Sista inlägget från Sverige;

Hej Bloggen!

 

Lite smått crazy nu – men om en timme lämnar jag mitt hus. Tåget till Malmö där det är bio – Toy Story 3 – sista tåget till kastrup där natten ska tillbringas. Ja, ni läste rätt – jag ska övernatta på Kastrup. Dock tvivlar jag stark på att det blir någon sömn utan snarare att hålla sig vaken med hjälp av kaffe (tacka att seven/eleven är öppet dygnet runt) därifrån ska jag köpa stora koppar som jag sörplar samtidigt som jag försöker få tiden att gå. Tacka är jag inte ensam – pappa är nämligen med hela tiden. Hade aldrig gjort någonting liknande ensam. Det känns faktiskt lite spännande, låter konstigt, jag vet. Ska sedan checka in runt fyra-snåret och planet med destination Málaga. Landar i Spanien 09.45 (haha, brukar annars knappt ha stigit upp den tiden och nu befinner man sig i ett annat land!) Ta mig hem till funkan snabbast möjligast där jag ska sooova!

Resan ska nog gå bra. Känner mig bara otroligt laddad och taggad!! ESPAÑA!! Snart, snart sitter jag och tittar ut över en stor fet sol, en strand med vackra palmer och det känns toppenbra!

Kärlek på er! (jag just nu)


Vet inte när nästa update kommer. Antar att det blir i Spanien, dvs. detta är sista inlägget i Sverige! Återigen; det känns konstigt! Ska verkligen försöka att orka uppdatera innan jag går och lägger mig på tisdag, så lunchtid imorgon! Eftersom att jag detta år kommer att ha internet där nere lovar jag bättre uppdateringar än förra året.

Nej, nu åker jag – kyyyyssar!!

 

LATER


Svenskt kaffe is the shit;

Hej Bloggen!


Detta skrev jag för precis ett år sedan. Och när jag nu sitter här och oroar mig över den kommande absintensen jag kommer att ha i Spanien inser jag hur lite jag visste då! Svenskt kaffe är speciellt, det finns ingenting som svenskt kaffe och det finns ingenting man saknar lika mycket som svenskt kaffe. Antar att man tar saker och ting för givet när de finns runt knuten utan någon som helst ansträngning men när du förlorar det – ja, det är först då du inser hur mycket det betyder. Kaffe exempel, nu har jag lärt mig hur gott det svenska är och denna sommar har jag njutit som en toker och jisses vad jag ska sörpla i sommar. Men för ett år sedan – ja, jag hade inte plågats med det spanska i ett halvår. Dock kan jag avslöja att tre förpackningar kaffe är nedpackade. Muy bien, som en spanjor skulle säga.

 

LATER


Det allra sista;

Hej Bloggen!

 

Dricker kaffe just nu, vilket det alltid känns som jag gör när jag bloggar (perfekt mysnivå!) det speciella nu är att snart är det slut på svenskt kaffe för min del och jag måste återigen stå ut med det vidriga spanska kranvattnet med smak av klor. Det påverkar kaffet mycket negativt, suck. Aja, ska inte klaga för mycket över det, det finns andra vackra saker med det. Lisette, Domme och Carro är redan där nere och Joella flyger ner ensam ikväll (önskar henne lycka till!) och imorgon kväll ska jag träffa tjejerna för utgång! Längtar något enormt!

 

Idag sov jag till 12.00, helt frivilligt. Nu kommer det nämligen att dröja innan jag får sova igen och när man vet att antal timmar tills man får ligga i en bekväm säng igen ligger runt 24, ja, då drar man sig för att stiga upp. För min del blev det direkt i duschen så det gick väl an och därefter direkt till kaffekokaren så det var nästan en trevlig förmiddag. Har varit inne i Kristianstad en sista gång (!) och köpt lite smink. Nu är jag laddad för Spanien 2010 – heeelt galet!! – ska packa det allra, allra sista och om timmar bege mig hemifrån!

På fejan är det flera som har skrivit hur varmt det är i Spanien, så jag checkade på norska sidan yr.no (bästa väderprognosen – använder alltid den!) och ja, det bådar gott med tanke på att det är runt 15 i skåne nu. Sverige går mot höst och jag går mot Spanien. Det låter fint, det är fint. Jag har insett att Sverige är bäst på sommaren annars är det mest en grå sörjig kamp mot kölden. Jag är inte precis tagg på dunjacka oversize, det ska istället bli kul med nya sandaler!

Nu blir det packning och spotify! Det allra sista ska fixas...

 

LATER


GRATTIS SYSTER!!

Hej Bloggen!

Idag är ingen vanlig dag för det är Lauras födelsedag!
GRATTIS LILLASYSTER!!
Och jag kan inte slå in ett paket men när det handlar om systeryster lägger man alltid lite extra krut i det mesta. Jag ville lyckas! Och inte blev det enklare när laura ringde konstant med politik-frågor men men vad gör man inte för lillasyster när hon är både politik-intresserad och en födelsedagsgris! Jo, man googlar och fumlar med tejprullen!

Innehåll: sötaste paljettlinne som gör sig vackrast på laura!


Jo, idag är det sista dagen i K-stad. Känns bitterljuvt, äntligen fann jag ordet för det virrvarr som just nu pågår i min skalle. Antar att jag inte riktigt fattat att det är på riktigt ännu - att jag verkligen lämnar Kristianstad imorgon! I Sverige är det dock höst på högsta nivå med massa, massa regn och jag frös hela kvällen så det ska bli skönt att säga adjö till. Nej, nu kommer den konstiga känslan igen. Jag känner mig ju hemma i Spanien men det är ändå ett nytt kliv, ett nytt kapitel i livet. Blev dock glad när jag läste i Lisettes blogg. Vi ska ha en toppenvecka innan skolan börjar! Chattade med Lisette på fejan och det är redan bestämt att vi kör utgång röj röj på tisdag. Så för min del blir det drömmarnas land hela tisdagen för att leva ut nattetid! Och vet ni vad? JAG LÄÄÄNGTAR!!

Aja, ska sätta på toy story 2 nu. Har bokat biljetter till trean imorgon i Malmö!

 

LATER


Sommarplågorna 2010;

Hej Bloggen!

 

På onsdag är det den första september och det är en höstmånad. Ute börjar det bli kyligare och regnet vräker ner mer frekvent. Hur tufft det än må vara börjar vi gå mot hösten och mörkare tiden.

Sommaren är förknippat med frihet, värme och glädje! Det är en ljus tid och alla gör en hype kring termen ”sommar 2010” men nu är den över och förbi.

 

När sommaren tar slut händer det någonting.

Det är en övergång från en fas till en annan. När jag tänker på sommaren 2010 känns det passé, som en annan tid, ett annat liv. Och så är det för när det är sommar i Sverige lever man verkligen ett annat liv. Från att årets övriga dagar är slitsamma och kalla kommer någonting helt annat – ljuset. Ja, därför tycker jag det känns extra vemodigt. Men ändå bra för sommaren 2010 känns redan nu gammalt.

 

Detta gäller självklart sommarplågorna, låtarna vi levde sommarliv till under de senaste månaderna. Än spelas de på radio och när jag idag hör någon fylls jag av en tomhet, ja, det gör mig ledsen att höra sommarplågor när hösten är här. Jag vet inte om det bara är jag som känner så men dessa låtar passar inte in, som att bära flip-flop på vintern! Det går inte men i junimånad tar vi återigen fram våra kära flip-flop. Ja, tiderna förändras och jag minns med vilken entusiasm jag lyssnade på ”waka waka” med Shakira i juni eller hur bra jag tyckte Robyns ”dancing on my own” var när jag satt i bilen på väg till sommarjobbet.

Sommarplågorna 2010.

Känner ni igen dem?

 

LATER


Söndagscitatet v.34;

Hej Bloggen!

 

God morgon! Inleder denna veckas sista dag med en ny kategori – söndagscitatet. När jag var som mest ledsen (förra månaden) började jag läsa tröstande citat på internet. Det var väldigt rogivande och lärorikt och utifrån det kläcktes idén med denna kategori. Ett citat i veckan  - kloka ord att ta med sig på livets långa resa. Jag samlar på citat som jag publicerar här. Citat som handlar om allt mellan himmel och jord men som på något sätt är väsentliga för oss, någonting som vi kan dra lärdom av.
Veckans citat:

I dina drömmar/önskningar fungerar allt. Allting är möjligt! Du kan blunda dig bort till världen bortom denna och se de mest galna saker eller så väljer du att befinna dig på ett mer realistiskt plan. Drömmarna är vackra och du ser alltid det bästa. Ingenting går fel och allting är ultimat och guldskimrande. Allting är bra.

Dock är inte verkligheten så och när vi i drömlandet upplevt det bästa och på riktigt inte alls går som vi hoppas, som det vi byggt våra förväntningar på blir man otroligt, otroligt besviken. Ja, det blir nästan värre. I teorin är allt möjligt. Tankarna har inga begränsningar och det som ter sig mest orealistiskt sker.

 

Det är ingen mening att hoppas och bygga för mycket förväntningar. Det är bara då det blir värre. Det blir ändå aldrig som i drömmarna. Det är så många yttre faktorer som spelar roll, så många om. När man tänker på alla dessa blir det läskigt. Detta har jag lärt mig. Istället ska man ta en dag i taget och fokusera på att göra den så bra som möjligt och ta framtiden som den kommer, göra det bästa av situationen då den uppstår. 

Jag har knappt tänkt på Spanien. Jag har ingen aning om vad som ska hända de kommande månaderna. Och det är ingen mening att tänka på det heller för som jag har nämnt, det finns så många om att jag har ingen aning om vart jag hamnar. Och jag vet att livet kan vändas upp och ner på bara en dag.

En besviken Homer Simpsons – men inte en besviken du?

LATER


Påmind av svenneväder;

Hej Bloggen!

 

Har varit ute och sprungit och sitter nu och sörplar kvällskaffe och i kylskåpet väntar en cola som pappsen varit snäll nog att köpa hem till mig! Credits till dig! Har suttit och skrivit på min novell under eftermiddagen/kvällen och det har faktiskt gått bra. Dock håller jag på att skriva ett jobbigt stycke om en allvarlig olycka (låt oss kalla det hjärtesorg) och det är aldrig lätt.

Don´t fall in love. Fall of a bridge, it probably hurts less.

Idag var dessutom första dagen då jag verkligen kände den svenska kylan. Jag frös! Nu är hösten här på riktigt, nu minns jag innebörden av termen svenneväder som jag använder så flitigt under årets mörkare månader. Det är iskallt här och på nyheterna varnar de för en extra kall natt. Läste på fejan att det i Spanien ska vara 42 grader denna helg! Jag längtar efter värmen, jag vill ligga på stranden och bli pepparkaka! Här är det bara regn regn och råbitande kyla. Stranden är otillgängligt territorium.

Ute och cyklat i svenneväder – köld och regn. Värmekälla: kaffe.


Vet ni vad jag ska göra nu? Ha toy-story maraton! 3:an hade premiär på fredag och den ska jag se på bio på måndag i malmö. Jag laddar upp med ettan ikväll och tvåan imorgon! Det gillas!! Ettan har jag visserligen sett ett par gånger men det är en klassiker. Jag älskar leksakerna!

LATER


Min nya crush;

Hej Bloggen!

 

Har varit en sväng inne i kära Kristianstad. När jag svängde in till cykelparkeringen insåg jag att detta var sista helgen i Kristianstad på  4 månader, sista helgen i Sverige!! Fick lite småpanik men när jag sedan började frysa insåg jag att Spanien är väldigt bra trotsallt. Dock känns det konstigt att jag så pass snart ska lämna svennebanan-land för 4 månader! När jag kommer är det julskyltning mer versaler. Snö kanske? Känns som en halv evighet men snart sitter jag här och önskar er god jul. Tiden är en konstig grej, egentligen.

Mötte upp Emma och det blev lite shopping! Trevligt! För min del fick jag en ny crush: knästrumpor!

 

Tänk: nedkavlade knästrumpor i ett par öppna sandaler i höst. Rosetter är sötast och fungerar fortfaradnde! Inspirationsbild till höger. Jag säger: ja ja ja!!

Har laddat upp med några knästrumpor som nyligen packades ner i resväskan. Så ska jag se ut i höst!


Hade tänkt jobba på min novell nu… känner mig inspirerad. En powernap kanske? Är trötter… sis väckte mig imorse. ”Sooover du fortfarande?!?” Svar: ja!!

 

LATER


Soundtracket sommaren 2010;

Hej Bloggen!

 

Soundtracket till min sommar 2010 skulle utan tvekan vara Lars Winnerbäcks ”Kom änglar”. (ni som vet hela historien och lyssnar på texten kommer säkert sitta där framför skärmen och nicka medkänande!) Jag måste erkänna att jag tycker det är skönt att sommaren snart är över. Stänga igen detta kapitel i livet och gå vidare. Hösten är ny, det är en nystart.Nora – du skrev ju i sms att du aldrig lyssnat på Winnerbäck och som en Winnerbäcks-älskare tycker jag det är hemskt, hemskt!!! Spotify, gumman!! (och till alla er andra också!)

 

LATER


Lena har varit duktig:

Hej Bloggen!

 

Joho! Lite credits ska jag ha idag trots allt. Även om jag för det mesta har slöat (skyller på att jag fortfarande har sommarlov) dvs sovit, sovit och adderat musik på det! Men vet ni vad? I love it! Tillslut tog jag dock mig själv i kragen och sa med skarp röst ”nu får det vara nog!” Sedan hämtade jag de 2 stora resväskorna från källaren och började packa samtidigt som jag kryssade av på min lista. Det gick smidigt även om det inte var det roligaste. Nu kan jag dock sitta här och andas ut. Det som återstår är intimartiklar samt smink dvs ”dagen-innan-grejer” det är skönt att det mesta är kirrat. Just nu är det sista jag vill glömma någonting och det är en otroligt välbehaglig känsla när man har koll. Detta ska nog gå bra…

Bara om en vecka är det äventyr!


Duktighets-bevis (och jag bugar åt allt beröm förtid för låt säga att ni är så snälla :P)


Mina älsklingar! 

NattiNatti!


LATER


Smyckens bästa vän

Hej Bloggen!

 

Lyssnar på Kent och är lite småtrött, steg nämligen upp redan halv nio. Ett möte inte i stan. Inget speciellt men allting gick fint. Jo, de ringde angående min plattång också. Suck & stön… den ska skickas in och jag hinner inte få den innan Spanien. Problem då mitt hår är omöjligt när det är oplattat. Tror jag kör på nödlösning och tar mig till ÖB och köper en budgetvariant som får duga den kommande månaden. Får be päronen skicka ner min älskling till Spanien sedan.

 

Vilken tjej älskar inte örhängen stil bling bling? Gnister i öronen och både flickigt och söt? Nope, de flesta skulle jag tippa. När det kommer till denna typ av smycken har dem en bästa vän – det genomskinliga nagellacket. Någonting som jag alltid gör för att skydda mina smyckesälsklingar är att lacka på ett tunt lager genomskinligt nagellack. Det fungerar som skydd som får de små stenarna att sitta bättre. På ett par minuter kan du ge dina smycken längre livstid! Detta är någonting jag vill rekommendera alla smyckes-tokiga flickor där ute. Var rädd och ta hand om dina älsklingar. (haha, och jag ska spela klok nu? Nja?! Men detta fungerar, jag lovar!)Lena älskar sina smycken!


Ni får ha en toppenfin fredag! Själv ska jag snart bege mig ut i förrådet och hämta två resväskor i storlek XL för här ska det bannemig packas och kånkas!
Sedan ska jag sova också, jisses vad jag känner att jag behöver det.

 

LATER


Fortsätt packa...

Hej Bloggen!!

 

Vilken seg dag! Har inte gjort mkt och knappt packat heller. Jisses, känns verkligen som jag måste ta itu med saken ordentligt imorgon! Eftermiddagen aktiverad! Nejdå… lite grejer har väl fixats:

- Panikartad digitalkamera jakt i hela huset och förtvivlade tårar. ”nej,nej, snälla inte innan Spanien! och en smått hysterisk Lena efter en halvtimmes jakt. Tillsist återfanns kameran i en svart handväska jag i princip aldrig använder men som jag hade i tisdags. Andas ut och lugnat sig.

- Kontinuerliga samtal från lillasyster som behövde hjälp med samhällsuppgifter. Sitta på google och googla om partier och ideologier. Lärorikt tidsfördriv! Dock är det svårt att säga vad de tycker om ”allt”.

- En långpromenad i ett småkallt Sverige. Hösten är på ingång, jag känner det.

- Träffat en kompis på ICA jag inte träffat på cirka 3 år (!) men tiden går fort. Alltid kul med återförening och nu ska vi bannemig hålla kontakt! En trevlig överraskning under ett vardagligt besök i butiken.

- Sova! Tristess gör mig trött och då finns det inget bättre än att sova bort ett par timmar. Skönt att vakna och det nästan är kvällen.

En bra början och förhoppningsviss en bättre fortsättning.


Imorgon blir det dock upp tidigt. Har ett möte inne i stan på förmiddagen. Inget stort alls dock har jag inte den behagliga möjligheten att sova till valfri tid. Men det ska bli skönt att komma upp. Jag ska se det som en möjlighet att återgå till helt vanlig dyngsrytm, nätterna blir väl lite sena nuförtiden. Ikväll blir det återigen en film – får se vad jag sätter igång. Enligt mig är det mycket skönt att mysa ihop med filt, kudde och en härlig film innan läggdags.

Imorgon uppdaterar jag när jag är hemkommen efter förmiddagsmötet.

 

LATER


Lena tipsar; varma koppen

Hej Bloggen!

 

Ni vet varma koppen? En klassisk svensk pulversoppa som finns i alla möjliga smaker? Generellt är jag inte särskilt förtjust i halvfabrikat men varma koppen har en speciellt klang för mig. I våras tog jag med mig ett par förpackningar ner till Spanien, syftet var att ha det som lunch första tiden med min tungpiercing men så blev inte fallet. Haha, nejdå – istället har varma koppen fått en annan betydelse för mig– som bakfyllemat!

 

I början var det bara en kul grej. Man vaknar söndagmorgon och är den mest risigaste varelsen på jorden. Värma lite vatten och röra om med sked kan även den mest sletna göra. Så det gjorde jag och förundrades över reslutatet. Jisses, soppan är verkligen uppiggande och skönt med vätska utan procent. Det blev en helgtradition – upp, gnugga gårdagen ur ögonen och välja varma koppen smak. Jag tycker verkligen att illamåendet blir mindre när man fått någonting i magen – och varma koppen är dessutom inte så matigt att man skulle bli ännu mer illamående. Hur som, nu har detta gått så långt att jag måste ha en varma koppen när jag vaknar. Tanken på en varma koppen vid ett annat tillfälle är omöjligt. Fasar att det bara skulle smaka sprit – oavsett vilken smak jag väljer.

Med detta inlägg vill jag rekommendera en varma koppen när ni vaknar bakis!

Själv ska jag till ICA i dagarna och köpa med mig varma koppen för 4 månader.


Tänkte jobba lite på min novell och fortsätta med packningen.

Btw…filmen igår var inte så jättebra. Snarare dryg. Vill ni se en komedi är ”har du hört ryktet om Morgans?” inte den du i första hand ska välja. Dock duger den som tidsfördriv men jisses vad jag stör mig på djuret i filmen! (sis vet. Hon kommer skratta när jag berättar!!)

 

LATER


Iskaffe och tjejsnack;

Hej Bloggen!

 

Det är konstigt hur trött jag är! Känns som att jag bara vill krypa ner i sängen och sova ett par dygn. Dock vet jag att det är omöjligt då det är en del att fixa nu innan avresa. Tacka har jag en del erfarenhet och en packlista så att ingenting glömmas ska. Måste skryta lite – har varit så pass flitig att jag faktiskt packat en del idag. I vart fall kläd-biten. Det är tufft att välja vad som ska med och jag har fått offra många fantastiska plagg som måste stanna i Sverige. Men jag tröstar mig med tanken på att shoppingen där nere är sagolik och jag är redan taggad på att spendera mina slantar. Imorgon fortsätter jag att packa. Tänkte köra metoden så att jag packar dagligen och sedan kryssar för på min lista. Jippie! Tjohoo.. nej! Vill bara åka, orkar inte detta ”förarbete”!

 

För övrigt mår jag okej. Tittade in hemma hos Emma tidigare på dagen. Riktigt trevligt att träffas men jag avskyr att ta farväl. På eftermiddagen bjöd syster på iskaffe som var förvånansvärt gott! (ska komma från kaffe-tokern Lena – längtar redan efter morgondagens första kopp!) Joggade en stund på kvällen och ännu senare mötte jag upp Laura på cykeln. Vi drack te och diskuterade sådant som gör en förälskad. När man gillar en kille är det nästan alltid ett par grejer man kan peka ur. Kanske inte någonting man direkt tänker över men när man väl gör det inser man att så är fallet. Vad var det som fick mig att bli knäsvag?


Tänkt titta på denna film nu. Får se om den är bra men har hört den del positivt om den.

LATER


Inte sakna med Sverige;

Hej Bloggen!

God morgon! Är grymt kaffesugen och vad händer? Det var hål i filtret, kaffesump överallt - nu är det städning som gäller! Har verkligen vaknat på fel sida idag. Drömde en halvrolig dröm om att jag varit på tjejmiddag med gamla högstadiekompisar i en liten svensk stad jag inte vill ha någonting att göra med och där hade uppenbarligen en kille blivit mördad (yes, jag känner honom) och 40 år senare kommer en detektiv för att lösa detta mord och jag blir  huvudmisstänkt eftersom jag haft ett förhållande med killen men jag var oskyldig. I vilket fall var det skönt att vakna och inte vara misstänkt för mord.

 

Om en vecka befinner jag mig i Fuengirola! Helt galet! Här sitter jag i mitt rum i Kristianstad och bara väntar, väntar! Jag vill åka nu! Läser ni?? NU!!

Ska dock trösta mig med en lista på vad jag inte kommer att sakna med Sverige.

 

* Vädret

Går inte att komma ifrån att vädret här är skit. Kallt, kallt, kallt i princip hela tiden. Redan nu tycker jag att det är kallt och det är trots allt bara augusti. Nej, jag hade aldrig klarat av den svenska hösten. Den är grå och dyster och depp depp depp!

 

* Utelivet

Spanien slår Sverige med hästlängder. Här är det bara kallt och dyrt.

 

* Den svenska kyligheten

I Spanien är det så lätt – folk är öppna, pratar med varandra och det är lätt att träffa nya vänner. Man kindpussas som hälsningsfras. I sverige är det tabu att sätta sig bredvid en främling på bussen. Här sitter alla ensamma så långt borta från andra individer som möjligt. Social fobi? Hur blir svenskar vänner?

 

*Shoppingen

För den är så mycket bättre i Spanien, så är det bara. Här klär sig alla likadant och kläderna skriker massproduktion. Jag älskar de spanska kedjorna och längtar efter att spendera mina pengar där.

 

* Tristessen

Sorry, Kristianstad, men du är ingen rolig stad. Här är det dött efter 18.00 och inte en käft på stan. På vintern finns det ingenting att göra och går man ut blir man bara halvt hjälfrysen. Och nej, jag betvivlar på att andra svenska städer är bättre och därför ska det bli skönt att komma till Spanien där det är liv på gatorna!

Även Sverige har sina fina stunder – Gröna Lund med syster. Dricka cola i solskenet med ljudet av berg-och-dalbanorna i bakgrunden.

Idag tänkte jag sätta igång med det praktiska – lämnar K-stad om bara 5 dagar!! Först lite kläder att kika igenom och sedan kommer det tuffa beslutet; vilka outfits ska få följa med på äventyret i Spanien? Tacka har jag en packlista så jag antar att det kommer bli betydligt enklare att komma ihåg allt. Wish me luck!

 

LATER


Videoupdate: Lars Winnerbäck

Hej Bloggen!

 

Här kommer två videoklipp från Winnerbäck-konserten i söndags.

I första filmen framför Winnerbäck ”stackars” – en låt som nästintill har blivit en klassiker och som är något otroligt vacker.

I den andra framför han en nyare låt ”kom änglar” som är otroligt bra. Det blev allsång på den, vilket ni hör i klippet, och stämningen var fantastisk. Dock sjöng publiken fel i slutet, så det kan ni lyssna efter.

LATER

Sakna med Sverige;

Hej Bloggen!

Om en vecka smäller det – jag är i Spanien! Reser redan 05.55 från Kastrup så landar redan 09.45 (bra med tid att göra praktiska grejer – hej vuxenpoäng! – handla!)

Just nu känns det helt okej att lämna Sverige. Jag har varit här i två (röriga) månader och återvänder om bara 4. Jag har insett att Sverige är bäst i kortare perioder, annars blir det lätt för kallt och tråkigt. Det är synd om svenskarna som aldrig upplevt livet i Spanien men har man aldrig smakat vet man inte vad man går miste om. Även om jag ser fram emot resan så finns det självklart en klump i magen – lite känns det ju att lämna Sverige.

Kommer skriva två listor – vad jag kommer sakna och vad jag inte kommer att sakna med Sverige. Har valt att utesluta personliga saker såsom vänner och familj (det är självskrivet!)

 

* Kaffet! (dvs vattnet)

Ingenting slår svenskt vatten och kaffet blir godast. Jag kommer att sakna det svenska kaffet något otroligt. Känner genast ångestklumpen. Fy! Jag ska njuta denna vecka. Läser ni? Njuuuuta!

 

* Maten

Kommer inte från att den är bättre i Sverige. Spec den vegetariska sidan. Brödet är godare (60cents-brödet i Spanien ger mig redan kväljningar) Dessutom finns inte keso där nere; hur hemskt kommer inte det att bli? En vardag utan keso? Nä!!

 

* Möjligheten att cykla

Jag älskar att cykla och i Spanien går det inte. Detta är ingen bra kombination.

 

* Den svenska ”tryggheten”

Här är folk tysta och tar hänsyn. Saker och ting kommer i tid och man vet vad man får. I Spanien är det tvärtom. Jag föredrar den svenska varianten.

 

* Svensk TV

Alltid roligare och kunna titta och förstå och dessutom har svensk TV en hel del spännande program (och det säger en tjej som nästan aldrig tittar på TV) nja, låt oss säga att jag kommer att sakna möjligheten till att titta på TV. Får väl kolla upp det spanska utbudet när jag är nere.


Jag vid stranden i Funkan. Snart är jag tillbaka!

Kommer inte på så mycket mer. Istället skriker allt det som väntar mig! Äventyr! Jajajaja! Vet inte hur jag ska överleva denna vecka. Ett stort frågetecken i magen. Vad ska jag göra i Sverige en vecka nu när hösten dessutom börjar visa sig, huh? Lös den gåtan ni!

 

LATER


Varför är alla filmer så komplicerade?

Hej Bloggen!

 

Hade tänkt sätta på en film nu. Vet inte riktigt vad men jag är i stort behov av en bra sådan! Den senaste tiden har samtliga filmer varit dåliga. I förrgår tittade jag på ”Flickan som lekte med elden” ni vet andra filmen i hypade millennium-serien? Den första var något otroligt spännande och laddade därför ner den andra i hopp om ytterligare spänning! Vilken besvikelse! Rörigt och krångligt, innehöll dock en del saftiga misshandelsscener om man gillar sådant. En sak jag inte förstått mig på är varför kriminal-filmer idag måste göras så avancerade. Jag lovar, det är inte bara jag som sagt att jag inte fattar! Sedan sitter man och glor på något och folk dör överallt och sedan är det massa komplicerade ”affärs-uppgörelser” tvi! Var är de enkla morden och gnagande spänning efter det? Aja, får se vad jag sätter på ikväll.

 

Har haft en seg dag. Varit något otroligt trött efter gårdagens konsert så jag har sovit, sovit, sovit och maraton-lyssnat på Winnerbäck. Lyssna på ”kom ängla!” det är för tusan min sommar i ett nötskal! Tragiskt med sant! Tycker nästan det blir skönt att sommaren tar slut så att livet kan gå vidare. Annars blir det lätt hänt att det känns som man står och trampar på samma plats.

Skön vilodag! Imorgon blir det dock roligare då jag ska träffa Emma! Kul! Sedan är det ju det där med packningen… ?? hur ska detta gå??


Jag igår. 

God natt sötnosar!

Dröm söta drömmar!

 

LATER


Lars Winnerbäck!

Hej Bloggen!

 

Vilken kväll det blev igår! Riktigt lyckat och även om jag fortfarande är ganska trött så är det värt det, helt klart! Var nämligen på Malmöfestivalen och Lars Winnerbäck-konsert på stortorget. Såg i metro för någon dag sedan att han skulle spela och eftersom att jag älskar Winnerbäck bestämde jag mig direkt för att åka. Och jag ångrar det inte! Lars Winnerbäck var bra bättre bäst och värt 3 timmars ståtid (aj, fötter!) Hur mycket folk som helst, stämningen var hög och det var hur mysigt som helst när publiken sjöng med i sångtexterna!  Riktigt fint. Kan inte välja favvo-låten för allting var jättebra! Blev en hel del pics + filmklipp jag ska lägga upp.

Lars Winnerbäck!

Glädje!

Lillasyster inne på centralstationen. I väntan på att regnet skulle ta slut. (blev riktigt varmt på kvällen)

Jag inne på centralstationen

På promenad i Malmö

Mycket folk på malmöfestivalen

Syskonkärlek i folkvimlet.


Mycket folk ville titta på Winnerbäck. Jag stod ganska långt fram men ställde mig också och väntade i cirka en timme.

LARS WINNERBÄCK!!!


Åkte sista tåget hem till Kristianstad sedan.  De hade spärrat av så för att komma ombord var man tvungen att stå i en kö som vaktades av väktare. Hela perrongen var full av människor. Jag stod relativt lång fram men hade också stått i den där vaktkön i 30 min kanske. När de sedan öppnade sprang folk in! (hörde dem till och med säga nej till folk som inte kom ombord på tåget) det hände min syster i fredags på sista tåget då hon blev sittandes utanför stationen i 4,5 timmar! Dåligt! Jag var dock mycket glad när tåget rullade hem mot Kristianstad.

LATER


Packlista;

Hej Bloggen!

 

Snart är det dags att börja packa! Nio dagar kvar till Spanien höst – 2010.

Ett litet axplock över vad som ska packas. (känner att jag har ett heltidsjobb framför mig!)LATER


Liten julafton;

Hej Bloggen!

 

Sitter ensam nere i vardagsrummet. Känner mig dyster, tror jag behöver en riktigt uppiggande komedi. Funderar på att sätta på ”17 again” en favorit som garanterar skratt… eller någonting annat. Jag behöver skratta! Jag behöver en rolig film! Fast jag ska inte klaga över lördagen. Har träffat Kristina vilket alltid är mycket trevligt. Hon är glader just nu så självklart gläds jag över henne. Mina två fina vänner Matilda & Kristina är lyckligt kära! Underbart! Grattis till er tjejer! Det är fint att man kan se kärlek i vacker form så vi ensamma har ork att hoppas! Dessutom peppar Kristina mig i mitt skrivande och sådant gör mig alltid lite extra glad. Känner mig peppad att jobba på min senaste novell. Vill inte avslöja för mycket här men den är ganska personlig och jag älskar upplägget. Ska försöka skriva lite imorgon förmiddag. Har även hunnit med en löprunda ikväll och nu är jag riktigt trött. Imorgon blir det äventyr så jag vill inte hamna för sent i säng.

 

Mamma kom hem från sin långresa i Slovakien. Hon hade en hel del presenter med sig och sådant är alltid roligt! Presenter livar upp vilken seg förmiddag som helst!


Kaffeälskaren Lena jublar! Slovakiskt sumpkaffe och vackraste glaskopparna som gör det ännu godare! Jippie!!


Söta underkläder är alltid kul!

Vackra örhängen! Speciellt är jag förtjust i de stora sakerna till höger.

Jag har en crush för armband i kedje-format.

Drömmen: Thomas Sabo. Utan tvekan! Har bivit lovad en sådan av pappsen i födelsedagspresent!


Nu ska jag sätta på en film och sedan blir det tidigt i säng.

Fattar inte varför spotfy inte fungerar när övriga internet är galant. Konstigt och så är det läskigt tyst utan musik. Senaste tiden har tystnaden skrämt. Den väcker så lätt tankar och känslor… men musik kan man drömma sig bort. Jag älskar bra musik!

 

LATER


Älskade kavajer;

Hej Bloggen!

 

Har sovit hela förmiddagen och sitter nu här med kaffekoppen. Tänkte ta en snabbis på datorn innan jag beger mig in mot staden, lite ärenden som ska fixas. Senare ska jag förhoppningsviss träffa Kristina! Trevligt. Tittade på Beck igår – Vita nätter. Som ett stort Beck-fan kan jag säga att det var en av de sämre Beck-filmerna som jag har sett. Jag förstår mig inte på röriga filmer där folk skjuts hit och dit. Nej, för min del ska det vara ett mord och en handling som byggs utifrån det. Enkelt och spännande.

 

Jag älskar kavajer! Oversizade – bara att dra över klänningen och du blir lagom uppdressad på sekunden! Min svarta är en välanvänd klassiker och följande är mina två senaste tillskott; båda second hand.Äntligen en vit kavaj!  Tänk: dra över klänningen ljumma utekvällar i Spanien.

Favoriten! Blommig kavaj i skönaste färgerna! Tänk: som en jacka, utekvällar… alltid!!

Vackraste mönstret någonsin!


Ska göra mig vid och sedan ta cykeln in till stan! Har haft sms-kontakt med Kristina så vi ska träffas! Väldigt trevligt!

Ha en toppenfin dag!

 

LATER


Att vara ledsen;

Hej Bloggen!

 

Idag har jag haft en riktig slappdag. Ni vet en sådan osminkad och iklädd mysbyxor dagen genom. Skönt och välbehövt emellanåt. Även fast man på bloggen vill framstå bra och ständigt glad är man inte det. Så mycket som döljs, det är lätt att välja ut just de ljusa sidorna som man vill ska synas. Anledningen till att jag tog en bloggpaus var just för att jag var väldigt, väldigt ledsen. Så pass ledsen att jag nästan är förvånad att jag sitter här idag och att det är den 20:e augusti. Trodde aldrig att jag skulle komma så långt. När man är mycket ledsen känns det som att tiden står stilla. Varje dag är en kamp i sig. Jag har mått stabilt den senaste veckan, vilket var anledningen till att jag bestämde mig att sätta igång bloggen igen. Jag ville gå vidare i livet! Jag ville inte gråta mer över det som ändå är dåtid nu. Det spelar ingen roll vad jag vill. Det är igår, det är minnen nu. Sanningen är inte alltid det roligaste men det är det allra renaste.

 

Hur som, av en speciell anledning fick jag *återfall* igår. Slutade inte kul. Det var en hemsk natt igår, mycket tufft. Jag grät, jisses, kände mig nästan besviken över mig själv när jag hållit igen i över en vecka! Jag trodde jag var starkare än vad jag var! Vet ni vad jag brukar göra när jag är mycket ledsen? Ta cykeln och cykla en runda och tillåta mig själv att gråta, gråta, gråta (högljutt om så nödvändigt) gråta tills det inte kommer mer tårar. Det är något tröstande i att cykla. Igår cyklade jag ut runt midnatt. Det var välbehövt och jag lugnade ner mig lite innan jag gick och la mig. Dock inte mycket sömn.


En engelsk lektion i ettan. Vi hade läst en mycket sorglig dikt om förlust. Min lärare berättade något som jag aldrig kommer att glömma. I framtiden, när någonting mycket tufft kommer att hända i ditt liv och du kommer att bli mycket ledsen. En händelse som förändrar livet och sätter dig i sorg. Du kommer inte att förstå hur livet runt omkring dig kan rulla på som vanligt. Du kan inte förstå hur världen kan fungera som alltid när din verklighet är föralltid förändrad. När din värld står stilla.

Nu förstår jag vad hon menar. Sant.

Idag slängde jag allting som påminde om gårdagen i en tygväska. Knöt ihop och låste in i källaren. Det var skönt. Nu får det ligga där i 4 månader (till dec) sedan får jag se hur jag hanterar det. Framtiden har svaret.

LATER


Accessorera mera!

Hej Bloggen!

Fina accessoarer gör en alltid glad! Här är mina senaste älsklingar:


Ständigt lättillgänglig klocka och snyggaste accessoaren till de flesta outfits! Jag älskar mitt klockhalsband!

Ormis ska få följa med på många äventyr! Sötare ring får man leta efter!


LATER


Tack Matilda!

Hej Bloggen!

 

Har haft en mycket fin dag tillsammans med Matilda så kan inte göra annat än att sitta här och le! Hade ett obehagligt ärende i Hässleholm jag fasat för natten genom, så när Matilda på förmiddagen skriver att hon kan följa med mig och kommer direkt så vi kan ta tåget tillsammans blir jag överlycklig! Det jobbiga blir alltid lättare när man får stöd av någon man tycker om. Hon peppade mig och jag fixade det! Ingenting i denna värld är lätt men tillsammans med vänner blir det lättare.

 

Vi var tillbaka i Kristianstad runt 16.00 tiden och då hade vi med en lättad Lena att göra. Vi handlar lite mat och sedan beger vi oss hemåt. En mysig eftermiddag fylld av tjejsnack och asgarv. Kan rekommendera filmen ”nakenlekar” på youtube. Skrattade nog som en liten toker! Titta på den!

Cyklade sedan vidare till matilda och drack en stor kopp kaffe. Hoppade studsmatta direkt därefter – haha, kunde känna kaffet skvalpa i magen. Kanske inte den trevligaste känslan men tanken på vad det var fick mig att as-garva. Mina koppar är alltid stora så jag fick se hur det kan gå! :P


Jag idag


Ska kika runt på vännernas bloggar och dricka upp min cola. Sedan känner jag med riktigt trött! Tidigt i säng? Nja, brukar vara dålig på den även när jag försöker. Kanske kan idag bli undantaget? Vartfall värt ett försök tänker Lena och så tar hon beslutet. God natt!


LATER


Kaos i Göteborg;

Hej Bloggen!

 

Mår helt ok. Dricker kaffe. Allting är som vanligt förrutom att det är mycket, mycket tyst i huset. Vad har hänt? Tänker ni – jo, Kristianstad har börjat skolan idag så jag är helt ensam hemma. Stackarna, jag är inte ett dugg skolsugen, det är nästan lite kul att se alla statusar på fejan. Finns inget skönare än att slappa framför datorn med bra musik!

 

I söndags var jag inne i stan med Nora och Alicia. När jag väl hade träffat dem gick allting jättebra – vi gick i affärer, Nora köpte en vacker klänning och vi tittade på folk som utförde akrobatiska konster innan vi tillsist slappade på McDonalds, mycket trevlig dag! Men fram till dess var det mindre roligt… Lisette var sjuk och Domme skulle på födelsedagsfirande. De sätter mig på spårvagnen in till stan – allt skulle gå kalasfint om inte avenyn var avstängd och spårvagnen tar en annan väg. För säkerhetsskull hoppar jag av vid centralstationen. Sedan står jag där – smockat av människor- och har ingen aning om var jag ska ta vägen för att komma till vår mötesplats kungsportsplatsen.

Jag frågar i infon – inga spårvagnar går ditt och jag måste promenera! För mig och mitt urusla lokalsinne är det omöjligt att hitta och kvinnan i infokassan blir nästan irriterad när jag inte fattar något av hennes vägbeskrivning. Sedan börjar det ösregna och jag virrar omkring som jag vet inte vad. Jag går fram och tillbaka, gata upp och ner. Jag är helt vilse och smsar Nora som en toker ”HJÄLP MIG!!” Sedan blir jag nästan påkörd av en spårvagn. Min feta resväska välter mitt ute i spåret och tutt tutt där kom spårvagn nr 1. Helvete! Jag överlevde men det var inte ögonblick roligast. Lycka var som sagt att träffa flickorna utanför nordstan.

Vuxencredits till mig! Handlar själv!

Vi var inne i en jättestor second hand butik – en tortyr för mig nu när jag skulle spara pengar till Spanien! Men vet ni? Jag köpte inget!

Nora letar! Hon hittade en helt fantastisk klänning senare som Alicia fick övertala henne att köpa! Ett mycket bra köp tycker även Lena.

Även jag letar och letar.

Alicia är söt i sin hatt!

Titta på akrobatiska konster!

Nej, nu ska jag göra mig vid. Har några ärenden på eftermiddagen… ska till och med bege mig mot Hässleholm. Inget roligt, men ska väl gå på något sätt. Sedan blir det dock roligare – ska träffa Matilda när hon slutat skolan! Jippie!

Ha det fint!

LATER


Yoga;

Hej Bloggen!

 

Vet ni vad jag har gjort idag? Yoga! På eftermiddagen, efter att Laura och Meri lämnat hemmet, fick jag en oerhörd lust att köra lite yoga. Tar fram dvd´n med övningar, en mjuk matta och ett band – sedan sätter jag igång! Jag gillar yoga. Vissa övningar kan vara riktigt jobbiga och kräver koncentration. Dessutom är andningen av högsta betydelse. Fokuserar man tillräckligt på den kan man inte tänka på alla de problem som annars kretsar i huvudet. Man kommer bort från det som gnager och tänker för en stund bara på sig själv och sin egen kropp. Jag gillar det. Man känner sig så otroligt rofylld och lugn efter ett pass. Rekommenderar alla att prova yoga. Har dessutom hört att det ska vara bra om man joggar mycket – vilket jag gör. Ska verkligen försöka börja yoga regelbundet. Fast jag måste erkänna att jag är riktigt ovig men vi får se om (förhoppningsviss) regelbunden träning kan göra mig smidig. Haha... ;)

Usch! Alla dessa sömnlösa nätter och denna tidiga morgon har lett till att jag är riktig trött. Idag tänkte jag vara seriös och vid halv åtta satte jag mig och tittade på tv4s nyheter. ”Vad har hänt i världen?” (jag var uttråkad också) men det hela slutar med att jag börjar blunda mitt under ett inslag som handlar om ännu en skola som brunnit (barn som agerar innan skolstarten?)  och somnar till ett repotag och svensk invandringspolitik och pensionärsskatt. Vips! Vaknar jag en timme senare till något danskt skräp och har noll koll (även om jag tittat på nyheter, haha!) Nej, ska verkligen försöka komma i säng tidigare idag. Ska se en dokumentär på 4:an om ett massjälvmord men sedan vankas natt-tid.

 

LATER


Långpromenad och filosofi med Domme;

Hej Bloggen!

 

Är sjukt trött just nu. Har under förmiddagen varit på läkarbesök. Det gick bra men att jag behövde gå upp redan 08.00 – suck. Aja, förhoppningsvis piggar kaffekoppen upp.

 

I lördags var jag, Lisette och Domme inne på Kulturkalaset i Göteborg. Lisette var trött och tog därför tåget hem tidigare. Tanken från början var att jag och Domme skulle gå till närmaste spårvagnsstation. Men det slutade istället att vi gick hela vägen hem till Lisette i Mölndal. Tittade prec på google-maps – cirka en mil gick vi och det tog runt 2 timmar (men då gick vi långsamt och snackade) Inte alls planerat med oerhört uppskattat av oss båda! Det är hur mysigt som helst att ta långa promenader med kompisar. Man pratar, pratar och förlorar tiden helt och hållet. Det är när man är hemkommen som man känner hur trött man egentligen är. Och då finns det inget mysigare än att kurra ihop sig med tekoppen och sedan tidigt i säng. (dock somnade ingen av oss så det blev skräckis istället – en konstig film om ungdomar ute på landet som dödade varandra.)


Domme

Lenis


Filosofi á la Domme & Lena.

Det blev en hel del snack. Bland annat kom vi in på detta med människomöten och hur saker och ting blir som de blir. Hur ovetande vi är om framtiden. En dag – man vaknar och gör sina dagliga sysslor såsom ingenting – och så poof! Ingenting blir sig någonsin likt. Det är skrämmande hur lite man vet. Varje dag är sig lik tills ”snurra-min-värd” dagen inträffar. Tänk om jag aldrig åkt till Spanien! Då hade denna sommar inte varit som den varit, både de positiva och negativa sakerna. Min sommar har kantats mycket av personer som jag på ett eller annat sätt träffat i Spanien. Vilka hade då snurrat min värld? Men det är bra att man inte vet. Om man tänker i ”om” – perspektivet blir man bara rädd. Det är skrämmande hur lite vi vet. Just nu står min värld ganska stilla efter en riktigt omskakande händelse – det har varit oväder i Lenaland! När kommer nästa smäll? Vad ska ske? Vilka människor ska korsa mina vägar och förändra mitt liv det nästkommande året? Vad kommer jag tänka på om ett år?

Bara framtiden är svaret på morgondagens problem. 

Tack för en fantastisk promenad, Domme! Måste vi göra om i Spanien!

<3

 

LATER


Inte utan mina kaffefilter!

Hej Bloggen!

 

Sitter här och dricker jordgubbsvatten och tittar på pics på fejan. Har haft en riktigt seg dag men är väldans glad för att den snart är över. Väntar på att Laura och Meri ska komma hit och sedan vankas det skräckfilm. Filmen heter ”babysitter wanted” och det var den som Lisette och Domme tittade på. Jag låg och sov då (!) men hade jobbat hela veckan och var värre än trötter. Enligt dem innehöll den en hel del slakt-scener och barn som äter människokött. Låter riktigt vidrigt så jag får se om jag vågar…

 

Lagade lunch och åt tillsammans med Meri och Laura. Laura hade vaknat på fel sida och var surast hela morgonen. Det var med möda jag fick henne att diska – men man ska diska efter sig! Antar att min värdmamma har väckt en liten mini-pedant inom mig. Hade en härlig konversation med Hanna på fejan. Sådant gör mig glad! Tjejen åker till USA om 4 dagar med max 20kg packning! Men det ska nog gå vägen, Hanna är en bra tjej och jag ska följa hennes blogg. Lycka till sötnos<3

Blev en snabbis till stan men fixar ärenden imorgon. En kort löpningsrunda och in till ICA och köpa kaffefilter (fick smått panik när det var slut; hur ska jag annars orka morgondagen om det inte går att göra kaffe? Dubbelkris i Lenaland!)


En klassisk combo – Lena och kaffet.


Ett måste!


Nää… var är människan? (laura?) ska upp tidigt imorgon! Läkarbesök 09.25. hur bra? Nje…

Hoppas att jag får sova några timmar inatt iaf. Inte sovit på cirka 6 nätter och både jag och Lisette har detta problem. Fattar inte vad det beror på. Visst för att det kan vara jobbigt ibland att somna men inte att jag ligger timmar och stirrar… det är då tankarna kommer. Fy!

 

LATER


Konstnären Laura;

Hej Bloggen!

 

Min syster är lite av en konstnär. Eller vad säger ni om verket hon lämnade på mitt skrivbord när vi hade ”natt-prat” häromdagen?

Jag tycker bara den är hur söt som helst! Laura – kom till mitt rum och rita, rita!!

(valde att censurera hennes personnummer)
Nu blir det in mot stan!

 

LATER


Kulturkalaset;

Hej Bloggen!

 

Nyvaken! Mamma ringde och väckte och det blev direkt ner mot stora kaffekoppen. Annars vaknar jag inte och annars känner jag att jag riskerar att sova hela förmiddagen. Dock känner jag att jag senare ska slappa med spotify. Nog är jag trötter, förhoppningsvis blir det tidigt i säng ikväll.

Om två veckor befinner jag mig i Spanien. Landar 09.45 så skulle tippa att jag är på tåget in mot funkan! Shit, längtar! Kommer bli hur kul som helst veckan innan skolan börjar och ska träffa tjejerna direkt på tisdagen. De kommande två veckorna känns händelselösa nu när i princip alla börjar skolan i dagarna.

 

I veckan var det kulturkalaset i Göteborg. Tjejerna berättade att de var massa konserter och andra happenings. Så på lördagskvällen åkte jag, Lisette och Domme in till stan. Vad hände? Ingenting! Lisette var oerhört trött (tror aldrig att jag sett henne så trött) dock var det oerhört mycket folk i stan och Kent-covers spelades. Vi gick till 4-gott – en jättestor godisaffär! Lisette tog tåget hem men jag och Domme gick. Oplanerat men mysigt! Jag gillar långpromenader.

Mycket folk

Kulturkalas

Lisette & DommeJag & Lisette (hatar denna bild på mig men Lisette är söt)


Hattmode!


4-gott! (billigt naturgodis också!)


Inga stora planer för dagen! Jag tar det som det kommer men äntligen är cykeln hemkommen efter lagningen så det öppnar upp för nya möjligheter. Kanske en sväng in till stan, kanske en joggingtur/promenad. Det är skönt att bara vara och se vad det. Ha en fin tisdag!

 

LATER


Kärlek är som...

Hej Bloggen!

 

När man är ledsen är citat bra. Vackra citat, tankevärda citat.

Har hittat en drös ”kärlek är som…” på internet. Har valt ut de mer ”olyckliga” för de är så det känns just nu. Men det är vackert, det är det. Denna konstrast över hur lätt man kan skadas. Ja, för denna känsla är verkligen en balansgång. Det är som att spela men gång på gång ramla i det svarta hålet.  

- Kärlek är det tillstånd alla skrattar åt, tills de själva blir drabbade av den.

Sigismund von Radecki (1891-1970

 

- Kärlek är som ett lotteri, vill man vinna, måste man i alla fall spela.

Alexander Kielland (1849-1906)

 

- Kärlek är som ett sommarregn, den faller lika ofta på en nyponbuske som på en rosenbuske.

Danskt ordspråk

 

- Kärlek är vårt livs största glädje och vår livs största sorg. Den är livet.,

Franskt ordspråk

 

- Kärlek finns helt eller inte alls. Det existerar inget mellanting.

Peter Egge (1869-1959

 

- Kärlek är alltid ett offer.

Susan Sontag (1933-2004)

 

- Kärleken är en eld. Du vet inte om den kommer att värma dig eller bränna ner ditt hus.

Joan Crawford (1908-1977)

 

- Kärleken ör en sjukdom som inte kan döljas. Ett ord, ett ögonkast, ja till och med tystanden förråder den.

Pierre Abélard (1079-1142)

 

- Kärleken är en stimulans för hjärtat, samtidigt som förståndet lokalbedövas.

Sacha Guitry (1885-1957)

- Kärleken är som en trafikolycka. Man blir påkörd och faller omkull. Antingen överlever man – eller inte.

Juliette Gréco (1927-)

- Kärleken är fröet till sorg.

Danskt ordspråk

 

- Körleken är som en duva. Håller man den för hårt, kvävs den. Om man håller den för löst, flyger den sin väg.

Danskt ordspråk

 

- Kärleken är den starkaste av alla vansinnen för den angriper huvudet, hjärtat och sinnena på en och samma gång.

François-Marie Arouet de Voltaire (1694-1778)

 

- Egentligen är kärleken längtan efter det omöjliga, en dröm om det onekliga...en motsägelse.

Helge Krog (1889-1962)

 

- Kärleken är som imperier. Om tanken de bygger på, går under, går de själva under.

Milan Kundera (1929-)

 

- Kärleken är en katt som klöser, även om man bara hade tänkt att leka med den.

Ninon de Lenclos (1620-1705)

 
- Kärleken är en sjukdom som inte läker.

William Shakespeare (1564-1616)


LATER


SNART BÖRJAR ÄVENTYRET!

Hej Bloggen!

 

SNART BÖRJAR ÄVENTYRET – SPANIEN HÖSTEN 2010!

 

Har insett att Sverige är bäst kortare perioder. Hösten börjar redan komma, affärerna fylls av varmare nyheter och det faktum att jag slipper den svenska hösten gör mig på bättre humör. Det finns inget värre än den svenska hösten och redan nu kan jag uppleva kylan. Men ingen plåga för mig inte – jag beger mig ner till härliga Funkan för fler fantastiska månader! Den 31 augusti kl 05.55 lyfter flyget från Köpenhamn och jag är framme redan omkring tio-tiden. Ska bo inhyrd hos en danska (kanske inte det roligaste, men jag får a/ Internet vilket betyder bättre updates och att jag slipper släppa laptopen till skolan och b/ Extra fickpengar (läs: nöjen!) Skolan börjar inte förens den 6 sep så det blir en ledig vecka i solskenet! Första helgen planerar vi redan en fest-natt i Marbella! Snaaaart!!

Fick bekräftelse-sms tidigare idag.

Knas att varken jag och Lisette har kunnat somna de senaste nätterna. Hon somnade inte förräns vid 08.00 igår (!) och jag som tyckte 05.00 var blaj nog. Får hålla tummarna på att det går bättre för oss båda inatt. Men nu väntar jag på att sis kommer hem!

 

LATER


Otursdag?

Hej Bloggen!

 

God morgon! Har inte kunnat somna denna natt heller. Nu vet jag inte vad som är med mig, har inte sovit bra på 5 nätter men är trots det pigg. Vaknade halv nio och skrev på en saga! Oj! Nu sörplar jag i alla fall kaffe. Känns bra. Ingen morgon utan kaffekoppen.  Laura sover efter gårdagens prat inmot småtimmarna (måste visa hennes konstverk!) och jag ska snart sätta igång med städningen + att resväskan måste packas upp. Hurtbulle!

 

Fredagen var fin. Fredagen den 13:e dock förstår jag mig inte snacket med den där otursdagen. Fredagen var som vilken dag som helst och det ”värsta” var väl när jag och Domme hittade en äcklig, stor spindel på Lisettes port. Vi sov länge, tog det lugnt hela morgonen innan vi gick en promenad till ICA där jag fick tillfredställa mitt cola-sug. På hemvägen plockade jag och Lisette hallon. Gott! Senare på kvällen mötte vi upp Alicia, Nora, Domme och Joella i maxi för att handla. Och hemma hos Lisette blev det taco-kväll! Mycket lyckat - skratt och tjejsnack på högsta nivå! Trivsamt! Natten blev sen. 5 pers i Lisettes rum var inte det trevligaste. Jag och Lisette som sov högst upp fick båda problem med att andas. Rummet var hett, hett och det slutade med att vi la oss i soffan i vardagsrummet och myste med 2 ET (Lisette i sömnen vartfall ;) ) Ingen av oss kunde somna så det slutade med att vi låg och snackade i 2 timmar. Tiden går snabbt när man pratar och det var riktigt trevligt. Vid 6 somnade vi båda tills Alicia väckte oss på morgonen. Hon skakade till mig (ellr knuffades?) hur som blev jag faktiskt lite rädd. Skrämseldrottningen där, eller?

Otursdagen med stort D.

Höjden av otur på fredagen var denna läbbiga spindel som ”hoppade” fram när jag och Domme stod vid Listtes port. Äckligt!

Plocka och äta hallon är gott! Dock känner jag att säsongen börjar gå mot sitt slut. De flesta var små eller ruttna.

Jag på Lisettes balkong.

Fotografen Lisette på balkongen! Älskar jeansskjortan!


Vänta på bussen

Jag och Lisette

Lisette på spårvagen

En rolig gubbe som cyklade (?) förbi!

Nora & Lisette

Tjejerna på bussen!

Mycket fin bild på Nora & Lisette

Laga tacos!


Duka!


Blev en jättefin fredag! Men nu ska jag som sagt städa och packa upp. Har dessutom pratat flygbiljett med pappa. Ännu inte helt klart, men det ser ljust ut! Inget roligt i planerna alls idag. In till stan för lite småärenden bara. Ha en fin måndag! (ink. er som börjar i skolan denna vackra augustidag!)


LATER


Hemkommen!

Hej Bloggen!

 

Nu är jag hemkommen i mitt kära Skåneland. Mår helt okej trots att jag inte kan påstå att resan var det roligaste. Just nu dricker jag dagens cola, checkar läget på internet (fejan!) och är trött, trött trippeltrött. Har inte sovit så bra de senaste nätterna kan jag säga. Det har varit Lisettes soffa tillsammans med ET för min del. Lisette och Domme tittade på något polisprogram och om det är något jag inte klarar av är det sådant. Så det har blivit 3 sena nätter för mig, men nu när jag är hemma ska det bli vila! 2 veckor innan Spanien och jag har inget speciellt att göra. Skönt, men samtidigt segt.

 

Hur som -  har haft en toppenhelg i Göteborg! Känns faktiskt lite segt att vara hemma här i K-stad. När tåget rullade in på stationen och jag omgavs av samma tråkiga hus man säkert sett över en miljon gånger… det var dystert. Att lunka genom mörka Hammar med vardagen slagen i magen som ett hårt knytslag… inte kul. Det är mycket att planera inför Spanien. Inte lätt alls! Känner att jag någon dag den kommande veckan måste sätta mig ner med papper och penna och skriva konkret allt jag behöver köpa i Sverige innan. Bra idé- tröttheten gör mig kreativ kanske?

En halvrolig bild på en mycket glad Lena precis när jag skulle bege mig hemifrån i torsdags! Det vankades äventyr! (gillar min väska – jag vet!)  

Jag var duktig med att hålla i fickpengarna så det kunde bli kaffekoppen storlek större i Helsingborg. Resans höjdpunkt!


Tackar till Alicia & Nora som följde mig till station – känner att det kunde bli krisartat annars. Och Domme som satte mig på rätt spårvagn in till stan – känner att det kunde bli kaosartat annars. Och Lisette som lät mig komma – känner att det kunde bli både kaosartat och krisartat annars. Nu ska jag natta, skönt.

 

LATER


En enkel liten sak;

Hej Bloggen!

 

Ibland är inte livet snällt. Ibland är det bara grådaskigt och allmänt bittert. Men vilket skick man än befinner sig finns det en sak som alltid uppmuntrar – även när sorgeklumpen är som geggigast i magen – och det är ett leende. Ni har säkert hört det igen men det tål att upprepas och upprepas. Alltför många går omkring med en kylig blick, alltför många (inom service, resturanger, affärer osv…) gör sitt jobb utan leende och engagemang. Och tro mig – som kund känner man det direkt! Jag minns en lördag då jag och Kristina var ute i tomelilla och alla kändes sura och otrevliga och jag kommer ihåg att även vi blev lite småirriterade när satt och väntade i den gassade solen. I tisdags var jag i Malmö och handlade på hemköp. Kassörskan tittade upp på mig, sökte ögonkontakt och log. Ja, jag minns hur mycket det där lilla leendet kändes. Bara någon sekund for mungiporna upp men jag kände mig direkt mer välkommen och på ett betydligt bättre humör. Ja, allihopa – le åt er omgivning och gör någon annans dag ljusare och gladare!

 

Idag ska i alla fall jag le åt alla jag möter. Hur ska jag inte kunna le när jag ska åka till Göteborg och hälsa på göteborgarna? Jag är fröken glader och har duktigt stigit upp i vettig tid. Packade och fixade (mycket att tänka på innan resan!) till sena nattimme igår och nu ska jag ordna med det allra sista. Snart, snart, snart åker jag!! Kommer hem till K-stad på söndagskväll. Fram till dess önskar jag er alla en härlig helg och kom ihåg: LE!

Skratta som jag! (Emma fotade mig under en skrattattack!)


Nepp… nu ska jag göra mig i ordning för dan. Kl tio i två går tåget och jag taggar!! JAA!! GÖTEBORG!!!! :D

LATER


Regn över Åhus;

Hej Bloggen!

 

Sitter i mitt rum och dricker kaffe. Inte bra natte-tid jag vet, jag vet. Men så pass lite som jag sov i natt (somnade runt 05.00 på grund av ajajaj) så lär det inte vara några problem. Snackar med trevligt folk på fejan, tänker på Lisette som är ute och röjer, lyssnar på säkert! och tittar med fasa i blicken mot den tomma resväskan som hånar mig med sitt vakuum. ”packa! packa! packa!” gastar den. ”Ja, ja snart, snart…” säger en liten Lena och tar ytterligare en klunk av sin XL-kaffekopp.

 

Har haft en riktigt trevlig dag även om inte väderguden har varit den snällaste. Regn, regn och kallt kallt. Jag och Emma tog bussen ut till Åhus. Vi hade hoppats på bad och sol! Fast inte hängde vi läpp för det! Nejdå, det blev en riktigt fin regndag istället och sådana är inte alltför vanliga. Vi tog en sväng vid stranden, ut på bryggan, köpte glass & cola hos emmas trevliga kompis, var sociala med henne (trevlig tjej!) besökte Åhus äckligaste toalett, frösfrösfrös och tog tillsist bussen hem.

Bryggan.

Jag på bryggan. Åhusstranden i bakgrunden.

Glader!


Nej, nu känner jag att väskan har segrat över mig! Jag ska packa, jag måste packa, jag hatar att packa. Men jag lovar att det kommer att kännas bättre när äventyret börjar och nu är det snart snart snart! Kan inte vänta!

 

LATER


Hej Hej Malmö!

Hej Bloggen!

 

Vaknade för någon timme sedan. Natten har inte varit roligt; den har stavats smärta. Har käkat smärtstillande och kör med värmedyna så just nu funkar det. Laura och Meri ligger och sover i rummet bredvid, blev lite flipp-humor (bejkig är dagens bästa) med dem tidigare igår natt. Nu dricker jag kaffe och lyssnar på säkert (fantastisk grupp- sök på spotify!)

 

Igår var jag i Malmö. Första gången denna sommar och det var hur trevligt som helst! Mitt mål för dagen var second hand shopping. Men solen var på besök så jag satte mig även vid vattnet med ipoden i öronen och tittade på folk som gick förbi! Nej, Malmö är väldigt bra!

  Malmö är bra, hej!

Prova kläder är kul!

Och självklart blev det shopping för en nörd som jag; tror ni att jag skulle kunna hålla mina fingrar i styr??

Mysig oversize tjocktröja i härligaste färgerna.

Tänk: gos & mys kyliga kvällar.

Enkel, men rolig, vit tischa med tryck.

Tänk: vardag med jeans. Lite lagom oversize.

Enkel, men rolig, vit tischa med tryck.

Tänk: vardag med jeans. Lite lagom oversize.


Nu hör jag att Laura är vaken… ska säga hej hej till henne! Och så ska jag till Åhus med Emma idag. Om jag badar eller inte återstår att se. Större badkruka än jag får man nämligen leta efter. Men vaddå? Jag gillar inte att plåga mig själv och att tvinga ner sig i iskallt (brr!!) vatten är en form av tortyr enlig mig. Förhoppningsviss blir det en fin dag med solsken och trevlig sällskap. Hoppas ni också får en fin augusti-dag!

LATER


Omvälvande dåtid, oförutsebar framtid;

Hej Bloggen!

 

För ett par månader sedan, kanske i april eller början av maj, önskade jag mig i min dagbok att något världsomvälvande skulle ske i mitt liv.  Jag kunde inte sätta prick på vad det var men jag visste att jag ville stoppa ner min verklighet i en burk och skaka om.

Jag ville uppleva och känna, livet skulle vara lite upp och ner. Jag ville att någonting nytt skulle hända. Vad och vad jag ville ha ut av det visste jag inte.

Min önskan gick i uppfyllelse och det är faktiskt anledningen till att jag tog en bloggpaus. Min sommar – julimånad- har varit en känslomässig berg-och-dalbana. En åktur med alltför branta stup och djupa dalar och som slutar med krock. Mitt bröst tar värsta smällen och det blir en smärtsamt plågsam upplevelse. Jag har haft två otroligt tunga veckor men börjar långsamt återhämta mig. Varje dag innebär en ny gnutta liv och framtidstro för mig som har varit djupt nedsjunken i bottenlös hopplöshet. Det är som att man varit full och nyktrar till… långsamt kan man ana konturerna av det verkliga livet. De senaste månaderna har varit omskakande och känslomässigt kaotiska och nu står jag här återigen på noll. Nej, det är inte riktigt sant skulle min kloka vän Kristina säga, jag är en erfarenhet rikare och jag har fått uppleva någonting. Jag fick min önskan besannad men jag fick inte hela kakan. Även om sorgen fortfarande finns som en klump inom mig så måste jag acceptera sanningen och gå vidare. Eller som Arez skrev på facebook – gråt inte för att det är över, le för att det har hänt.

 

Men framtiden finns och det närmar sig! Yes, det är dags att komma ut med det. Lenaispanien-bloggen kommer att finnas kvar eftersom att jag återvänder!

Nya äventyr i funkan (och fiskrummet) med mina kära flickor Lisette och Domme!

Och även om senaste veckorna har varit dysterdyster ska jag vara glad för tagg tagg tagg Spanien höst 2010!

Även om framtiden skrämmer ska jag ta den i småbitar och satsa på att göra dem så vackra som möjligt. Att tänka för långt oroar så nu fokuserar jag på de sista veckorna i Sverige innan jag tar flyget ner till Málaga i slutet av aug/ början av sep!

 

15-årig Lena med oviss framtid

18-årig Lena med en minst lika oviss framtid


Och nu är jag tillbaka på bloggen!

LATER


RSS 2.0