Datormannen på besök leder till roligheter;

Hej Bloggen!

Vet ni vem som ringde på när jag satt & svarade på kommentarer - datormannen! (och en förredetta lärare, faktiskt. *småskratt* Och han hade med sig efterlängade photoshop! Äntligen!

Och nu kan jag inte göra annat än att påpeka; ni som har kommentarat att det är svårt i början har rätt! Jösses, så mycket knappar hitt & ditt. Så ändras någonting jag inte vill, och sen kommer blå färg upp där & jag blir galen. Jag får väl kämpa på! Men underhållande är det. Verkligen!


Ett första verk. "
Åh, vilken amatör den där tjejen är" tänker ni säkert. Och ja - jag är en amatör & ja, jag fattar inte mycket av alla knappar hitt & ditt. men lite bra är det ändå, va? Så snälla kan ni väl vara?

KOM GÄRNA MED TIPS SÅ JAG KAN BLI BÄTTRE! VET ATT DET FINNS RIKTIGT DUKTIGT FOLK DÄR UTE AND I`M LOOKING FOR YOU!!!!

Later


Korta & vackra "skoldagar"

Hej Bloggen!

Idag har jag besökt min gamla skola där jag gick ettan - Söderportgymnasiet i Kristianstad.Det är en
stor skola. & när man väl har slutat där, ja- det är då man inser allt bra med den. Det är konstigt det där, egentligen. Hur som - otroligt lyckat besök!

- Lämnade tillbaka en bok & passade på att prata med en favvo-lärare.
- Träffade en hel hög med klasskompisar på väg till biologilektion. & jösses vad jag var glad att se dem - cyklade som en dåre med vifftande armar" I´m heeeeere!!!!
- Träffade en snäll liten filur
som jag inte träffat på länge och det var trevligt, trevligt, trevligt!!! & så söt hon har blivit!

jag i Lappland
Det är nu - när man ser era ansikten & minnena bubblar upp - de obligatoriska leenderna. Jag är glad att jag har er! Det är nu när man snart ska lämna allt som man förstår hur mycket ni egentlinge betyder. JAG KOMMER ATT SAKNA ER!

I nästa inlägg ska jag slå hål på en myg jag hör av ALLA - era kommentarer, sis & kompisar.

Later.

Det ska vara Beck!

Godmorgon bloggen!

Nu är jag nyvaken & glad. Det blev väldigt sent igår - varför? Svaret är Beck.


Denna tittade jag på igår. Den var bra.

Förr var jag totalt anti-Beck, och i ärlighetens namn vet jag inte varför. Kanske var det bara för att jag störde mig otroligt mycket på Persbrandt efter att ha läst i tidningarna vilket svin han var? Jag vet inte. Men när sis fick tre filmer i födelsedaspresent var det mest "äsch, inte förlorar jag på att titta på en film?" Och nu är jag besatt. Tycker att Gunvald är en urskön karaktär! Vad tycker ni? Gillar ni Beck-filmerna?

Ganska kul att se vad mycket nytt man upptäcker om man vågar testa.

Later.

Because it should be both funny and rhythmic;

Hej Bloggen!

Då var det kvällen. & jag känner att dygnen i Sverige blir färre & färre. Det är läskigt. För läskigt. På nätterna förbjuder jag mig själv att tänka på Spanien. Då blir jag rädd, greppar om filten likt den femåring jag var för tolv år sedan och vrålar i nattmörkret; "Jag staaaaannar i Sveeeerige, paaaaappa!" Inget sånt. Det är bra. Punkt.

Nu till någonting trevligare & alltid uppskattat - bra musik. Visst, det finns en hel drös fantastiska låtar, men i detta inlägg tänker jag ta upp två; låtar med annorlunda handling:LILY ALLEN -NOT FAIR;


Åh. vad jag älskar denna låten. En perfekt kille - smart & mogen. Perfekt. Men han är elak & orättvis - varför då?
- han är dålig i sägen! Lyssna bara på stycken som;
When we go up to bed, you're just no good, it's such a shame
(...)

Oh, you're supposed to care
But all you do is take, yeah, all you do is take

Oh, I lie here in the wet patch in the middle of the bed
I'm feeling pretty damn hard done by, I spent ages giving head

Klockren, men till min personliga favorit;SALEM AL FAKIR; ROXY:
Lyssna på texten till denna otroligt trallvänliga låt & jag lovar att ni kommer att dra på smil-banden. Hör ni vad killen lider av? Vad han fått av Roxy?

I feel a burning sensation,
in the region below
(...)

Roxy is the one who gave it to me
That's the way it goes when you wanna be free

Sök upp låtarna & lyssna, vetja!

Later


Ord som bygger upp är magiska;Läs. Det är vackert. Nej - det var inte rätt ord. Söker i min vokabulär... jag har det - stöttande! Ord som bygger en pelare bakom mig. Lyfter upp när det är tungt. Må jag låta löjlig nu - men när man är fylld av nervositet är all form av stöd fantastisk stöd. Även de mest enkla meningar.

Det första är det skolan själv som sagt. Familjen är medveten om att min spanska är väldigt begränsad. Det är bra - nu är även de beredda på det & jag behöver inte känna mig som en virrig idiot.
Och det andra är sagt av min kusin som var Au Pair i England (& nu bor hon i England, faktiskt!)

& nu kan jag passa på att tacka för era vackra ord; TACK! Om ni bara visste hur mycket det betyder för mig. TACK! TACK!

Later.

Svenska kyrkan;

Hej Bloggen!

Ni får ursäkta.. just nu känner jag mig så allmänt oinspirerad. Ingenting att rapportera, ingeting nytt händer. Just nu handlar allt om väntan. Det är 4 dagar kvar. Inte mycket, men ändå... det är en tid som känns.

Det känns som hela världen snurrar på utanför.. men jag bara väntar, och väntar ytterligare.
Ja, jag längtar! Det gör jag - verkligen!På tal om Spanien -har prec hört talas om svenska kyrkan costa del sol.
Jag är glad för att det finns någonting som det. Det innebär alltid en möjlighet att träffa svenskar, låna svenska böcker, och gratis internet (hiskeligt bra eftersom att uppkoppling inte alltid är en självklarhet.
Dessutom skyltade de med svenskt kaffe. Åh, tänker jag då - är svenskt kaffe någonting speciellt?
Aja, jag antar att man lär sig uppskatta sådant efter en tid utomlands.

Later.

Alla är vi nyfikna;

Hej Bloggen.

Ni får kalla mig vad ni vill. Desperat, wannabe, härmapa - eller kanske bara en nyfiken bloggare? Berör mig inte -  men nog var det nyfiken som tog över när jag smsade in till 118 100 "Vem är Lenaispanien?"
;
Men att det är lite småkul kan ingen förneka. Även om princip alla bloggerskor har testat.  Ingen kan förneka att det är roligt, speciellt när de faktiskt har rätt! & snabbt svar ... typerna där är nog väldigt duktiga på att söka online, I guess - och finna de rätta orden.(biden från min gamla nokia 6111. Åh. vad jag kommer sakna den, faktiskt).

Nu fortsätter jag med kvällsliga aktiviteter; det vill säga allmänt slösurfande men spotify & facebook.


Later


Jag har börjat att packa;

Hej Bloggen!

Jag har börjat packa. Jag har skrivt en packlista. Det gick bra - allting går bra på papperet-bara att skriva & spela smart (jag lägger kanske upp den senare - alltid bra med råd utifrån).

När man sedan ställer sig vid garderoben - det är då helvetet börjar. För ja, minst sagt är det ett helvete att ställa sig vid garderoben. Man vet inte vad man vill packa för man vill ha alltid men man vet att det inte går. Sedan vet man inte heller vad det är som behövs. Gör jag rätt just nu? Tårar. tårar & alldeles för mycket svett.
Nu har jag gjort såhär;
En provosorisk hög ligger i mitt rum - kläder sorterade i högar. Ska tala med mina föräldrar och tillsammans får vi gå igenom vad som är realistiskt, och vad jag behöver ta med mig.

Tacka att mamma kommer ner till Spanien i oktober och tar med sig lite mer "vintriga kläder" dvs koftor & jeans som tillhör det lite tyngre att packa. Självklart måste favvo-serien med. (tror inte att jag skulle klara mig utan den - & den finns med spansk dubbning - tror att det skulle vara ett ganska bra sätt att öva spanska) Eftersom att den är ganska tung ska jag lägga själva skivorna i plastfickor. Kommer nog att funka, tror jag. Får se.

Later.

En ny älskling;

Hej Bloggen!

Ber  om ursäkt urusel uppdatering. Men svaret på min frånvaro är vandrahem i Norrland utan internet-uppkoppling & många mil i en grön wolf. Roligt? Utan tvekan! Men tröttsamt? Alldeles.

Idag har jag köpt denna skönhet;


En
alldeles fantastisk telefon - inspirerad av en kompis som skaffade den för ett par månader sedan - and I´m in love.

På tal om mobil-köp; låt mig klanka lite på telenor. - Jag kommer in, glad inför köpet. Men så säger den lila försäljaren som ska spela duktig "Nej, vi har bara två kvar & säljer bara inför abonemang!" Har ni varit med om samma? I kassan blivit nobbad inför ett köp!?!
Till råga på allt vill han att vi ska beställa online - 5 dagar inför flytten!

Jösses -jösses. Tacka att det finns försäljare som på Telia - "jag har bara en kvar men säljer gärna den till dig!" TACK!

NU SKA JAG BÖRJA PACKA FÖR OM FEM DAGAR GÅR FLYGET TILL SPANIEN!
(iaf ska jag skriva en packlista)

Later.


Morgonmys & dagsplaner;

Hej Bloggen!

Nu är jag nyvaken! Jag vet - sent, sent när många av er flitiga sitter i skolbänken nu.

Annars mår jag bra. Har inga särsklida planer på dagen annat än att snart ska jag bege mig ut på stan och köpa en ny plånbok på Åhlens, som är finfin. (svart, dragkedjor, massa fack... mjaaow..!!)  Till eftermiddagen sätter jag mig återigen i bilen (!) med målet Östersund. På vägen passerar vi en by som heter Tallberg. (mitt efternamn,) Hur häftigt är inte det? Det är alltid roligt med udda ortnamn - det är ju en del av grejen; man kör förbi och skrattar!!  

Hur det blir med internet-uppkopplingen har jag ingen aning om. Hur som -  ni får ha det superbra var ni än är!


Morgonmys bland vita lakan med bästa tidningen!

Btw... hur störigt är det inte att när man för en gångs skull letar efter "do-not-disturb" skylten (som alltid brukar finnas övertydligt synlig i varenda hotellrum) inte hittar den. & så har man sett grannen använda den? grr... jag blir galen!

Later.


Sådant man tackar nej till;

Hej Bloggen!
Hur är det? Med mig är det fint! Det är kallt här i Ume - är ju i Norrland, haha... 12 grader var det ute. & jag frös.  

Under kvällen har jag varit på en krog med pappsen & hans kollega. Vi hade mycket trevligt & roligt! :D
I bordet bredvid satt en tant, ja, omkring 60 plus något, och låt oss säga: hon var inte nykter! Och vilka blickar hon gav mig - och som den trevliga fjant jag är hälsade jag självklart vänligt med ett leende. Skulle jag inte gjort - hon var på mig hela kvällen, kommentarade det jag sa, sjöng högt för sig själv & skrek "en ung tjej hälsade på mig!" Jag kände bara obehag, obehag, & obehaga.Tillslut går hon - vinglande & allmänt obehaglig. Och kommer tillbaka - och har köpt en drink till mig!
Hade ingen aning om vad det var - men låt oss säga att det inte var någon barnvänlig dryck. & jag drack det inte. kändes riktigt obehagligt. Det finns mycket konstigt folk där ute.

Nu ska jag strax sova men innan dess blir det lite slösurfing när det är som bäst.

Alone in the room; entertainment on the TV

Hej Bloggen!

Just nu sitter jag på hotellrummet och underhålls av dessa män;

Jag älskar den serien. Alltid gapskratt - underhållning på högsta nivån! Alltid!


Jag på hotellrummet!

Ska strax sätta på mig & gå en runda här i Ume. (även om jag är skåning säger jag alltid ume, lule osv... hade en kompis från Haparanda för ett par år sedan & hon blev sur när man sa å:et- så jag är van. haah...) Pappa sitter på resturang & äter middag - ska kanske ditt om jag orkar. Aja.. Ha en fin kväll!

Later

Today in Umeå

Hej Bloggen!
Jag älskar denna stad - I really do! Mysig och dialekten är bara för go! Mycket trevligare än den bedrövliga skånskan (haha. nej jag pratar inte skånska - jag är inflyttad upplänning så jag är tämligen dialektfri!)
Det negativa med Umeå är att staden ligger så högt uppe i Europa - för som ni nog förstått vill jag ha de allra, allra södraste delarna.


På morse i rummet. Mysigt men notera stökigheten- det kallas kreativ röra & uppstår efter ett par timmar när jag härjar i närheten.


Denna bok skulle inte vara så pjåkig just nu. 747 sysselsättningar istället för att bita på naglarna av oro.. aja, 170 pix tycker jag är lite dyrt.  Får släppa lös min kreativa ådra och skriva ihop en lista själv.


Förruom mysiga vita handdukar&lakan är tjusingen med att bo på hotell också gratis kaffe. Speciellt för en kaffedrickande fjant som mig!


Sommarreans slutskede med otroligt lågapriser är perfekt för mig som flyttar till Spanien om 9 dagar. Känner kylan tränga fram i Sverige och jag ska lämna den för många fler plusgrader. *leende på läpparna* Lycka är att slippa titta på vinterkappa och veta att snart är det dags för kyla som biter i kroppen och en näsa mer lik ett blåbär.
Overall från Gina.


Favoritplagget maxiklännig i leopardmönster. Också den från Gina.

Vet ni vad jag tycker riktigt mycket om? Trevliga butiksbiträden. Det var en supertrevlig tjej på Gina här i Ume. Berömde bland annat mig för min jeansjacka & så passade jag på att tipsa henne om lite butiker. Alltid uppskattat, & det är synd att det känns som många av personalen mer vill känna att "jag bestämmer" och skäller,skäller, skäller! Fy på er!

Later.

Framme i Umeå!

Hej Bloggen!

Sitter just nu på ett supermysigt & litet hotell i Umeå. Äntligen här! Resan har varit bra, det har den - har hunnit se mycket och bara det är en upplevelse i sig. Sumerar dagen i några bilder innan sägen med hotellets classic vita lakan & handdukar väntar.


På morgonpromenad i Falun.
Jag ville se stann lite iaf innan bilen och dess mil väntade. Det blev en snabb - in till torget & hey vad vackert - tillbaka till bilen. Synd. Synd Jösses vad jag måste till Falun.


Även idag har
många mil stått på schemat - 55 mellan Falun & Umeå. Det innebär många rastplatser med passerande lastbilar & kisspauser i norrländska skogar. Vardagsmat i motorvägsland!


En paus i Sundsvall - otroligt vackra hus & söta drakar överallt. Posa! Posa! Åhh.... jag ville ta fler kort men återigen - bilen väntade. måste även återvända till Sundsvall.


En sleten-bilåkande Lena. Äntligen Ume i syne!

Får se vad som händer imorgon. Ska ut på stan, men man får vara spontan & positiv. Det kommer man långt på. Hur som ska jag ta sovmorgon till lunch & det ska bli sköntskönt!

Later.

Bilresa; Kristianstad - Falun. 60 mil

Hej Bloggen!

Sorry att jag inte uppdaterade igår - kom inte in på nätet igår.

Hur som gick bilresan superfint! Tro mig - det är inte så hemskt som det kan verka att åka 120 mil. Konsten är att stanna ofta. Du kommer att få uppleva & se mycket - tro mig!


Utan för Gränna hittade jag blåbär!
Gick ut en bit i skogen vid macken ( ville röra på benen lite innan det blev gummi-varning) & det var hur mycket blåbär som helst (i Norrland däremot fanns det inte blåbär!) Blåbär är inte det bästa jag vet - är snarare en hallon och jordgubbstjej. Vad tycker ni? Jag tycker att blåbär är mycket vackra.


Vi stannade i Vadstena - en mysig liten stad känt för sitt Vasa-slott & klostret. Det roligaste i Vadstena var att vi såg kineser äta kinamat med pinnar (ni vet Take Awayboxar) Småskratt.


Inne på klostergården. Vad tror ni jag såg?


Är det någon som ser var detta är någonstans! Den som vet belönas med en länkning!
Det är en stor, inhängad plats som är berömt i Sverige. Staden det ligger i börjar på K. Lanskapet på N.

JULIA (som jag gick i samma klass som i ettan) visste att det är fängelset i Kumla.

Bil ska det vara - mil efter mil. Tacka min rosa skönhet som utgör underhållning på högsta nivån! Tacka radion som kommer med musik & pappa som är trevlig att samtala med.


En glad Lena i Falun! Älskade, fantastiska Falun (ja, jag har rötter där) jösses vad jag skulle velat ha stannat där. En av Sveriges absolut bästa stader. Utan tvekan.

Har fått kommentarer om att Umeå inte är Norrland. Haha, för mig - en skåning - är Umeå Norrland. Jag har ju inte varit ovanför Dalarna innan!

Later.

Nu väntar bilen för många mil;

Godmorgon bloggen!

Sitter framför datorn med spotify & facebook öppet - slösurfing när det är som bäst! Men snart är det slut på det - jag ska sätta mig i bilen och sammanlagt åka omkring hundra mil! 60 upp till Falun idag! Jag ser faktiskt fram emot det! Speciellt kul ska det bli att komma till Umeå. Det enda som jag har sett av Norrland är järnvägsstationen i Gävle när jag bytte tåg för många, många år sedan - och det är nästan skamligt. På måndag blir det att slå bot på det och besöka Umeå.


Min passion för kor fortsätter även på morgonen - checka koppen!
Jag för en stund sedan - trött men glad!

Umeå-tips alltid välkommet!

Ha en fin söndag. Later

My secret passion for cows;

Hej Bloggen!

Ska strax natta. Sitter här & är nyduschad och glad för att packningen är över! (åhh. jag hatar det lika mycket varje gång!) Men inte ska man vara pessimistisk - packning betyder att nya äventyr är på väg!

Hur som har jag en mystisk passion for cows! Det är någonting som drar mig till just kor, titta bara;


Det ska vara en ko under också! Trosor från Slovakien


En ko ska även få äran att vakta mina nycklar!
Nyckelring från Polen.

Nu väntar sängen & imorgon är det Umeå i bil som gäller - en resa som heter duga. Kör halvvägs till Falun imorgon (omkring 60mil) Aja.. lite sömn behöver man nog. Godnatt.


Later


Dag 4 Ruzemberok;

15 augusti Ruzemberok Slovakien


Jag vågar visst lägga ut denna bild! Bara för man är en rolig typ som gillar att hoppa framför självutlösaren & samtidigt räcka ut tungan! *host* nej, jag vet inte vad jag tänkte på där.Har haft en härlig dag med mammasen! Vi tog bussen till en liten by utanför Ruzemberok som heter Stare Hory. Det är en helig katolsk plats och vacker, vacker, vacker! Tänk er sagolik vacker natur, solsken, och en härlig miljö att bara ta det lugnt i, be & dricka av det heliga vattnet! Jättetrevligt, faktiskt! & hemskt uppskattat av.
Men det som var lite halvt var när mamma la sin väska i bajs! Inte trevligt. Då kommer löv till sin rätta.Trött med glad! Vandrar omkring i Ruzemberok med cafét i sikte. Jag måste ha kaffe - och det med sump i!


Mums - finns det något godare! Körde på min vanliga beställning - mineralvatten & sumpkaffe på Ruzemberoks mysigaste mexikanska resturang!


"Hoppas det är en snygg spanjor på TV" tänkte jag när jag på kvällen slog på TV. & vad möttes jag av?!? Jo, elva stycken i form av landslaget. Bästa möjliga avslut på dagen!

Later.

Laptopväska är en nödvändighet;

Hej Bloggen?

Hur mår ni? Jag mår bra! Mamma är hemkommen till Sverige efter 5 veckor välkommen hem! Så det har blivit lite presenter bland annat en supersöt dagbok med Wall-E, ni vet Roboten från Pixars filmsuccé. Han som är så fruktansvärt söt? & ja, han är lika söt på dagboken, visa sen?

Och
så har jag varit på OnOff och köpt denna sötsak;Snygg, stilren & svart - den är inte tung heller! (som många är) Lite lagom enkel, sådär och precis som rubriken antyder - en nödvänighet när man har en laptop att kånka runt på.

Redan imorgon får väskan göra premiär - när det är Umeå som gäller. Bil genom hela landet - ett äventyr i sig.
Ska packa strax! Åhh.. vad jag längtar! :)

Later.


Oväntade medhjälpare;

Lena tipsar om oväntade skönhets-medhjälpare;

-
NÅLEN!Åhnej -
ni ska inte använda den till att klämma finnar - (vilket för övrig inte alls är bra att göra) Nålen gör sig bättre till en annan funktion - ögonfrans-delare. Ni vet, när man tar på sig mascara och fransarna blir klumpiga spindelben. Då tar man fram nålen som gör sig utmärkt med sin smala spets - du delar fransarna enkelt Okej, det gäller att vara försiktig med handen men när du är van kommer du att få jättefina fransar. Testa vettja!

-
VASELIN!


Yes, I am addiced to vaselin!
Igår var jag på maxi & köpte 4 burkar. Jag laddar upp inför Spanien, för utan dem skulle jag känna mig halv. - eftersom att de är så otroligt användbara. Jag snackar om sminkbortagning kring ögonen. Prova det & ni kommer aldrig vilja ha någonting annat! En klick i ögonen, torka av med lite papper - och det är borta utan onödigt gnuggande. Kan det bli enklare?

Nu blir det sägen. Natti

Later.

DAG 3: Ruzemberok

14 augusti - Ruzemberok, SlovakienEgo-moment - I KNOW. Men jösses vad jag älskar den klänningen. Härligt somrig & tyg, tyg!! Gillar sista bilden också, syns inte så bra kanske men jag står på mormors balkong. Hon bor på elfte våningen så det är inte lite läskigt att stå där uppe.


Utsikten från elfte våningen. Inte så pjåkig, eller hur?

Förmiddagen tillbringades med mammsen & SHOPPING! Alltid uppskattat.Mest nöjd är jag med de två mönstrade maxiklänningarna. Jag älskar maxiklänningar och enligt mig är det de utlimataplagget. Inte för varmt/kallt. Alltid snyggt. Ärligt - det är alltid maxiklänningar som jag först och främst håller utkik efter när jag är i en affär. Och hur perfekt kommer det inte att vara i Spanien? Jag säger väl det.
Resten av dagen tillbringades med allmänt mys med släkten & spec med min älskade mormor (som jag inte alls träffar mycket.
Åh. jag saknar det redan.Men nu vill jag inte låta som en dyster typ. för jag tänker komma igen nästa sommar så det så. :D

Nu blir det dammsugning - vill inte skrämma min mamma som kommer hem från slovakien imorgon men det ser verkligen ut som en svinstia här.

Later.


Hey - I´m an astronaut

Hej Bloggen!

Fick plöstligt lust att visa mina nyköpta shorts! Antar att det var när jag packade upp dem;


Rymdskjorts köpta i Polen.

Åhh... vad jag älskar dem. Det är nog för att de är så annorlunda & roliga. & rymdgubbarna är bara för söta! :)

Btw... visste ni att Christer Fuglesang ska upp till rymden snart igen? Kom att tänka på det bara... Men vad häftigt - rymden!

Ha en fin fredag!
Later

Lästips; Vägen av Cormac McCartySitter här och smälter denna fantastiska roman. Annorlunda & magisk. Minst sagt. Läsare eller inte? Missa inte denna!

Handligen är annorlunda. En far & han son vandrar fram i ett nedbränt amerikanskt landskap. En väg mot en okänd framtid. De ska söder ut & det enda de vet är att de inte får ge upp. Döden är överallt - omringande och bitande. Kärleken och godheten ter sig som en främmande substans i en värld där kampen om överlevnad har besegrat allt och kannibalism och mord är vardagsmat. Trots det är faderns kärlek till sin son det mäktigaste. Romanen är oförglömlig & i slutet grät jag som ett barn!

Smaka bara på stycken som:

sid; 31-32:
" Folk satt i gryningen på trottaren halvt offrande, rykande i sina kläder. Likt misslyckade självmördare ur en sekt. Andra skulle komma och hjälpa dig. Inom ett år syntes bränder på åsarna och det hördes sinnesrubbande mässnade. De mördades skrik. På dagen döda uppsatta på pålar vid väggkanterna. Vad hade de gjort? Han tänkte att i världens historia fanns det kanske mer straff än brott men fann inte stor tröst i det."

sid; 143-144;
"Folk gjorde sig jämt redo för morgondagen. Sådant trodde jag inte på. Morgondagen gjorde sig inte redo för dem. Den visste inte ens att de fanns.(...)
Önskar du att du skulle dö?
Nej. Men jag kunde önska att jag hade dött. Så länge man är i livet har man alltid det framför sig.
Eller så kunde du önska att du aldrig hade blivit född.
Tja. Man får finna sig i som det är.
Du tycker att det är för mycket begärt?
Gjort är gjort. Hur som helst är det dumt att begära värderingar i sådana här tider."

Klockrent! Jag ryser. Jag ryser! Det handlar som ni nog förstått om döden & gränslandet mellan gott och ont. Återigen; boken är fantastiskt och ett mästervärk. Läs den!

Later.

DAG 2: Bratislava

13 augusti. Bratislava (Slovakien) - Ruzemberok (Slovakien).

Att vakna upp i Slovakien är fantastiskt. Så lycklig för att vara där, varje gång. Jag vet att många har fördomar mot Slovakien - ha inte det! Slovakien är ett fantastiskt land som har utveclats stort. Jag är stolt över mina rötter.


Jag i Bratislava. Notera flaggorna. Älskar dem som bakgrund, de ger oerhörd känsla. <3

Förmiddagen tillbringades i Bratislava. En otrolig stad, vacker och allmänt fantastisk. Inte stor, kanske som Götet i svenska mått - men som det stod på bussarna i staden; a little big city.Jag i Bratislava.
En härligt solig förmiddag måste avrundas med härligt slovakiskt sump-kaffe.
När vi var i City gick vi förbi en filminspelning & stod en stund och tittade på the crew in bussines - riktigt roligt & intressant. Hade sett det en gång i Paris också, men detta kändes annorlunda & större - fler filmkameror. Jag vet inte vad det är för film, men kul var det. Har du sett en filminspelning någongång - eller kanske varit statist till&med?

Lite shopping
hann jag också med; det är ett måste när man är i en måttligt stor stad, right?Jag är besatt av axelremsväskor, and I mean it! Finns det något mer praktiskt? Den ska vara stor & rymlig - & gärna second hand. Småslitet är bara charmigt. Det bästa är att man inte tappar den lika lätt - den är med dig överallt. Håller ni med?
Så köpte jag en BH med en söt giraff på- & hur vanligt är det med gröna giraffer? Sött är det dock!

Resten av dagen tillbringades på ett tåg - en fyra timmars resa genom hela Slovakien. Inte det trevligaste - men nödvänigt om man vill uppleva återföreningar som är magiska upplevelser.& var underbart det var att träffa mormor efter alldeles för många år!

Later.


Friidrottsmysteriet

Titta först på detta klipp från FriidrottsVM Berlin, gårdagen;Har ni hört talas om det - friidrottsmysteriet? 18åringen som vann en storseger, men sedan blir utbuad av pubilken och fick smugglas ut från arenan? Själv hade jag ingen stor koll på det, förrän jag hämtade metro och läste; är det en han eller hon? Vilket kön Caster Semenya skulle visas efter omfattande könstester.

Omfattande könstester?!? Det var nog det som fick mig att reagera. Visst, Caster ser manlig ut - det kan vi inte förneka. Men könstester - är det inte bara ner med byxorna. Eller är friidrottare så nerdopade med piller & jag vet inte vad - att de betraktas som halvkönade/ svåra att bestämma kön? Jag vet att det finns preparat som innehåller manliga hormoner som bland annat kan leda till ökad muskelmassa, skäggväxt osv... kan det vara någonting sådant som Caster andvänt? Vad tror ni? Innerst inne tror jag att Caster är en kvinna - & om hon är det är det verkligen synd om henne. Att hon är en superduktig löpare är ett faktum och bara det räcker för att glädjas med henne. Har hon fuskat är det en annan sak.

Vad tror ni? Alltid spännande att läsa andras åsikten om sådanahär "mysterier"


Later.

Jag älskar slovakiskt kaffe!

Hej Bloggen!

Om du sätter dig på ett slovakiskt café och beställer "black coffee" får du inte det vanliga bryggekaffet som du till och med får hämta själv i Sverige (jösses vad jag avskyr självservering!). Nej. istället får du ett glas och kaffe med sump! 
Jag vet, jag vet - de flesta reagerar väl i stil med "men åhhh... så gammaldags! Kan det verkligen vara gott?!?"  Svaret är: JA! Det är fantastiskt gott. Det är annorlunda, det är det. & jag saknar det något otroligt. Direkt när jag kom till Polen och fick in vanligt bryggekaffe skart det till inom mig av besvikelse! Det ska vara sump-kaffe!!Jag köpte med mig lite kaffe (tacka. absistens!!) Poprad är området där Ruzemberok ligger. 

Har ni druckit sump-kaffe? Och vad tyckte ni isf? Tell me!


Later.

DAG 1 - Krångel i Ungern.

Onsdagen den 12 augusti. Sverige-Ungern(Budapest)-Slovakien(Bratislava)

Resan började med flyg Malmö-Budapest. Redan på sturup började krånglet. Kösystemt var inte det bästa & vi kom in på flyget nästan sist. Jag hamnade bakom barnfamiljerna. Roligt? Not.I Budapest
hade pappa varit duktig & i förväg fixat bussförbindelse in till city. Syftet med det var att jag skulle hinna se det mest berömda av staden; strandpromenaden vid Donau. Vad blev det? Bussväntan. Chaufför som inte ens kan svara i telefon när man ringer. & så var de planerna i sopen. Vi kom till Budapest kl halv sex, två timmar innan tåget till Slovakien. Grattis, verkligen.Det blev direkt taxi till järnvägsstationen. & jag hann i pricip se ingenting av staden. & att vi gick vilse & virrade omkring som hungriga hönor - ja, det gjorde det inte enklare. Lite pics blev det. (som ni ser). Vi kom till stationen - läs: svettiga, trötta. Och Ungern bjöd oss inte på välbehag här heller - sjuttio nummer i kö. 5 nummer på 40 minuter & ett tåg som avgår om 2 timmar. Stress on highest rate. På något sätt hann vi (gissar på att folk gav upp väntan) och fick svaret på väntetiden; biljetterna skrivs för hand & priset räknades ut på miniräknare. Jösses, det känns som att resa tillbaka i tiden lite smått.Och inte är det slut på virrigheterna här inte. Pappa ville bjuda på en bekväm tågresa till Slovakien (2,5h) och pröjsade lite mer för en första klass biljett som senare inte visades finnas. Istället blev det en smockfull kupé (6 pers) utan AC.

Vad tycker ni? Ord kan inte beskriva stressen & tröttheten efter denna dagen. Men nu i efterhand är det bara ett roligt minne. Har ni haft någon riktigt jobbig resdag. Tell me!


Later.


Nyhemkommen & glad.

Hej Bloggen!

Ja, jag vet att jag har legat på latsidan i uppdateringsvägen & jag vet att det är dåligt, dåligt. Men nu får det bannemig på ändring på det. Att uppdatera under resan har inte varit det enklaste även om jag velat. Ingen dator på hotellen & inte hos min mormor. Min moster hade dock, men då ville jag umgås med släkten & inte datanörda mig. You get me, right?
Men -
som ni ser har jag lagt till två nya kategorier. Slovakien om allting som rör detta fantastiska land (saknar redan) & Resor & andra äventyr. MER OM RESAN KOMMER! PICS & SÅ VIDARE Ni måste bara läsa om dagen i Ungern! skratt..

Later.

I Slovakien!

Hej Bloggen!
Jag lever, jag lever & mar jattebra. Sitter har i slovakien och dricker lite vin (rosa vin - godast) och tuggar vattenmelonstuggummi. Ar inte van att skriva pa dator utan de sista tre bokstaverna i alfabetet, haha... det ar forst nu som man upptacker hur ofta vi anvander dem.

Gardagen var mycket hektisk & med en del otur. Lovar att skriva ett lagre inlagg nar jag ar hemma eftersom jag lovar att ni kommer garva som tokar nar ni laser om dilemma efter dilemma. Min mest hektiska resedag ever.

Dagen har tillbringast i slovakiens huvudstad! Ahh.. vad jag alskar den staden. Har shoppat lite, bland annat en superharlig neonrosa mysdrakt jag ska softa i bade i Sverige och Spanien. Har aven druckigt supergott slovakiskt kaffe - med sump. Tro det eller ej - men det ar godare! Tillsist akte jag tag i 4 timmar tills Ruzemberok.

Orkade ni lasa igenom? Slang ivag en kommentar, vettja! Ska svara pa sa manga jag hinner. (tacka att jag har egen laptop i Spanien. Svenska pa detta satt ar inte det roligaste)GODNATT. Later.

Adiós Suecia!

Hej Bloggen!

(angående rubriken; jag kan inte göra upp&nervända utropstecken på datorn, men jag vet att det ska vara så i spanskan, ni behöver inte påpeka detta!)

NU STICKER JAG! & ni får ha det jättebra. Hinner inte blogga förrän till kvällen från hotellet i Bratislava. & hur pass om jag honner svara på kommentarer vet jag inte. Det får vi se, men min moster har data - så på torsdag ska jag nog hinna.

Hur ser dagen ut? Först blir det bil till Skurup (flygplatsen i malmö för er som inte visste) där flyget till Budapest går kl 14.00. Eftermiddagen tillbringas i just Budapest, Ungern innan jag tar tåget till Bratislava på kvällen. Låter ganska, bra va? Aja, jag ser fram emot det!
Och Sis - du är inte nådig! Ringer & väcker mig halv sex för att fråga när jag åker. Halvsovandes pressades jag på svar. 
Vad är ditt slutgiltiga svar?


Later.


Soon I´m in the lovely Slovakia! Can´t wait;

Hej Bloggen!

Imorgon reser jag till mitt andra hemland ... SLOVAKIEN!!!Ja, ni läste rätt. Jag är en stolt halvslovak. Min mamma är slovaksiska & befinner sig där just nu. Hon kommer från en mysig, liten stad bland bergen som heter - Ruzemberok. (felstavat?)  Ja, slovaken är väldigt bergigt, men det är också ett otroligt vackert land. Ganska litet, med cirka 5 milj invånare. Huvudstaden heter Bratislava & är en fantastisk stad! En stad som jag älskar heter Zilina & så finns det en otroligt vacker religös plats som heter Stare Hory. Mamma har lovat att ta mig till båda platserna -någonting jag ser otroligt mycket framemot. Självklart ska min rosa sötnos till kamera få följa med på äventyret.


Huvudstaden Bratislava.


Flaggan.


Många har fördomar om slovakien - vilket är helt fel att ha. Jag har mött många & inte minst min mamma...
- Nej, det är inte tjeckoslovakien mer. Det år två olika länder.
- Slovakien är inte fattigt utan snarare tvärtom. Deras ekonomi ökar och de har euro.
- Det är ett vackert land och inte skabbigt.
- Nej - blanda inte ihop landet med gamla jugoslavien eller Slovenien.
- Slovakiska är ett eget språk & bara för att man kan det kan man inte bosniska, ryska, slovenska etc...


Det är hit jag ska - till Ruzemberok! Utsikten från min mormors balkong.

Jag har många fantastiska barndomsminnen från Slovakien, & kanske delar jag med mig av några i framtida inlägg?


Later.

Vem sa att det var roligt att packa?

Hej Bloggen!

This is what I´m doing right now;
Who told it was funny?


Ser ni honom?
Mjukis-kaninen heter Skutt. Han är min lila maskot & har följt med överallt sedan jag var nio. Självklart har han en biljett till Spanien också. Har ni någon maskot?

Snart kommer ett inlägg om landet jag ska åka till (& nej, det är inte Spanien. men det börjar på S)

Later.


Jag älskar skatteåterbäring!

Hej Bloggen?

Allt bra idag? Flytten närmnar sig och nu är det exakt 22 dagar kvar. Åhh. jag blir galen! Jag längar så mycket, all tid fram tills flytten känns bara som dö-tid, en väntas tid.

Men - nu ska jag vara optimistisk - för det finns jättemycket att vara glad över innan flytten! Idag när jag hämtade posten, tillexempel- fick jag en liten chock! En mycket positiv chock, så att säga. Skatteåterbäring! Är det inte någonting härligt med det - en härlig klang i ordet. 700 spänn. Bara sådär. Fantasisk för en arbetslös som mig. (ja, jag har försökt söka jobb men det är svårt, svårt, svår) jösses vad jag ville ha ett sommarjobb.Nu blir det att skriva en packlista inför SLOVAKIEN-resan imorgon!


Later.

Nattinlägg;

Hej Bloggen!

Nu är äntligen försäkringen fixad! Känns skönt - det har varit lite fix med det. Vad täcker vad & priser osv...
Jag har en speciell utlandsstudentförsäkring. De är ganska dyra & pappa säger att det är för att riskerna är större i utomlands. Själv tycker jag att det låter konstigt, man kan lika gärna drabbas av olycka i Sverige, right?

Nu börjar det verkligen kännas i magen! Kommer jag att gråta i Kastrup när jag ska säga hejdå till familje?!?. Jag reser ensam. Alone. Ibland tvekar jag. Vill stanna hemma, för klart är det mycket tryggare hemma, enklare. Men om man stannar hemma händer ingenting. Man kommer ingenstans i livet. Och jag vet att jag vill det. Som jag skrivit innan - det tuffaste är att vänta.

Btw.. det går bra med barnböckerna. Håller på att läsa en saga om en pingvin som heter Kiko. Ganska sött faktiskt. & ett bra sätt att lära sig enkla småord.


Meningslös bild, I know, men det spelar ingen roll. notera mina öron! & ja, jag har haft komplex för dem - men nu börjar de kännas unika. ni förstår?

Later.


Svar på tal;

Ni frågar. Jag svarar;Klart det kommer att bli. Det kommer att bli otroligt tufft. Jag är medveten om det, men man måste offra lite för att nå sina drömmar. Detta vill jag. Jag vet det. & jag kommer att komma hem (till julen) och jag kommer verkligen kämpa för att ha kontakt. Men klart att det kommer att bli tufft emellanåt, självklart.


Ja, i gymnasiets etta. Jag läste steg 1 och fick mvg i slutbetyg. Innan dess läste jag tyska i 4 år (under grundskolan) och nej, jag kan inte tyska, men jag förstår ganska mycket, faktiskt.

Later.


Jag ska läsa barnböcker på spanska;

Hej Bloggen!

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har lånat spanska bilderböcker. Ni vet sådana man alltid läste som liten knodd. "En katt" och så pekar man & tycker den är söt. Remember? Det är perfeka böcker när man inte kan språket - med mycket bilder & lite text. Bilderna hjälper till att ge en uppfattning om vad texten handlar om. Och åhh.... lite nostalgi är det allt. En bok heter "Var bor monstrerna?" och så står det tex "En skog" och så är det bild på ett monster i en skog. Ganska sött enligt mig - och jag kommer lära mig lite basic ord.

Annars har jag fått ett plötsligt sug att läsa fack-litteratur. Skönlitteratur lockar inte. Jag vill ha fakta! Kunskap är lockande & hur häftigt är det inte att vara allmänbildad? Så det fick bli en bok om svenska kungarna. kan typ ingenting om dem. & så fick det bli någon deckare & lite engelskt.Läser ni mycket? Och isf, vad?

Later

Did you know this about Spain?

Hej Bloggen!

Vad är det för väder i Spanien? Värme året som... jodå, finare än Sverige är det allt - men det är omöjligt att dra Spanien med en kam. Klimatet är skiftande i det stora landet i södra Europa. Andalusien (regionen) som jag ska bo i har medelhavsklimat med gott om varma och soliga dagar även på vintern. Men bergen i norr, tillexempelvis, är snöklädda året om.

Någonting som många inte vet är att det under vintermånaderna blir mycket kallt inomhus. Husen där är inte värmeisolerade på samma sätt som i Sverige - om de vore det skulle det vara enormt hett på sommaren. På grund av detta uppmannas jag att packa med mig tjocktröjor och långkalsoner och att gå till Ikea och köpa varma filtar. Någonting som man inte kan tro om Spanien, right? Nåja, jag får se i vinter and I will tell you.


I Andalusien kan man njua av båda! Eller vad sägs om lite skidåkning på förmiddagen & solning på stranden under eftermiddagen? (men som anti-skidåkerska så föredrar jag nog solen)

Later

Nattinlägg;

Hej Bloggen! (eller ska man säga godnatt?) åhnej, jag har inte goda vanor, men är det sommarlov, är det!

Vet ni en sak som jag längtar efter i Spanien? Spansk yoghurt! Jag är en riktig yoghurt-junkie & den spanska var otroligt god. Så direkt ska jag fixa yoghurt med jordgubbar. Det absolut godaste & spanska jordgubbar är fantastiska! I år var första året som jag inte blev deppig när jag såg att jordgubbarna inte säljs mer. ohohoh... vad jag längtar! Jag blir galen.... varför går tiden alltid extra långsamt när man längtar riktig mycket. Sommaren brukar gå så fort annars.


Åhh. vad detta ska frossas i när jag är i Spanien. Jordgubbar är nog bland det bästa jag vet!

Godnatt.

Later.

Min spanska värdfamilj;

Hej Bloggen?

Vad har ni för er en söndagskväll som denna? Själv hade jag tänkt skriva lite om min blivande värdfamilj. Nu är det såhär jag inte vet så mycket om dem, men jag skriver allt jag vet. Meningen är att familjen ska svara på brevet som jag skickade - så nu ser jag fram emot ett svar, för det är klart att jag är nyfiken.

Jag ska bo hos en spansk kvinna som inte han någon engelska överhuvudtaget - det är alltså spanska som gäller (!). Hon bor tillsammans med sin äldre moster. Hon har tre barn som är vuxna - mellan 28-32 år. Under dagarna tar hon hand om sina barnbarn. Mer vet jag inte, men jag har hört att spanjor ska vara trevliga/öppna och därför känner jag mig ändå ganska trygg. & så finns alltid skolan som stöd om det skulle gå totalt fel.


Jösses vad jag älskar min min här, kisar mot solen! Ville testa att ta pic utan solglassögon.

Jag fick själv komma med önskingar & hade frivilligt valt bort barnfamilj. Jag & barn funkar inte, helt enkelt. Jag tycker att barn är söta men skulle aldrig kunna leva med dem. Vill ärligt inte bli mamma heller som vuxen- men jag blir verkligen jätteglad när jag läser om gravida/mammor! Man ska göra det man trivs med i livet & det är det som gör mig lycklig.

Later;

Me and sis are the cutest kids in the world;

Hej Bloggen!

Tack för alla vänliga kommentarer! Jag känner att det närmar sig, 24 dagar kvar och ja, jag är taggad. Otroligt taggad.

Hade tänkt skriva om min blivande värdfamiljen, men brevet från min blivande skola (där det står regler, skoltider & annan info inför kommande läsår) där stod det även om min familj. Så när brevet har kommit tillrätta - then I will tell you, so keep in touch!

Sis; bara för du läser min blogg (& för jag sagt att jag ska göra) kommer här bilden. The pic. Enjoy!!!


Visst är vi söta? & jag älskar sis face. Cutest! Taget omkring 00-01.

Later

Beautiful, fantastic dreams;

Hej Bloggen!

Många har skrivit kommentarer som "vilken dröm att studera utomlands" och dylikt, och det är det verkligen! Jag har velat studera utomlands sen jag var elva år. Vart har jag inte vetat, utan att det blev Spanien var mest en slump, egentligen. En av mina största drömmar ska snart bli sanna och det är jag väldigt, väldigt lycklig över.
Men jag vill att även ni ska vara lyckliga - så vad är er högsta dröm?

Drömmar är någonting vackert, och någonting alldeles underbart. Alla har drömmar - det kan vara större som tar år att uppfylla eller mindre. Men inga drömmar är för små. Drömmar är bland det bästa du har därför ska du vårda dem ömt & inte låta någon ta dem ifrån dig. Folk kan vara riktigt elaka, det jag har minst sagt fått smaka på under detta år då till och med mina egna släktingar har sagt att de inte tror att jag skulle klara mig i Spanien. Jag tar inte åt mig för detta är vad jag vill, och ni ska tänka likadant. Det är det man mår bra av. Dessutom har jag läst någonstans att drömmar får oss att må bra, att de inger hopp i vår vardag. Så fortsätt drömma - men stanna inte i drömstadiet utan besanna dina drömmar. Jag lovar, livet kommer vända (som mitt liv har gjort) Du är inte för dålig för någonting. Du kan vad du vill. Hinder är till för att stoppa dem som inte vill tillräckligt mycket, för tror ni inte jag har stött på många hinder för att komma ditt jag är idag?


Fortsätt att kämpa för era drömmar. En tag når ni ljuset i era liv. Vårda era drömmar ömt.

Hade tänkt skriva om min spanska värdfamilj senare idag!


Later

Nattinlägg;

Hej Bloggen!

Sitter här & slösurfar. Facebook, fixar med bilder, läser bloggar. Riktigt trevligt, faktiskt. Allt har sin tjusning, även det allra enklaste & vardagliga sysslor. Man ska njuta av tiden just nu, för man kan aldrig veta vad som sker imorgon, right? Så nu ska jag njuta lite av min slöhet.


Ska snart natta, men innan dess blir det läsning i denna bok;


Mycket spännande efter som att jag kan ingenting om Spaniens historia. & boken verkar faktiskt bra. Författaren, Herman Lindqvist är känd för att skriva populärhistoria som ska vara underhållande. & man vill inte komma till Spanien och inte kunna ett dyft, eller hur? Så denna bok ska ligga på mitt nattygsbok. Vad brukar ni läsa?

Later.

Svar på tal:

Ni frågar. Jag svarar.


Svar:
Nej, har ingen aning om vad det är för blogg heller.


Svar: Min allra, allra högsta dröm är att bli läkare & det har det varit sedan jag var en liten elvaåring. Sedan dess har denna dröm varit i fokus i mina studier. Jag gillar både naturämnena och matte - de är dessutom mina bästa ämnen! Så jag tror att NV kommer att passa mig bra. (det är vad jag ska plugga i Spanien) & ja, jag har höga betyg.


Svar: Just detta är någonting som jag vet att många har undrat & då kan jag svara - nej, jag flyttar ensam. Visst, hade det varit tryggare med en vän men det tror jag bara är i början. Sedan får man nya vänner & kommer in i allting (förhoppningsviss!) & dessutom måste man våga saker själv. Jag är relativt självständig, & därför känns det, faktiskt, bra att göra detta. För mig är det en dröm som blir sann.

Så här glad blir jag (om inte gladare) när jag läser era kommentarer. & vill ge er en liten puss.

Påminnelse: för de mer "classic" frågorna - checka när/var/varför i kategorisidan. Svar på tal innehåller också massa svar.

Återkommer i natt. Måste ta en liten dator-pause. Ska dricka ört-te, tror jag.

Later.


Lena har besökt ett soligt Österlen;

Hej Bloggen!

Tack för alla kommentarer! Ska svara på några frågor i ett senare inlägg!

Hur har ni haft det idag? Jag har haft en fantastisk dag på Österlen. Det har varit stekande hett & alldeles underbart. Har ni inte varit på Österlen så åk ditt! En riktig turiströra men det är förståeligt. Vacker natur (ja, era typiska skåne-bilder kommer att besannas - platt som en pannkaka & rapsfält). Jag vill passa på att verkligen se så mycket som möjligt innan jag sticker. om en månad är jag i Spanien. Det känns overkligt men alldeles, alldeles fantastiskt. För jag vet att jag ska klara det. Trots att man tvekar emellanåt. frågar sig själv vad man gett sig in på - så vet jag att jag vill detta.


Besökte Glimmingehus. Tog en guidad tur & guiden var verkligen superduktig. berättade jätteintressant! Speciellt om toaletterna på 1500-talet - det var i princip dass utbyggda på väggen - ett hål rakt ne


Satan - nu krångar datorn & jag får inte in fler pics. (?) Fattar verklingen inte varför. Men jag får väl säga att jag återkommer, det låter väl bra för tillfället. Hade tänkt skriva lite mer om Spanien! (det är bara 25 dagar kvar - se nedräknaren)

Later.

Lördagsmorgon;

Godmorgon!

Hur är det med er? Jag mår jättebra & är på mycket gott humör! Nu är det bara 26 dagar och 7 timmar tills jag flyttar. Jag älskar min nya nedräknare! Jag älskar att se sekunderna krypa och bli färre, och färre. Varje sekund är magisk, varje sekund är ett steg närmare tills jag sitter på flyget. Och jag längtar så det gör ont. Just nu känns bara som mellantid. Tiden innan Spanien. Ganska meningslös. Riktigt dryg.

Så var det lördag igen? Vad ska ni göra idag?
Sjäv ska jag sticka iväg snart. Ska ut & åka i Skåne ( & kanske svänga förbi gina - någon läsare tipade om en superfin datorväska till laptopen, & det är bra för jag har inte lust att köpa en för 1000kr)
Jag vill passa på att se och uppleva så mycket som möjligt av Skåne/Sverige nu innan flytten, varav min otroligt långa bilresa. (!) Min rosa sötnos följer självklart med i handväskan.Jag nu på morgonen.

Återigen påminner jag: all info om min flytt på kategorin När/var/varför? på arkiv-sidan.
Ha en kanonfin lördag & så håller vi tummarna för solsken hela bunten, okej?
*håller tummarna*


Later.

Nattinlägg

Hej Bloggen!

Hur har ni haft det? Min kväll har varit superbra!
Vi såg klart Benjamin Button & som några skrev var den överskattad. Den var inte dålig, men man hade för höga förväntningar. Slutet bestod av oerhört vackra scener som det var svårt att inte bli berörd av. Någon med en annan åsikt,  så tell me!
För övrigt bestod kvällen av prat & skratt - alltid uppskattat!


Jag ikväll.


Nu väntar sängen & imorgon är det dags för nya äventyr.


Till er som undrar varför jag ska till Spanien - checka mitt "när/var/hur" inlägg där jag skrivit allt. Jag lägger in den som en speciell kategori i arkiv-listan så att alla ska kunna hitta till den lätt.

Later.


Preparing for the evening while listening to Spice Girls;

Hej Bloggen!

Sitter här med en tandborste i munnen & läser kommentarer. Återigen: tack! Alla kommentarer är guld värda & ni ska veta att ni är underbara!

Då var det fredag kväll igen. Vad händer?
Själv ska jag nu strax fixa mig & sedan ska jag hem till Kristina och umgås med trevligt folk. Det gillas alltid. Vi ska se klart Benjamin Button (har kanske en halvtimme) & sedan får vi vara spontanta. Men trevligt kommer det vara. Min rosa sötnos till digitalkamera får följa med!

...btw.. vet ni varför tjejer gillar rosa?!? I will tell you.


Innan jag lämnar lyssnar jag på denna classic group?!? Fortsätter mina nostalgi-kickar med låten Stop som jag och sis alltid dansade till. Minns du, Laura? & vad är era minnen av Spice Girls? Själv har jag ägt en tischa.

Fotnot: svarar på era kommentarer när jag är hemkommen.

Well, it´s time for me to leave.
Later.

Snart är jag Photoshop-användare.

Hej Bloggen!

Ser ni min lilla tjusiga nedräknare tills jag flyttar? Inte?!? Checka i arkiv-hörnet. 26 dagar... inte pjåkigt! Och det ska bli bra dagar i Sverige, I promise. Man ska ta tillvara på tiden och göra det bästa av den. Jag har ju två spännande resor inplanerade och jag längtar.

Och så ska jag få photoshop! Ja, omkring 20:e! Har aldrig haft det innan men har hört att det är bra. Pappa tyckte att vi skulle fixa det innan Spanien and I will enjoy it. Ni som har det, vad tycker ni? Är det svårt? Finns det någon guide så man kan lära sig? Tell me everything - jag kan ingenting så alla tips är guld värda.Later.

Pokemón kväll med sis;

Hej Bloggen!

Sen uppdaetering, jag vet - men solen skiner & som någon skrev i kommentarerna "då limmar man sig i solstolen" så det är precis vad jag har gjort. Nu sitter jag och lyssnar på Ourps Stockholm. & I love it!

Har haft en mycket trevlig kväll med sis. Hon kan vara riktigt bra den tjejen. På den senaste tiden har vi drabbats av nostalgikick efter kick - kväll efter kväll. Igår satt vi och slösurfade på youtube när Laura uropade "Pokemon! Pokemon!". Kvällen slutade med att vi lyssnade på pokemon theme intro song på alla möjliga språk. Favoriten var franska. (otroligt vackert språk) men spanskan var inte så pjåkig heller. Satte prec på den på engelska nu på Spotify. Ja, jösses vad jag älskade den när jag var en mini.


Här är den på svenska. Sätt på & var lite nostalgiska.


ohh.. hur låter det? Barbie & pokemón på ett par dagar bara. Aja,..


Later.

Från norraste till södraste Europa på några veckor;

Hej Bloggen!

Jag har lovat att skriva vad som kanske ska ske innan Spanien, jo, jag ska göra följande resa:

Bilresa. Kristianstad-Umeå. Hur många mil? Ingen aning, men många, omkring 100 tror jag pappa sa (om det inte var mer). Det var min idé som pappa nappade på. Min sista chans till att verkligen se Sverige innan jag flyttar. Jobbig resa? Det är jag säker på att det kommer att bli - många timmar i bilen (vår kära wolf - an old goodie!). men hur mycket kommer jag inte att se & uppleva. Nej, jag längtar. Dessutom har jag aldrig varit i Norrland (läs aldrig)  så då är det inte så pjåkitg att starta med Umeå. Okej, det är inte 100 än men nästan. Jag vill åka!

Later.


Ingen terroristvarning här, tack!

Hej Bloggen!

Solen skiner här! Bredvid mig sitter sis (hon är söt)! och vi lyssnar på galen musik på youtube. Underhållande faktiskt. Prova att söka på blåbär & lyssna på första videon du får upp, den från RIX FM. Klockren text!

Idag har jag pratat i telefon med han jag skrev om igår. Det blir nog bra. Jag åker. Han tyckte det också, & det rör sig bara om fyra dagar, (något sånt) & det är just väntan som är olidlig. Senare idag ska jag berätta om en annan rolig sak som ska hända innan jag åker till Spanien!


Okej, detta är bara en tanke - om det funkar i verkligheten har jag ingen aning om. Men jag ska åtminstone give it a try!
Metoden heter lager på lager; varför inte flera t-shirts & en bikini under dina riktiga underkläder? Ett par skjorts ovanför bikinitrosorna & baggyjeans ovanför de supertajta? Avsluta hela outfiten med en eller två koftor allt beroende på tjockleken. Är det inte för mycket (du ska inte gå omkring på flygplatsen med eskimå-varning!) utan bara lite rundare än vanligt. Ingen i säkerhetspersonalen vet din naturliga vikt. Borde funka - och då är nummer ett att inte skapa misstanke om terroristisk verksamhet. Jösses. Inget Spanien  då utan istället blir det en fängelsecell. (!)
Let me think on it.

Me and the cupcake;

Hej Bloggen!

Budapest. Bratislava och sen hem till släkten. Allt är bokat och spikklart, resan kommer att bli kanon enlig pappa. Om det inte vore för en sak - en speciell person. En person jag precis lärt känna. En person som jah vill hinna träffa så mycket som möjligt innan jag flyttar - ni förstår dilemmat? Han reser mycket med jobbet så vi hinner inte träffas så mycket redan som det är. Det är jobbigt - jag vill ha kakan men äta den samtidigt. Just nu vill jag låsa in mig på mitt rum och gömma mig under täcket och vakna den 3:e september, då flyget väntar på mig i Kastrup.

Visst - en resa skulle verkligen göra väntan - den olidligt långa, enformiga väntan - betydligt enkare. En resa är alltid rolig men samtidigt vill jag verkligen vara hemma med mina vänner så mycket som möjligt innan jag flyttar. Dessutom planeras en tripp över sundet (till det dejlige Denmark) för att fira en kompis som fyllt år denna sommar. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska göra.

Lena får ta sig en tankeställare. Have no other choose.By the way. klockan är sent. Jag ska natta. Sov sött.

Later.I´m longing for next week because;


Later.

Väntan är det värsta

Hej Bloggen.

Vet ni vad det värsta är? Väntan. Nu är det snart en månad kvar. Det är lång tid - tid som man hinner känna av. Men det är också kort tid, så kort att man vet att det kommer ett slut. Det är det jobbigast. Man blir rastlös och mer nervös varje dag. Är detta rätt? Ja! Ja!!! Det är bara att behöva vänta som skrämmer.
Känner ni igen er?


Syster gillar denna bild. YOU SEE! :D

Just nu har jag absolut inget att göra, nada. Jag hade tänkt städa lite, något som måste göras innan flytt - men det känns inte lite läskigt att tejpa igen kartongen och säga "hejdå! nu beger jag mig ditt där jag inte kan prata ett enda ord!" Men det måste göras, oavsett. Barbie-dockorna är ihoppackade så blir det väl att köra dammsugning. Allt det gamla tar upp så mycket skit. Ohhh... såg prec Ophelius i ett hörn. Han är så fin så det blir fram med kameran.

& kanske pallar man plugga? (blev bara 10min igår) kanske, vi får se.

Later.

Svar på tal

Ni frågar. Jag svarar.Svar:
Det är klart jag är, men det är ju normala känslor, right? Jag kan säga såhär - jag är nervös på ett posivit sätt. Det är inte den där äckliga känlan man har  när man tillexempel ska redovisa eller har prov i skolan. Utan det är en nervositet fylld av förväntan och glädje.
Men jag tror personligen att det är bra att vara nervös inför större händelser. Det visar att man bryr sig och är medveten. Jag vet att jag vill detta och jag vet att det krävs mycket. Så då är det klart att jag är nervös.

Later.

Natt-Barbie med syster-yster.

Hej Bloggen!

Jag & syster yster kan inte sova. Vi är virriga nattugglor och lyssnar på musik som "Av längtan till dig" och random di Leva, (som gör sig utmärkt på fyllan)

Pappas städmani (nu innan flytt - mycket som ska fixas) resulterade i en kartong med gamla barbie-dockor. Syster yster & jag fick ett infall och har suttit med dem nu under natten. Vilken nostalgi-kick! Minns-du-dessa-skor & denna-klänning?" Vi älskade våra barbie-dockor . vi var besatta och lekte konstant. Minnena är skarpa. från en annan tid och en annan värld. & snart lämnar jag allt. det känns konstigt, men bra ändå.Jösses. titta klockan! sent, sent även för barbie-lekande nördar (skämt)

Later.


En U-formad Lena

Hej Bloggen!

Hur har kvällen varit? Min har varit lat, lat & lat. Jag har riktigt klistrat mig framför TV´N och faktiskt sett Allsång på Skansen för första gången denna sommar. Sista avsnittet var det också. Ärligt - vad tidigt allt ska sluta/börja i Sverige, spec när det rör sig om sommaren. Har ni tänkt på det?

Skolan slutar i början av juni. & vad är det för väder då? Kallt i vattnet, kallt i luften. När börjar skolan? OM TVÅ VECKOR?!? Jösses det är i augusti som sommaren är som vackrast, vattnet har hunnit bli uppvärmt och solen gör sina dagliga besök. Tacka Europa. jag börjar inte skolan förrän 7 september, och då är sommaren slut på riktigt. & ja, jag är tacksam över att få njuta av august-ledighet. Och jag ska verkligen njuta. Sovmorgon - jag kommer!

Allsång på Skansen var tråkigt (dötrista artister - typ Björn Skifts) Det ända roliga var att de sjöng en låt om Spanien. Det är det enda jag reagerar på nuförtiden, nästan. Jag håller på att förvandlas till en magnet som dras till allt som rör Spanien. & snart är jag U-formad också. You will see.
Nu börjar Seinfeld på 5:an. Mycket roligt och får inte missas.

Later.

Ett brev till Spanien

Hej Bloggen!

Jag fixade det! En halv A4 på spanska till min blivande värdfamilj. Bra för en tjej som inte kan spanska? Det är inte förrän nu jag inser att jag måste säga hejdå till svenskan (förrutom i skolan) men att spanska ska bli mitt vardagsspråk och jag som inte ens kan skriva de mest enkla meningarna. Det är ett läskigt faktum och en press på mig - shit, jag måste lära mig spanska - snabbt!

En kompis bodde i USA i 2 år - efter 2 månader kunde hon flyttande engelska.
En kompis var på språk-kurs i Frankrike i 3 veckor (hade läst franska i ett år innan) och kunde hålla enklare konversationer samt skriva/läsa mejl.
En kompis bodde i Italien 2-3 år - och kunde efter 3 månader börja i en vanlig italiensk skolklass.

Jag känner mig laddad! Vad tycker ni? Har ni bott utomlands och lärt er ett nytt språk & hur var det? Tell me!


Ja, jag fick otroligt mycket hjälp av min laptop & elle är perfekt som underlägg. (skrev brevet i sängen - helt klart mysigast)

Later.

Svar på tal

Ni frågar. Jag svarar.Fråga 1:
De är positiva och har stöttat/hjälpt mig under hela tiden. Det behövs - något sådant här är ingeting man klarar på egen hand. Och jag är otroligt tacksam för att hjälp jag har fått.

Fråga 2: Jag har alltid velat plugga utomlands, det har varit självskrivet men det har däremot inte vart jag skulle varit. Att det blev just Spanien var mest en slump, faktiskt. Dels för att jag var i Málaga mars-07 och älskade det, och dels för att pappa var på arbetsresa i Madrid förra sommaren, och fick då höra talas om svenska skolan. Jag tyckte det lät bra, och på den vägen är det.

Nu ska jag skriva det där brevet jag berättade om innan. Wish me good luck. Later.


Ensam hemma

Hej Bloggen!

Vaknade vid tolv, svarade på kommentarer (tack för era vänliga kommentarer - de är guld värda, verkligen). Hade tänkt sola också men så täcktes himlen av moln och det blev in och datanörda sig istället. Men det är trevligt det också. Absolut!

Är ensam hemma idag! Vad jag tycker om det? Inget mig emot! Pappa är i huvudstaden och hämtar min sis som har varit bortrest i en vecka. Visst ska det bli kul att träffa henne. Hon är söt, rolig och en riktigt babbeldrottning - kan suga ut vilken info som helst från vem som helst - and I mean it! Vem var det som skickade mig sms i en vecka med saftiga inspelningar. Du är bara för rolig, Laura.

Även om jag är ensam hemma och skulle kunna göra i princip vad jag vill (läs gå omkring naken) skämt åsido, det jag vill komma till är att det ändå finns lite saker som måste göras, även om ingen är hemma och kontrollerar.
Idag ska jag vara duktig och göra följande:


& eftersom att jag inte kan någon spanska blir det en stor utmaning. Men några meningar ska jag nog allt få ihop.


På sommalovet, ja. Men det är en kurs jag inte fick på IB och som jag behöver till NV i Spanien. Naturkunskap A. Inte svårt men inte roligt heller.Bara för att det är så gott.


Vill Lena ha idag!

Later.Svar på tal

Ni frågar. Jag svarar.

Fråga 1:
 Nej, inte i just Fuengirola. Men jag har varit i Málaga - en större stad cirka 3 mil från Fuengirola. Var där mars-07 and fell in love. Värmen, människorna, omgivningen, palmer - och så blev jag fascinerad av apelsinträd. Inget som man ser ofta här i Sverige, precis. & att kunna äta jordgubbar i mars.

Fråga 2: Ja, det gör jag.


Later.


Kära dagbok

Hej Bloggen!

Nu är det en månad kvar tills jag flyttar - och pappa har drabbats av städmani! Allt ska bort, allt som rör min barndom. Barbie-dockor, gosedjur, leksaker & mitt livsverk -min barndom på svart/vit-mina dagböcker.


Allt började som en skoluppgift, i första klass, kanske? Jag var liten, kunde knappast skriva. Stavning och grammatik fanns inte. Men ändå fastnade det inom mig - just skrivandet och lyckan att få göra det. Och när jag var åtta år fick jag min första dagbok. En brun, liten anteckningsbok från min pappas kontor, - numera känd som kära ettan.

Sedan dess är jag fast och skriver fortfarande. Vad tycker ni om min samling? Nej, jag har inte räknat dem men de  fyllde en halv flyttkartong. Mitt livsverk, min stolthet.

Kära ettan. Brun, sliten men alltid älskad.

Later.


Svar på tal

Ni frågar. Jag svarar.Fråga 1:
Jag lämnar Sverige om exakt en månad, faktiskt. Kl 16.00 från Kastrup går mitt flyg till Málaga, en flygresa på 5.20h.

Fråga 2: Tillsvidare är det planerat ett år. Sedan får jag se- trivs jag kanske jag stannar eller så blir det hem till Sverige. En sak vet jag och det är att jag inte vill bo i Kristianstad igen. Åtta år är åtta år för mycket.

Fortsatta frågor är välkommna.

Later.


Svar på tal

Ni frågar. Jag svarar.Fråga 1:
Jag ska bo hos en spansk värdfamilj som skolan fixar. Man får komma med önskemål & sedan blir man utplacerad av särkilda anställda på skolan som bara jobbar med värdfamiljer (om det skulle bli krångel under året) Jag har blivit satt hos 2 äldre damer, och kommer att bo relativt nära skolan. Mer vet jag faktiskt inte. Har inte sett några bilder.

Fråga 2: Nej, jag kan inte spanska. Många kan inte heller engelska där nere, min blivande värdfamilj inräknad, så för min del blir det jobb, jobb och ytterligare jobb! Jag har läst steg 1 nu under ettan, och slutade den kursen med MVG som slutbetyg så jag kan lite ord, sådär basic, men jag började plugga spanska när jag visste att jag ville flytta ner ditt, innan dess pluggade jag tyska, vilket också är helt borta.

Later.

Filmkväll efter en solig dag

Hej Bloggen!

Fick precis en kommentar av en tjej som bott i Spanien som berättade att vattnet kommer att vara 25+ och det låter underbart! Har aldrig badat i medelhavet (när jag var i Málaga var stranden avstängd. de renoverade inför sommaren och vi andra stackare fick nöja oss med bilder över hur vackert det ska bli) Hur är medelhavet? Det enda jag hört är att det ska vara väldigt smutsigt.

Här har det varit otroligt vackert väder & jag har stekt lite under solen. Ikväll ska jag hem till Kristina och se klart Mammut och börja på Benjamin Button.


Har ni sett den? Vad tyckte ni? Tell me!


Ska byta om & sen sticka. Önskar er alla en trevlig kväll. Återkommer kanske med nattinlägg.

Later.

När/var/varför?

Hej Bloggen!

Har fått en hel del kommentarer med frågor som "varför flyttar du till Spanien" "när flyttar du? och  " var flyttar du?"  Jag förstår att nu undrar och för att stilla er nyfikenhet skriver jag detta inlägg.

Jag heter Lena, är 17 år och bor i Kristianstad, Skåne. En dröm har alltid varit att studera utomlands. Egentligen har jag inte haft något drömland och Spanien var inte ens i åtanke, utan att det blev just det landet var mest en slump, faktiskt. Jag har inte läst spanska förrän den var bestämmt att jag skulle flytta ditt & plugga. Pappa for ner till Madrid förra året, träffade några som hade bekanta på Svenska Skolan i Fuengirola och på den vägen är det. Jag blev nyfiken, sökte in och kom in.


Bild på Fuengirola.

Nej, jag har aldrig varit i Fuengirola, men jag har varit i Málaga och blev kär. Det är en magisk, vacker stad & så blev jag impad av att kunna äta jordgubbar före min födelsedag (jag fyller år den 27:e mars). Och vädret? Solen! Några hundra meter till stranden & medelhavet. Har aldrig badat där - någon som vet hur många grader det är i september?

Jag flyger från Kastrup den 3 september - en flygresa på 5, 20h.
Kom ihåg att frågor av alla de svar är välkommna. Jag svarar alltid på kommentarer.


Later.


Lördagskvällen

Hej Bloggen!

Är nyhemkommen från Kristina & trött, trött, trött. Vi har haft filmkväll supermysigt. Kan passa på att tipsa om "The Changeling" med Angelina Jolie i huvudrollen. Så otroligt bra och gripande att det inte var långt till tårar alls vid många scener. Se den! & så har vi sett halva Modyssons "Mammut" och fortsätter imorgonkväll.


The changeling - bästa filmen på länge. SE DEN!


Later.

Bombdåd på Mallorca

Hej Bloggen!

Jag följer nästan alltid nyheter - speciellt dem som berör Spanien, vilket inte är så konstigt. Senast har den skrivits mycket om bombdådet i Mallorca. I torsdags dödades två civilgardister när en bilbomb exploderade. Det var den basiska seperationsgruppen ETA som stod bakom anfallet. Det har varit lite upp och ner i Spanien - regioner som velat bli självständiga och så Baskien som gått vädligt långt i sin kamp, sammanlagt har 825 personer mist sitt liv.

Klart att man blir rädd och orolig när man läser detta. Just för att Mallorca är ett stort turistmål; det är Fuengirola också. Klart att jag oroar mig för att behöva leva med ett ständigt hot om terrorattacker. Det är vi inte vana vid i Sverige. Vi är inte vana vid rädslan; medvetandet om att vi lever i en instabil värld. Finns det trygghet; egentligen? Än är det inga alvarliga varningar men rädslan finns alltid där. Ingenting ska stoppa mig från att komma till Spanien nu när jag kämpat så otroligt mycket - den enda skulle vara om det blev mycket allvarliga hot om terror-attacker.

Hur det blir på Mallorca och med Baskiens självständighet kan bara framtiden utvisa. Men jag ska iallafall hålla mig uppdaterad. Nyfiken på mer? Klicka här
Later.

Lördag.

Hej Bloggen!

Såg på TV att det har regnat i bland annat Sthlm - men här i skåne har det varit sol och varmt, varmt! Augusti brukar vara en ganska varm månad. Tycker ni inte att det känns konstigt att det är augusti redan? Sommaren är allt för kort och jag kan säga att jag inte kommer att sakna den svenska vintern. Jag har redan sett kappor i butikerna och är glad för jag slipper fingra på dem med ett eventuellt köp i tankarna: "klarar denna minusgrader eller måste jag ha en ny i december?" Vad jag har hört är det cirka 14 grader i Fuengirola i december!

Har umgåts med Kristina under eftermiddagen. Vi köpte jordgubbar & körsbär och satte oss vid ån och pratade om allt och inget. Det gillas. Det är fantastiskt i sommarvärmen. Ja, jag kommer sakna den svenska sommaren. När den är solig och vacker. När det bjuds på jordgubbar. När den är som allra bäst & det kan inga palmer i världen slå.Och Lena leker vidare med självutlösaren. Var ska man ställa kameran? En fråga jag måste finna ett svar på.

Later.


Gårkvällen

Hej Bloggen!
Vaknade för kanske en halvtimme sedan. Solen skinner & jag är glad! Hade en supertrevlig kväll i Kristinas mysiga lägenhet med trevligt folk. Musik och prat - det kan inte slå fel.

Vi började prata om coca colas senaste nyhet: Vio. Ni har säkert inte  missat det - kolsyrad mjölk med fruktsmak. Blääh enligt de flesta men jag är endå tveksam. Nej, jag menar inte att det är gott, utan tänk såhär: Coca Cola är ett etablerat företag som vill tjäna pengar; varför skulle de då lansera någonting totalt odrickbart? Någon i företaget måste ändå ha trott att det är möjligt att tjäna pengar på produkten. Ni förstår? Det kanske bara är tanken på kolsyrad mjölk som äcklar - men jag håller med, det låter verkligen odrickbart. Vad tror ni?
På tal om Coca Cola blev samtliga igår nostalgiska över Vanilila Cola. Jag tyckte den var god, men jag antar att den inte gick så bra eftersom att den slutades säljas efter ganska kort tid. - minns ni den & vad tyckte ni?


Minns ni den?Så här glad var jag igår kväll!


Hoppas ni hade en lika bra fredagskväll som jag!Later.


Nattinlägg

Hej Bloggen!
Är precis hemkommen - kvällen har tillbringats i Kristinas supermysiga lägenhet med trevligt folk. I will tell you more tomorrow. Just nu känner jag mig bara sliten och trött - luktar dessutom som en levande cigarett - nej jag röker inte och det är jag stolt över!  Ska nu svara på kommentarer innan sängen väntar. Spotify är på & det är turtles Happy Together som rullar - visst är det sjukt bra?

Har sett att många har frågat om när/varför jag ska till Spanien, för att stila er nyfikenhet ska jag uppdatera med ett längre inlägg över min situation. Hur låter det?


Otroligt magiskt fantastik låt. Och gammal! Gruppen är från 60/70 tal.

Later.RSS 2.0