En tjuv är lös!

Hej Bloggen!

 

Jäklar vad det där horoskopet har rätt… shit, man blir nästan rädd. Jag tror ju inte på det egentligen men just detta horoskop har fått mig att tappa hakan gång på gång.  (jag tänker fortfarande inte säga vilket) Hur som stod det att jag skulle drabbas av en plötslig förändring på den ekonomiska fronten/ vad jag ska köpa/ vilket tvingar mig att tänka om. Och det skedde igår. Inte något roligt utan något som fick mig att skrika av ilska, stå utan för skolan och stampa, sucka… varför ska allt ske mig!?!

 

Någon idiot på skolan stal nämligen mina vita ipodhörlurar. De var relativt nya, tre veckor och av den nyaste modellen. Stöldbegärliga är de nog i och med de enda kostar runt 300 pix. Tur i oturen blev jag inte av med kamera/mobil/ipod/VISA-kort vilket hade varit typ en miljon gånger värre (hade det varit visa-kortet skulle man lika gärna kunna hänga sig direkt) Nej, men illa nog.

Fy fan, du din tjuv. Så otroligt lågt att jag inte finner ord. Du är en urusel och vidrig människa. Jag vet inte vem du är men det skrämmer mig att det finns en så otroligt dålig person på skolan.

 

Dock är saken så att jag är beroende av mina hörlurar – musik & film på datorn – jag behövde nya direkt! Så på kvällen drar jag till Miramar. Men nej, där fanns inget. Så kl 20.00 springer jag till El Corte Inglés (stort köpcenter där allt finns) som jag trodde stängde 21.00 (men de stänger 22.00) hur som helst – jag skulle ha de där hörlurarna – och El Corte Inglés var mitt enda hopp om jag skulle slippa åka till malaga. Jag höll tummarna så de gjorde ont samtidigt som jag sicksackade mellan vilda bilister.

Räddare i nöden? Ja, igår blev jag räddad av ett köpcenter. Igår älskade jag denna byggnad en stund. 

Efter en del krångel med att hacka mig fram på engelska med en spansk försäljare betalar jag för härligheten. Då var jag glad. Då kunde jag andas ut. Kvällen och morgondagen räddad!


Mina älsklingar. Jag fick kämpa för er men nu sitter ni perfekt i mina öron. 

En tjuv är lös på Svenska Skolan! Usch, vidrig människa som får mig att må illa. Uppmanar alla att vara försiktiga med sina saker i framtiden. Själv ska mina hörlurar knappt lämna väskan i framtiden.

Jo, så har jag betalt 40 e för balen idag. Den 22 maj smäller det! Roligt!


                                                                      

LATER


Feria internacional de los pueblos;

Hej Bloggen!

 

Idag är det den 29 april och vet ni vad som händer då?

Jo, det ska jag tala om – det är nämligen dags för detta:

Feria internacional de los pueblos. Fuengirola. 29aprl – 2maj. 

Vad är det som händer?

Jo, i 4 hela dagar ska den lilla staden Fuengirola uppleva 33 nationer från alla världens hörn. Syftet är att hylla den mångkulturalitet som finns här. Varje nation tilldelas en peña – där komer det vankas mat typisk för landet, dans och andra aktiviteter som kopplas till landet ifråga. Låter spännande, huh? Nej, går inte att förneka att det ska bli intressant. Antar att Sverige också har en egen peña i och med det höga antalet svenskar här – vore ju lite av en skandal annars! Klart att jag ska kika in där. Annars vet jag inte vilka länder jag är mest nyfiken på. Men jag ska ditt i alla fall en kväll (blir nog bara en i och med allt plugg) och då får jag se vart jag hamnar. Men åh! Vad roligt det ska bli!


Förberedelser. Tjusigt? Tycker jag i alla fall.


Tält reses för roligheter.

NP engelska B nu på förmiddagen. Skriva en arbetsansökan till en sportaffär. Äckligt tråkigt tema. Gick sådär, är snarare glad för att det är över. Nu är det bara 2 np kvar – english speaking på tisd och listening and reading på fred.

Även fast jag är glader inför ferian – avbrott i vardagen – är jag inte hundra procent bra bra. Varför? Var astaggad och pluggade fokuserat på matten igår. Vad leder det till? Att jag ligger efter i fysiken (prov på måndag!) och glömde helt att det argumenterade talet pm ska vara inlämnat imorgon! Sedan är meningen att jag ska ha spanskaprov på måndag men det är omöjligt, går inte. Får prata med läraren, annars kommer jag inte. Fysiken är mäktig nog så den vill jag fokusera på. Kan inte påstå att rörelsemängd är wow roligt. Åh, vad trist min blogg är – känns bara som att jag skriver om mitt plugg. Byta namn till www.lenaipluggland.blogg.se?

Sorry, men jag måste stå ut till 18 juni och sedan skiner solen återigen i Lenaland och jag flyttar ut från pluggland för att bostätta mig i sommarlovsland.

Avlägset men ack så underbart…

Ska hem & skriva argumenterande tal!


                                                                     

LATER


Allmänna meningslösheter;

Hej Bloggen!

 

Medan jag väntar på inspiration (och att det ska lätta upp i skolan så jag kan sätta igång med skrivandet) fyller jag i meningslösa listor och tar ego-bilder.

Vad säger nu, ganska bra, va? Gapskratt.

 

10 favoriter

Färg: Rosa, men velar lite åt ljus aprikos. Och så gillar jag baby-blått! Äsch, kör på söta pasteller.

Mat: Hemlagat (av mig)

Band: Vet ikke.

Flm: Titanic skulle jag säga. En tidlös klassiker som alltid berör. Var ett tag sedan jag såg den inser jag nu, dags att sätta in skivan i dvd-spelaren!

Bok: Kan inte välja en favorit av alla böcker som jag har läst.

Sport: För mig är det antigen gym eller löpning som gäller. Individuell sport, jag avskyr pressen som uppstår i lagsporter.

Årstid: Sommar!!

Veckodag: Fredag – helgen står i porten. Det vankas roligheter och två sovmornar väntar. Underbart! Finns ingen härligare känsla än den en fredagseftermiddag då man lämnar skolan.

Glassmak: Vanilj, skulle jag tro.

Tid på dygnet: Kväll! Antingen vankas det äventyr eller så sitter jag framför desperate housewives med jordgubbar och te.

 

9 för tillfället

Humör: Nja, kan varken påstå att jag är glad eller ledsen. Lite smådepp för det är så mkt i skolan, och såklart: både läs och skrivsugen.

Smak: Jordgubbe.

Kläder: Min rosa cup-cake pyjamas.

Bakgrund: På datorn? Mitt motto ”en liten del i taget och du kommer långt”

Nagellack: Naturell. Borde måla dem, ska måla dem. Till helgen kanske. Är sugen på rött; får köpa rött nagellack!

Tid: 22.38

Omgivning: Mitt rum hemma i Funkan.

Irritationsobjekt: Matte D.

 

6 har du någonsin

Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej.

Brytit mot lagen: Inget allvarligare än att jag cyklat utan cykelhjälm och att någon godisbit slank ner i fickan när jag var liten.

Blivit arresterad: Inte än så länge.

Badat naken: Ja.

Varit med på TV? Nej, men det är något jag hoppas få vara med om i framtiden.

Kysst någon du inte känner? Ja.

 

Tre personer

Du kan berätta allt om: pappa, syster & Matilda.

Du tycker om: Detta var inte snällt; jag tycker om alla mina vänner/familj!

Du inte gillar: Den detaljen kan jag utelämna bloggen från.

 

Två val

Kaffe eller te: Det vet ni!  Eller ska jag behöva ta det igen?

Vår eller höst? Vår, då ligger hela härligheten framför en.

 

En önskan:

Att allt helt plötsligt ska klaffa!

Haft matteprov nu kl 08.00 imorse. Och jag lovar – en timme tidigare känns. Bland annat för att det var kallt 07.15 så sitter här i kofta och jeans = värmeslag nu när jag ser en fet sol utanför. Men provet kändes OK, skönt att det är över.

Nu är det fysiklektion varav prov månd. I eftermiddag vankas det danslektion + info ang balen den 22 maj. Jag tror att jag ska gå, men får höra mer sen.

Ikväll blir det gymmet. Najsigt! Känner mig faktiskt taggad för det! Jag gillar att träna om kvällarna; det ger energi – jag sover bättre och orkar mer i skolan. En god rytm, testa själva vettja!

Men först ska jag börja plugget inför måndagens två prov – nämligen fysik och spanska direkt efter varandra. Roligt? Nja, men efter det verkar det (nu vart fall) lätta upp lite.

Ha en fin onsdag!

                                                               

LATER


Charterresa till rymden;

Hej Bloggen!

Om jag vore rik skulle jag åka på en charter till rymden. Jag menar, vem drömmer inte om att få åka till rymden? Även om det rör sig om en kort stund (40 min) är det något magiskt vid tanken på att passera rymdgränsen 100 km upp. Att sväva omkring tyngdlös i 4 minuter och ta foton på jorden vars rundning man kan se från stora fönster. Det måste vara en upplevelse; på färden upp väga 3-4 ggr så mycket som på jorden för att därefter bli tyngdlös. Ja, detta är möjligt redan från nästa år och i princip vem som helst kan åka (jag skämtar inte!) dock finns det två dilemman, dels en träningstid på 6 månader – men det är inte det värsta! Priset ligger på 200 000 dollar (1 miljon svenska kronor) upp till 35 000 000 dollar (175 miljoner svenska kronor). Men som sagt, om jag vore stenrik.

 

Från Illustrerad Vetenskap nr 1/2010. 

                                                                   

LATER


Solsken i Fuengirola;

Hej Bloggen!

 

Jo, jag erkänner; lite glad är jag trots allt idag, även om jag har matteprov imorgon. Hur kan man vara annat när solen lyser stor och fet utanför? När kläder som inte är korta är ett stort no, no. Ja, går det verkligen att må annorlunda då?  Jag ska inte klaga, även om jag inte har möjlighet (än) att ligga på stranden med stort sällskap. Men snart så… jag älskar att värmen är på väg tillbaka. Det har varit en lång vinter med tjocktröjor och många, många regniga dagar – äntligen är den över!

 

I söndags, innan jag började med matten, njöt jag av en lång promenad. Ipoden var i öronen och jag njöt, njöt, njöt av en välbehövd dos d-vitamin. Jag tror jag förstår grejen med ljus-terapi. Det lättar upp!

Solen lyser på gatan utanför.

I söndags var det 24 grader, medan igår visade termometern på upp emot 27 grader. Fantastiska temperaturer! & idag är det minst lika varmt!!

Vackra, vackra blommor finns överallt och skimrar ikapp med solen. Ord kan inte förklara hur underbart det är!

Solen är stor, fet och alldeles, alldeles, alldeles underbar. Frestar jag er? Haha, det kanske är meningen! Om ni i Sverige bara visste, ja jisses vad ni går miste om underbarheter.

 

Spinningen gick bra. Mötte Emma innan passet och vi kom överens om att spinna tillsammans nästa tisdag. Roligt; alltid kul med träningssällskap! Känner mig pepp! Dock är spinning tufft (om man ger allt och det gör jag) var så svettig så det såg ut som jag duschat efteråt. Ja, jisses… kontrasten av att komma ut sedan; det var brr… Aja, idag blir det en vilodag. Har matteprov kl 08.00 imorgon så jag antar att det jämnar ut den underbara sovmorgon jag fick idag – började 10.40.

Har prec slutat efter kemin med en misslyckad labb. Hatar labbar – känner att det inte är min piece of cake. & så har vi pratat om engelska nationella under engelskan idag. Mer har inte skett denna skoldag.

Nu ska jag bege mig hemåt i solskenet och där väntar matte på mig. I eftermiddag blir det repetitionsuppgifter. & självklart, kaffe på det.

                                                                     
LATER


Balkong-terror;

Hej Bloggen!

 

Lördagen blev lugn den också. Var hemma hos Lisette & Domme med Emma, Nora & Alicia. Om vi skulle ut eller inte låg i luften; vi fick se hur vi kände, helt enkelt. Det slutade med att Nora & Lisette gick ut. Jag tappade lusten sådär vips! Så jag, Alicia & Domme släckte ner hela lägenheten för att titta på skräckfilm!

 

Vi tittade på en film som handlar om en buktalardocka som börjar mörda folk, som rör på ögonen med en mycket, mycket obehaglig blick. Minns inte vad filmen heter, men det var inte bra så jag har ändå inget av att rekommendera den! Kändes som största b-filmen ever. Eller; hur realistiskt är det, efter att man insett att dockan mördat sin fru (man lär ju vara galen?) köra ut med den till kyrkogården mitt i natten för att där gräva upp en grav och begrava dockan? Ja, jag säger ju det. B! B! B! Trist, vi tittade inte klart den. Gav upp och började snicksnacka istället vilket jag finner mer trevligt än mördande dockor och b-filmer.

 

Vad händer sen då? Jo, kl 03.00 när både Alicia och Domme sover (jag lyssnar på Lisettes ipod) hör vi trappsteg. Vi var ganska säkra på att det var Lisette & Nora men när ingen svarar på Alicias fråga ”vem är det?” blir vi mer tveksamma. Speciellt i och med att det var kolsvart i korridoren. Vi får inget svar och minuterna går. Vi snackar många minuter, 10-15, och vi blev rädda. Stegen igen! ”Jag hör två manliga röster” skriker Domme och panik utbryter. ”Är det såhär våra liv ska sluta?” utropar jag och sätter skräck i alla oss tre. Det slutar med att Alicia gömmer sig på toaletten med förklaringen ”det går att låsa” (jag tror en galen mördare hade låst upp ganska snabbt) medans jag ställer mig ute på balkongen (varmt ute). Resonerar så att en ev. mördare kanske blir tillräckligt upptagen med tjejerna inne i lägenheten så han tittar inte ut där. Och om han gör det hoppar jag hellre ner för den än att bli dödad av idioten. Aja, så tänker jag.

Som tur var det verkligen Lisette & Nora som var väldigt, väldigt elaka. Tur det, annars hade jag nog inte kunnat skriva denna story.


Hoppa eller kniven i magen? Your choice…   

Idag måndag – vilken innebär att jag måste genomlida gympa. Helvete.

Ikväll blir det spinning, tufft…


LATER


Filmtips: The Reader

Hej Bloggen!

 

Efter att ha sett ”Flickan från ovan” och tidsresenärens hustru, två dåliga filmer som är bäst att undvika om man inte vill bli tokig av/löjlighet/tristess, var jag desperat. Jag behövde se en bra film och det nu, nu, nu!! Jag hade nästintill förlorat hoppet och i världen omkring mig tycktes det bara finnas kalkonfilmer. Ja, det var en tuff tid och jag var förtvivlad. Så, det var med lite gnissel i bröstet jag satte på filmen ”The reader” och efter två timmar satt den – jag var botad, jag hade sett en bra film.Jag rekommenderar verkligen denna speciella kärlekshistoria. En kärlekshistoria där åldern bara är en siffra, en kärlekshistoria där även de allra vidrigaste handlingar balanseras upp av den enorma kärleken. Ja, det är en speciell film, som skakar om lämnar ingen oberörd.

                                                             

LATER


"Spelkväll" med tjejerna;

Hej Bloggen!

 

Åh, vilken myspys skrattfnatt kväll det blev igår. Vi körde på en tjejkväll på nivå highestvälbehövt och lugnande efter en vecka som stavas stress.  

Det var snicksnack, skratt och galen, men underbar, humor. Jisses vad jag skrattade. Sådana kvällar behövs verkligen, lättar verkligen upp i vardagen som kan vara ganska risig annars. Vilka underbara vänner jag har!

 

I följande bilder vill jag varna känsliga läsare för en risig Lena!Kortspelarna (och lite mina fötter)


Fotografen Domme flummar med kameran (någonting som mycket starkt påminner om någonting som jag brukar göra)


Alicia är sur för att hon inte kan göra lika fina pussmunnar som jag!


Jag & Domme leker med självutlösaren.


Så kul kan man ha det alltså! Vem kommer med mest inspierande /galna/ posen! Nej, jisses vad jag garvade. Låg på soffan och tumlade runt. Det var kul, mycket kul.


Jag dansar med en disktrasa. Och fråga mig inte varför, det bara blev då- trasan låg där på bordet och agerade villig danspartner, samtidigt var jag väldigt, väldigt danssugen.


Jag sätter på Domme en gasmask.


Alicia var trötter.

Idag lördag började med sovmorgon, otroligt skönt och alltid lika välbehövd efter en veckas slit. Lite av en höjdpunkt är det, utan tvekan. Sedan blev det en sväng till gymmet där jag körde intervallsträning på löpbandet. Tufft men jag har läst att det är väldigt effektgivande. Matematikstudier under eftermiddagen och nu sitter jag här på Miramar och utnyttjar internet. Hur kvällen blir vet jag icke. Utgång eller inte ligger och skakar i luften – vi får se, helt enkelt. Men jag är taaaagg, jag är på. Hör av er bara!!!! :D


                                                           

LATER


Mitt motto i svåra tider;

Hej Bloggen!

 

Det är fredag vilket innebär helg – underbart, alltid lika underbart. Men jag skulle vilja använda ”det går inte så bra nu” kanske lite fel… det är för mycket nu känns mer korrekt. Det är så mycket som ska göras men så lite tid. Jag vet inte hur jag överlever men jag vet att jag måste. Det finns ett mycket bra spanskt motto som jag brukar leva efter, ett motto som utan tvekan passar in i en tid som nu – då skolan är som värst – när sommarlovet skymtar i fjärran och man är skoltrött så det gör ont.


Har faktiskt den som skrivbordsunderlägg för att peppa mig själv.

Detta ska nog gå vägen trots allt!

Nationella provet Svenska B idag. 5 timmars uppsatsskrivning. Några ämnen att välja mellan, var så god att skriv!

Hur det gick? Jättebra, faktiskt! Skrev en artikel om tvångsäktenskap och kom in i ett sådant ”good flow” ni vet. Jag skrev och skrev varav tankar, idéer och inspiration flödade! Blev nöjd efter att ha suttit i cirka 4 timmar. Just nu är jag glad för att det är över. Visserligen var det att skriva – någonting som jag verkligen älskar – men prov är alltid ett prov.


Så här laddade jag upp inför provet – två godsaker gör alltid så mycket enklare.

Colan var bra och god – uppiggande under provet. Dock ledde det till toabesök, vilket (Nora vet) inte är så kul.
Jordgubbarna hade hunnit mögla och så blev det med det kalaset.


Aja, nu är helgen här och för min del väl kommen. Hur det blir med updates får jag se. Dock ska jag vartfall försöka att ta mig till Miramar – lite koll på läget vill man ha på ansiktsboken för det finns ju mejl som är lite extra roliga. ;) Haha.. har inga spec planer heller förrutom en massa plugg (bokstavligen) och en sväng till gymmet på lördagen. Sedan får jag ta det som det kommer, förhoppningsviss blir det iaf något trevligt. Jo, ska hem till L & D senare ikväll – mysigt!

Ha det så fint allesammans och så höres vi om inte alltför lång tid!

                                                       

LATER


Uppiggande shopping;

Hej Bloggen!

 

Jag kan börja med att förvarna er: är extremt stressad denna vecka så förvänta er inte så mycket updates. Igår, tex, tid fanns icke. Det är egentligen väldigt tragiskt, jag gillar att uppdatera och jag hatar att vara stressad. Men det är så mycket som kommer upp nu – det är poof rakt i fejset. Har gårdagens inlägg kvar, så det kommer, det kommer – ta det lugnt, pappa!

Förutom stress är det ok. Men just nu finns bara stress, så det är nog inte okej egentligen. Det är lite småtjafs hos värdfamiljen (ingenting som rör mig – familjens egna problem, men inte så kul i alla fall) och så har jag hemlängtan. Ja, tvi vad allt blev värre när man återvänt. Har försökt att tiga för mig själv, men det går inte. Nej, jag erkänner. Försöker se sommarlovet som en vacker framtid – men innan dess är det så otroligt mycket stress stress att jag knappt tror på det, ganska obehagligt egentligen.
Men livet har sina goda stunder – efter många timmar matte blev det lite shopping. Det var bra. Det gjorde mig gladare.

Först – en fantastisk jumpsuit med rosor! Jag älskar den! Det är något magiskt och skimrande över den. Jag älskar jumpsuits! Det är ett sådant chict men samtidigt enkelt klädesplagg som blir dubbelperfekt i sommar.


Och sedan – de ultimata sommarshortsen! Tänker mig hur bra de blir i sommar – snabbt och lätt att dra på sig och passar till allt. Nota det flätade jeansskärpet!


Aja, nu ska jag inte tråka ut er med mer av mina inköp (även om jag njuter lite av det, mahaha) nää… jag ska hem och öppna matteboken och tråka ut mig själv framför den. Känns mer rättvist det! Något nöje ska även jag ha och den rollen får den rykande kaffekoppen bredvid mig ha.

Efter trigonometrin blir det gymmet och så lunkar torsdagen. Låter ganska finemang, va? Nja…

Imorgon är det nationella i Svenska B. 5 timmars uppsatsskrivning  - och jag ser lite lite framåt att få ägna en hel skoldag åt min största passion! Jag erkänner dock att jag helst hade sluppit stämpeln ”prov” över det. Det gör det så dramatiskt…så seriöst. Jag vet inte, jag vet inte. Nu handlar det om att ta sig genom morgondagen. Om det blir en update eller inte beror på om jag hinner efter skolan, eller om jag tar mig till miramar. Ni får hålla tummarna helt enkelt. Aja, nu ska jag kila! 

                                                       

LATER


Sevilla del 2:

Hej Bloggen!

 

Igår drömde jag en riktigt härlig dröm som resulterade i att jag, när mobilen ringde, tänkte ”äsch, bara 5 min till – måste ju avsluta härligheten!” Vad händer? Jag försov mig! När jag tillslut drömt klart var det försent och jag missade en mattelektion, ajaj… men i och med min fantastiska dröm var det nästan värt det. Jag drömde att jag åkte på skidsemester till Italien med en brokig och härlig blandad skara. En sådan riktig drömsemester, och jag ville verkligen inte stiga upp förrän den var avslutad. Det galna var att när jag somnade om fortsatte semester så jag fick till en hemfärd. Underbart! Min första riktiga ”feel-good” dröm på länge! (nää… inget snusk!)

 

Aja, nu ska fortsättningen på Sevilla picsen rulla fram. Vilken kanon-dag vi hade. Hörde att stackarna hemma i funkan fick en regning lördag. Ja, vissa har det inte så bra…


Mys i Sevilla.

Nora, Hanna, Malin & Emma.Lena, Nora, Hanna & EmmaTorget i Sevilla.


Emma, Linda & hästen. En tjusig trio!Sedan besökte vi stadsmuren och detta speciella hus som ska just vara känt för de målade mönstrerna, ja till och med min värdmamma kommenterade det på kvällen när jag var hemkommen


Malin, Nora & jag.

Fotograf: Rebecca.


På väg mot nya äventyr!


Vi besökte Plaza de España, från världsutställningen 1929.


Jag i Plaza de España.Vink vink säger Lena & Nora.


Nora & Malin uppifrån. Jag, till skillnad från de två latmaskarna, orkade gå upp för trapporna!!

Det var bilderna från en mycket lyckad dag! Nu väntar framtiden med nya äventyr.


Först och främst handlar det om att detta flygkaos ska gå över – vill ju att man ska kunna börja flyga igen! & sedan vill jag att nationella proven ska vara över. Usch och miljontals tvi till den som uppfann det fenomenet. Dessutom är det en sådan hype kring dem – det är hets, hets och massvis av hets. Jag menar, ingen blir precis tryggare av stress? Hade det första i svenska idag – muntligt tal om arrangerande äktenskap. Det gick bra. Jag är lättad för att det är över. Nu är det att ladda inför fem timmars uppsatsskrivning på fred. Men det är nog inte så hemskt egentligen, jag gillar att skriva – så det blir skriva en hel skoldag!


                                                           
          
 

LATER


Sevilla del 1;

Hej Bloggen!

 

Sevilla i lördags. Spaniens fjärde största stad, och vad ska jag börja?? En underbar stad, verkligen! Solen sken, mycket folk och en mysig stämning. Trevligt sällskap dessutom, ajaj, inte illa och jag fick en brabra lördag trots allt. (de enda som inte hade det lika fint var nog Lisette & Domme som låste in passen i lägenheten efter att dessutom ha glömt nycklarna där! Aj, så blev det med den marocko-resan. Synd!) Dagen började i ösregn, kontrades av gassande sol och avslutades i ett dunkelt men ljummet funkan efter sammanlagt 6 timmar i paco pepes buss. Vi besökte en hel del spännande platser, och det var en, som sagt, trevlig dag. Samtliga kameror användes flitigt. Linda har rätt i att många, många bilder raderas (och så går hon omkring med sin feta systemkamera) men lite blev det trots allt:

En ganska förfärlig bild på en vattenindränkt Lena.

Regnet vräkte verkligen ner. Åska till och med! Det var ingen rolig promenad jag och Nora utförde där på morgonkvisten.


Välkomna till Sevilla!

Desperat försäljare som passar på att gå omkring till bilar när det är röd ljus. Har aldrig sett något liknande…

För mkt fiskrum för Nora.

Först besökte vi en katedral (pappa! du hade älskat den!)


Jag utanför den.


Fina flickor i Sevilla.


En innerträdgård med apelsinträd verkar vara classic. Å så alla turister…


Mästerfotografen själv.


Ser ni likheten? Den går inte att missa!

Man kan faktiskt ha kul i en kyrka! Lena, Nora och Emma.

Man kan faktiskt ha kul i en kyrka! Lena, Nora och Emma.


PUSS!!


Jag i Sevilla centrum.
Vi gick omkring lite i affär, snicksnackade och hade det trevligt. Solen gassade. Jag tog av mig kappan senare, men det var kalltkallt i Funkan på morgonen. Så pass att man vädermässigt hellre varit i Sverige; är det sant att man i Skåne kan gå omkring i bikini?

Det får räcka för dagen idag. Men fler pics kommer imorgon! Nu ska jag ha spanska prov; först uppsatsskrivining och sedan muntligt. Gillar inte spanska, vi har bara prov prov prov (senast förra torsd) Jag fattar inte vad vi har prov på; de gamla proven? Ibland gör skolan en förrvirrad.

Suck, gympa också. Ska börja räkna ner gympalektionen, kryssa med en tjock penna när ännu en timme är genomliden, så jag kan se hur länge jag ska pinas i helvete. Sedan aldrig mer, aldrig mer skolgympa. Det blir ett smakprov av paradiset.

                                                                    

LATER


Jag har bestämt mig...

Hej Bloggen!Jag har bestämt mig för att ge Twilight en chans. Igår läste jag 20-30 sidor – ännu har jag inga kommentarer men jag lär återkomma. Den hysterin som har varit angående dessa 4 böcker gör självklart även mig nyfiken.

                                                                     
LATER


Första veckan med tungpiercing:

Hej Bloggen!

 

Idag var det en vecka sedan jag tog min piercing, och därför ska detta inlägg handla om hur min första vecka med den varit. De första dagarna är ju kända för att vara ganska tuffa.


* Hur har det känts med svullnad?

Ja, min tunga svullnade upp rejält. Fredag, lördag & söndag var den så pass enorm att det knappt gick att andas genom munnen (rekommenderar inte att man piercar sig förkyld: kvävrisk!) Redan på måndag lugnade det ner sig på den fronten, men min tunga är dock fortfarande lite svullen. De första dagarna sög jag på isbitar vilket är ett väldigt bra sätt att lindra svullnanden och smärtan – för ja, det smärtar! Dock trodde jag att det skulle vara värre.

 

* Hur mycket kunde jag använda tungan?

Jag har kunnat äta vanlig, fast mat samtliga dagar. Jag vet inte om det är normalt eftersom att alla jag läst om har levt på flytande cirka 1 vecka. Men jag åt knäckebröd redan dagen efter! Och äpplen i småbitar. I början var det tufft, men idag äter jag i princip normalt. Kan tugga med hela munnen medan man i början fick förlita sig på munnens hörn. Men man lär sig hur man ska äta med piercingen i. Nu i början dricker jag också mycket vatten mellan nästan varje tunga – annars kan det svida, vilket jag antar beror på att maten fastnar där.

De två första dagarna kunde jag inte slicka mina egna läppar och tänder – det kan jag nu helt utan problem och smärta.

Prata är däremot svårare. Efter en vecka läspar jag ganska mycket. Jag hoppas att det går över, men jag har hört att det är normalt. Kan trösta mig med att det dagligen blir bättre. Den allra svåraste bokstaven är s. Jag använder för mycket tunga (kan inte böja den där lilla spetsen som behövs för det perfekta s:et, därav läspljudet)


* Annat?

Ja, en liten grop har bildats bakom piercingen. Enligt Laura är det helt normalt. Även hon har det. Det beror på att tungan svullnar upp och att piercingen då stöter emot tungan. Detta ska gå ner då svullningen gör det.

Jo, jag har haft var också, igår (torsdag). Det är normalt, sis har också haft det. Det låter värre än vad det är – det smakade ingenting, det mest obehagliga var nog konsistensen.

 

* Hygien?

Skölja av med vatten efter varje gång man ätit/ dryckigt något – annars kan det svida ganska mycket. Skrapa även dagligen bort plack som kan samlas kring piercingen. Tvätta av den med oparfymerad tvål och kontrollera med rena fingrar om kulorna sitter fast (annars risk för sväljning). Använder dessutom en speciell munskölj för orala piercings köpt på studion där jag tog den. När den är slut har jag köpt munsköljen ”Hexitan” (eller något sådant) med antiinflammatoriska egenskaper. Så just nu mår min piercing bra – vilket den gör med god munhygien. Det är a och o för en frisk och välmående piercing.

                                                       

LATER


Brist på fyndig rubrik;

Hej Bloggen!

 

Idag är det torsdag. Det är skönt. Det betyder snart helg, vilket är skönt. I helgen är det invigning av skolans aula på fredagskvällen och på lördag utflykt till Sevilla. Vet icke om det blir utgång. Det beror på om Domme & Lisette orkar, de åker nämligen till Marocko. Kom igen tjejer, jag vill! Insåg att det var läskigt länge sedan, är tagg!


Mådde inte så bra igår, men på grund av den långa ledigheten i Sverige drog jag mig till skolan för matte och fysik. Vad händer under fysiken? Jo min mob börjar ringa som en toker. Jag kör taktik; ignorera det . Då brukar det vanligviss rinna ut i sanden, mobben slutar ringa. Men vi var 5 st., så ganska snart hamnade alla blickar på mig medan mobben ringde högre och högre. Riktigt pinsamt var det. Vem var det som ringde? Sis! Hon ringde i normal tid sedan, runt tresnåret och jag frågade varför hon för tusan ringer kl 11.00 en onsdagsförmiddag. ”Jag ville prata!” Trevligt att hon vill det, självklart, men var det så viktigt att prata med mig just den tiden. Aja, hon har gjort det ett flertal gånger men det har aldrig blivit av att jag svarat den tiden. En gång ringde hon till och med under svenskaprovet och så har hon drabbat matten en gång. Haha, blir smått galen på den människan men ändå sjukt underhållande i en småtråkig vardag. Glömmer alltid att sätta på ljudlös!


Fjonk.

Igår gick jag hem tidigare. Mådde som sagt inte finemang, blev sömn sömn, en mini-siesta så att säga. Min värdmamma var jättegullig och kom in med en skål jordgubbar och uppmanade mig att brygga en kopp kaffe (jag hade sovit i 2 timmar då – men så sjukt skönt det var!)

 

Idag är det torsdag – slutar tidigt! Men det är äckligt mycket just nu. Spanska, kemi, matte… och nationella i svenska nästa vecka! Jisses, nu börjar jag bli nervös. Skrev klart mitt tal igår, ska göra ett pm i eftermiddag. Det känns bra, följde Noras råd om att hålla det personligt. Nu blir det öva öva öva och öva lite till, så ska det nog gå.


                                                                  

LATER


Ris - vakter!

Hej Bloggen!

 

Ibland måste man avreagera sig, och idag är just en sådan dag.  

 

 

Ibland blir jag galen på en viss yrkesgrupp; vakterna. Vad är det med dessa ”andra-gradens-uniform” snubbar? Visst, de har ett viktigt jobb. Vakta affärer, se till så att allt är OK och kontrollera säkerheten på flygplatser. Kanske har de en inneboende paranoid. Plötsligt ter sig varenda kund som potentiell tjuv och samtliga under tjugo är tjuvar. På flygplatsen kan vem som helst vara förklädd terrorist; men det är ingen ursäkt för att vara otrevlig.Kanske är vakterna desperata. Möjligviss hade de en dröm om att bli polis. De skulle stå högt i kurs iklädd sin tjusiga uniform. Det osar status och kriminella skulle fly i panik. Tyvärr var de av någon anledning så inte kapabla till drömyrket och fick nöja sig med plan B. Sedan står de där, i halvtaskig kurs går de omkring i centrum, samma affärer dag efter dag. Jag blir inte förvånad att de av den anledningen blir så desperata, så elaka.

 

Men trots det ska man sköta sitt jobb; det finns inget skäl att vara otrevlig. Det finns inget skäl till att frästa åt mig att jag måste plasta in min väska. Okej, jag förstår att ni kör det som princip, inkluderar samtliga kunder. Dock hade jag gjort det utan att komplikationer om du log mot mig, vakt, och sa att det är ert system. Men icke… istället sur och stön. Eller i K-stad, vakten som förföljde min syster genom flera affärer – och sedan anklagar henne för stöld och vill rota genom hennes väska! Det svider i mig, för en 14 årig kan gå och shoppa helt utan onda uppsåt, och vilket fallet än är ska ingen behöva bli förföljd av en vakt under shoppingrundan. Kanske var det en vakt som inte fyllt sin kvot på snattare senaste månaden och såg här tillfället att skapa kriminallitet? Svin!

Eller säkerhetsvakterna på Kastrup som utan den minsta vänlighet tillrättavisar surt ”ta av dig jackan! – laptopen i D-E-N lådan – du måste visiteras, ställ dig här… VAD ÄR DETTA?!?” Jag säger inte att de inte har ett krävande jobb, men jag tror inte det blir lättare genom surhet och pessimism. Ingen passagerare kan känna sig pigg på att möta vakterna.

 

Okej, det finns säkerligen bra vakter där ute, men min erfarenhet är sura typer som missbrukar makten genom att vara elaka och okänsliga. Skönt att avreagera sig lite, mötte nämligen ett svin till vakt igår på eroski. Jag kände igen honom och tänkte ”nu vankas det trubbel” ack så rätt jag hade. Usch var det att plasta in väskan, och jag körde som pappa ”gör det åt mig! Jag kan inte!” tills han surt gick till andra sidan av korridoren och gjorde det. 

                                                                 

LATER


En smärtsam måndag;

Hej Bloggen!

 

Min första dag i Spanien var en riktigt jobbig dag. Har hela dagen plågats av en vidrig huvudvärk; ni vet dem i kategorin att inte ens Alvedon biter på dem…addera sedan den vidriga sporten vollyboll (jag fattar mig inte på det – det gör ju för tusan bara ont, mina underarmar är röda och ömma och det är inte värt det för att studsa en boll på sanden) Tacka snarare att jag överlevde gympan, fick lite panik prec innan vi skulle spela match. Ville seriöst gå därifrån; eller ropa till min idrottsläraren ”kan du tvinga mig till denna tortyr vecka efter vecka? Tvinga mig att stå här och göra detta vidriga!?!!” Det finns inget värre än gympa. 2 månader kvar – YES! Hellre dör jag än väljer b-kursen som eget val. Ja, jisses… and hey vad jag inte kommer att sakna det.

 

 Skolan var tråkig, jag är så trött på den att ord icke finnes. Nora berättade på morgonen att jag ska ha nationellt prov i svenska på tisdagen (idag!!) Jag skulle skriva ett tal med temat relationer. Pm skulle vara inlämnat månd 12 april, och jag skulle alltså redovisa idag. Shit, ibland förstår jag mig inte på vissa saker; varför hamnade jag i grupp nr 1 idag när det finns tre andra grupper? Jag kan inte hålla det idag. Det är omöjligt eftersom att jag inte fått häftet, instruktioner… nu blir det att stressa ihop något, kan bara hoppas jag får uppskov till nästa tisdag så jag hinner få det någorlunda sådär. Ja ni fattar, incidenter som denna och dessutom gympa får mig att tröttna på skolan att jag vet inte vad. Åh!

 

Dock fanns det några bra saker. Dels har min tunga blivit riktigt bra. Jag kan slicka mina egna läppar och tänder. Den är dock visserligen fortfarande öm, men jag kan äta med hela tungan utan att bara förlita mig på sidorna (munnens hörn) Så var jag hemma hos L & D en snabbis på kvällen. Det var mys. Vi satt och snicksnackade en stund om lite allt möjligt. Var ju en del att ta igen efter tiden i Sverige, och Domme bjöd ju på en liten ”synd” nejdå… jag bara skojade… haha!

 

En annan bra sak är denna nya älskling:

Min nya plattång från GA.MA. Visserligen prisklass dyrare, men så jäkla värt det. Här snackar vi om en riktig plattång! Så vill ni köra platt och är på jakt efter en tång – haffa denna hos närmaste frisör! (den är värd att betala för)

Vem älskar inte sådant här ”bubbel-plast” Det är något spec med att klämma sönder dem, höra det välkända ”ploppet” Haha… ja, ibland har man för mycket fritid (undrar hur det kommer sig i och med att det är grammatikprov dagen efter) men något tillfredsställande är det allt.

 

Aja, wish me luck med det engelska grammatikprov. Lägligt tajmat att ha det samma dag som den spanska otursdagen… tisdagen den 13. Men på något sätt går det nog.

Hey – ikväll väntar sista avnittet av desperate housewives säsong 1, och på eftermiddagen ska andra säsongen införskaffas! Tack sis!!

                                                                      
LATER


Tillbaka i Spanien;

Hej Bloggen!

 

Jag är tillbaka i Spanien. I skolan, allt är som vanligt, så som att det aldrig varit något annat, och i eftermiddag väntar en idrottslektion. Jag hatar måndagar och jag hatar att tiden går så fort när man inte vill det, när man vill att den ska stanna upp så man bara kan njuuuuta, men så bra är det aldrig. Nej, nu ska jag inte vara allför dyster, det är fint att vara tillbaka också. Solen skiner och jag möts av 18 grader och klarblå himmel klockan nio på kvällen. Det är inte pjåkigt och jag älskar att kunna kasta av mig dunjackan efter endast 3 timmar.

 

Resan igår gick bra. Flyget var i princip tomt, och jag hade tre säten by my own. Det var mys; man slapp oroa sig för toa-krångel och utrymmesbrist. Inte särskilt miljövänligt dock. Avskyr att flyga och har en liten flygrädsla. Dessutom kan jag inte prec påstå att den har blivit bättre efter den fruktansvärda olyckan i Polen häromdagen, 97 pers + presidenten. Ajaj…

 

När jag först kom hem fick jag verkligen utomlandskänsla. Antar att det beror på kontrasten, för nog är det spanska hemmet annorlunda. Mer öppet, mindre… inte opersonligare utan mer oindividuellt. Familjen är en, dessutom en mer utomhuskänsla. Lätt att ta sig in via ytterdörren, inga långa korridorer, och sedan är golvet is varav man ständigt bär skor.Jag igår. Förmiddagen hemma. Galet vad allt går snabbt.

Älska piercingen<3

Up in the air!


Väntar mig; 3 timmar flygresa varav jag drabbas av pinsamheten att dra mina fingrar genom mannen i sättet
framför mig ´s hår. Sedan erbjuder han mig en macka med bacon.

Hej Spanien! Låt oss hoppas på en trevlig tid tillsammans. Gärna minus några blajiga händelser från vintras.
Hej flygplatsen och málagas nya terminal 3. Insåg att den var skrämmande lik Madrids. Shit, till och med gaterna var i samma design. Vad är detta; wannabe storebror?


Vänta på tåget med feta väskan. Har redan upplevt den spanska hjälpsamheten. En riktig snygging hjälpte mig med väskan vid Funkans tågstation!


Imorgon är det engelskaprov, och så ska jag packa upp. Där har ni min måndagskväll. Jo, jag ska jogga också. Det är skönt att vädret är behagligare här för utomhusaktiviteter.

                                                                        
LATER


Taggar inför Spanien;

Hej Bloggen!

 

Imorgon åker jag till Spanien. Hur det känns? Nja, ska inte prec ljuga och säga att jag är glad för det. Har snarare förlikat mig med sanningen och insett att jag fått göra det bästa av tiden som är kvar (2 månader + 1 vecka) så det är nog icke så farligt. Dessutom ser nästkommande helg ljus ut, även om jag kör vitt i 2 veckor efter piercingen. Ska dessutom bli skönt att komma till värmen. Extra kul är just den kommentaren när svenskar planerar ett besök i solariumet, ”jag kör live nästa vecka, vet ni” skratt. Nej, mina två största problem just nu är egentligen tungan & värdmamman. Tungan har svullnat upp rejält nu under kvällen från att ha varit bra under dagen. Har galet ont just nu och den är gigantiskt, kan knappt andas, svär att den fyller hela munnen. Får nog gå ner och hämta is. Och min värdmamma… har puk på min mob (slog fel pin innan, jaja) så har icke hennes nummer, kan inte ringa och be henne hämta mig. Nu hoppas jag att hon är hemma när jag kommer med min feta resväska.

Haha…som ni ser har jag laddat upp rejält, sverige i en resväska, kanske? Nej, mycket är faktiskt presenten. Knäckebröd + kaviar till min värdmamma (lovade henne svensk mat)- godis, kakor till gottegrisen Alicia – nudelsopporna till Lisette & Domme – kanelbullar till mina spanska vänner – till mig lite smått och gott; som ni ser ÄLSKAR jag messmör. Passade även på med lite gott svenskt bröd, (knäcke) och havregryn eftersom att det är så dyrt i svenska affären. Nyponsoppa + varma koppen under första tiden med nya piercingen (och kanske i framtiden om skollunchen är riktigt bad) och självklart kaffe – franskrost! Köpte även en del tidningar + rengöring till piercingen. En munskölj vid namn hexanon (eller ngt) + alsol till framtida smycken. Jo, parfymfri tvål för rengöring.  

Marabou kör på kreativiteten; vilken härlig ny smak i limited version… pappa kommenterade spec chili. Vem ska få den?

 

Nu ska jag natta… har prec får världen finaste sms som gör mig riktigt, riktigt glad…kommer att sova gott!!

 

LATER


Nypiercad tunga;

Hej Bloggen!

 

Nu sitter jag är, omtöcknad med glader. I did it! Idag piercade jag tungan. Jag vet att det kommer som en överraskning för många. Jag hade frivilligt valt att hålla det ”hemligt”. Varför? Jag var rädd för att banga, och sedan komma som en kyckling; ”Nää… jag vågade inte.” Men nu är det gjort, och trots att jag knappt haft den i 14 timmar älskar jag den redan. Den sitter skönt där; min nya lilla älskling.* Hur kändes det?

Att det skulle göra ont är en allmän uppfattning som jag hör överallt. När jag berättar att jag är piercad är det den första frågan som dyker upp. Så låt mig en gång för alla slå sönder en myt; nej det gjorde inte ont eftersom att det gick så pass snabbt. Man han knappt reagera, tog kanske upp emot 30 sek och så satt smycket i. Liknelsen som mamma sa idag; som när man förlorar fingret i en olycka. Vips så är fingret borta – det är värre efteråt.

 

* Var gjorde jag det?

Studio Wass, Kristianstad. Viktigt att göra det hos en seriös piercare.
Priset var 500 pix + en munskölj spec för nytagna pierings och som används 2 ggr dagligen under läkningstiden, cirka 14 dagar. Den kostade 70 kr.

* Hur gick det till?

Piercaren tog mig till ett litet avskiljt rum, där jag fick sätta mig i en stol (tänk tandläkare!) Först fick jag gurgla med munskölj i cirka 60 sek. Den var ganska stark, så det kändes lite i tungan, dvs. ömmande. Efter det sänktes stolen så jag hamnade i en snett-liggande position. Det var bra eftersom att man sett filmer på youtube där de suttit och därmed dreglat, jag slapp det. Sedan fick jag räcka ut tungan, som avtorkades från saliv. Shit, vad jag var nervös då. Ville rycka in tungan, så piercaren fick säga ”nej, det är bara en servett/tång” Sedan kom tången, (eller vad man ska kalla den) som var ganska stor. Hon tog ett rejält grepp om min tunga med den efter att hon ritat en liten blå prick där staven ska sitta. Sedan tog hon fram kanylen – en variant större på nål. Jisses då var jag skraj ska jag erkänna. Hon uppmuntrade mig att blunda och koncentrera mig på andningen. – då stack hon! Visst kändes det, men inte alls farligt. Tror mer att man skräms av tanken på kanyl genom tungan. Det gick sjukt snabbt. Det värsta var att jag tittade på Laura när hon också tog, och då fick jag svimmningskänslor – blev äcklad av den feta nålen.* Hur känns det nu?

Dagen idag har gått bra. Visst har det varit svårt att äta, men det har gått. Det känns som att ha en tablett eller dylikt på tungan som ska försvinna med ner när man sväljer – en väldigt obehaglig känsla kan jag lova. Man får ha en taktik och lägga maten i sidan av munnen – då går det i alla fall. Min tunga har svullnat upp så pass att jag vid sidorna har något vågigt mönster, guess att det är normalt eftersom att även sis har det. Nu ömmar det rejält och känns som en stor, oböjlig (osammarbetsvillig) köttbit i käften. Salivet ligger fel, jag får greja med konstiga läpprörelser och när jag dricker svider det till.
Min feta, svullna tunga. (och det ska bli värre!!) 


 
* Vad väntar?

Enligt säkra källor kommer det att svullna upp och göra rejält ont de närmaste 4-7 dagarna. Hur mycket och hur pass ont är individuellt. Men det är flytande föda som gäller, innan man försiktigt börjar med mjukare saker. Sedan är det daglig rengöring som gäller med ett spec munskölj jag köpt + en del saker man ska undvika bland annat hångel och alkohol.


JAG ÄLSKAR MIN PIERCING!!!!LATER


Shoppingen i Malmö;

Hej Bloggen!

 

Här kommer ett förmiddagsinlägg tillägnad gårdagens shopping;

Present till min värdmamma; en mjölkkanna i form av en ko? Kan det bli roligare vid ett kafferep? Jag hoppas att hon kommer gilla den!

Bilden ger den ingen rättvisa! Det är en fantastisk skjorta, oversizad, och jag älskar sättet den hänger över axlarna. Perfekt i Spanien (har hört att värmen börjar återvända ditt!)

Grå tischa med ett sjömansskelett från Gina. Så detaljrik & ”levande” så att min första kommentar när jag såg den var något i stil med: ”Den måste jag ha, trots att risken är stor att jag kommer vara rädd för den!” haha… men I´m in love.


Sötaste trosorna någonsin. Kunde inte motstå dem.

JUST NU ÄR JAG NERVÖS! Om mindre än en timme smäller det!

 

LATER


Malmö med systeryster;

Hej Bloggen!

 

Idag har det också varit en fin dag. Har nämligen varit i malmö med sis <3.

Vi tog tåget ganska sent (förmiddagen stavades engelsk grammatik på nivå highest, segt, men det har gjort mig på pass observant att jag till och med reagerar på vissa grammatiska moment allmänt när jag läser engelska texter, scary vad sådant kan fastna i skallen på en när man har stora prov) Men väl framme i Malmö hade vi det bra. Malmö är en fantasisk stad som jag älskar älskar, och absolut är av ”bo-kvalitet” dagens i-landsproblem är byggandet av City-tunneln vilket innebär tågkrångel och extra långa promenader fram och tillbaka från tågperrongen. Men annars var det shopping som stod överst på agendan. Blev egentligen inte så jättemkt fynd, inte om man snackar Lena-nivå (sparar pengar till en speciell händelse)  Mina nya godbitar kommer i ett framtida inlägg. Trots det var det underbart att spendera lite gyllene tid med lillisen,  snicksnacka, kommentera och diskutera. Och självklart lek med kameran. (vi körde på ”före” bilder – tro mig, inom en snart framtid kommer ni att fatta!)


På tåget till Malmö. Laura är sur, hon hatar tåg minst lika mycket som jag. Men håll med om att buss är mycket, mycket bekvämare. Tåg är skak-skak-skak och illamående framkallande.

& jag gömmer mig för tågets illamåendeframkallande ondska.

Varför finns inte H&M i funkan. Då kan man ju ha så här kul i provhytten!! Det är så mycket vi stackare där nere missar… *skratt*

Varför finns inte H&M i funkan. Då kan man ju ha så här kul i provhytten!! Det är så mycket vi stackare där nere missar… *skratt*

HAHA…klockren…fantastico!!

Mycket trevlig dag med syster. & nu hör jag att hon är hemma.. heey, vi ska snacka om morgondagen. Nog är det lite spec allt! Spännande skulle jag vilja kalla det… och lite läskigt.

 

LATER


Jag älskar fortfarande Loka;

Hej bloggen!

 

Hur mår världen idag? Själv mår jag finemang! Sitter Framför datorn & ska ladda hem design till photoshop! Det gör mig glad att det finns så mycket designmöjligheter för ännu finare bilder, och en annan sak som gör mig glad är följade;

Jag älskar fortfarande Loka, så deras nya serie ”Loka Likes Afrika” gör mig bara gladglad! Loka kör vidare på deras ”loka likes” serie, och jag kan inte säga annat är like like och trippel-like. Min målsättning var att smaka samtliga innan Spanien, så igår efter joggingen var det dags (törstig!) Oerhört svalkande och läskande. Väldigt annorlunda smak i nivån antingen älska eller hata. Jag tillhör den förstnämnda och säger bara att den med melonsmak är fantastisk! Måste införskaffa lite till innan jag åkter. Den spanska pferrer (något sånt heter den) är inte yummi.. den smakar bittert.

Något som däremot inte gör mig glader är följade:

I förmiddags. Inget farligt alls, men inte roligt för det.

 

Snart ska jag bege mig på Ipod-jakt. Japp, jag ska nämligen köpa en ny ”hopp-i-luften-och-vifta-på-armarna-av-glädje” Gårdagens var tämligen misslyckad. Var ute efter en 16gb Ipod touch (maaagic!) men den fanns ingenstans. Pappa ringde onoff central idag på fm och då visade det sig att den inte fanns alls! Vad är detta?!? Är säker på att jag fingrade på en i dec, men aja… får hoppas på bättre resultat idag. Pappsen kommer om cirkus 20 min.

 

LATER


Konst á la Lenis

Hej Bloggen!

 

Påsken är lika med konst. Detta gäller även Lenis som faktiskt har tre privata konstnärer (vi snackar om talang!!) som genom åren gett mig fantastiska tavlor som nu pryder väggen i mitt rum! Och jag älskar dem! Jag älskar att de är gjorde spec för mig med en känsla och en personlighet som är omöjlig att hitta i konversiella, men ack så vackra, tavlor. Alla har en story, en histioria och känsla som gör dem ännu mer levande, och så att jag kan spara dem som reliker från min barndom.

Finare födelsedagskort får man leta efter. Farmor känner mig och har till och med skrivit en dikt i den! Dessutom gillar jag att hon fått med Spanien så fint. Tack!

España!

Kunskapensträd?

Min framtidstavla som jag fick i julklapp av farmor!

Ni ser jordklotet, och kunskapens träd. Eiffeltornet och frihetsgudinnan symboliserar resor (jag älskar Paris och drömmer om NYcity) Datorn står som symbol för mitt datanörderi, men ärligt tror jag att datorn har en stor roll i framtiden, säga vad du säga vill. Och hästen för att jag gillar just hästar, duvan är symbol för fred, frihet och kärlek och boken för min stora passion – läsa & skriva.

Kan ni lösa pusslet?

En favorit just för de fantastiska färgerna. Av mamma. Jag fick den för jag tyckte så mycket om den.

Konfa-present av farmor.

Fredsduva som symboliserar framtid, fred, kärlek, frihet… jag älskar motivet och jag älskar det inbakade; spec hjärtat.

Mammas senaste; känner ni igen kära la playa de funkan?

En annan favvo made by Amina. Notera dock att den är en gamling. Hon är en talang och dessutom har hon gått bildklass!

Idag ska jag förhoppningsviss köpa en ny Ipod! Ska iaf in till OnOff. Vet inte riktigt vilken modell det skall bli. Vet inte om jag ska köra på touch, känns inte som my cupe of tea. Funderar på samma jag har nu… men en rosa nano hade inte varit fjåskigt heller. Var det inte någon som sa att man kunde filma med dem! Isf videoupdate here I go.  

Men nu blir det english grammar för vi giller det (not) men ett prov nalkas i framtiden (1 vecka, paniiiiik!)

 

LATER


Videoupdate: Coca-Cola

Hej Bloggen!

 

Här kommer den galna video-updaten som jag lovad – när jag kokar Coca-Cola. Allt började med tankar som ploppade upp i Spanien; hur smakar kokt Cola? Går det ens? Så en kväll tillsammans med Kristina & Matilda fick jag infallet – shit, vi gör det. Jag menar, vi gör det.
Här är filmen! Det var inte meningen att filma som ni hör i klippet, men nu i efterhand ter sig allt bara som en rolig grej. Enjoy!Men visst är galenheter bra ibland? Allt blir mycket roligare när de ploppar upp emellanåt.

 

LATER


Glad/ledsen - eller var det tvärtom?

Hej Bloggen!

 

Det har varit en händelserik söndag som började med att jag efter joggingrundan blev utelåst i 40 minuter – och här snackar vi om 40 horribla minuter. Jag frös mig alldeles förfrysen i den nivån att jag fick dra till med biologilärarens råd att när man fryser stoppa händerna under armarna eftersom att det är den varmaste platsen på kroppen, och det är sant. Det var en värmeskjuts i hela kroppen.

Och vet ni vad? Mamma sov! Hur f** kan hon göra så? Den v*m* borde skämmas. Tvi!

 

Senare på kvällen träffade jag två gamla klasskamrater från nian, Rebecca och Sara (eller Rebeccis och Saris om vi kör min –is grej!) Det kändes verkligen som att tiden stått stilla, allt var så självklart och normalt. Spec är jag glad för Beccas skull som öppnat en egen butik med inredning. Shit vad fint det var och hon hade hur mkt som helst! J Är verkligen kul att hon har lyckats så pass bra, måste vara hur mkt jobb som helst med en egen butik. Men kvällen spenderades hos Sara tittandes på en massa gamla pics från 7-9:an och shit vad jag garvade. Tiderna förändras verkligen, men man får nya minnen genom att se bilderna!

Med anledning av konstveckan (som alltid är nu omkring påsk-tider) så har denna … ”sak… satts upp mitt i K-stad.  Min första tanke var soppsäck, andra michelingubbe. Men går man hela vägen fram ser man att den bär namnet ”el bébe grande” – den stora bebisen. Enligt Rebecca ska man titta på den och avgöra om man tkr den ser glad eller ledsen ut – vad titta på bilden nu; vad tycker du? Om du tycktde den var glad är du ledsen och viseversa. Kul va?

 

Men jisses, klockan är mycket mycket och jag lyssnar på konstig musik på spotify, någon robot som sjunger…& med tanke på det borde jag natta, känns mest rimligt. Kan också avslöja att jag har en rolig videoupdate på G + en fotosession med anledning av just konstveckan!


Stora dunderhälsningar till Saris & Becca!

 

LATER


Kaffe på franska;

Hej Bloggen!

 

Jag vaknade sent idag… sitter & är småsur på pappsen som lovat att väcka mig. Men så är det andra saker, små sommarplaner, som har gjort mig på bättre humör. Så jag småler och sitter och knogar med biologin. Grejen är att jag bara har 1 fråga kvar på en lång lång labrapport om exkursion fruktansvärt, men orkar inte ta tag i den. Men det skall jag göra när detta inlägg är publicerat.

 

Idag är det söndag men jag känner mig ganska bra i alla fall. Nu ska jag ta det lugnt med mitt senaste beroende:

Jag gillar dessa ”smakbeskrivningar” på baksidan av kaffet… vilka detaljer, vilka smaksensationer, orden!! ”Med toner av mörk choklad”

Inte för att jag känner någon mörk choklad, men jag undrar vem det är som skriver dem, någon som läppjar gång på gång, ”är det där mörk choklad, eller ska vi köra på kryddig beska, med en mild eftersmak”?

Men i vilket fall är den god god god.

 

Idag ska nog bli en trevlig söndag… efter en joggingtur & uppfräschning ska jag på reunion med några tjejer från högstadiet. Mina kompisar från nian. Helt galet egentligen med tanke på att man förr umgick intensivt dag efter dag.. medan man nu knappt haft kontakten. Folk förändras ju, och jag har hört en del positivt om tjejerna. Men det ska bli spännande, helt klart. Ska möta dem kl 19.00 i stan.

 

Ha en bra söndag pussgurkor!

 

LATER


Gyllene traditioner;

Hej Bloggen!

 

Vet ni vad jag tycker om? Jo, riktigt fina klassiska traditioner! Sådana som gör en glad, glädjespridande, roliga. Påsken har i princip försvunnit, och på ansiktsboken kan man hitta anti-klubbar. Men trots det tycker jag att vi kan plocka ut glädjeklimpar ur högtidligheterna… vi behöver inte prec klä oss i svart under långfredagen och sitta hemma och gråta, men vi kan ändå värna om våra traditioner.

Men självklart finns det gränser. Jag stör mig riktigt mycket på generation äldre som tjatar om ”påskkärringarnas godis” – de är slut, slut , finito! Ingen är påskkärring nuförtiden. Idag gäller skrämmselfaktor i okt/nov månad.

 

Men äggjakt tycker jag är ett trevligt inslag. Spec när det var svårt att hitta den först, och att leta var en liten utmaning. Pappa hade lyckats gömma det riktigt svårt… i en tom godispåse! Det var faktiskt inte helt väntat.

Vad kan det vara i?

Ett USB-minne! En fantastisk överraskning mig som gjorde mig glad glad.

Förvånande?
Grejen är att jag inte har internet i Spanien, så ett USB-minne innebär en möjlighet att ladda hem fler filmer inför Spanien. Fantastiskt. Så bokstavligen var inte gåvan ett USB-minne, utan 10-12 filmer. Håller på att ladda ner film nu… synd att tankafett har lagts ner. Den nya är inte lika 100 % men den duger den också.

 

LATER


Destination Hässleholm;

 Hej Bloggen!

 

Nyvaken… har bara tagit med en kaffeskvätt, men jag måste verkligen plugga. Tog ”sovmorgon” igår. Men trött är jag, Matilda sov över och vi hade trevligt, men kaffe är en finurlig sak som botar det mesta, och det är bra dagen efter en bra dag då man behöver extra energi. Det behöver jag nu. Jag behöver bli pigg för jag ska snartsnart skriva en uppsats på spanska.

 

Igår lekte jag & Matilda okänd destination. Det var en både rolig & spännande lek. Vi drog lott och hamnade på bussen som går från station i – destination Hässleholm. Hässleholm är egentligen en ganska tråkig stad. Bussresan tog närmare 1 timme gentemot tågets smidiga 20-minuter. Och i Hässleholm då? Klockan var sen eftermiddag, det var iskallt. Vi tog en promenad i stadskärnan, gick i några affärer och tog till sist en fika innan vi tog första bästa tåg till K-stad och diskuterade stockholmståget. Vi kom hem – drog till ICA för att handla inför bion då vi tittade på filmen ”Flickan från ovan”. Helt okej… inte jättebra men inte dålig heller. Boken var dock mycket, mycket bättre.

 

En lyckad torsdag!


Det blev Hässleholm-bussen

Välkommen till Hässleholm!

Vad gör jag?

Hoppa is the shit!!

Två rumpnissar i Hässlehåla.

Åka tåg!


Borde egentligen censureras, men jag kan inte förneka att den är grymt rolig!


BIIIIO!!!!!!!!

Mitt i natten skulle matilda rädda sin cykel + att vår bil inte är så stor. Det är alltså ingen cykel-bil, men vi fick göra vårt bästa i alla fall. Och vi kom hem utan omfattande skador, så någorlunda bra kirrade vi oss. Men Matilda är vartfall fin som vanligt fast hon både fryser och håller en cykel.

Idag är det påsk, nämligen långfredag. Jag vet inte hur det blir, jag är inte så påskig av mig. Matilda stack ganska tidigt imorse, (yes, hon sov här och pressade mig på nattliga sms, men jag var nog minst lika skyldig!)så jag har fått lite plugg gjort. Kanske mer senare…  nu får jag se vart dagen leder mig. Men det bådar inte gott… jag är ensam hemma, vet inte ens vad Ophelius är…. Tror jag ska dricka kaffe, eller te – det är frågan.

 

LATER


Nya äventyr väntar;

Hej Bloggen!

 

Idag ska jag bege mig ut på nya äventyr med Matilda:


LATER


RSS 2.0