Kareokekväll;

Hej Bloggen!

Jag fryser! Jag svär! Sitter här i dubbla lager (kappa & kofta) & har iskalla händer. Det är hemskt! Det känns som jag aldrig kan njuta av värme - det rinner inte varmvatten heller! Igår fick jag duscha varmt i 2 minuter, och får man ens det ska man vara glad. Jag längtar efter svenska uppvärmda hus & duschar som går att lita på. Dessutom börjar jag bli rejält trött på blånaglar. (kalltkallt!) Skulle det vara för mycket att gå omkring i dunjacka? jag ser en hel del spanjorer som gör det.
Nej - inte ska jag vara allt för pessimistisk. Vintern på Costa del Sol är kort, & det mesta regnar bort (som den svenska sommaren?

Som jag skrev igår skulle jag fixa med kareoke-kvällsbilderna igår. And so I did. So here there are; enjoy!


Nora - jättefin & taggad inför sång! (återigen - diggar klänningen skarpt!)


Alica & Domme.


Vi blev bjudna på shootar. Söta & goda.


Egobild.


En puss till alla i Sverige!


Lisette & Domme.


Nora & Linda passade på att dansa lite tryckare. Mysigt! :P


Nora var först ut att sjunga. Hon sjöng Natalie Imbruglias Torn. Modigt eftersom att hon körde solo. & det gick jättebra! (men jag är inte förvånad - hon körde solo på lucia också, & än väntar ytterligare några framträdanden. spännande!)


Malin körde också på den modiga banan - hon sjöng Madonnas "Like a prayer" Lite krångel med TV-skärmen bara, annars gick även detta uppträdande finfint! :)


Sedan sjöng vi allsång - ABBA of course!  :D


Mysigt lite kareokeställe, right?


Alicia & Nora blev bjudna på en "sjugning" av en brittisk tant. De körde "Any one"
Vem tusan sjunger den låten?

Jag kan meddela att det idag bara är 2½ vecka tills jag åker till Sverige. Känns som man längtar mer för varje dag. Först var det bara ångest.. men nu känns det, okej?
Dessutom var det första advent igår (?) & El clasico (det heter så va?) Real Madrid & Barca. Ofotbollsintresserad som jag är gick jag istället ut & tittade på fotbollsbesatta spanjorer. Men det var kul det också. Speciellt när det blev mål. Som de skrek. Det ekade över hela Fuengirola, bokstavligen.
Nu är det dags för spanska. Läxförhör. Jippi! Not.

LATER.

Videouppdate; Madrid.

Hej Bloggen!

Det regnar i Spanien, men det hindrar inte hurtiga Lena. Nejdå, ut & gå mot parque del sol. Nu sitter jag här... ensam. Det är blöttblött & inte alls för kul. Jag avskryr söndagar. Långa sega söndagar då allting är stängt & det finns ingentingtingenting att göra. Ja, jag måste plugga, matteprov. Segt, riktigt segt.


På den glada sidan kan jag nämna att jag hade en mycket lyckad kväll igår. Kareoke! Hade aldrig kört det, & visst, även om jag inte är lika modig som Nora (hon körde solo) så joinade jag några st så vi blev ett gäng som sjöng. Last Christmas & Barbiegirl. Haha... ja, det var trevligt. Eftersom vi kom hem sent så kommer bilder imorgon. En mycket trevlig lördagskväll trots att jag var iskall. Nora & alicia som var tvugna att påpeka att det fanns mängder av snygga pojkar nere vid parken "Nej, jag kan inte flörta när jag är osminkad eller iskall"
Okej,
jag vet att jag inte har någonting att klaga i jämförelse med svenskarna. Här kommer trots det värmen i mars (länge nog) Men när kommer den till Sveirge, aldrig?

Idag blir det en film från Marid. Plaza de toros. (den 4:e jag lägger ut? Funkan, Mijas, Ronda & Madrid, jo, den fjärde. Tjurfäktningsarenor finns överallt i Spanien. Viktig men hemsk tradition)Nu vill jag hem. Det är inte kul att sitta här, & dessutom gör det ont i min lilla rumpa. :P

LATER.

Apelsinträd;

Hej Bloggen!


Puhh... pustar ut,! Blev förföljd (kändes det som) av 2 killar i typ min ålder hitt till Parque del sol. & jag är inte i skick för konversation med snygga spanjorer när jag är lördagsslapp i osminkad nynna & "naughty cat- tjocktröja) Men jag mår finfint, förrutom att jag saknar sis något otroligt, men sis - gör det du sa igår. det gjorde mig sjukligt glad, det ska du veta.  Sitter i Parque del sol - på avstånd såg jag två flickebarn & blev riktigt glad när jag såg att det var Nora & Alicia. Alltid kul att datanörda sig tillsammans. & tragiskt kan vi konstantera att de flesta har internet, medan vi drog nitlotten. Men man ska vara en positiv filur - man pluggar mycket bättre utan internet, & parque del sol finns alltid!

Vädermässigt kan jag säga att det varken är varmt eller kallt, & om vi ska dra paralleller till Sverige kan det jämföras med september. Men jag börjar känna mig taggad inför Sverige - 2½ vecka kvar! - jag längtar efter uppvärmda hus, skållheta duschar. Spanska duschar är nämligen inte att lita på. Skiftar fritt mellan varmt - ljummet - kallt & man vet inte vad man får. Spanjorer använder gas för att värma vattnet. Helt sjukt, enligt mig. Men aja..Där apelsinerna är billiga.
Jag kommer aldrig att sluta förundras & njuta av dessa vackra växter... apelsinträd!
Att ha naturligt växande apelsiner runt knuten är något fantastiskt, någonting jag aldrig kommer att smälta.
Att apelsinerna är billigabilliga här så att spanjorerna bär dem i stora säckar hem.
Jag gillar det. Jag älskar det.

Nu är Noras batteri slut & vi ska dra oss hemåt.

LATER.


Julkänsla?

Hej Bloggen!

Klockan är tio över fyra en fredag & jag är tröttare än dvärgen trötter. Dock har ett antal flitiga lärare försökt att lätta upp stämningen här genom julpynt! (hey - det är första dec på tisd, vilket innebär att vi kliver in i vintern på riktigt) På tal om julstämning har jag inte det alls, och jag försöker inse att det är jul snart,snart snart genom att älta det i mitt huvud. Men det går inte. Nope. Som en stor spärr som skriker "antijul! Grinchen!" Trevligt med julcafé dock, glöggdoft och pepparkakor. Det är alltid mysigt.Titta ut & ni förstår mig. Hade ni haft julkänsla i detta ruskiga väder. Notera kolsvarta himlen.
Jag är iskall & har blåa naglar. Längtar hem till en varm dusch i Sverige (otidsbegränsad med vatten som bokstavligen skållar skinnet) jaaao! :)

Kvällens uppgift blir att köpa ett nytt paraply. Tragiskt nog gick mit supersöta blå med ugglor sönder igår. Knäcktes på mitten. & raggsockorna? låt mig säga att jag som en idiot stod i affären igår och upptäcker att plånboken ligger hemma. Så det ska också kirras idag. Sen sömn, sömn, sömn!!!! Ahaahah... Sverige om 3 veckor.. helt galet! (och iskallt)

Nu ska jag hem. Omedelbums och sörpla kaffe. Det ska bli gottigottgott!
(ska försöka att ta mig till parque de sol & uppdatera under helgen)

Sis, ring!!!


LATER.

Videouppdate; Madrid.

Hej Bloggen!

Här kommer den utlovade filmen; filmad på bussen genom Madrid. Haha. nej , jag pratar inte på filmen. Jisses, jag hade aldrig kirrat det. Är inte som Nora & Alicia som pratar på som de aldrig gjort annat.
kanske någongång i framtiden? Jag lovar ingenting!

Notera guidens engelska.
Enjoy!Ingen snack om saken; nu ska jag lämna skolan!
Plus att jag akut måste på toa! Satan att det tar en sån tid att stänga av datorn; det är kris i lena-land! ahhhhaa....


LATER.

Än grönskar det i Spanien;

Hej Bloggen!

Torsdag och regnet vräker ner över funkan. Jag tittar på bilder från Sverige & konstanterar att ni verkar ha en vacker dag? Här är det bokstavligen som att hälla en hink över staden; och blött är bara förnamnet. Men jag känner mig snyggsnygg i mina älskade rosa stövlar från viking & mitt supersöta paraply med ugglisar. Något positiva mitt i allt sura. 2 timmar matte idag; positiva i det att det känns som jag börjar greppa alling nu; hey - prov nästa vecka. Sedan måste jag fundera om jag ska ha hela ellr halva d-kursen nästa termin. 3 eller 5 timmar matte? Det är frågan.

Pratade mer med min värdmamma. Det är bra, & jag trivs ypperligt hos min värdfamilj. Jag är crap på spanska; men hon uppmuntrar mig att försöka. Jag känner inte skam att säga fel (som jag gör när jag pratar med spanjorer på gatan) & jag lyckas få fram mina budskap. & nu är jag värd att glädjas över detta lila.

Men jag ska inte klaga allt för mycket på vädret. Visst för det är IS inomhus, men omkring 20 grader är inte fjåkigt alls i november månad. & nu ser jag att solen börjar vissa sig efter ett par timmars frånvaro, mjaaao..!
Pics från foto-sessionen i måndags (som jag gjorde under idrotten när jag gick en väldigt trevlig promenad i Los Boliches) - än grönskar det.


Än grönskar det.


Lokalbussen. Diggar Miramar-reklamen. That´s my place!
Tjuren i Los Boliches.


Trivsamt.
Just nu; tror jag att jag ska gå till Donnes Store & köpa raggsockor. Om jag orkar, - annars gör jag det imorgon. Men jag behöver raggsocker & de hade söta med rosa hjärtan (hey!) Det är iskallt inomhus för stackars små fossingar. Jaao.

LATER.

Marknadstisdag;

Hej Bloggen!

Låt mig le, låt mig le. Har rast fram till klockan halv ett & jag är på mycket gott humör. Gårdagen var en fin dag - både studiemässigt & på alla andra sätt. and right now am I sitting here and enjoying myself, medan de andra kämpar med fysiken - elläran är ingen leksak! Dessutom njuter jag av spotify, underbart, underbart! Favvolåten The Turtles - Happy Together. Känns som jag går sönder när jag hör den - den är så vacker! 

Igår passade jag på att gå på marknaden när jag för en gångs skull hade tid. För övrigt kan jag tillägga att det var otroligt lugnt i skolan när folket var i Málaga, så skönt skulle det vara varje dag! Hur som… åh, så kul det var att gå på marknad! Fick känslan av att ingenting passade mig, ingenting dög… jag hittade ingenting. Tvärtom var det när jag strosade omkring tillsammans med mammsen, då skulle plånboken fram hela tiden. Men jag njöt av solskenet…

 

Sannigen är att jag egentligen tycker det börjar bli riktigt kallt här. Jag fryser när jag går ut, jag vill ständigt gosa in mig i mina tjocka koftor det står ”made in Sweden” i (of course, Sverige har de varmaste tröjorna) men, så tänker jag på folket i Sverige, och att om en månad ska jag utstå kölden där, & jag ler inombords och inser att ”aja, så farligt kallt är det inte, av med tjocketröjan & enjoy! Solglasögon måste jag bära, och högsta dagstemperaturen är den bit över 20 grader.

 

Lite fynd blev det trots allt på markanden, och det fick mig att skina upp en smula efter det halvdasiga engelskaprovet (inga kommentarer) Underklädersjakt prio nummer 1 & det blev hela 6 par till priset av 4 euro, inte dåligt, huh? Jag älskar att fynda!

 

Pics från gårdagen;Marknad på Feriaplatsen, Fuengirola. Varje tisdag som innebär ett trängande med turister & annat folk. Fullsmockat är bara förnamnet. Men marknader har en tjusning, kanske är det att de påminner så mycket om somrar i Sverige?
Som alltid i Funkan – ett brett utbud av piratkopierade väskor. & fy tusan vad fula! Ingenting skulle fått mig att kånka omkring på den sådan gräslig plastbit. Försäljarna tillhör kategorin ”oerhört-äckligt-jobbiga-hjälp-vi-springer!”

Fruktutbudet i Spanien slår Sverige med braklängder. För frukt är godis!


Taggad efter fynd!


Jag kör djurmetoden! :)

LATER


Sverigedag 21 nov;

Hej Bloggen!

Sitter i skolan, & har rast fram till 14.15! (suck!) De flesta har åkt till Málaga, men jag hade tänkt att blogga & sedan sticka in till markanden. Den marknaden som jag vecka efter vecka grämer mig för att jag aldrig hinner gå på. Idag är en perfekt dag för att strosa omkring bland shoppingssugna turiser, och kanske göra ett fynd? Alldeles strax lämnar jag skolan. På biologin är det redovisning (stamceller) & jag känner mig taggad (nja,!)

Igår såg jag min värdmammas dotters mage - den var enorm! Jag har väl berättat att hon är gravid, right? Omkring 15 dec är det dags, (väldigt snart!) och det ska bli en liten pojke. Jag är verkligen jätteglad för henne, och lite kul ska det allt bli med en bebis i huset? Hon bor i våningen ovanför. Risken är att jag är i Sverige när barnet kommer, skulle vilja se den alldeles ny, men aja... 

Som jag skriv igår var det Sverige-helg på Miramar i lördags. Väldigt trevligt, och lite Sverige feeling fick jag trots allt. Man inser att det finns mycket vackert att värna om i Sverige – traditioner som är unika för blågult. Visst saknar jag Sverige ibland, det kan jag inte neka. Samtidigt gör jag det inte. Mer konkret; jag saknar vissa saker så det gör ont; andra är jag glada att slippa.

 

Det första jag möttes av när jag klev in i köpcentret på lördagskvällen var två viktingar. Ärligt talat; i Sverige stöter man inte på vikingar, men direkt när man är utomlands syns de överallt bredvid den gulblåa flaggan. Som en virrig höna lyckades jag orientera mig till ”Sverige-rummet” Först var det (se gårdagen) Lucia-firande med elever från skolan, och sedan kikade jag in i Sverige-rummet. Funkans svenskar ihopsamlade, och man hörde svenskan klinga vackert. Doften av glögg & pepparkakor, ingenting slår det! Nada!!

Sverigerummet


Svenska flaggan. Någonting speciellt är det allt. En känsla. Ja.


Svenska affären – försäljning av svenska varor.

Jag gillar svenska affären, även om det är dyrt (vilket är logiskt) Där finns verkligen allt & jag älskar att kliva in i butiken, titta, bara för känslan. Det är verkligen som att uppleva en liten bit av Sverige.


Pepparkakshus från skolan. Några lärare var också där, och visade upp dessa fantastiska pepparkakshus. (är det fler än jag som aldrig lyckas med konststycket att få pepparkakshus att se någorlunda okej ut? Bara för det fick jag lust att prova när jag kommer till Sverige)

 

Som jag tidigare nämnt var det otrolig mysig stämning med pepparkakor och glöggdoft.

Tragiskt nog fanns inte julfeelingen där (hey – det är november!!) men Sverige-feelingen fanns där. Utan tvekan!

 

Just nu; sitter jag och tittar på videoklipp på datorn. Mysigt.

 

LATER.


Lucia på Miramar;

 

Hej Bloggen!

I lördags var det Sverige-dag på Miramar, som jag nämnt i tidigare inlägg. Väldigt trevligt, trots att jag inte kan påstå att jag fick ”Sverige-feeling” av att stå bland spanjorer & palmer. Sverige finns, men så avlägset, trots det var det trevligt med Sverige-dag – svenskarna var samlade and I will tell you more i ett senare inlägg.

Huvudsyftet med att jag gick till Miramar i lördags var att kika på luciatåget som hade ”premiär” Både Nora & Linda medverkade (& Linda lyckades med sin önskan – inga detaljer!)

 

Först hade jag lite problem med att hitta lucia-tåget – men avbröts efter en stund i mitt letande bland shoppingssugna och vikingar av stämningsfull svensk julmelodi. Ni vet klassikerna – alla var med. Ingen nämnd – ingen glömd! Trots att det var vacker, vackert kände jag ingenting. Ingen lucia-feeling; då det närmar sig jul. Snarare att svenskarna visade upp sina traditioner för spanjorer (det var en del i publiken faktiskt) & det är ju trevligt det också, men det är inte som hemma, inte på riktigt. Men alla var ju duktiga, självklart! & Linda var jättefin som lucia, verkligen!

Bilder från Miramar´s luciatåg.


Julstämning på Miramar. Vem var det som nämnde om ”julpalmer” det vill säga smyckade palmer? Nyfiken, jag måste checka upp detta nya fenomen – vem vet, kanske är det någonting att importera till Sverige?

 

Luciatåget på Miramar. Ni måste hålla med om att de är jättefina, right?

Närbild på Nora. Nora är också jättefin – och solot gick jättebra! Jag var impad – shit, det är Nora som sjunger! & bilden blev bra! J Mitt i sjungandet, som det ska vara i ett luciatåg!

Självklart – Lucian. Linda. Jättefin som Lucia. Ser fram emot att höra henne solo. Hon passar perfekt som Lucia, och gör det perfekt!

Publiken. Både vuxna & barn. & där är ju Lisette också! :P

Domme, Alicia & Lisette. I publiken. Vi satt på ”röda mattan” bland alla ungar.

Just nu; är det bråttom till Spanskan & jag har batteribrist på laptopen! :/

LATER.


Uppkopplad på en helg;!

Hej Bloggen!

 

Hey – vet ni vilken dag det är? Klart ni vet, - det är söndag, det är helg! J & har ni märkt något särskilt denna helg? Jag är på internet! Jag antar att ni internet-nördar hela helgen genom, men faktum är att jag under de senaste två månaderna har fått leva på skolans internet anslutning, vilket har inneburit hektiska bloggningar, innan jag rusat hemåt för att plugga. Nu har jag (tack vare smarta Nora som är expert på allt – kartor, guidningar via mobiler & internet-uppkopplingar – ta åt dig äran, Nora) hittat till ett publikt & alldeles gratis uppkoppling utanför biblioteket & i parque de sol. Nära till mig, och eftersom att dagarna är varma & kvällarna ljumma lämpar det sig ypperligt med att blogga och allmänt internet-nörderi, vilket innebär facebook & spotify. Självklart nyhetessidor också – jag fördrar keep update.

 

Idag har det inte hänt mycket alls, men jag kör på promenader. Brukar promenera om helgerna här. Det är en väldigt bra aktivitet, och trivsamt för privata tankestunder med ipoden i öronen. Solen skiner och spanjorerna är väldigt underhållande att titta på – det är ständigt liv på gatorna & allting ter sig nästan som på film. Dessutom försöker jag gå olika vägar varje gång. Dels för att få se nytt, och dels för att det är mysigt, mysigt!

 

Två bilder från förra helgens promenad - (& dessutom lite av Funkan.)


Tjurfäktningsarenan.

Känner att det börjar bli lite mycket arenor här – Madrid, Ronda, Mijas – så detta blir väl fjärde? – Funkans tjurfäktningsarena. Tjusig, right? & så fick jag med både matadoren & flaggan. Spanien i ett nötskal!


Zoo Fuengirola.

Vill man se barn en solig söndag är det hitt man ska bege sig & eftersom att barn inte är min grej är det inte första platsen jag söker mig till. Men någon gång ska jag botanisera bland tjatande föräldrar och skrikande glin för att kika på djuren. Någon gång.

Dessutom var jag på Sverige-helg på Miramar igår (lördag); stämmingsfullt och väldigt svennigt med vikingar, pepparkakor, glöggdoft & lucia. Pics kommer imorgon!

 

Får passa på att hälsa till Alica, vars familj tog med ut på äventyr idag! Hoppas du haft kul & nu är jag nyfiken, nyfiken! Du får berätta varje detalj imorgon, eller skriva på bloggen så jag kan stilla min nyfikenhet den vägen.

 

LATER.


Hur mycket är klockan i Spanien?

Precis innan jag åkte till Spanien betraktade jag Europakartan och fick en liten funderare – hur mycket är egentligen klockan i Spanien? Jag antar att de flesta är medvetna om att Greenwich i Storbritannien har longituden 0º00º0, och att man utifrån det antingen adderar eller subtraherar timmar beroende på hur långt öster respektive väster man befinner sig från denna punkt.

 

USA befinner sig en bra bit väster om Greenwich, och ligger därmed 5 timmar efter GMT (Greenwich Mean Time) (alltså 6 timmar efter Sverige) I Sverige, och en stor del av Europa är det GMT+1som gäller, eftersom att största delen av Europa ligger öster om Storbritannien. Studerar vi däremot kartan ser vi tydligt att Spanien ligger till väster om Storbritannien, och att rent logiskt skulle därmed Spanien ligga minst 1 timme efter GMT. (betrakta kartan själva, och jag lovar att Och jag kan inte låta bli att undra; varför?

 

Genom en tillfällighet slog jag upp en nyhetstidning och får syn på en artikel som behandlar just denna frågeställning. Nyfiken läser jag igenom, och får reda på en hel del jag inte hade en aning om. Tiden i Spanien beror på en man – Franco (som visserligen mycket beror på här *skämt åsido*) Han beordrade den 8 mars 1940 att Spanien skulle ligga på GMT+1, eftersom att det skulle vara bäst för Spanien att ligga i samma tid som sina allierade Tyskland och Italien. Meningen var ändå att Spanien skulle lämna detta senare, för att ligga geografiskt korrekt.

 

Resultatet blev att Spanien ligger 2 timmar före sin egentliga soltid under sommaren, och 1 timme under vintern. Det betyder att egentligen skulle klockan bara vara 14.00 – (detta är ett faktum som irriterar mig olidlig tidiga mornar – hey! Egentligen skulle jag få sova en timme till!)  Kanske är detta anledningen till spanjorernas sena vanor?LATER


Fortsätt shoppa!

Hej Bloggen!

Hey - det är helg! :) & låt oss börja denna weekend med att finslippa lite på historie-knölarna. Igår hade vi nämligen föreläsning av en "Spanien-expert" som berättade att idag är det Francos dödsdag, den 20 november 1975 dog han. Ni vet vem Franco var, va? Jag vet, ärligt, inte heller så mycket förrutom att han var dikator massa år här nere, & att han uppfostrade den nuvarande spanska kungen, Juan Carlos.
Föreläsaren uppmanade oss att under dagen att vara lite uppmärksama på äldre herrar som "hälsar på Franco". & jag vet inte, men det kändes verkligen som det stod gamla gubbar överallt när jag var på väg till skolan, så jag antar det är för att hedra minnet av just Franco. Jag vet inte... tycker det känns lite scary att tänka att de faktiskt levde under kriget (som tog slut för 70 år sedan) speciellt att tanten som jag bor tsm med också gjorde det. Det skrämmer mig av någon anledning. 

Nu till något betydligt roligare - shopping!


Fortsätt shoppa!! Fortsätt shoppa!!

Den senaste veckan har jag uppdaterat min garderob med följande:


En supermysig & supersöt tröja perfekt för kyliga vinterkvällar.
Blanco Madrid.
Jag älskar Blanco. Jättejobbigt att de inte finns i Funkan, enda kedjan som fattas, typ som Gina i Kristianstad.Söta halsband är magiska små grejer.
& bara för att klubban är en spansk uppfinning,
det visste ni inte va?
men mest av allt för jag diggar det något otroligt.
(strunta i min myströja - även om den är söt i rosa)


Sötaste tischan med varg på. Tragiskt nog råckade jag ta fel storlek - så den blir tajt istället för oversize. surt, surt - speciellt eftersom att jag stod & fingrade på båda i provhytten.


Jag har alltid haft en liten passion för batik. Oversize & batikmönstrad... perfect combination!
från någon affär jag inte minns namnet på i Madrid.


& jag inspirerades av körsbärsfreaket Domme.
ger mig minnen av sommaren i Sverige då jag åt körsbär efter körsbär. Jag saknar det & så saknar jag färska svenska jordgubbar.


& en absolut favorit. Jag kan inte låta bli att älska den. Oversize & ursnygg det finns inte ord. Köpt i en liten butik i Madrid. Spontantköp, jag visste att det var nu eller aldrig. Men jag ångrar mig inte, absolut inte.
IM IN LOVE.


& sist men inte minst - paljettklänning med volanger. Även här kärlek i första ögonkastet. Jag lutade mig över klänningen & tänkte "en sådan här godbit är säkert dyr så det svider i plånboken" & när jag fick syn på prislappen & insåg att den inte alls överskrider min budget var det bums mot kassan. Visst är den underbar?
Nyårsblåsa?

Shit,
det är tufft att chatta med alla underbaringar i Sverige.
Jag saknar er!

LATER

Madrid dag 3;

Hej Bloggen!

Jag har slutat tidigt, och sitter därför framför datorn & lyssnar på töntmusik (pokemon theme om jag ska vara ärlig, det är någonting som jag gillar med den. Egentligen vet jag inte vad, men jag gissar på nostalgi? spec gillar jag de "multi-language" på youtube, är väl cirka 25 språk? Jag vet inte, men absolut värd att lyssna på, & så favvolåten just nu - Shakiras "Loba" - på spanska of course, den engelska varianten är olyssningsbar.

Här är bilder från sista dagen i Madrid - hemresan.
Notera att det inte är så mycket pose-bilder- ingen var särskilt pigg den dagen, segheten låg i luften. Det enda man längtade efter var att sätta sig i bilen & komma hem. Jupp, ni fattar rätt. Fuengirola känns som hemma. Visst, Sverige också! Nej, blaj vad det blev rörigt nu - jag har två hem, right - så säger vi.
Enjoy!


På morgonen skulle vi på konstmuseum - vara kulturella, som vår lärare uttryckte sig. Låt mig säga såhär - efter lördagsnatten hade jag ingen "kultruell - feeling" överhuvudtaget. & inte var det många som hade det. Le och stå ut var mottot för stunden.
Utanför Reina Sofia (=drotting Sofia)


Skolan betalade.
Jag tror de vill göra oss kulturella.
Okej, låt mig klargöra en ska - jag har inget emot museum- men det är inte till konstmuseumet man längtar till efter en utekväll, right?


Det var väldigt "hmm" annorlunda museum... helt tomma koridorrer, men en & annan stol emellanåt. Ja, så här såg det väl ut i 4 våningar. Kulturella vibbar, någon?


Domme, Konstatin & Lisette.


Våra skuggor.
Lite pose-bilder blev det allt, men ni får inte se mit sletna ansikte. & tro mig, det vill ni inte - gårdagens smink, liksom.


& så en bild på Domme.
en väldigt fin bild på Domme.


Anton & Lisette på promenad i Madrid.


Godispåse från Svenska godisaffären.
Swedish taste worldwide.
Det är inte bara svennarna som vil ha möjligheten att kunna avnjuta lösgodis, spanjorerna är minst lika stora gottegrisar.& avslutningsvis 2 bilder tagna under en paus på hemresan.

Jisses, vad mycket jag varit på datorn idag, 2 timmar? Oh, jisses.. känner faktiskt, i ärlighetens namn, att gå hemåt, ta fram skolböckerna & agera seriös resten av torsdagen. En mycket bra idé, indeed.

LATER.

Madrid dag 2;

Hej Bloggen!

Nu är jag äntligen klar med fysik A. Hade sista provet alldeles nyligen, och kopplar av med lite spotify! (tack Nora för vad du lärde mig - jag är läskigt oteknisk!) Nu kan jag äntligen avnjuta den musik jag längtat efter, jag sitter på lektionen & längtar efter spotify - helt sjukt! :)
I eftermiddag blir det balettlektion. Det är tufft, och det gör ont i mina stela muskler. Vi ska göra streschövningar intill en stång, & läraren uppmanar oss att regelbundet stretcha hemma - det har givit resultat!
Vi fick höra en skräckhistoria om en balettskola i Ungern där de pressade ner ballerinnorna i split - aj!

Pics från Madrid, dag 2;


Lisette & Domme på bussen. Vi skulle åka en guidad busstur i Madrid - och låt mig säga att det inte var det bästa. Engelska, huh? Jag förstår ärligt mer spanska än den engelskan.


Madrid.


Plaza de toros - Tjurfäkningsarenan i Madrid.


Real Madrids hemarena.


Ett berömt monument utanför Madrid som Franco reste till minne av alla som stupade i inbördeskriget. Jag tyckte det såg riktigt scary ut med det stora korset!


Vi åkte till en liten by ett par mil utanför Madrid, och skulle titta på slotet Escorial (om det stavas så) Alltså - ni fattar inte hur kallt det var, helt sjukt! Jag frös som en idiot, och jag hade trots allt dunjacka. Omkring 10 grader, och ja, jag lider med er i Sverige. Ni har visst ännu lägre temperaturer?


Escorial.


Ingången. & jag längtade in till värme.
Fick låna Noras vantar, yes.. ni fattar hur kallt det var!


Nora (älskar hennes blommiga jacka) & Sofia utanför Escorial.


Jag & Nora utanför Escorial.
Notera hur mycket kläder jag bar. Helt galet! Men klimatet är annorlunda i Madrid, och jag kan utan tvekan säga att jag är föredrar Costa Del Sols klimat.


Denna bild är tillägnad min pappa som älskar kyrkor & slott i alla dess former. När jag var på Escorial tänkte jag på honom och hur mycket han skulle villja vara där. Det skulle vara mycket intressantare med pappa.. han kan sina saker, och inte någon guide med urusel engelska. I slottet gick jag med spansk guide, och även om jag förstod mer var det inte mycket alls.


På samma gata som hostalet låg en svensk godisaffär, där det verkligen fanns allt i klassisk svensk godisanda. Läkerol, marabou som till och med är betonad att den är tillverkad i Sverige, alla klassiska godispåsar man hittar i Sverige, läkerol... & of course - lösgodis! Det kändes faktiskt lite som att komma hem när jag klev in i butiken, men jag antar att även spanjorerna vill smaka svenskt godis. Dock var det rena rånet - 1,8 euro per hekto lösgodis! & jag vill inte tänka på vad en maraboukaka kostar.


SHOPPING MED LISETTE & DOMME!!!! :D


Jag hade en dålig, dålig fotodag & blev hemskhemskare på alla foton, & domme blev till & med smått irriterad på mig! denna är blaj, I know.. men bäst av serien som domme klickade.


Jag & Lisette i Madrid.


Nora i hennes nya, fantastiska klänning från Zara.


Diggar Nora & Alicias min. Nora, Alicia & Malin jättefina innan de skulle ut & äta.
Själv stannade jag på rummet med Domme, Lisette. Sedan bar det av till El Kapital.

Btw.. hade jag shoppingdag igår & köpte en helt fantastisk uteklänning. Tänk paljetter & volanger. Jag vissar den tsm med övrig shopping från Madrid (det blev lite, kan jag säga)

Ha en fin onsdag, så hörs vi imorgon!

LATER.


Madrid dag 1;

Hej Bloggen!

So finally are there here...bilderna från Madrid! Igår, när tröttheten inte var lika överväldigande laddade jag in de på datorn, och kan därför lägga ut pics från fredagen! :)

Enjoy!


Klockan 07.00 på Feriaplatsen, & jag var taggad inför MADRID!
Hade stigit upp omkring 05.00 på morgonen, och vaknat till av en kalldusch. (varmvattnet hemma hos mig är helt galet - funkar ibland & ibland inte - hörde rykten om tidsspärr?)
På grund av brist på en stor väska körde jag med 4 små, inkluderar gympapåsen. Hur löjligt som helst, jag vet det.


Soluppgång någonstans omkring Málaga-trakten.


Här spenderades åtta timmar. & hey - jag vet inte hur jag lyckades överleva. Tacka för att jag fick sitta längst fram, och därför slippa genomlida fenomenet åksjuka. Jag antar att sömn, fil & musik hjälpte mig att ta mig igenom timmarna. & förväntan, absolut!


FRAMME I MADRID!
Shit, vad man satt på spänn då. Vi hade åkt från sju på morgonen & klockan var över när vi äntligen var framme. Bilarna, husen... allt blev större & tättare! & förväntan låg så tjock i luften att man kunde skära i den.


Hej Madrid!


Jag, Lisette, Alicia & Nora hade äran att få första rummet (om sanningen ska vara så var det tack vare mig, det var nämligen jag som stod kvar hos läraren, och tyckte att det var vi som skulle vara tjejgruppen & bo inne hos killarna) Kanske gjorde vi en nit? Det var nämligen mycket modernare inne hos flickorna.
Bilden är tagen från balkongen på tredje våningen.


Hostal Nuria.
Jag kan verkligen inte rekomendera att bo här. Städerskan var en tjuv! Vi kommer hem från ett slott, taggade inför shoppingt - och vad ser jag? STÄDERSKAN HAR GÅTT I MINA SAKER! Samtidigt upptäcker Alicia att hon blivit snodd på 20 euro - och hon var inte den ända!!! Nu ska en polisanmälan in, så jag hoppas verkligen att de sätter dit den där *****


Det blev ut på stan för att upptäcka Madrid.
Lärarna hade planerat in en stadsvandring, så Nora fick ta kartan (hon är typ proffs på det) Vi bodde väldigt, väldigt centralt, nära till donken och Bershka på 3 våningar. (just as dad told!)


Domme, Lisette, Nora, jag & Alicia.
(nej, jag vet inte varför jag står så konstigt :s )


Domme.


Nora, kartläsare... och Alicia vet jag inte vad hon gör.
I centrala Madrid.


En av mina favoritbilder från Madrid. Sötaste paret - Anton & Lisette.


Nora & Alicia i Madrid.


På resturangen.
Vi var på en jättefräsch & bra resturang med buffé.


Rebecca, Rebecca, Amanda & Rebecca.


På kvällen gick vi till McCafé. Jag vet inte om det finns i Sverge, men det är McDonalds Café. De säljer allting som ett vanligt Café - kaffe, kakor - yo name it! Nora sitter och är söt i sin Kiss-tischa (som jag älskar) och dricker varm chocklad.


Och Alicia körde hela vägen med grädde & allting.
Mysigt kaffe var det iallafall.

Imorgon kommer bilder från lördagen! :D

Nu hade jag tänkt gå hem & plugga... på tal om detta... OM EN MÅNAD SITTER JAG PÅ FLYGET TILL KÖPENHAMN! Helt sjukt känns det, jag både längtar & längtar inte, lite läskigt känns det allt, nu när man byggt upp en vardag som man trivs med här. Hur som, tre veckor i Sverige blir det, flyger tillbaka till Spanien den 7 januari - jul & nyår.
Hade tänkt logga in på hotmail en snabbis och checka flygtider osv... en snabbis innan jag stänger ner datorn.

LATER.

Helgen i Madrid;

Hej Bloggen!

Jag vet, dålig uppdatering. Satt på parque de sol i torsdags, och knåpade ihop ett tjusigt "pre-madrid" inlägg & poff så finns inte internet mer. Det var inte roligt.

Idag får jag be om ursäkt över att jag inte har några bilder, och därför antar jag att detta blir ett tråkigt inlägg. Kom hem vid 20.00 igår och var dödstrött. (sovit tre timmar de dygnet) så det blev packa upp & omedelbums i säng. Det blev en hel del pics i Madrid (of course) & de bara väntar på att publiceras på bloggen och synas av er.

HADE EN MYCKET MYCKET BRA HELG I MADRID
Trevligt folk, vacker stad, fantastisk shopping, roliga festkvällar. Underbart!
Visst, det var många timmar i buss (cirkus 8, och jag fattar inte hur jag överlevde) spec att jag blev kissnödig när busschauffören sa att vi inte skulle stanna mer, och jag såg 250 till Madrid (25 mil) då grät jag.  
Slutligen kom vi fram, efter att ha blivit underhållna av filmer (hey - forest gump!)


Kaptial, Madrid.

På lördagskvällen var jag, Lisette & Domme på Kapital! Det kostade 20 euro (vilket typ alla ställen gör i Madrid) ja, det var folk som suckade, och tyckte det var dyrt. men det var så värt det. Hade en galet rolig kväll! & det var absolut värd tröttheten dagen efter (vi kom hem 6) Låt oss säga; enorm kö (verkar vara ett populärt ställe) & läskiga vakter klädda i kostym, som synar en, och man hoppas att bli insläppt (18 årsgräns)
Första gången blev vi nekade, men tack vare Lisette provade vi igen tsm med några andra killar - och det gick!
Smockfyllt, drinkar, musik och dans. 7 våningar!! :D
Vi träffade både spanjorer & norrmän (som bjöd med oss på efterfest till deras hotell senare - men vi ville inte riskera att missa bussen till funkan) Riktigt kul hade vi! :D

Ska hem & plugga svenska. Imorgon lovar jag att komma med bilder på Madrid - en fantastisk stad (& jag planerar att återvända så snart som möjligt)

LATER.


Ja, jag älskar handväskor;

Hej Bloggen!

Har precis dansat balett under dansen. & det var hm.. väldigt annorlunda! Visst, roligt - men tufft för stela muskler. Men vår danslärare är mycket bra, och jag är redo att bita i övningarna - så någonting ska det iallafall bli. Skönt är att vi är i en riktig danssal & inte i ett kvavt klassrum. Nästa vecka blir det dags igen! :D

Har haft en förvånande morgon. Som jag har skrivit innan så brukar min värdmamma sova till typ efter jag gått till skolan varje morgon. Spanjorernas vanor är väldigt sena, vilket kolliderar med oss svenskars rutiner. Hur som... idag vaknade jag vid sextiden av att hela min familj var sena. Inte kunde de respektera det fakum att jag sov, utan istället var det smäll,smäll och skrik,skrik. Förlorade nära en timme sömn och jag lär ta igen det när jag ska upp 05.00 på måndag innan Madrid. Inget smygande för min del! haha...
07.00 lämnade de huset, och ja. det var väldigt annorlunda.

Tittade vad jag hittade i min handväska:

"Plopp" lät det när jag rensade min väska, och så föll det gyllene myntet ur väskan. Från Sverige!!! Lite av en "big deal" för mig eftersom att detta är första tian jag sett sedan jag lämnat landet i sep (mamma försedde mig med ettor & femmor) men tian är en bit av Sverige, helt klart. Åh, så mycket minnen man har om denna cirkelsformade metallbit. Jag visade min värdmamma pengen, vilket slutade med att vi disskuterade euro eller inte. Jag föredrog euro, medan min värdmamma vill se de gamla spanska pengarna. Generationsklyfta?
EURO IS THE FUTURE!


Igår bar jag en av mina absoluta favvoklänningar, köpt i Slovakien i somras (härliga tider!) Ja, jag vet att det är tramp-varning & snubbla i trappan (ni skulle ha sett mig i trappan - vilken geeeeek!!!) Jag älskar maxiklänningar. Kan inte sätta ord på varför, men jag antar att det är för allt tyg. Jag gillar det, när man kan leka med det. Feminint, på något sätt.

SHOPPING PÅ MIRAMAR ÄR ETT MÅSTE FÖR DEN ULTIMATA VECKAN.
HANDVÄSKSJAKTER ÄR UNDERBARA AKTIVITETER!!& i den hittar vi:


Ni som känner mig garvar säkert nu. Ännu en handväska till handväsksnörden" eller som Nora säger "DU behöver INTE en handväska" men jag skyller på madrid, för jag "behöver" en väska till då. & för att den är vacker, för det är den. Jag får inte nog av handväskor... jag är galen i handväskor. Till & med min värdmamma kommenterade det när jag kom hem & visade henne min nya darling. " du ÄLSKAR handväskor"
Absolut!

Just nu: har en hel hög småungar samt föräldrar anlänt & jag ska hem där matematikboken väntar.
Tjingeling!

LATER.

Fotbollsfredag;

Hej Bloggen!

Det var ett tag sedan, närmare bestämmt både en helg & en måndag. Men jag mår bra, mycket bra faktiskt. Madrid-resan närmar sig med stormsteg (fredag kl 07.15 från feriaplatsen, vilket betyder uppstigning 05.00 för mig) Jag ser fram emot det, och på hostalet ska jag dela rum med Lisette, Alicia & Nora. Otroligt trevliga flickebarn och det kommer att bli super! Nu gäller det att ta sig genom 1 biologiprov + 2 skoldagar, sedan...

Helgen var trevlig, & alldeles lagom slapp innan Madrid, det vill säga... sömn, sömn, sömn! Jag kör pappa-metoden i Madrid - upp på morgonen! På fredagen var jag, Nora & Alicia och tittade när de svenska killarna från skolan var & spelade fotboll. Vi hade problem med att hitta... kom till någon mystisk återvändsgränd, via en "skog", och någon "mystisk man" på balkongen som visade sig vara en blomkruka. Jag blev seriöst rädd först. Fotbollspojkarna var mycket duktiga och vann över spanjorerna med 7-4 något (jag är inte säker)
Hur som hellst så var det trevligt att agera åskådare.
lördagen var det filmkväll hemma hos Lisette & Domme som gällde. VILKEN SUPERMYSIG LÄGENHET! Stökig, so what? det hade varit likadant hos mig om inte min värdmamma vore pedant (& jag vill visa exempel i senare inlägg)

Gårdagen var en seg måndag med 2 timmars gympa! Fråga mig inte hur jag överlevde för det vet jag inte själv, men nu sitter jag och ler åt att nästa måndag slipper jag lektion (heeeey!! res armarna & klappa!klappa!)
Boulboll körde vi, en finsk sport som påminner om brännboll, och är alldeles för tråkig för att existencera. När jag kom hem envisades min värdmamma med att vilja veta vad boulboll heter på spanska. Jag fick gestikera, men tror trots det att hon inte fattade- jag försökte förklara att det inte är en vanlig/normal sport.

IDAG FÖRSOV SIG ALICIA! (kände mig tvungen att skriva det)

Some pics from fridag evening.


Mystisk & läskig "skogspromenad" på jakt efter en fotbollsarena.
"Tänk om vi vore med i en skräckis nu, typ inledningen. Nu går vi här i mörkret, och man hör sådan läskig musik, vetandes att snart dyker mördaren upp"
Ja, vi har hälsosamma fantasier.


Nora är jätteduktig på att hitta, och Alicia hänger på ganska bra.
Själv springer man omkring som en vilsen höna med kameran i hand! (skratt)
Som igår när jag inte hittade till idrottsplatsen innan gympan - "jag väntar på Alicia så kan vi lösa problemet tilsammans"


FOTBOLLSMATCHEN!


Svenskarna vann. De var mycket duktiga! :)


Alicia & Nora i publiken!

Och tillägg till dedikerat min kära far hemma i Sverige. Som även i de dystraste tider kommer med klockrena citat som får en att le inombords.
Se själva bara:


Nej, jag vill inte ha svininfluensa. Hörde att alla i Sverige ska vaccineras, då borde jag också?
Jag vill det, absolut. Något som får kirras över jul, åja, får höra med mer kunniga källor.


& nu ska jag hem & äta en chirimoya om det finns några kvar.
(håller tummarna på att min värdmamma inte varit glups!)

IKVÄLL BLIR DET SHOPPING PÅ MIRAMAR!

Later.

Fredagsskratt;

Hej Bloggen!

Då var det fredag & helg. Jag har inte samma helg-feeling som jag brukar ha om fredagarna, antar att det är på grund av att vi följer måndagschema vilket betyder gympa! Nej, jag är inte taggad för gympa. Nej. det är jag aldrig. En liten fågel viskade nämligen i mitt öra att vi ska ha ett tvåtimmar pass! måste de fördubbla tortyren?

När gympapasset är genomlidet blir det helgfeeling! Jag får köra en spontan weekend, och se vart det leder mig. Ikväll blir det iallafall fotboll. Killarna ska spela här någonstans nära skolan - och jag och Nora planerar att sticka ditt och ta oss en titt. Kan bli riktigt trevligt. Själv avskyr jag fotbollen - men att titta på pojkar som kämpar på plan är en mycket trevlig sysselsättning. Imorgon ska jag ut & springa (jag kör på flitighet & så ska jag försöka ragga upp Alicia. ALICIA?!? nu följer du med, right? Dessutom ska jag bege mig på jakt efter en ny pyjamas modell tjockare. Kylan kliver in i de spanska husen (även om solens gassande strålar fortfarande är ett faktum utomhus) så är nattlinne alldeles för kallt. Min värdmamma kör med fleecefilt.
Får nog ta lite pics för att ge er en uppfattning i Sverige, där ni sitter i era uppvärmda hus samtidigt som det snöar utomhus. På den sista punkten är jag inte avundsjuk.

INNAN HELGEN & ALL DESS GLÄDJE SÅ LÅT MIG BJUDA PÅ ETT "FREDAGSSKRATT"
DESSA PICS ÄR TAGNA AV MAMMA VID "JÄMFOTAGUNGAN I FUNKANS STRAND"
LIKA GALET KUL VARJE GÅNG!
& så ska jag visa tisdagens marknadsfynd.
accessoarer är verkligen små guldklimpar som kan förgylla vilken dag som helst.


Där satt den!
Efter att ha varit på jakt efter ett "överarmsarmband" sedan Tarifa i mitten av september har jag nästan hunnit att bli desperat. Ingentstans! Därför kunde jag känna lyckan le mot mig när jag fick syn på detta enda, fantastiska armband på ett bord på markandet bland massa örhängen.
Det är perfekt och det är mer än fantastiskt! Mjaao! :D


En vacker ring i "strandfeeling" även denna har jag varit på jakt efter ett tag sedan jag såg några andra svenskar bära någonting liknande. Näst på tur står ett par liknande örhängen på önskelistan.En vacker sjal är aldrig fel!

Just nu: måste jag rusa. En "måndagseftermiddag" med cultura & gympa är det dags för!
Wish me luck!

LATER
En njutningsfull klunk,

Hej Bloggen!
 
Hey - jag har slutat och nu väntar en eftermiddag i pluggets & löpningens tecken. Ska försöka ragga med Alicia ner till stranden senare ikväll för en runda. Får se om jag lyckas! Hur som är det mysigt att springa vid stranden, inte som de svenska tråkiga vägarna! På söndag ska det vara något längre lopp några kompisar ska springa. Personligen är man alldeles för otränad för något sånat (ett mål till våren - absolut!) men kanske ska man dra sig upp på söndag morgon & heja på lite? Well, jag får se.

Snackade i telefon med sis igår - det har snöat i Skåne! :O & ja, nu förstår jag innebörden i kallt, kallt & nej, jag får inte hemlängtan. Man frågar sig hur det är i de norrare delarna av sverige? Om sex veckor återvänder jag & jag fasar redan för kylchocken jag kommer att få när jag kliver av flyget på kastrup. Jag menar - jag har inte haft kallt sedan mars/april. Vinterkallt sedan förra vintern.

På tal om Sverige hade jag ett mycket, mycket bra "Sverige-relaterad" dag igår - SVENSKT KAFFE!


SVENSKT KAFFE - GEVALIA!
Lycka var att komma hem & veta att Gevalia väntade. Att slita upp förpackningen och andas in den njutningsfyllda, aromatiska doften av riktigt kaffe, och inte något lågbudgetblask. Starta bryggaren och höra det välkända, bubblande ljudet och veta vad som väntar. Äntligen! Äntligen!
Att ta första klunken - det är obeskrivligt.

Bilder från mina dagar med mamma - låter bilderna tala.


Jag bjuder på ett skratt - en galen bild av mig på stranden.
Leka med kameran samtidigt som man går.


Ytterligare en av dessa försäljare. De är överallt!
Btw... tycker ni inte att han har mkt kläder för 30 graders värme?


Världens godaste frukt - CHIMOYA!
Så sjukt gott så det finns inte. Har aldrig sett någonting liknande i Sverige, medan den här finns överallt. Har ni chansen - testa!


SHOPPING PÅ MIRAMAR!
zara of course


Jag & mamma köpte ett likadant silverhalsband i en liten mysig smyckesbutik vid stranden.
Den ska symbolisera resan, och vi ska bära den i Sverige/Spanien & minnas. Som en länk, typ.


Min nya rutiga skjorta från Zara. Jag älskar den! ÄLSKAR DEN!
Hade en hel hög med rutiga skjortor i Sverige. & jisses vad jag saknar dem.


Jag har träffat Mona-Lisa.


På tisdag fm var jag & mamma på markanden i Feriaplatsen.
En halvgalen bild på mig.


Markanden är bra. Man kan köpa många billiga småsaker - och att pruta är en nödvändighet.
Köpte en hel del fina saker - and I will show you!


Tisdagen var en mycket het dag som tillbringades på stranden & uppdatera solbrännan lite.


En egobild på mig tagen på mammas hostal.


Ytterligare en halvdålig bild på mig på stranden.
Ville jag inte bli bra på bild den tisdagen? jag får den känslan!


KÖKSEXPERTEN - VET NÅGON VAD DETTA ÄR FÖR KONSTIG GRÖNSAK?
DEN KÄNNS SOM PLAST TYP, NÅGON SOM VET?

Just nu:
längtar jag hem till kaffekoppen & har ont i armarna.

LATER.

En mycket jobbig morgon;

Hej Bloggen!

Morgonen var tuff, riktigt tuff. Ni vet avsked? Man kommer till järnvägsstationen, står där & tänker att ännu är vi tillsammans, klump i magen. Men snart.. snart, snart! Sedan hör man signalen, de välkända tonerna som indikerar att ett nytt tåg är på väg & att man ska akta om man vill behålla livet. Då vet man, sista kramen samtidigt som tåget rusar in, broms. Det är slut. inget mer. Värst är det när tåget rullar ut, och man står kvar. Ensamheten är ett faktum & man måste ta ett kliv ut tillbaka till vardagen.
10 minuter efter avskedet med mamma hade jag mattelektion. Vardagen har aldrig varit mer närvarande och plötsligt. Just nu sitter mamma på flygplanet.

Har haft en helt okej skoldag. Dans nu under eftermiddagen och det var roligt som alltid. Jag gillar den där ansträngande känslan i musklerna när man spänner, och att dansa. Det är härligt - även om jag är stel som en pinne & ser ut som en dåre på dansgolvet tycker jag om känslan. Dagens lektion var sista med mordern dans & det ska bli ... hm, intressant med ballet nästa gång? Jag får se, och jag ser fram emot det med spänning.

Har haft mycket bra dagar med mamma & jag ska låta bilderna tala.


Lördagkväll & mamma har just kommit. Vi hade med möda lyckats hitta till hostalet (mamma bodde inte alls i mitt område av stan) & med otrolig tur (tacka att vi träffade på Sofia O & hennes syster) kunde vi ta oss in till centrum & Lolas bar. Det var en dimmig & relativt kylig kväll och jag var besviken för jag ville vissa mamma det soliga Spanien. Mamma hade aldrig varit här innan.


På söndag morgon. Mamma & jag påväg till stranden. 
Mamma var helt fascinerad av blommorna i bakgrunden. I sverge är det enligt henne iskallt, dött & du är i ständig behov av tjocke-kläder. Deprimerande är ett ord hon använder ofta. Slutsats: i Sverige är det svenneväder, som alltid. Här är det fullt av vackra-blomster. 


Vi gick ner till stranden och matade duvor. De var överallt! Otroligt irriterrande, egentligen. 
Ser ni den ljusa, närmast? Riktigt synd var det om den, eftersom att den hade ett handikapp - någonting med att benet var en svullen klump? Jag & mamma matade den spec & skrämde iväg den andra. Sorligt nog kommer den inte att överleva länge. 


Fotspår vid stranden. 
Doppa fötterna i iskallt vatten & leta snäckor. 
glädje


Stenarna ska vara rosa! :)


Jag vid funkans strand.
Mamma & jag spendare em med att vandra vid stranden & titta i småbutiker.
Det var mysigt. Stranden är härlig, härlig!!


Jag på stranden.


Fötter & het sand.


Detta är typsikt spanskt - typ fisk som man grillar hela. Har ingen aning om ifall det är gott eller icke - äter inte fisk. Men ville skapa stämning - dessa små "grillar" ser man nämligen överallt på stranden & desstutom är doften av grillad fisk nästintill konstant.Lolas bar i centrum ska det vara! :)


SVENSKT KAFFE! SVENSKT KAFFE!
Ni som känner mig, och vet hur desperat jag har varit senaste tiden vet vilken lycka detta är!
Idag ska jag hem och dricka.
TACK PAPPA!


Svenskt tuggummi.
Spec tacksam är jag för extra saltlakrisk - det är inget du kan få tag på här.
Dessutom är svenska tuggummi mjukare, och håller smaken längre. (känns det som)
Återigen - jag är tacksam.


Alvedon.
En kompis köpte spansk "alvedon" VILKA ENORMA TABLETTER! JISSES , JAG HAR ALDRIG SETT STÖRRE!
Tacka den svenska varianten.


KNÄCKEBRÖD!
Äntligen! Finns inget liknande i Sverige & jag verkligen älskar leksandsbröd! (absolut leksands - inte Wasa!)


Jag har även provat på denna frukt - Sharon.
Har ni testat den? Har sj aldrig provat i Sverige - i sverige är den liten, brun & dyr.
Har ni chansen så testa - otroligt god!
Tacka spaniens klimat & möjligheten till fantastisk frukt, inte bara äpplen som skriker Sverige. bläääh!


En försäljare!
De fanns överallt! Överallt! & kommer där, iklädd varma kläder, men mängder av falska produkter - väskor (fula!) smycken, klockor... you name it! Sedan kommer de, man skakar på huvudet... men de går inte! Nej! Nej! Nej!!!! De står kvar. "Good price, very good price for you. Beautiful bag, just for you! Look!!" Sedan lägger de fram väskorna.
Under en halvtimme räknade jag åtta försäljare.
Jisses, vem f-n köper de hemska väskorna??


Jag hittade en liten bit av Sverige i en vanlig spansk matbutik.
Säkerligen dyrt.
Men även spanjorerna vill ha sin bit av pågen. & frågan återstår: när ska de upptäcka leksansbröd?

Just nu: ska jag hem & dricka svenskt kaffe & plugga matte.
Tillbaka till vardagen & jag ska leka flitig.


LATER.

RSS 2.0