Idag ska jag...

Hej Bloggen!

 

Vet ni vad jag ska göra idag? Någonting som inte alls känns Lenis men som jag ändå ser fram emot med förväntan – jag ska spela tennis med Kristina! Förhoppningsviss hittar jag ett par skor också… mina vanliga ligger ju i flyttlådan som inte kommer förrän 15 juli. Jobbigt.

Men tennis ska bli kul. Det var Kristinas idé och jag älskar hennes idéer. Önskar att jag vore lika kreativ för då hade det aldrig varit tråkigt. Vad har jag för projekt nu? Städning! Hur kul är det? Nja, snarare nyttigt. Ni ska se högen med ”sopor” nää.. vet ni! Jag fotar! Så får ni se hur städning á la lenis ser ut. Jag vill imponera!

Lena? Hamster? Ibland är det svårt att veta.


Nej, nu ska jag fixa mig!

Vi höres!

LATER


Vi kom. Vi drack. Vi gick.

Hej Bloggen!

 

Någonting riktigt segt var att på lördagen var i princip alla uteställen 20+ och jag ville verkligen ut! Hade nämligen aldrig varit ute i Sverige. Så det var klart att man ville ut när man var i Göteborg! Kristianstad är ju alltid en död stad, så jag vågar inte hoppas mkt på utelivet där. Men Sverige är generellt dyrt och kallt. Men det blev så att vi fixade oss och tog spårvagnen in till stan. Efter lite letande hittade vi ett uteställe som hade billig cider så där betalade vi inträde. Shit vad segt det är att man måste betala inträdde.. så står det en vakt och ser svinbiffig ut och tar leg ” ska du stå här ellr?” de har alltid en så grov röst. Ja, sådana vakter skrämmer mig, men det kanske är det som är syftet? Fjortisar lär ju vara rädda så vi slipper överstylade 14 åringar på utesällen. Nej nej – nästa gång måste jag till götet en fredag då det är 18+. Jag vill dansa! Vi drack vår cider – den var god – och tog sedan sista tåget hem. Det blajiga med Sverige är också att lokaltrafiken går så tidigt. Midnatt? Jisses – det är då röjet börjar! Dock måste jag påpeka att det var skönt att komma i säng någorlunda vettig tid – det var ju andra bullar i Spanien.

Egot

Jag och Lisette på bussen

En glad Domme

Lisette

Jag

Domme och hennes cider

Lisette och hennes cider

Jag och min cider

Domme leker med sugröret

Och jag är glader

Lisette och Domme


Vänta på spårvagnen och det var riktigt kallt


Aja, det blev en fin lördag men jag avskyr den svenska lokaltrafiken (tidsmässigt – hallå? Nattetrafik?!?)  och vädret. Men nästa gång då kör vi utgång en fredag då det både är 18+ och fri inträde. Ska vila en stund nu innan jag fortsätter städa mitt rum. Dagens utmaning: få klar bokhyllan. Ska kanske träffa Kristna på eftermiddagen (hoppas!) hon håller ju på att ta körkort. Ha en fin onsdag!

LATER


Vid en sjö i Öjersjö;

Hej Bloggen!

 

Lördagen, midsommardagen, var en riktigt fin dag det också. Det var varmt i Götet, allting var stängt så det blev en dag skriven i seghetens tecken. Under dagstid, alltså. Dessutom hade vi en dålig lokaltrafiksdag och missade allt. De få gångerna vi lyckades komma med spårvagnen eller tåget ville vi öva lite på vår spanska. Speciellt på nattetid i tåget hem då vi sitter och säger ord som ”askos, gordos och feos” (slå upp ni som ej fattar) inga fula ord direkt, men inte kul att höra om sig själv. Vi sa det om ett par killar alltså, och de verkade fatta. Jo! på förmiddagen körde Lisette mig med moppen eftersom att jag aldrig åkt det innan (det är sant, har av ngn anledning inte blivit av bara) Det var kul att åka! Jag älskade känslan när vinden susade i håret och Lisette var en jättebra körare – jag kände mig inte det minsta rädd.

 

Vi tog bussen ut till Öjersjö och jag lovar – bara 20-25 min från Göteborg och vilken svenneidyll! Supergrönt, mysig sjö, gulblå flagga i var flaggstång – lantkänsla då den är som bäst. Jag säger bara – alle balles trädgård! Jag trivdes! Vi gick ner mot sjön där vi la oss och solade en stund och det var bara åh så kallt det är. Den svenska solen tar ingenting. Jag kommer att bli blek som alla svenskar (syftar spec på en tjej i den sista) Sedan drog vi hem till Alle balle och segade ännu mer innan det var hem till Lisette för att fixa sig för kvällen.  

Lite bilder från lördagen;

Så här snygg är jag när jag ska åka moppe

Den snygga chaffisen

Seg väntan på lokaltrafik

Jag och Lisette i spårvagnen

Bråttom till bussen!


Lunch i solskenet!

trivsamt

vid sjön i Öjersjö

jag och Lisette

svensk lantidyll

svensk lantidyll

på en sten vid en sjö

mys i alle balles vackra trädgård

datanörden. Nejdå… planeraren! Nu planerar vi natten, alltså.

Fina flickor


Riktigt trevlig dag var det och jag älskar alle balles hus! I like it, Alicia. Känns faktiskt lamt att vara i K-stad, jag kan inte prec påstå att jag bor i skåne-idyllen. Aja, skåne har sina sidor det också men inget slår götet. Sitter redan med kalendern och tittar på eventuella helger då jag kan åka ner. Har redan hittat 3 potentiella, får höra med tjejerna, måste ju till Liseberg och åka allt som jag och domme tummade på igår på spårvagnen. Nu verkar det som att solen lyser här i syd så jag ska kolla läget – sola? Ska verkligen försöka få lite städning gjort och sedan ska jag möta Kristina vid fyra!

 

LATER


Midsommarafton;

Hej Bloggen!

 

Precis hemkommen från Göteborg. Sitter i soffan nere i vardagsrummet och känner mig trött, så hade tänkt natta om inte allt för lång tid. Men vad ska jag säga om helgen? FANTASTISKT! Haft det toppen-bra med Lisette, Domme och Alle Balle. Ville verkligen inte hem när skåne-tåget rullade in på perrongen. Jag säger bara en sak; jag måste tillbaka till götet snart snart. Ska verkligen försöka 2 gånger till detta sommarlov och då ska ett besök på Liseberg klämmas in, nu är det för mkt turister. Göteborg är verkligen en härlig stad och jag trivs som fisken i vattnet (kanske inte borde skrivit det där – men jag menar inte det ni tror på, flickor<3 haha) Nej, jag har trivs hela helgen och haft många mysiga, roliga, gap-flabbsvarningar, trevliga och underbara stunder med mina flickor. Underbart.

Ska självklart lägga upp bilder från samtliga dagar och berätta vad jag hittat på för trevligheter.

 

Kom på fredagskvällen efter en tågresa på lite mer än tre timmar (inte så farligt egentligen, med ipod går det fint) Blev uppmött på centralstationen av Lisette, Domme och Alle Balle. Det kändes jättekonstigt att träffa dem i Sverige, men ändå naturligt. Vi tog spårvagnen till Mölndal för att bytta buss till Lisette. Då fick vi åka glashiss (domme tjafsade om sina glashissar hela helgen) Jisses vad det stank där och så ett par halvläskiga skämt om att nu –just nu! – stannar hissen och vi får fira midsommar i resterna av en uteliggares piss. Ajaj… Hemma hos Lisette grillade vi, brände lite, myste med ET, klagade över svenska kölden – jisses vi är i Sverige nu och jag fryser! – sjöng kareoke och såg Mean Girls i svartvitt tills vi somnade hela högen. Under natten pratade jag i sömnen – enligt alle balle hade jag uppmanat någon att vänta i 10 minuter. Haha, så typiskt Lena!

Dessa sötnosar mötte mig på stationen

Jag, Domme och Lisette väntar på spårvagnen

Alle Balle.

Glad flicka

Grillning på midsommarafton!

Mums på kaffe! Lisettes mamma hade en speciell kaffekanna men det blev asgott… till och med godare än vanligt brygge-kaffe… rekommenderas!

Alle Balle är betagen i en djup konversation

Alle Balle är betagen i en djup konversation

MYS!

Alle Balle myser med ET

Å det ville jag också göra!!


Alle och Domme myser i soffan

Kareoke! Jag var urkass som alltid, men Lisette tog ton. Sedan kom Lisettes mamma hem och vi pratade Spanien. Finns det något annat i vårt huvud? Hahaha… viva españa


Underbar midsommarafton. Nu är klockan halv två och jag känner för att prata med ngn… varför har jag alltid pratbehov mitt i natten? Jag är en skum människa med konstiga vanor. Aja, är det sommarlov så är det. Imorgon ska jag upp på förmiddagen och fortsätta med min seriösa städning. Det ska vara fint i mitt rum!

 

LATER

Midsommar i Göteborg;

Hej Bloggen!

 

Jag är nästan precis uppstigen och sitter och sörplar mitt kaffe. Idag är det roligheter som gäller – jag ska nämligen åka till Göteborg! Riktigt roligt! Alle Balle, Lisette och Domme ska möta upp mig på tågstationen efter en tågresa på cirkus 4 timmar (det är därför jag laddar upp min ipod med låt efter låt – en möjlighet att slumra sig bort) Ikväll ska vi fira midsommar, tror vi ska grilla. Förhoppningsviss blir det ett år utan regn. Imorgon ska vi ut på kvällen/natten. Spännande eftersom att jag aldrig har varit ute i Sverige men jag betvivlar starkt på att det skulle slå utelivet i Spanien. Man har ju hört lite om dyra drinkar och tidiga stängningstimmar, att stänga tre: går det? Då börjar ju allt! Sedan så måste jag shoppa någon dag, absolut! Och om vädret tillåter så ska vi ligga på stranden! Detta kommer att bli grymt! Nu är det bara att kirra det sista. Det är alltid så mycket att tänka på innan man ska resa iväg. Tåget från K-stad går vartfall vid två, så jag har tid att koncentrera mig (och ladda mer musik!) Tar inte med mig laptopen. Kommer att ha internet i min ipod så hålla kontakten på fejjan kan jag göra. Kanske någon kort hälsning kan jag uppdatera bloggen med. Kommer hem till Kristianstad vid elva tiden på måndagen. Detta ska bli grymt!Ha en härlig midsommar alla i vårt avlånga Sverige och njut av solen som för en gångs skull besöker oss. Ät obegränsade mängder jordgubbar men var däremot lite mer försiktiga med spriten. Tillsist får vi alla hålla tummarna att väderguden låter oss slippa regnet detta år även om jag måste erkänna att själva regnandet har blivit en tradition det också nästan. Jag vill ha solsken! Jag vill njuta av västkusten!

 

LATER


Det är sommarlov;

Hej Bloggen!

 

Sitter framför limewire och klickar ner låt efter låt inför en lång tågresa imorgon. Klockan är sent men då kanske jag är trött så jag kan förbränna någon tågtimme med sömn. Inte alls en dålig idé. Jag gillar inte tåg – det är obekvämt och långtråkigt.

Men hade tänkt varva all nedladdning med att lägga upp lite pics från skolavslutningen förra fredagen, den 18 juni. Det var en fin sommardag i funkan. Skolan hade lekt Sverige och smyckat aulan med vikarierande lönnblad – palmblad. Vi fick grönskan och avrundande självklart hela alltet med psalm nr 199. När man hör ”den blomster tid nu kommer…” vet man att nu är det sommarlov, som det slutgiltiga beviset, sista steget. På eftermiddagen fylldes kyrktorget av svenskar. Det var vitt, vitt och blågula flaggor överallt. Studentlycka och plackat. Det var vackert men vackrast var Emma och Hanna – mina söta studenter. <3 GRATTIS TJEJER!!!

 Jag älskar klänningen! Precis innan jag skulle bege mig till skolan. För sista gången liksom, magi!!


En halvrolig bild när jag tar emot mitt betyg. Läskigt, hatar att få betyg. När det är slut, när man har det svart på vitt.


Jag och Domme i skolan.Avslutning i aulan med tal, sång, studenter och psalm nr 199. Som det ska vara, alltså. Spanien eller Sverige, oavsett.Lisette och Domme.


Studenterna!

Jag fick pris för att jag hade förbättrat min spanska under året. Roligt!Nora och Alicia fick pris för att de varit med i ungdomsgruppen.


Tjejerna på kyrktorget.

Svenskar samlas på kyrktorget.

Jag och Domme tog egobilder medan vi väntade på studenterna.


Alicia är söt i sin Spanien-keps.


Mycket trevlig skolavslutning som självklart avrundandes med en fantastisk natt. Jag lovar att bilder kommer på det, och de är klockrena. Ja, ska jag vara ärlig minns jag inte hälften av dem, men som jag sa… det var en brkväll. Haha. Fast jag är inte depp för det är fredag imorgon igen och denna helg ska bli fantastisk den också. Det vet jag! 

Ska natta nu. Ipoden är smockad så det är bäst. Provlyssning – det röstar jag ja på! Tåget går inte förrän 14.00 så jag hinner med en kort uppdatering på förmiddagen. Natti!

 

LATER


Sagolika Nerja;

Hej Bloggen!

Den 14 juni var jag i Nerja tillsammns med skolan. Det var den sista utflykten vi gjorde tillsammans och det var fantastiskt. En dag att minnas med värme. Nu när jag sitter hemma, avlägset från Spanien och dess palmträd, njuter jag av bilderna. Jag fylls av en saknad för jag vet att det vackra finns ändock om 3 timmar på planet. Det finns dagar värda att minnas och detta var just en sådan. Bara stranden var ett minne att komma ihåg med glädje dystra vinterdagar. Nerja, nerja – en fantastisk liten stad på cirkus 20 000 invånare precis vid kusten. Där hittar vi Europas balkong med en magisk utsikt och en strand med klarblått vatten som tagen ur en reseguide. Jo, ni förstår – det var en fantastisk dag. Vi tog bussen ditt, gick en sväng på stan, njöt av utsikten från balkongen, skolan bjöd på lunch vid stranden, 2 timmar nere vid strandkanten med tjejerna (vi hittade ett avskiljt hörn) och tillsist besökte vi den berömda grottan i Nerja. Jag låter bilderna tala:

Jag och Domme på ”Europas balkong”

Jag och Lisette sitter på torget i Nerja.

Hela gänget på ”Europas balkong”

Egot själv (beklagar färgsättningen – hade ngn konstig inställning på kameran då)

En hel hög med folk på samma balkong.

Nerja är vackert.


Ockupation av stranden sagolik.


Måste erkänna att jag fylls av tillbaka längtan när jag ser denna bild. Den är ju magisk. Den stranden är gyllene och som taget ur ett resemagasin.

Dessutom kunde man hitta mysigaste klipporna att gömma sig i.

UNDERBART! Jag och Domme!


Sola och njuta av värmen. Bad för samtliga utom badkrukan Lena.

Ett smakprov av paradiset? Turkost vatten!

Jag och Alleballe. Grymt rolig bild – vi ska inte se ut som ovänner. Alle ser överglad ut medan jag istället ser stenseriös ut.

Underbar bild på mig och Domme.

Alicia tvättar håret på Domme och jag sitter och tittar på. Underhållning på hög nivå kan jag lova!


Aja, det var en riktigt trevlig dag i Nerja. Någonting att drömma tillbaka till när Sverige är ljummet. Men just nu är inte Sverige ljummet alls, utan kokande hett! Jag dricker ramlösas nya ”rabarber” så sjukt god och svalkande i sommaren och snart snart ska jag sätta på svennekaffe (underbart efter spanska blasket i 10 månader) I eftermiddag ska jag packa för imorgon bär det av på äventyr!

 

LATER


Svennelandet;

Hej Bloggen!

 

Nu är jag i Sverige Det känns konstigt, jag känner mig tom. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Jag vet dock att jag har längtat som en toker och nu… det var inte alls som jag väntat mig. Sverige är grönt och skönt (finns det något vackrare än svenne-sommaren? Nä! Inte ens spaniens hetta slår det!) Jag kunde ändå känna att solen är betydligt svagare här, det är mer ljumet. Åh, sluta lena! Du är i Sverige, du ska vara glad som du har längtat. Publisera svenska-flaggan på bloggen, då längtar man! Vem spelar jag teater för? Jag behöver inte spela teater för någon.

 

Har ju haft lite prob med min laptop. Om 2 timmar kommer datagubben så vi får hoppas att det löser sig finfint. Självklart ska jag fortsätta att lägga upp bilder (för att jag gillar att göra det) Ska också lägga upp bilderna från sista tiden i Spanien, och fortsätta kontinuerligt med uppdateringar. Nog blir det lite mer i Spanien när jag har
internet hemma (läs om nätterna) Men det beror också på hur datorn beter sig. Vi får hoppas på ett snällt barn - annars blir det inga julklappar om ett halvår!

Mycket väskor. 2 feta resväskor á la 20 kg (0.5 kg övervikt – rekordlite för Lenis!) + typ 3 handbagage och laptop. Sedan väntar en 30 kg kartong på mig i Malmö.

Up in the air! Destination Kastrup


HEJ SVERIGE!!!!!!!

Hur det än blir i framtiden (¿vuelvo a España?) eller att jag finner mig äventyr i Sverige, nordkorea eller Tyskland? (jag lovar er att i det fallet är endast det förstnämnda en fundering. Jag ska inte bli asiat och jag ska inte käka tyska korvar i Hamburg. Inte öl heller för den delen. Nej, det jag vill komma till är att det inte spelar någon roll vart jag än befinner mig i världen – jag klarar inte av att sluta blogga. Det har blivit en del av mig, någonting jag tycker om att göra. Så jag har absolut inga planer på att sluta. Det som jag däremot har planer på är ett namnbyte – så jag kan keep on going vart jag än är. I Spanien eller Sverige oavsett så är mitt namn Lena Tallberg – så jag tror det blir ngt åt det hållet. Dock skjuter jag upp det avgörande namnbytet till min dator fungerar till hundra procent. Då kan jag i lugn och ro skapa en header så allt blir fintfint. Det låter inte helt illa, huh?

LATER


Lördagsnatt;

Hej Bloggen!

 

I lördags var det allså utgång. Saken är den att det var väldigt nära att jag inte gick ut. Jag och Domme var först ensamma under kvällen, så vi satt framför youtube och tittade på roliga klipp och garvade. Det var mysigt, så jag var nära på att stanna där framför skärmen. Så kom Lisette hem och lite senare kom både Alle Balle, Nora och Cassandra – välfixade och taggade. De blev nog lite paffa när jag skulle vara hemma så redan där började övertalningsprocessen – ”men du har tjatat hela veckan om helgens utgång, passa på nu innan din pappa kommer!” så det slutar med jag lite ”påverkad” börjar med make-up och outfit. Fast jag såg inte allt för hemsk ut  (tycker inte jag i alla fall)

 

Sedan gick vi ut. Samma gamla vanliga plats. Det var ganska mycket folk, ljummet i luften. Vi mötte Linda som hade besök från Sverige – en trevlig och söt tjej. Senare mötte vi även våra spanska vänner och däremellan både finnar och svenskar. Första halvan av natten var fantastico. Jag dansade och dansade som en toker och var gladare än glader. Det  var underbart – ni läser det, va? Underbart! Och musiken var bra. Kunde nästan dansa med och sjunga till allt – minns Michael Jackson + massa åttiotal. Åh, så kul det var då. En smått vinglig värd och ett glatt budskap i huvudet är en underbar kombo!

När jag nyktrade till senare på småtimmarna var det inte lika hallelujah-moment. Då kunde jag känna den skoskav som dansgolvets aktivitet givit mig, och för att citera mig själv ”det känns som någon huggit av mig foten och sedan doppar ändarna i grovsalt” Dessutom var jag både trött och kall. Var hemma omkring fem och i säng runt halv sex. Vad händer? Klockan 07.30 vaknar jag av världens kramp – hela vänstra vadmuskeln spänner sig så jag tror den ska vrida sönder sig. Satan vad det gjorde ont. 2 timmar därpå väcks jag av ”bråk” i värdfamiljen och kunde inte somna om. Det är det sega med värdfamilj och partaj-nätter = sömnbrist.


Nora är finfin inne på en spansk bar. Kvällen var ännu ung och alla var glada.

Jag och Alle Balle

En riktigt glad Lena och en fnittrig Alicia.

Nander och Juan uppmuntrar Nora, som verkar ha blivit glad över sitt nyfunna sällskap.

Jag och Nander.

Fiesta!!

Nora är trött med Juan och Alicia är glada. Juan kanske är det över sällskapet? ;)

Ja, helgen var fin. Söndagen var lugn. Jag sov, läste, stekte på stranden, var hemma hos L & D och avslutade dagen med en jogging-runda när det var ljummet i luften. Skönt att inte ha plugg att tänka på. Nerja igår var fantastisk – stranden där är som hämtad ur en reseguide, ni ska få se sen!

 

Ha en fin tisdag! Min har börjat fint och jag hoppas den fortsätter lika fint när jag senare beger mig till stranden.

LATER


Bio-mys;

Hej Bloggen!

 

Fredagen var fin. Vi var ett gäng tjejer som drog till Miramar för att kolla in Sex and the City 2 (bion är billig här – bara 7 e) Det var mys och jag hade köpt äppelvatten som smakade saft. Jag var glad glad glad. Frågan är dock om den glädjen återstår nu. Jag är en jävla berg och dalbana just nu, vet varken ut eller in. Men hur mycket vill man veta, egentligen?`njää.. inte deppighet som gör mig ledsen. Jag vill tänka på helgen för den var fin! Solen sken och jag har inte pluggat ett smack; jag har inte behövt. Vet ni hur underbart det är? Jag må inte ha sommarlov som svennarna men jag är pluggfri och det är magi för mig så det räcker om blir över.

 

Jo, filmen – hur var den? Älskar ni Sex and the City kommer ni inte att bli besvikna. Vi snackar 2 timmars modekavalkad. Jag hade gåshud, fattar nu – gåshud. Kläderna var sagolika, de var magiska och man drömmer om att komma hem och schoops – man har Carries garderob. Och Samantha var fantastisk som alltid. En hel del härliga citat som fick det att knyta i magen av garv. På tal om scenen med vattenpipan blev jag riktigt sugen på att röka vattenpipa – ja, vattenpipa – så det gjorde jag på lördagen, bara vattenpipa.

Men det var dock en sak som jag inte gillade med filmen – det fanns inget problem i den, inget obesvarat dilemma som gnagde. Allt var harmoni, allt var sockersöt prinsses-lycka. Som tittare upplevde jag ingenting som drog handlingen framåt. Så det var mest, i 2 timmar, vackra kläder, Samanthas barnförbjudna kommentarer och äktenskaps-diskussioner. Så tyvärr, lite besvikelse fanns det. 2:an var inte alls lika magisk som 1:an. Den första filmen är se-om-matrial på högsta nivå. Tvåan räcker det med.

Först var vi ganska ensamma, men sedan kom ett par svenskor och satte sig bredvid oss. Och jag lovar – det var hemskt! Jag och Linda funderade om de seriöst var höga på något.

Så här glad är jag när jag ska på bio!

Biomys!

-          Linda, sluta förstöra alla bilder!!


Det var kul. Det var en fin fredag. Dessutom var mitt äpple-vatten mums mums. Jag får vissa pappa det när han kommer hit så vi kan köpa massor. Pappa kommer på lördag!!!

 

LATER


Ikväll...

Hej Bloggen!

 

Vet ni vad som händer i kväll…


 jag ska se sex and the city 2 med Alle Balle och Nora!

Lycka för en sex and the city nörd som jag. (har boxen här i Spanien och har sett samtliga säsonger en gång vardera i Sverige och Spanien – och forfarande älskar jag att sätta på ett avsnitt lite då och då) Tror att jag skymtade Aidan i trailern – åh, hoppas att han är med. Har alltid tyckt att han var den bäste för Carrie. Och så hoppas vi på många fina outfits och härliga Samantha – kommentarer. Jag längtar! Ser den på engelska på Miramar.

Ska försöka med en update under helgen. På måndag bär det av till Nerja!

LATER


Strand & körsbär;

Hej bloggen!

 

Ja, helgen är här. Lite depp att sitta på fejjan och läsa om alla lyckliga som har fått sommarlov. För min del är det meningen att jag ska överleva ännu en vecka. Jag vet inte hur, jag är så trött på skolan att ord icke finnes. En vecka känns som en evighet. Visst, visst inget mer plugg så man kan ju ta sovmorgon lite här och där ”blink blink” det ska nog inte bli så bad. Idag var slutklämmen med fysik-prov (hata!. Det gick okej men det var oerhört segt, spec då jag ständigt tittade på klockan och tänkte på vad alla lyckliga människor gör i Sverige. Men snart är jag i Sverige, sitter till och med här och kollar på sj´s hemsida. Det känns bra. Det är varmt i magen.

Jag igår innan skolan.

Igår hade jag inga lektioner alls. Mötte upp lärarna och det var verkligen bara ”skriv denna utvärdering” 2 minuter sedan kan du gå.  Stannade dock kvar i 2 timmar i skolan. Träffade Nora och Alicia så var lite social med dem, satt med med i matsalen osv.. riktigt trevligt faktiskt. Alicia vill åka bananbåt, Vad är det? Jag vill hoppa fallskärm!

Eftersom att jag slutade tidigt drog jag till stranden och solade! Riktigt skönt, dock var det segt att det var lite molnigt, ja att vädret inte var ultimat när man väl har tid att sola. Hur som ska jag sola nästa vecka! Och till helgen, of course. Lite vill man ladda upp nu innan Sverige. Den svenska solen är betydligt segare att sola i, dessutom är det, hur konstigt det än kan låta, roligare att sola i Spanien.


Mumsiga körsbär på kvällen! Älska!!

 

Nu är det helg och vi planerar att gå ut imorgon! Jag hoppas det. Var ju ett tag sedan för min del så jag känner mig tagg. Lite måste jag ju fira att inget mer plugg plågar mig mer, även om jag inte kan skrika ut ”sommarlov” med glädje ännu. Om en vecka kan jag det. En vecka! Jag säger prec som Domme och Lisette sa igår – det känns verkligen inte som sommarlov. Men jag längtar till Sverige, jisses vad jag längtar.

 

LATER


Framtiden;

Hej Bloggen!

 

Vi kan aldrig veta vad som väntar oss, vad som framtiden har i sin beredskap. Vi går omkring och oroar oss, dagdrömmer och hoppas. Hoppet är det sista som lämnar människan, det är pur sanning. Jag är lite av en funderare, det erkänner jag. Jag kan också erkänna att det absolut inte alltid är roligt. Man blir bara bekymrad och ett nervvrak. Sedan rabblar man samma skit i skallen igen och igen och igen. Till vilken nytta? Man lär ändå inte komma fram till något vettigt – tvärtom! Problem och bekymmer – misstag lyfts fram och förstoras tiotals gånger. Sedan är man ett större nervvrak än vad man var när man började analysen. Det finns egentligen bara en sak att göra – ta varje dag som den kommer, låt framtiden ha svaret på dagens problem.

Ett klokt citat made by me;


På tal om visdom kan jag bidra med ännu en förnuftighet; ha alltid med dig servetter i handväskan. Det är riktigt bra när papperet är slut på toaletten. J

 

LATER


Hace frío;

Hej Bloggen!

 

Idag är det torsdag och jag har kämpat mig till skolan. Har egentligen inga ”vettiga” lektioner. Den sista ”hela” dagen är imorgon med prov och redovisning och sedan vet jag inte vad som händer. Dock ska jag gå till skolan för att vara social och träffa alla innan det bär av till Svenneland. Men jag längtar att åka tillbaka, det gör jag verkligen. Ska ändå passa på att ha kul den sista tiden här i Spanien också. Det är bra att längta, absolut, men det är också viktigt att leva i nuet, idag, och göra det som finns just nu lika bra som man ser framtiden, den man längtar efter. Så det ska jag göra. Imorgon är det fredag och denna helg ska bli kanon för det har jag bestämt.

 

Igår hade jag planerat stranden, men vädret var blaj i byxan. Det var kallt – första gången jag hade långbyxa och kofta på veckor (det var ju omkring 37 grader förra veckan) Molnen har legat stora och feta över himmeln, inte ens en gnutta blått fick vi njuta av. Dessutom har det regnat, på kvällen vräkte det ner. Hoppas att väderguden är snällare nästa vecka då jag inte har mer plugg. Då ska jag sola! ;)

Så här fin var himlen idag. Så här snäll var väderguden. 

Är inte riktigt klar med svenskan, så den ska jag kirra idag. Å så är det fysikprov kl 09.00. Men de lyllosarna i Sverige får sommarlov. Jag gråter blod vid tanken på ytterligare en skolvecka. Jag vill också kunna stänga av väckarklockan, slippa gå vägen till skolan som jag nu går utan att tänka, jag vill ha sommarlov. 6 dagar kvar!

Ha en fin torsdag och så hoppas jag på lite roligheter så jag har något mer intressant att skriva än att jag längtar efter sommarlovet, ja, vem gör inte det? Haha

 

 LATER


En behaglig onsdag;

Hej Bloggen!

 

Jag sitter och skriver framför skolans dator nu, en elevdator som jag fått låna hem. Grejen är den att sladden till min blåa älskling laddar inte. Man inser att man är ett barn av den moderna tiden när man inte kan överleva utan datorn. Teknologin, ni vet, har en för stor del av mitt liv. Hur ska jag annars kunna blogga och fixa med bilder? Skriva uppsatser och hålla kontakten med kära? Tacka att jag fick låna en dator av skolan! Men det är väldigt ovant att skriva och hitta allting, men så är det med nya datorer. Alla har ju sin unika touch och den blåa och jag var nära vänner. Men jag ska nog komma överens med vikarien också ;) Såg dessutom att photoshop fanns på skolans dator. Lycka! Är lite smått besatt av det programmet. Dock har denna dator en annan variant på det, en mycket svårare. Det är med nöd och näppe jag lyckas ändra färger på bilder men några mer avancerade funktioner är ännu omöjligt.

 

 Vilken behaglig onsdag. Först en timmes sovmorgon eftersom att jag inte skulle ha matteprov. En fysiklektion och sedan hem. Brygga kaffe och njuta. Läsa deckare (jisses vad jag ska läsa i sommar!) Trots att betygen sattes idag har jag tre grejer på fredag – fysikprov, retorik-sång och svenska bokpresentation. Men betygsmässigt känns det lugnt i samtliga kurser av dem så bara jag kirrar mig på fredag, sedan ingenting. Jag kan inte fatta det – plugg är över. Jisses vad mycket fritid jag kommer att ha näsa vecka! Har redan en väldigt sorglig novell i huvudet, så min ambition är att börja på den.


Jag imorse.


Pappa har varit på äventyr i Pécs i Ungern (tack för kortet – jag vad ledsen när jag fick det, hade haft en dålig dag och ja – det värmde faktiskt att få det, var oväntat. Du brukar ju resa, pappa. Antar att du verkligen gillade denna staden) du skriver ju (jag är en av få som kan läsa pappas handstil. Ena rektorn sa att det var omöjligt! – hur som, du skrev att det inte var så dåligt att vara i Pécs och det är

Ute är det kallt – men jag är ganska varm inombords. Det ska nog bli bra på något sätt. Det löser sig alltid.

Ikväll ska jag skriva svenska talet som jag ska hålla på fredag. Ha en fin onsdag! Och matilda – jag tar emot dina kyssar med glädje! Det var kul att prata med dig igår, att höra din röst!

 

LATER


Grattis Matilda;

Hej Bloggen!

 

Idag är det ingen vanlig dag – för det är Matildas födelsedag!

Gumman, det gör ont inom mig att jag inte kan vara hos dig. Jag längtar efter dig och jag tänker på dig hela dagen. Detta är din dag och den ska vara magiskt. Jag saknar dig men behåller leendet med dessa bilder.

Snart, jag skulle behöva din glädje här just nu.


Hur går det att inte gilla dina fantastiska minner? Du får mig att skratta även om jag mår som helvetet.

Jag älskar våra idéer på högsta flum-nivå! Vad tänkte vi på – strö havrefras på soffan?

Fan vad jag saknar att dricka kokt Cola med dig.


WE LIKE IT!

Ja, vi alla gillar kroppsmålning. Vad var det jag skulle målas till, katt eller mus? Morrhåren i rosa syns tydligt.

Mums – ägg! Jag vet att Alicia håller med mig

Du gör mig glad.

Haha, vilka minnen!

Jag gillar denna bild.

När vi tog slump-bussen till Hässleholm. Det var kul.

Jag saknar dig.

Jag saknar dig ännu mer nu.

Vi ser ut som 2 maskar på denna bild. (tycker jag) 


Detta är att bjuda på sig själv, men det är fint, bara fint.

Idag är det två veckor tills jag kommer hem! Och jag ser fram emot att träffa dig! Idag är det din dag och jag skickar miljontals grattispussar genom Europa och hoppas att de hamnar varma och fyllda av vänskap på din kind. Jag finns alltid för dig även om det är alldeles för många mil emellan oss. Men återigen Matilda; GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!

Känns knas att sitta på skolans dator att uppdatera, får in bilderna via ett usb. Grejen är den att min sladd till datorn är sönder så jag kan inte ladda upp min blåa älskling. Tacka ska jag få låna en datorn av skolan så jag kan keep in touch med nära i Svealand och uppdatera bloggen. Väntar dock på att psykologi-klassen ska sluta (om 1 hel timme!!) sedan ska jag få datorn. Blir hem å skriva mitt svenska tal som jag ska hålla på fredag. Fredagen innebär sista rycket; 2 redovisningar och ett prov. Wish me luck!

 

LATER


Rubriklös;

Hej Bloggen!

 

Igår var det ”fest” i skolan. Det var någon form av avslutningsfest för gäststudenter och värdfamiljer. Min värdmamma var där! Men ärligt talat – det bästa var min klänning.(den är magisk!) Hade inte ett dugg kul. Satt bara där och kände mig allmänt seg. Jo, det bjöds på tapas (äckligt kött) och Sangria. Sangria är gott, men skolan kör på alkoholfritt och då är det inte lika gott. Skratta ni, men lena gillar sina procent (skämt!) har faktiskt inte druckit på ett tag, så säg inget! Alicia och Nora hade sina spanska vänner från ungdomshuset med sig och självklart var det trevligt att träffa dem även om jag inte kunde hålla någon djupare konversation med dem. Massa värdfamiljer var där också, ja, en brokig samling av spanjorer och svenskar. Och luften var ljummen, det var skönt efter ett par 40-gradersheta dagar. Jag lovar! Det har varit olidligt hett här, Sverige ter sig svalkande. Men jag stack ganska snabbt, efter 45 min smsade jag Lisette och gick hem till henne och Domme. De spelade kort och vi snackade. Lisettes syster och hennes kompis var där och de verkade trevliga. Kvällen slutade i fint sällskap och det var tur för jag fick detta sms från mamma just då:

 

”Mormors dikt som står i blomsteraffären* också infört: När jag tittar på himlen ser jag miljoner ögon, men vilka är dina, mormor/mamma? 
*Blomsteraffären är där alla dödsannonser sätts in i staden där min mormor bodde, Ruzemberok. 

Då grät jag. Då fick jag stöd. Tack för att ni finns. Utan er hade jag aldrig orkat mig genom detta.


Jag prec innan jag skulle gå hemifrån. Visst är klänningen fantastisk? Jag kärlekar den!


Nu inser jag hur galet fin du är i flätor, Nora!Cassandra var också där! Titta hennes armband, jag har varit kär i det sedan första gången jag såg det. (det på vänsterarmen)


Sangria är mums!


Rebecca serverar Sangria


Gott tycker Alicia.


Idag kl 13.00 begravdes mormor. Jag var inne i kyrkan, tände ett ljus och tog en stund för mig själv då jag andades och mindes. Passade på att njuta av tystnaden.

Mina tankar är hos dig.

Jag saknar dig. Du är en vacker ängel. Du lever alltid inom mig.

<3

 

No more later, grandma<3


Musikalen!

Hej Bloggen!

 

Hade ett fantastiskt samtal på msn med matilda igår. Vi pratade om döden eftersom att båda förlorat våra mormödrar under året. Det var ett bra samtal, det gav mig både hopp och trygghet. Matilda förstår. Samtidigt gav det mig perspektiv – nu ska jag se framåt. Mormor skulle vilja att jag har kul, mår bra så det ska jag för hennes skull. Igår var jag visserligen hemma från skolan, men jag behövde det. Jag behövde få sova ut och sedan bara andas, smälta chocken. Nu är jag fylld av ny kraft. Det är bra.

 

Nu ska jag bringa lite glädje hitt till bloggen – bilderna från musikalen som jag har pratat om ett x-antal dagar nu. För i fredags – ja, det blev en riktigt lyckad musikaluppvisning. Alla var duktiga, vi var taggade och stämningen var fantastisk! Riktigt roligt var det och jag ångrar inte att jag var med på den. Här kommer bilder kryddade med musik och glädje;

Robin gjorde en fantastisk roll som tant och fick samtliga att skratta. Själv gapflabbar jag bara att se denna bild. Han var så söt i kjol ;)

Det bjöds på mer skratt när Sebastian var stålmannen.

Föreställningen börjar!

Jag dansar i ”Beat it”

Nora sjunger Queen´s ”Don´t stop me now” Hon gjorde det mycket bra + att det är en härlig låt!

Lucas gör sin ”sliskiga” min när han spelar spanjor. Shit vad mycket skratt det var innan han fick till det. Bilden är ultimat!

Disco-dans!

Mera disco-dans och Nora kör på bardisken.

Glädje och fest var temat i slutscenen.

Vi sjöng och dansade till Stevie Wonders ”for once in my life”

Ludwig spelar munspel!

När musikalen var slut var det blom-utdelning! En trevlig gest.

När musikalen var slut var det blom-utdelning! En trevlig gest.


Ikväll ska jag faktiskt på en liten ”fest” här på skolan, och så kommer en spansk artist med lite underhållning. Det ska nog bli trevligt – men det allra bästa är nog klänningen jag ska bära! Shit, jag längtar verkligen efter att ta på mig den. Den är magisk! Ni ska få se! Håller tummarna för en lyckad kväll så hörs vi imorgon.

 

LATER


Jag saknar dig;

Hej Bloggen!

 

Runt halv ett igår ringde min mobil. Det var min syster. Bara en kvart tidigare hade vi haft ett ”syster-syster” samtal om våra tankar och bekymmer. En mobil kan vara en elak sak, den är en djävul när den kommer med ett dödsbesked. Shit, jag vet inte ens hur jag ska skriva detta, men jag gör det kortfattat och jag vill ha ut det. Jag vill att ni ska veta varför jag inte är på topp just nu. Min mormor gick bort i måndags. Jag tänker inte gå in på några närmare detaljer, vill inte gå in på några närmare detaljer. Dock kan jag, öppet och ärligt, berätta att jag mår otroligt dåligt. Min mormor betydde mycket för mig och just nu bär jag på en ofantligt stor sorg. Gårdagen var hemsk. Jag fick avbryta skoldagen och mötta upp mina vänner. Samtidigt inser jag vilka fantastiska människor jag är omringad av här. Människor som bryr sig om och ser att jag är ledsen. Små gester räcker – det behöver inte vara något ”beklagar sorgen” det är ord som vilken främling – känslolöst – kan yttra utan närmare åtanke. När någon känner med, på riktigt, märker man det. Och det fick jag uppleva igår. Speciellt fint var den personen som tog sig om hjärtat samtidigt som han tittade på mig, det värmde.

 

Jag ska vara stark nu. Jag ska göra det bästa av situationen. Idag har jag inte varit i skolan, tanken på att gå ditt ger mig ännu mer huvudvärk. Jag har inte sovit sedan dödsbeskedet och i drömmarna ser jag hennes tomma lägenhet. Det skär i mig. Jag kan fortfarande inte fatta vad som har hänt, att detta är slutet. Aldrig mer, aldrig mer, aldrig mer. Döden. Inombords kommer jag alltid att hoppas att det bara var lögn, ett fel av något slag, och att hon kommer att vakna upp, att ingenting av detta vidriga har hänt. Så kommer jag alltid att tänka, många gånger om. Jag kommer att bli gladare, vill bli gladare, men sorgen kommer alltid att finnas hos mig. Nu är mormor en vacker stjärna på himlen som blinkar tillsammans med morfar. Jag saknar er!

 

Jag har också insett hur skört livet är och att vi tar det förgivet. Det kan gå snabbt. Man vinkar hejdå för att aldrig mer återvända hem. Ovetande.

Sedan står man där ensam och grämer sig över förspilld kärlek. Det får aldrig ske igen. Jag ska njuta av varje minut med mina kära från och med nu. If tomorrow never comes. 

Jag kan inte fatta att du är borta.

no more later.


Vänskap;

Hej Bloggen!

 

Gjorde ett misstag igår. Det var in med USB-minnet och Sverige-pics (jag säger bara fyllebilderna från födelsedagen, jag smått dör varje gång jag ser dem, haha) Idag är det tre veckor tills jag sitter på flyget till hemtama Kastrup. Och det känns? Bra, absolut! Det finns mycket fint jag längtar mig galen till; fantastiska människor och saker jag längtar efter att göra. Men samtidigt har jag otroligt mycket fantastiskt här också, sådant jag måste slita mig ifrån, skära bort mig själv ifrån. Och ett skärsår gör alltid ont, så är det.

 

Jag har fått fantastiska vänner, vänner som jag inte skulle byta bort mot allt i världen; vänner som gör mig lycklig, varm i magen. Som jag kan berätta allt för; även om det för allas bästa borde censureras. Vänner som inte dömer mig eftersom att de vet vem jag är. Handlingar, det kommer och går, men den riktiga Lenan finns där. Det gör mig glad. Jag har fantastiska vänner i Sverige också. Jag har vänner på 2 platser. Det river inom mig.

 

Nu ska jag inte vara allt för negativ, men jag kan inte förneka att mitt mående inte är på topp. Det är rörigt – Matilda, jag längtar efter att prata med dig. Att berätta varje detalj för dig, även sådant jag skäms över. Du är en person som man kan prata med. Jag saknar dig. Idag är en vanlig dag – men snart är det inte det!


Jag och Lisette.

Jag och Domme.

Jag och Allle Balle.

Jag och Nora.


Tanken på att jag ska träffa er ger mig kraft att gå till skolan även den segaste dagen. Och ork till att dansa hela natten de senaste helgnätter.

Update: speciellt en sådan hemsk dag som denna. Tack nora för att du följde mig till skolan imorse. Tack för att du har varit en sådan fantastisk stöttepelare hela dagen, för att du fick mig att skratta även om jag kände mig otroligt ledsen. Tack för du uppmuntrar mig med att vi ska ha en rolig helg.

 

LATER


RSS 2.0