färska pics;


Som alla ska jag väl lägga in en bild på kära skolan - Svenska Skolan Costa del Sol.
Liten & mysig. Ärligt talat så föredrar jag små skolor - (detta är största svenska utlandsskolan) vi är kanske 180 elever i alla åldrar. Nej, jag trivs jättebra. Lite lång väg, kanske. 2 km. med tunga väskor. SNÄLLA MAMMA & PAPPA - JAG VILL HA EN CYKEL. (är avis på dem som har)


Tycker det har varit lite lite ego-pics senaste tiden - ni blir inte av med mitt ansikte bara för jag inte befinner mig på svensk mark. Här är en glad Lena fångad på bild på hemvägen från skolan. Klockan var två & solen sken. Det var en fin promenad med en alltför tung väska (återigen anknyter jag med cykeln, mamma & pappa?) En billig för 1000 kr?


Min nya kavaj jag skrev om i går. Jisses vad jag kärlekar den. Oversize, svart med randigt foder som syns när man kavlar upp ärmarna. Bytte pälsvästen & köpte denna istället; och det känns mycket bättre. Vad tycker ni? Från Bershka, of course. Bästa affären. Jag som trodde att jag skulle sakna Gina, pytsan. Jag diggar spanska kedjor!!!! Vad sägs om Bershka, Mango, Zara & Pull & Bear (bland annat) Jovisst...


Men vänta.... det bästa är nog ändå denna sagolikt vackra nitväska från Pull & Bear. Jag älskar den något otroligt... & den har en spec historia bakom sig, faktiskt.
Blev kär. Hade inga pengar.. sprang omkring i de två butikerna som fanns i staden 3 dagar senare (ett par km mellan) & letade som en galning efter skönheten utan resultat. Sedan tänkte jag "en gång till bara" & gick ytterligare ett par km - & då hängde den där. Så ska lycka kännas, verkligen.
JAG ÄLSKAR DEN. Avundsjuk, sis? Thihi... jag vet att du är det.

BILDER PÅ MITT RUM:



Jag trivs. Det är mysigt men sängen är OTROLIGT smal & liten. Ibland kan man vakna om natten & känna att man håller på att hasa ner.. min kompis hade samma bekymmer så jag drar slutsatsen att spanjorer har smala sängar. Jobbigt.
På bilden ser ni spanskt uppslagsverk & mina svenska tidningar i bokhyllan.
På sängen ligger Skutt & vargen (barndomskompisar) & min nya rumskamrat Ankan.


Här är han - Ankis. Min nya rumskompis. Otroligt stor & gosig.

Just nu: tre killar (2 i min klass) sitter & frossar & glor på film - småkul att princip alla kallar dem fetto. (nu skojar vi - vi gör så - vi-är-roliga. För övrigt är skolan tom.
Jag ska hem. Kvällen är obestämd men jag ska höra med lite folk - hur som blir den inte sen eftersom att imorgon blir det TARIFA! Ska bli roligt, förhoppingsviss.

Ring hit Laura & mamma! Laura - jag har hittat dina drömörhängen för 9 euro - gigantiska ringar (till & med större än dem från slovakien) ring om du vill veta mer.

HEJDÅ! Saknar er alla!!!!! Det vet ni. Alltid. Men jag har det bra, det vet ni också nu. Uppdaterar igen på måndag (tror jag) inte alltid det lättaste det där.

LATER.




Strandfest!

Hej Bloggen!

Dålig uppdatering. Jag vet... suck säger jag bara. Läxorna har bombat över mig & trots att skoldagen är kort väntar en intensiv-plugg eftermiddag. För att citera mig själv "Nu blir det dags för lite nöje - dusch & sömn"

Här kommer lite pics;
(när jag tar med mig mitt USB minne kommer fler.


Rebecca, Lina & Therese under lunchen i fredags. Vi disskuterade helgen & hade det allmänt trevligt innan svenska lektionen. Fläkten - en ständig bruksvara - den är basic! & Linas linne är ju bara för fint (har nämligen en likadan)


SVENSKEN - här finns otroligt mycket svenska matvaror. Som ett maxi i miniminiformat. Till & med veg-korv som jag åt i Sverige (jag är veg) men dyrt, såklart. Korven kostade 5 euro!
Ja, det fanns bröd också - direkt från Norrland, sådant polarbröd. & köttbullar, of course..


EN DJURAFFÄR! Som svensk tycker jag att det är helt sjukt att hundvalparna sitter i burar ( I Paris då - är hade de en VUXEN schäfer i en bur) Hemskt..hemskt... 


På väg till strandfesten i fredags med Sofia, Sebastian, Sofia & Malin.


STRANDFEST!!!!


Alla ettor skulle ta av sig så mkt som möjligt & lägga kläderna på en lång linje.
Underhållande att titta på var det (för att inte tala om andra momentet, thihi... tacka att man slapp vara med sj)


Lite naket blev det allt :P


Jag bara älskar denna bild..


Lite trevligt folk som dricker äcklig cider (den smakade ättika... men vänta - det är inte det värsta)


Och det roligaste att bevittna... ettorna springer fram. halsar lite ren vodka, & springer (tror det var typ 8 varv) runt & sedan tillbaka - samtidigt akta sig för de utlagda äggen.


& min personliga favorit på Sebastian.


En absolut favorit - Jonas hann! Det hade vi mycket kul åt. '


En annan favorit - den äckligaste drycken av den alla. Bitterkas. Så otroligt äckligt att till & med tanken gör mig illamående... & Alicia hade köpt ett helt flak :O.
& Sebastian i bakgrunden. diggar hans min!


REDO FÖR SHOPPING! Står i mitt rum.
Diggar min skinnjacka från Chicy.


Ingången till mitt hus i Spanien. Första våningen... och ett par trappor upp. Här går jag varje dag.

Trappan upp mot lägenheten jag bor i (ska lägga ut bilder på mitt rum)


FUENGIROLA! (tågstationen)


En glad Lena.

Det var ett långt inlägg. Sitter omringad med skolans norska elever.. iklädd min nya kavaj (dödsnygg) & nitväska (farligt vacker) Nu blir det hem med spanska plugg & matte. Otroligt mycket & vill ju vara laddad innan helgen - då det blir Tarifa med skolan! Vet inte så mycket om staden förrutom att det ska vara ett vädligt blåsigt surfinparadis. Jag får hålla er uppdaterade med lite pics. Jag har fler bilder som ska läggas ut & jag ska göra en design på photoshop. Jag vill ju att det ska vara lyckat & eftersom att jag inte är en expert på programet tar det tid för en amatör.

Annars kan jag säga att hösten är påväg till Spanien med svalare väder (ner mot 25 kanske) & regning morgon. Sprang till skolan (gick raskt iaf) med Nora & Alicia. Vi har en bit att gå - 2km kanske. MAMMA- KAN VI KÖPA EN CYKEL NÄR DU KOMMER?

HEJDÅ. LATER!

Kort inlägg

Hej Bloggen!

Har prec kommit till skolan efter en skön & välbehövd sovmorgon. Både jag & mina fötter var tröttast (ja. man går mycket här) Idag går jag relativt sent - typ 15.00 tiden - & sedan är det infomöte. Måste verkligen lösa kortproblemet till mobilen. Svindyrt med svensk taxa (typ 5 kr minuten) & sis - mmsa INTE - det kostar 6 kr att ta emot så snälla gör det inte igen. (kan inte se dem heller)

Hur som, lite pics hinner jag lägga ut innan jag drar iväg på retorik-lektion;


På väg hem från skolan. 2 km men en mysig väg & långt ifrån den halvtaskiga raksträckan i Sverige.
Här passerar jag en spansk skola i närheten, & skrikande ungar everywhere. & jag är glad,glad,glad!

HÄR TOG MINA BATTERIER SLUT. DETTA FÅR BLI ETT KORT INLÄGG!
NYA PICS KOMMMER!

Later.









Shopping & fotboll

Heej Bloggen!

Sitter i en uberskön soffa i skolans bibliotek & har precis skrivit spanskaprov. Det var typ något placeringstest och det gick blaj i byxan dåligt. Men jag har ju bara läst spanska i ett år - så vad kan man vänta sig? Men i år tänker jag läsa dubbelt så snabbt - alltså två steg (inte helt hundra, men man vill passa på) För första gången längtar man efter spanska lektionerna - att kunna kommunicera med familjen osv... (de kan bara spanska - inte det lättaste.

Hur som - hade en mycket bra onsdag igår (igen) & kommer med lite pics;


Nu är skolan igång. Igår (onsd) hade vi de första lektionerna; matte & fysik. Vår mattelärare har den trevliga äran att introducera den första läxan. Jippii!!! (not) för övrigt har vi fått 30 sidor biologi idag också.

 
Ny favvotunika får Bersha! Älskar - drömtunikan i Spanien. Stack in till stan (& ett par km att gå) och strosade i affärer -bland annat miramar. Blev en del - & denna skönhet. Skolfotograferingen?


Lite tveksam. Snygg - som tusan! men praktisk? För varm nu & i vinter. Herrejisses, vad jag inte vet. Vill ha... samtidigt inte. VAD TYCKER NI?


SÅ HÄR STORA ÄR PLOMMONEN I SPANIEN!


På kvällen tittade vi på fotboll på storskärm i skolan. Otroligt seg match (fotboll är inte min grej) men med trevligt sällskap & skojiga youtube-klipp är det en succé iaf! btw.. läste på aftonbladet att det enda målet var ett självmål. Roligt. haha.
Ville se Spanien spela på kvällen, typ ute någonstans med massa spanjorer...men det var för sent. Synd :( något som måste göras. Verkligen.


Tog några pics på skolan. BIBLIOTEKET


Entrén där man kommer varje morgon. Biblan ligger lite längre bort, och klassrummen upp via trappan. Skolan är inte stor men det tkr jag bara är mysigt. cirka 180 elever. i alla åldrar (lågstadiebarn sitter bredvid mig)


Japp.. sitter faktiskt i fotöljen bredvid den på bilden (lågstadiebarnen okupperar den fula soffan) Superfint ute, right? Detta var typ 20.00 på kvällen.

Aja.. nu ska jag sticka & vara lite social. Dagens planer är plugg... förhoppningsviss till stranden på kvällen. HEJDÅ!

(ska fixa kategori... typ, sen.)

Bilder från Tisdag 8/9

Hej Bloggen!

Shit, vad jag älskar detta land. Sitter i solen nu, mittemit mig är en palm och dagens värme börjar komma. Har möte med rektorn (ang schema) om en timme & passar på att blogga. I klassrummet intill har grundskolebarn undervisning med högläsning. Söt! :)Mina nya vänner, värdfamiljen är jättebra & jättesnälla, klimatet, shopping. Jag älskar Spanien! & tanken på Sverige & kölden är lockande. Fast visst, emellanåt är det kanske lite fööör varmt & min rygg är röd (har aldrig bränt mig i Sverige men här är jag kräft-varning!) Har lovat pics, och ska komma med det så ofta som möjligt. Har några från gårdagen.
Har inte ofta tillgänglighet till internet, men uppdaterar när jag kan!
& många har frågat om designen. Ja, den ska ändras. Jag jobbar på det, men i brist på anslutning är det inte alltid det lättaste.


Med klassen på stranden igår. Supervarmt & jättehärligt vatten (man mkt saltare än Östersjön - hemmahavet) men härligt, härligt. 7 km strand här och 15 min hem. Har varit där nästan varje dag sedan jag kom.


Otroligt vackert är det här i Fuengirola. Love it!


Brunbrända ben efter slappadagar på stranden. & jösses vilken het sand - som glödande kol - & jag skojar inte. Knepet är att gräva ner sig i den. Svalt!!!



Här bor jag. Otroligt centralt - nära till allt (utom skolan. hehe... 25 min promenad varje morgon, kanske.)


Min gata - La calle de Unión. (rätt?) mysig gata med MYCKET elektronikaffärer (står utanför min dörr här & väntar på en kompis innan vi ska shoppa!!!


Ny klänning från den fantastiska spanska kedjan Bershka (som ikke finns i Sverige - shopping utomlands & ja sis, skicka pengar & jag shoppar till dig!) Vad tycker ni? Billig - ja. Köpt med tanke på utekvällar osv.... keep it or not?


140 butiker & gigantiskt. 20 min från där jag bor. Ska ditt nu i eftermiddag - oerhört kul med annat än samma gamla svenska kedjor. (har säkert HM men inte sett ännu, kika idag?)


Jag älskar dessa palmer. Vackra & överallt. Kommer nog aldrig vänja mig vid det! (ser ett par runt huset här & en klarblå swimmingpool!) 


Inne i Miramar. 

aja, har datatnördat mig länge nu (hej internet efter 6 dagar!) & ska plugga lite matte innan mötet om en halvtimme. Sedan blir det shopping & kanske fotboll ikväll... får se. 
Hälsar er alla i Sverige att jag har det superbra här & älskar att vara här. 

HEJDÅ!!!!!!!!!!! Återkommer later. Promise!

 

Ett stressigt inlägg...

Heeej!

Shit.. det var längesen. & när jag skrev senast var allt så annorlunda. Vet inte var jag ska börja, det är så mycket, så otroligt mycket. Men jag mår bra & trivs. Alla är jättesnälla (både i skolan & värdfamiljen)
Lite stressigt nu. första skoldagen prec avklarad, mycket ny info & mycket nytt folk - vet inte hur många jag har hälsat på. Lite stressigt, dels för jag inte har mkt batterier på laptopen & att vi börjar 15.20. Ska ha följe med en annan svensk kille som bor i kvarteret bredvid mig. Bilder kommer när jag har batterier.

Skolan är verkar bra. Cirka 180 elever i alla åldrar (små minisar också)
Har ingen internet hos familjen , jobbigt så jag får klara mig med skolan.
OTROLIGT VARMT HÄR!! typ 30 grader varje dag & jag har legat på stranden varje dag sedan jag kom. Fantastiskt, & det är jättevackert! Älskar denna plats!!!

Nu hinner jag inte skriva mkt mer... men jag saknar er alla & tänker på er!!
Aja, ska vara lite social nu.

IMORGON BLIR DET STRAND & STADSVANDRING MED KLASSEN!!!


Later.

Sista inlägget från Sverige;

Hej Bloggen!

Shit. det känns konstigt. Bara rubriken känns konstig. Snart - om bara ett par timmar - lämnar jag Sverige & återkommer inte förrän i dec. Det är stort, overkligt.
Jag har velat komma till Spanien länge. Redan förra året funderade jag på det. men då såg jag det som drömmar, önskningar & inte någonting som en dag verkligen skulle bli en realitet - att det finns en spansk familj som väntar på mig idag. Overkligt.

Just nu är jag inte nervös, nej, snarare laddad. Jag känner fylld med energi trots 1 timmes sömn (vilket var mer än förväntat, faktiskt) Det mesta är packat. Allting är redo. Åker från Kristianstad omkring 10.00 mot Kastrup & flyter klockan 16.00 till Málaga. En flygresa på 5 timmar. Omkring 21.00 ska jag möta min värdfamilj för första gången. Återigen, overkligt, overkligt! Plötsligt är allt på riktigt.


Sista bilden i Sverige. nu imorse. älskar min napoleon-kofta - ja, den är varm men eftersom den väger grymt mkt (mitt tyngsta plagg) tar jag på mig den. Den ska användas som jacka i Spanien.

Tittade på vädret & det skulle vara omkring 32 grader! Härligt!!!!
Som jag har skrivit innan vet jag inte vilket anslutning jag kommer ha till nätet & vet därför inte när jag uppdaterar nästa gång. Men eftersom att jag tkr det är hur kul som helst att blogga ska jag försöka att återkomma så snart som möjligt. Och angående designen - ska uppdatera den - inte snart i spanien längre utan i.

Later.

KVÄLLEN INNAN & ALLT ÄR OVERKLIGT;

Hej Bloggen!

Det är sent, jag vet. inte bra, inte bra. Lär ändå inte somna inatt. Känner mig väldigt pigg och sprallig & nervös.
Ja. nervös. nervös. nervös.

Om jag skulle rita en liten snabb bild över mitt mående just nu (en dålig variant) så är det väl någonting åt detta hållet;


Inte det vackraste
men det matchar mitt mående som inte heller är det bästa.
Väskorna är fixade. Två superstora saker som inte är att leka med. Bra.

Nu blir det Beck & läsning. Förväntar mig inte någon sömn & sömlöst trötthet är perfekt att använda som tidsfördriv på en 5h flygresa. + böcker, tidningar & Ipod. (kärlek till den prylen) 

Om jag uppdaterar imorgon vet jag ingenting om. & hur det blir i Spanien vet jag inte heller.
Jag vet att kyrkan & skolan har internet (vanliga familjers ansluthet är varierande) & det är på det sättet jag kommer att uppdatera bloggen - för det SKA jag göra. hur ofta, hur mycket -  ja, det kan jag inte besvara i nuläget.


Bara för att det är en sån fin natt & ni är så vackra framför era dataskärmar bjuder jag på en fobi-frossande Lena sittandes i sköterskans rum väntandes på en sista spruta (idag). Det var inte vackert & jag var rädd - en kombo som inte rekomenderas.

Ska verkligen försöka att uppdatera imorgon. Vet dock inte när jag svarar på kommentarer osv... allt är i obalans.

Later.

Investering inför regniga dagar;

Hej Bloggen!

Dagar som börjar med klump-i-magen känsla kan faktiskt bli bra.
När jag vaknade imorse fanns bara en tanke i huvudet: sista dagen i Sverige. Det känns stort, enormt & nu börjar jag fatta att det är på riktigt. Jag har nog fortfarande inte smält det. Allt är konstigt, overkligt. & just nu mår jag bara konstigt, konstigt, konstigt.

Ena stunden är jag glad, glad & i nästa gråter jag som ett barn. Inte ett dugg roligt.

SPRUTA (!!!) (sista Hepatit A+B) LEEEEDSEN! Ni vet min rädsla, lycklig för att det är över!!

& det bästa... mina nya gummistövlar.... de är LYCKA!


En liten fjärill viskade nämligen i mitt öra att det regnar någon förfärligt i Spanien under vintern.
Jaaaoo.. vad jag älskar dem.

Nu ska jag packa det allra sista - ni vill inte veta hur stökigt det är här - om jag hinner svarar jag på kommentarer, men tror verkligen inte. Men först ska jag dricka bryggekaffe.

Later.


Nattvanor;





du klockan halv tre på natten sätter på Beck, men baktanken att det inte ska bli så pjåkigt med lite spänning i nattmörkret. & klockan halv fyra när du tar kisspaus hör du ett mysiskt ljud från nedervåningen. I panik springer du in på rummet, för det måste vara mördaren som har kommit för att hämta den. En stund av rädsla, innan en trött mamma vaknar till & du får höra "varför skriker du så, det är ju katten!"
Tack Ophelius!

Nu ska jag packa
; IMORGON ÅKER JAG!!! Vet inte om jag hinner svara på era kommentarer. 


Later 


Sommarlovs-myten;

Låt mig slå hål på;



Nej jag ska inte dissa sommarlovet, absolut inte!
Jag älskar sommarlov; lediga dagar utan ett enda måste. Det är nog det som är det bästa, att inte gå omkring med någonting betungande i kombo med värmet. Njutning!

Men det var inte ditt jag ville komma -
jag börjar inte skolan förrän den 7sep. I sverige anses det vara väldig sent eftersom att vi här börjar omkring den 20:e & detta har lett till en hel del kommentarer i stil med "Åhh.. vad skönt! "Är det inte härligt att ha sommarlov fortfarande! Du måste njuta!" både på bloggen & i real life.

Men... tro inte att ledighet kan vara härlig - den kan vara hård, utråkande. & när vänner, familjen lämnar dig ensam om morgonen & återvänder precis innan mörkret faller är det inte lika underbart fantastiskt längre. Tja, nästan lite tråkigt, enformigt. Det magiskt vackra är som bortblåst, tro mig.

Och en annan sak - det är inte jag som börjar sent utan Sverige som är tidigt.

Later.


En hektisk tisdag;

Hej Bloggen!

Jag är hemkommen. jag är trött & sliten efter en hektiskt dag!

Alltid lika spännande med hårfärgning, dock tillhör jag de lite fegare & uppdaterade min blonda nyans! Jag älskar att vara blond! & man behöver inte vara en ytlig bimbo á la några av storbloggarna (ojo, ni vet vilka jag menar) man kan tycka det är snyggt, man kan trivas i det och det gör jag. Har varit blond i 3 år nu & har inga tankar på att återgå till nyans mörkare,

Övriga aktiviteter en höst-tisdag i Kristianstad: (jösses vad denna stad äcklar mig, vet ej varför)
- Inhandling på apoteket.
- Hyra Beck-filmer! (sis lager är uttittat)
- Fixat med bank.
- Leg.foto (som blev blaj & ni vill inte se)
- Bytt mobil. Fick värsta måndagsexemplaret!



Jag är nöjd med mitt blonda - älskar blont hår!
Men  - känner ni igen det - när håret inte känns mitt! Frisören har stylat det, visst för att hon är kunnig. men det är inte jag. En hårtvätt & en natt är botemedlet mot det syndromet.

En trött Lena ska strax sätta sig på cykeln, hur ska det gå?


Later


Hårfärgning!



Jag älskar att färga håret, det är skönt på någont sett! & resultatet blir det bästa!
I will show you!

Later.


RSS 2.0