Bombdåd på Mallorca

Hej Bloggen!

Jag följer nästan alltid nyheter - speciellt dem som berör Spanien, vilket inte är så konstigt. Senast har den skrivits mycket om bombdådet i Mallorca. I torsdags dödades två civilgardister när en bilbomb exploderade. Det var den basiska seperationsgruppen ETA som stod bakom anfallet. Det har varit lite upp och ner i Spanien - regioner som velat bli självständiga och så Baskien som gått vädligt långt i sin kamp, sammanlagt har 825 personer mist sitt liv.

Klart att man blir rädd och orolig när man läser detta. Just för att Mallorca är ett stort turistmål; det är Fuengirola också. Klart att jag oroar mig för att behöva leva med ett ständigt hot om terrorattacker. Det är vi inte vana vid i Sverige. Vi är inte vana vid rädslan; medvetandet om att vi lever i en instabil värld. Finns det trygghet; egentligen? Än är det inga alvarliga varningar men rädslan finns alltid där. Ingenting ska stoppa mig från att komma till Spanien nu när jag kämpat så otroligt mycket - den enda skulle vara om det blev mycket allvarliga hot om terror-attacker.

Hur det blir på Mallorca och med Baskiens självständighet kan bara framtiden utvisa. Men jag ska iallafall hålla mig uppdaterad. Nyfiken på mer? Klicka här




Later.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Jätte fin blogg besök gärna min o skicka kommentarer

2009-08-01 @ 21:07:53
URL: http://victoriaenglund.blogg.se/
Postat av: maria 16 år och flyttar hemifrån

ojoj ;o

2009-08-01 @ 21:17:36
URL: http://mariaelisabeths.blogg.se/
Postat av: maria 16 år och flyttar hemifrån

sv. taack :) detsamma! :D

2009-08-01 @ 21:26:36
URL: http://mariaelisabeths.blogg.se/
Postat av: Ida

oj då det sär ser inte bra ut :D

2009-08-01 @ 22:29:11
URL: http://idavarnamnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0