Uttryck av ensamhet (skratt);

Hej Bloggen!

 

Helgen har varit… dryg, det vill säga - inte alls rolig. Ingenting på den positiva sidan (förutom en trevlig shoppingrunda – sådana är alltid trevliga)

I fredags var det uppvisning av musikalen. Det var jättekul. Hanna var min fotograf och hon tog fantastiska bilder. Jag är otroligt tacksam! De picsen ska absolut ut här på bloggen, dock någon dag då jag känner att jag har mer tid. Denna måndag är fullsmockad. Först nationella i spanska steg 3 (tre prov + ett till imorgon) livräddning på idrotten och sedan måste jag hem och plugga.

Hur som var jag riktigt trött på fredagen, så jag gick och la mig tidigt (tidigare än midnatt – tidigt för mig) domme ringde runt 01.00 någon gång och jag var ett virrigt monster då ”vem? vem? vem?” jag hade ingen världsuppfattning. Men de skulle ut. Jag skulle sova.

 

Lördagen var inte den bästa dagen heller. Mitt liv är en soppa just nu och jag säger bara frankrike, (nej, jag ska inte flytta ditt – sverige!) men rörigt nog är det. Jag vill krypa ner under täcket och försvinna tills jag sitter på tåget över Öresundsbron. Lisette, Domme och Malin hade blivit rånade under fredagen så ingen var särskilt taggad på att gå ut. Kvällen tillbringades framför TV´n med Eurovision på. Men vi fick en trevlig kväll tillsammans – och rätt låt vann! Tyskland var bra, jag ska youtuba den nu omedelbums. Och vad var det jag sa – Annas låt är urusel. Haha, det sa jag redan i mars att hon var chanslös och hur rätt hade jag inte? Synd att Sverige skickade sådant skräp, skulle ha varit kul att för en gångs skull rösta på Sverige.

Lördagsnatten var ingen trevlig sak – jag blev förföljd av en Marockan.

Vad fan är det med de äckliga männen? Det är femte gången det sker! Jag är rädd!

På söndagen pluggade jag fysik och första hjälpen. Joggade på kvällen.En halvrolig bild på mig i fredags precis innan jag skulle lämna hemmet för scenen. Det var roligt.

Haha… nu till något roligt.

Skulle öva på livräddning första hjälpen igår –ensam! Panik!?! Men vad gör man? Jo, jag har ju min älskade kompis Ankis som får ställa upp.

Paniik! Ankis har drabbats av en olycka och den enda potentiella räddaren är jag? Här ska mina nyvunna livräddningskunskaper utnyttjas! ”Ankis, Ankis – är du vid medvetande?”
Ankis är helt borta. Jag hittar varken puls eller andning. Detta ser illa ut. Dramatiken ökar och det slutar med att jag kör hjärt- och lungräddning. 30 kompresser och sedan 2 inandningar. Ankis! Du klarar detta! Puls? Känner jag puls!! Snabba kompresser, vi klarar detta!! Jag har hittat puls; ankis andas!


För att ge Ankis fria luftvägar lägger jag honom i stabilt sidoläge. Det ser bra ut, huh?

Jag kan glädjande meddela att Ankis idag mår utmärkt. Både han och jag har hunnit återhämta sig från chocken.

 

Nu ska jag hem och öppna fysikboken.

LATER


Granada;

Hej Bloggen!

 

Hur är allt? Jag mår bra, bara lite stressad. Det är mycket i skolan nu innan betygen ska sättas, det sista ska kirras; men sen så! Hur som står helgen för dörren och det gör mig alltid lite gladare. Har inga direkta planer denna helg; men något ska väl planeras tillsammans med tjejerna. Men med åtanke på de senaste helgerna borde jag ta det lite lugnare. Munnen är också glad för jag pratade i telefon med en gammal vän igår! Vet ni vad det galnaste var? Jo, hon pratade ju skånska – och jag fattade inte vissa ord hon sa! Seriöst, fick jag fråga ”va?” Jag hör nästan aldrig skånska nuförtiden men det är sjukt vad snabbt man kommer ur det. Själv vill jag ta bort den lilla skånska jag fortfarande pratar.

Vi har haft generalrepetition med musikalen för rektorn under förmiddagen. Gick bra förrutom några småsaker! Men jag tror att det kommer att bli kanon. Kvart i två är det första föreställningen för de mindre barnen.

 

Här kommer lite pics från den fantastiska spanska staden Granada.

Jag i Granada.

Jag och Nora.

Alicia och Nora på promenad.

Lenis.


Lite sånt som pappa gillar.


Lite sånt som pappa gillar.

Melonkonst.

Idag är det föreställning på musikalen som gäller. Först 13.45 för grundskolan och 19.30 för alla intresserade! Roligt! Alicia ska låna min kamera så förhoppningsviss blir det pics att lägga ut. Skulle vara kul om hon tog bilder när jag dansar. Dessutom ska hon fläta mitt hår – ni vet en sådan inbakad fläta på sidan som jag hade på balen! Älska!! Måste lära mig göra själv!!


LATER


Två små byar;

Hej Bloggen!

 

Idag har jag tänkt lägga ut lite pics från Granada-resan i tisdags.

Vi åkte med Svenska B gruppen och temat/syftet för resan var den spanska författaren Federico Garcia Lorca. Känner ni till honom? Hur som, förmiddagen spenderades i två mindre byar cirka 30min utanför Granada och på eftermiddagen var vi ett par timmar i just Granada. Granada var en härlig stad, så det var synd att vi fick så pass kort tid där. Men jag förstår pappa som på kvällen smsar mig ”jag har alltid drömt om Granada” – ja, det är en fantastisk stad. I de två byarna fick vi först besöka huset där Lorca födded, varav vi senare tog bussen till ytterligare ett hus där han tillbringade sin barndom. Om jag ska vara ärlig var dessa två besök inte så mycket att hänga i granen. Guiderna talade spanska (och så pass mkt förstår jag inte) det gick snabbt, snabbt och det var mycket. Riktigt tråkigt. Dock blev det mycket roligare med kameran då Alicia fick agera min fotograf; och den tjejen kan det! Den tjejen kan få mig att garva; på något sätt lyckas hon alltid fånga mig just då jag gör konstigaste minnen. Men hennes miner är inte så dåliga de heller.


Vi tar en drick-paus under den heta solen i den första lilla byn.

Jag.

Jag i den lilla byn.

Jag och Nora.

I detta hus föddes Federico Garcia Lorca 5 juni 1898.

Alicia verkar impad och jag diggar Lucas solglassögon.

Örhängsmode enligt Lucas.

Jag i Lorcas trädgård. Ni vet en sådan mys-trädgård med önskebrun! Vill jag också ha!

Nora och jag föll för samma kille…

Men det var jag som fick pussa honom!

Alicia blev fascinerad av viden som fanns i Lorcas andra hus.


Aja, det får räcka nu. Har så sjukt mkt i skolan, och jag skojar inte när jag säger det. 100 % bitter sanning. Hade spanska prov och jag lovar – pluggade i princip inget. Jag hinner inte! Helt galet är det, varför ska allt pressas ner till nu? Och så är värmen här – folk klagar ¡qué calor! Men inte jag för jag är glad glad glad. Jag minns hur tuff vintern var, så nu ska jag njuta även om det rör sig om temperaturer runt 33 grader.

Imorgon är det fredag och jag har ingen skola! Istället kl 09.00 är det generalrepetition på musikalen som nu har fått namnet ”spegeln”. 13.45 kör vi första uppvisningen och 19.30 den andra. Spännande!

Ska försöka att blogga under dagen – Granadabilderna!

 

LATER


Mera balen;

Hej Bloggen!

 

Jag är tillbaka! Var som sagt i Granada igår! Åh, vilken underbar stad. Jag förstår varför pappa drömmer om den; något alldeles speciellt och troligt vacker! Synd att besöket blev så pass kort. Men mycket trevligt och en tryckande hetta på cirkus 30 grader! Men nu ska jag inte klaga; lycka är att värmen är här! Vintern har varit lång lång så inget klagande. Hur som matchade jag klänning och kamera så en hel del pics kan jag lova att det blir (men det är klart – vackra städer ska fotas) lägger ut bilderna i dagarna – först kommer sista omgången bilder från den lyckade lördagen ute på Tamisa. Den senare delen bilder, alltså.

Jag & Nora.

Vårt trevliga bordssällskap: Oscar, Ina, Inna & Harris.

Anton & Alicia sätter sig till bords. Alicia ser nästan rädd ut!

Gilla starkt! Conversegänget! Skönt med folk som bryter normerna (bild snodd av Nora)

En glad Lena!

Kramkallas när skymningen faller!

Anton och Filip håller ett bra och roligt tal till kvinnan. Credits till er!

Fina flickor!


Åh, vilken underbar lördag som jag kommer att minnas länge.

Idag har vi övat inför musikalen (uppvisning på fred – spännande!) nu kör vi med kläder och alltid. Sedan har jag smått panik för det är så mycket i skolan att jag nästan drunknar. Bara 2 veckor till sedan får jag provsmaka friheten; det är väl magiskt?

Hur som – Alicia hörde om ditt missöde i morse! Vilken kris!!! Grejen var den att alicia och två andra elever skulle intervjuas live på radio. Vad händer? De hittar inte ditt och kommer 45 minuter sent. Och vi talar live-sändning! Programledaren var jättearg, vilket är självklart. Sedan blev alla sändningar inställda. Som det kan gå, men shit vad pinsamt. Hoppas alica mår bättre nu när hennes sis är här. Sj ska jag hem å göra matten och plugga på spanska-provet imorgon som jag inte ens börjat med. Sedan blir det gymmet.

Ha en fin lill-lördag!

 

LATER


Balen;

Hej Bloggen!

 

Balen i lördags blev riktigt lyckad. Nästan, nästan hela skolan hade samlats ute på hotel Tamisa (det hette så va?) i Mijas. Det var ljummet i luften och solen sken när vi 5 flickor mötte upp Alicias date och sedan tog taxin till Mijas. Hotellet var trevligt, alla var superduper fina. Kvällen bestod av middag, mingel och annat trevligt. Mycket lyckat! Jag låter bilderna tala.

Så här kan det se ut när jag och Alicia fixar oss. Alicia gjorde mitt hår, TACK!


Jag innan balen. Älskar klänningen & skorna!

Jag & Lisette.

Älskar denna bild! Ni ser ut som prinssesor!

Hela gänget på hotel Tamisa

(& för att skryta lite är detta ett av mina första lyckade photoshop verk. Bakom min rygg gick nämligen en kille förbi – men honom har jag tagit bort – man lär sig programmet. Kul)

Stämningsfullt med pool & klargrön gräsmatta.

Oj! Här kommer en liten lenis.

Jag & Domme.

Anton & Alicia gick tillsammans. Anton höll ett riktigt bra tal senare på kvällen!

Domme bekymrar sig för något igen. Men du är jättefin, Domme: jag lovar!!

Mingel!

Domme spelar ostboll!

Alicias min – jag finner inte ord! Du är klockren, gumman!

Denna bild gör mig glad gladare gladastSå, det får räcka med pics för nu. Tyvärr har jag en spansk lektion som väntar på mig nu. Fy pyttsan. Imorgon ska jag till Granada med Svenska B gruppen. Men det ska bli trevligt. Vi ska besöka Lorcas hus, ni vet Lorca, en av de mest berömda spanska författarna? Hur som, intressant. Men på onsdag kommer en omgång balbilder till. Dock kommer jag av… hm, vissa anledningar, att censurera några av den senare omgången bilder. Lite får man bjuda på sig själv, absolut, jag gillar ”mitt-i-veckan” garv. Men det finns gränser jag inte är pigg på att passera.

Hur som, ni får ha det så bra tills vi hörs nästa gång.

 

LATER


Fredag, fredag;

Hej Bloggen!

 

De senaste dagarna har jag inte känt lust för att blogga. Då är det tur att man har fantastiska vänner som peppar en – tack Alicia & Hanna!

Jag mår bra nu, tror jag. Att säga att jag mår dåligt skulle vara att överdriva. Men det går runt nu, och nog har jag en hel del kul att se fram emot. Sommaren! Åh, sommaren finns där framme. Ord kan inte beskriva hur mycket jag längtar – så många personer jag längtar att träffa. Jag förstår inte varför folk får panik för att det är en månad kvar. Jag tycker det ska bli skönt att komma tillbaka till Sverige, ja, jag längtar tills att sitta på flyget.

Har haft underbara pratstunder med fina Alicia de senaste dagarna. Du betyder <3 dessutom är jag stolt över henne för hon har mött sin rädsla. Det kommer man långt på, man måste våga annars sker ingenting. Å så är jag riktigt riktigt mycket glad för Matildas skull. JAG SAKNAR DIG MATILDA<3! När jag kommer hem ska jag pumpa dig på detaljer!! Äsch, nu ska detta inlägg inte vara någon kärleksförklaring även om livet är ljust nu och det finns många jag bryr mig om, världen är fullt av fint folk!

Shopping med Nora & Alicia <3. De sötnosarna skulle till stranden och vet ni vart jag skulle – till kemisalen! Jisses vilken kontrast och jag är fortfarande småsur på dem för det (skämt!) vi tar stranden tillsammans i helgen, tjejer!


Så här glad är jag när det är helg, och speciellt denna eftersom att …

Där satt den! Balskor till balen på lördag sedan utgång i Funkan (hörde att det skullle vara dyrt på det andra stället!) Detta kommer att bli grymt, nu kör vi!

Ha en fin helg så höres vi på måndag. Vet ni vad som händer på tisdag? Resa till Granada!!!

 

LATER


Söta småsaker;

Hej Bloggen!

 

Hela världen är upp och ner! Ser jag månen där eller är det en ost? Ser ni; jag är galen! Tji, jag ska inte störa er med mina tankar. Okej, jag mår inte precis dåligt. Varför skulle jag göra det? Nejdå. Det är onsdag och lill-lördag och jag har söta bilder på mig som jag lovat Alicia att publicera för även hon önskar sig saker ibland (jag också – även om mina inte är några musklick från att uppfyllas!) vakta vad som skrives här

Ska inte störa er med konstiga texter. Ni borde vara trötta på det vid det här laget.


Sådant här gillas – vattenpistolskrig!

Söt bild & Alicia vågar inte titta- ser ni, hon gillar honom. Visst är det gulligt? Alicia – du måste våga; du måste ta risken! Jag lovar, du kommer att ångra dig annars. Jag och Nora ska inte backa upp dig – detta är någonting du måste göra själv!

Hur som kan jag också tillägga att Alicia inte vågade vända sig om varav hon fick en överbrun rygg. Haha…

Idag är det onsdag och vi har tränat på musikalen. Jag påminner mig själv om att jag måste plugga. Kan erkänna att jag inte varit så duktig på det den senaste tiden, har haft andra saker i huvudet… hoppas jag kan få lite studiero idag; that is what I need!

LATER


Sådant svenskar tar förgivet;

Hej Bloggen!

 

Detta inlägg ska handla om saker som vi svenskar tar för givet, ja, det som är självkart naturligt för oss; men som skiljer i Spanien. Jag säger inte att något lands principer är bättre – det är en kulturell fråga. Det svenska känns mer rätt för mig, vilket är logiskt, men samtidigt har jag vant mig vid det spanska. Det är inte någonting som jag längre påverkas och chockeras av; vissa saker känns till och med naturliga! 

 

·         Skor. I Spanien anses det ofint att visa sig i bara strumplästen medan det för svenskar är en självklarhet att skon ska på. D.v.s. motsatsen!  Dessutom skiljer sig golvet här. Det är ofta i sten och därför väldigt kallt. Jag har vant mig vid att bära skor inomhus och tycker det känns helt naturligt. Ja, jag har till och med fått frågor från svenskar ”varför har du skorna på dig?”

·         Närkontakt. När man kommunicerar med varandra i Sverige tar man avstånd och rör inte mycket alls vid varandra. Här i Spanien är det däremot det motsatta. Här är det beröringar och omfamningar hitt och ditt. Det bringar självklart värme och en känsla av gemenskap. Som svensk kan jag dock uppleva för mkt närkontakt, en ofrivillig brytning av min privata sfär.

·         Hälsningsfraser. I Spanien är det puss på kinden, medan svenskarna kör på en neutral handskakning. Jag gillar pussen. Det ger ett välkomnande och vänskaplig känsla precis när man möts.

·         Tidsschemat. I Sverige stiger befolkningen upp redan tidigt på morgonen för morgonkaffe och morgontidning. Sedan är det jobbet och hem cirkus fem för middag. Inte i Spanien – när jag stiger upp runt halv åtta ligger natten fortfarande över gatan. Och när jag vandrar iväg 08.30 börjar staden långsamt att vakna. Middagen här intas runt 21.00-23.00 med självklara senare ”läggdags-tider” dygnet är alltså ett par timmar framskjutet här. Inte alltid kul för mig som vill lägga mig på ”svenska-tider” inför skoldagen. Min värdmamma kan ha vänninor på besök till sentsent. Eller vad sägs om 01.00 på en söndag?

·         Middagen: Svenskar äter 2 rejäla mål – lunch och middag – medan spanjorerna under dagstid, med start runt 13.00, ”picar” alltså småäter – därav de välkända tapasen. Middagen runt tio-snåret ätes ofta på restauranger tillsammans med vänner och familj. Medan en spanjor äter utropar denna ”mm..gott!” medan en svensk vänligt reser sig från bordet och säger ”tack för maten” när tallriken är tom.

·         Kaffe-kulturen. Kaffe är viktigt i Sverige och dricks ofta för dess uppiggande egenskaper, koffeinet. Så är det inte i Spanien. Här har kaffet en social funktion och inget mer än det. Kopparna är små, små och dricks alltid med mjölk. Detta görs på ”barer” som det finns hur många som helst av här. Dessa barer är livliga, röriga och här socialiserar spanjorer.

·         Planering. I Sverige vet man vad man får. Kommer jag till ett möte av något slag vet jag att jag får det utlovade, noggrant och anständigt. Detta är skönt, detta saknar jag. Här i Spanien kan man aldrig vara säker. Här gäller ”mañana” – ”imorgon, vi får se”. Och att saker börjar i tid – lägg till ett bra tag (timmar) det är så här.

·         Killarna. Jag stör mig mycket, mycket på spanjorerna, generellt alltså. Det är oanständiga kommentarer hitt och ditt; och ni vill inte veta vad jag 4-5 gånger har fått uppleva på gatan. Visst för att svenskarna är mer kyliga (inget negativt!) här i Spanien kan det brinna för hett.

 

Ja, det där var några saker. Självklart finns det mer. Jag kan säga så att året i Spanien har verkligen givit mig perspektiv på saker. Jag har insett hur svensk jag egentligen är! Och hur svensk jag alltid kommer att vara!

Just nu har jag en sådan hemlängtan att ord inte kan beskriva den. 

LATER


Hannas födelsedagsmiddag;

Hej Bloggen!

 

Har fått en hård smäll rakt ner i verkligheten (kände att det behövdes) med skola, plugg och idrottslektion. ”Glöm era bekymmer, lämna dem utanför denna sal” var uppmaning när yoga-passet började. Pyttsan heller, för min del blev det 40 min hårdfokus på allt som skaver i mitt liv just nu.

 

I lördags var det Hannas 20-års snabbt! GRATTIS ÅTERIGEN!

Födelsedagar har alltid en viss charm (utom ens egen) – de är en god förklaring till att fira! Eller vad sägs om 2 nätters utgång (vaddå – hon fyller år 00.00 – 00.00 och det är ju 2 nätter/kvällar). Under dagen, efter shopping och presentjakt mötte jag upp tjejerna och så begav vi oss tillsammans till en mysig och billig kina-resturang. Måste ragga fram en vägbeskrivning så jag kan ta med pappsen ditt (han kommer om cirkus 1 månad!) . Vi hade väldigt trevligt med mycket snack, skratt och stämningen var på topp! Hanna fick en hel drös härliga presenter: från mig en fantastisk axelbandsväska. Vi brukar gilla samma saker och denna gång slog den rätt! Jag måste erkänna att det var betydlig roligarea att se väskan hänga på axeln än att se en likadan i min garderob. Det finns inget bättre än lyckade presenter! Sedan fick hon bland annat; choklad, vin, pyjamas, örhängen. Lite senare möttes vi hemma hos L & D för att föra innan utgång! En mycket, mycket trevlig lördag blev det för min del. Hoppas er var lika fin och att ni fick mycket äventyr! För det är just vad livet handlar om; uppleva äventyr!

Pics;

Servitören tar emot beställningar och Nora leker med kameran. Emma verkar djupt fokuserad: ”vad ska jag välja?” Alicia posar, ser jag.


Jag tycker detta är en riktigt fin bild på Domme


Hela långbordet.

Jag och Lisette fotar dessa tre sötnosar.

Vi sjunger för födelsedagsgrisen & den nyblivna 20-åringen!

Smått generad med söt.


Hanna ser väldigt glad ut! På bordet ligger väskan som jag köpt till henne.

Mycket lyckat & trevligt! Vi får klämma in ytterligare ett besök, tjejer! Vad tycker ni? Vi har fortfarande inte ”firat” min födelsedag! Har jag några med mig?

 

LATER


Fördomar/kunskap?

Hej Bloggen!

 

För att göra klart för er handlar detta inlägg inte alls om att risa Sverige. Herregud, varför skulle jag göra det? Sverige, mitt hemland! Nej, det handlar istället om hur ensidigt man kan tänka, hur låst man kan bli vid det man har när man ser sig själv i centrum istället för omgivningen, vilket perspektiv man har, helt enkelt. Förstår ni mig?

 

Vi svenskar har en tendens att se oss själva ”mitt i navet” typ; att allt svenskt är det korrekta och ”åh-vad-alla-andra-tänker-konstigt”. Störa sig på utlännigar som pratar/agerar konstigt – men saken är den att vi är likadana när vi själva är/bor utomlands. Det är oftast svårare att se sig själv utifrån, man är låst vid att det man gör/ det som enligt mig anses normalt. Inte för att våra svenska seder är bättre/sämre. Kulturen i alla länder är lika bra. Den varierar och varje land har sina för-och-nackdelar. Det är så det är.

I Spanien vet man generellt inte mycket om Sverige. Jag läste i en svensk tidning för ett par månader sedan en artikel där ett par spanjorer utfrågades efter eventuella kunskaper om Sverige. Svaren var magra och bestod generellt av ord i stil med: ”kyla” och ”ingen aning” Några förväxlade även oss med Schweiz. Min värdmamma vet självklart lite mer; hon känner till dalahästen, huvudstaden Stockholm och hon tycker mycket om knäckebröd (leksands knäcke!). För ett par månader sedan var mamma och syster på besök. Vi satt, tillsammans med min värdmamma, i vardagsrummet och drack kaffe respektive Cola-Cao. Mamma och Syster kommenterade det härliga vädert iklädda shorts och tischa (jag var dock mer ”spansk” och körde på kofta och jeans) ”hur är vädret i Sverige då?” frågade min värdmamma. ”Det är väl aldrig så här? Ni ser väl aldrig solen? Snö året om? ”Nejdå, på sommaren kan det bli ganska behagliga temperaturer och du kan mycket väl sola” ”Vaa? Säkert att det inte är snö året runt”

 

Ja, det år så spanjorerna ser oss. Kyla och snö året runt.

Vi är Sydeuropas svar på Antarktiskt.                                                         
LATER


Sömnlös helg;

Hej Bloggen!

 

Denna helg har varit en berg-och-dalbana på alla sätt och viss och nu, idag den 17 maj har jag ingen aning om vart jag står. Har den varit dålig eller bra? Jag vet inte, kan inte svara på den. Den har varit både bra och dålig; ett virrvarr av känslor – glädje, hopp, oro, längtan, sorg, stolthet, besvikelse, skratt och nostalgi. Men jag ångrar den inte, det gör jag absolut inte. Det började i fredags då jag kom hem från skolan fylld av hopp. Det var helg och solen lyste upp funkan. Vi gick ut på kvällen och det blev en bra kväll. Bland annat fick jag uppleva hetman på dansgolvet. Kom hem runt 05.00 den morgonen. Dock sov jag något otroligt dåligt. Mina grannar bygger om så kl 08.00 och framåt var det ilande borr borr borr. Jag sov kanske sammanlagt 2 timmar den natten.

 

Lördagen var en trevlig dag. Lite oro men som varvades med shopping och hannas 20-årsfirande på en kinarestaurang. Det var trevligt. Får ta med pappsen ditt! J Sedan gick vi ut ingen. Lördagsnatten började vidrigt; jag upplevde sådan sorg att jag knappt orkar skriva ut det här. Men så mötte jag Ingemar från skolan. Och en sådan liten gärning – bara vissa omtanke och låta mina tårar flöda. Det betyder så mycket att jag inte tror man förstår. Men jag behövde verkligen omtanken då. Det gav mig kraft ork att se framåt. Sedan hände lite annat… inga detaljer här, tycker att bloggen kan undanhållas sådant. Men jag tog taxin tillsammans med hanna från Torremolinos (hette det så) aja, mitt lokalsinne är blaj. Var hemma runt 07.00 efter att mött typ 3 marockaner på vägen hem. Sov kanske 3 timmar denna natt. När jag kom hem steg min värdmamma upp och lagade frukost. Snacka om olika dygnsrytm. Sov kanske tre timmar den natten.

 

På söndagen var den stranden med Lisette, Domme & malin. Vi snicksnackade och hade det allmänt trevligt under solen. Jag var dock något otroligt trött (5 timmars sömn på 2 dygn) jag gick efter 2 timmar kanske och mådde verkligen dåligt. Usch! 

 

Lite pics blev det; inget intressant egentligen. Hade inte tid med kameran denna helg.

Jag prec innan vi skulle ut på fredagen.

Jag prec innan vi skulle ut på fredagen.

Jag laddar upp.


Det var mys på lördagen också.

Jag & Domme lekte med paint när internet slutade att funka. Här är Dommes konstverk. Ser ni vad det är? En katt! Mina är censurerade på grund av extrem fulhet.

Thihi…

Nora ser drömsk ut. Vad filosoferar du på, Nora?

Jag & Domme

Jag & Alicia.


Nu är det måndag och jag ska genomlida en vecka innan det är bal på lördag.
Outfit, skor och allt är kirrat. Nu är det bara att vänta!

Och Alicia, söta bilder ska publiceras! Vi gillar söthet!

 

LATER


10 saker du inte visste mig...

Hej Bloggen!


1.    Jag är för snål för att köpa ett paraply. Enligt mig är det ett ”tråk-köp” och därmed jobbig att ”slösa pengar på” När det är solsken tänker jag: ”Aja, klarar mig utan ett paraply, det gäller att härda ut vid de få tillfällen de regnar” När det väl regnar är det floder & jag ångrar min snålhet. På så viss går det likt en blöt berg & dalabana.

2.   Jag måste följa någon serie, alltid! Innan var det SATC & nu kör jag på Desperate Housewives. Jag tittar på ett avsnitt varje kväll innan jag går och lägger mig; utan det är inte dagen hel! Dessutom är det ett extra spänningskick att ha ett färskt avsnitt väntandes på kvällen när man genomlidit en seg skoldag.

3.   Första landet jag besökte var faktiskt Polen. Då var jag 14-15 månader. Och nej, jag minns inte mycket från den vistelsen. Men jag har efter det varit i Polen två gånger – i samma stad, Katowice. Det är en inte särskilt vacker stad så att det har blivit just den beror sammanträffande helt enkelt. Uppfattning om Polen? Mitt första land, för övrig håller jag mig neutral.

4.   Jag spelar inte fotboll. Har därför skolkat varje idrottslektion med fotboll på schemat sedan andra klass.

5.   Jag är en badkruka. Tycker bara det är för kallt och förstår därmed inte vitsen med att plåga sig själv. Varför inte njuta av solen på stranden? Ja, det är min princip.

6.   Kallar vår gröna golf för ”wolfen” Varför? Första gången jag såg den, då vi prec hade köpt den, ropade jag ”titta! Här kommer wolfen!” Jag hoppade studsmatta då.

7.   Jag har varit en simsnörd sedan 2001. Dock spelar jag väldigt sällan nuförtiden. Nu har jag inte spelat sedan jullovet. (5 månader!!) tid finnes icke… men på sommarlovet kommer det säkerligen bli ett par nätter. Är på sjätte generationen i min legacy (som jag skapade prec när sims3 kommit ut) och min och Matildas mål är att komma upp i tionde generationen.

8.   Jag är besatt av axelbandsväskor! Där finns alltid; digitalkamera, mobil, Ipod, nycklar, penna, suddi, näsdukar och annat beroende på situation. Jag förstår inte vitsen med handväskor som bärs i handen. Bara jobbigt.

9.   Jag har aldrig bränt mig i solen i Sverige men här i Spanien är jag en tomat – och som den svider! För att gå ännu djupare på detaljer fjällar jag som en toker. Usch och tvi!

10.      Min absoluta favoritlåt är ”Sista morgonen” av Niklas Strömstedt. Första gången jag hörde den var på TV när jag var åtta år. Då grät jag under stycket om den begravda fågeln. Nu när jag är äldre förstår jag låten bättre och efter varje lyssning fälls en och annan tår. Åh, utan tvekan är det den absolut bästa låt som någonsin producerat. 10 år och älskad fortfarande! Lyssna på introt bara… finner inte ord! Har ni aldrig hört låten – starta youtube bums!!


Egot själv.

LATER


Alla dessa kvitton...

Hej Bloggen!

 

Jag säger bara en sak – spara era kvitton! Själv inspirerades jag av pappsen som är en man med koll – han har gjort mig till en tjej med koll. Det blir så mycket lättare; ni slipper krångel, har möjlighet att lämna tillbaka vid skada/ånger och dessutom blir det enklare att hålla koll på utgifter. Jag brukar ha som målsättning att sortera/rensa mina kvitton vid månadsskiftet då det nya studiebidraget kommer, detta eftersom att det är vanligt att ”öppet-köp” tiden varar i en månad här i Spanien. Så uppdatera regelbundet för att inte bara få ”en pappershög”. Detta var bara ett litet tips från mig som gör livet så mycket enklare.

Så här kan det se ut hos mig när jag har min måntaliga rensning.

Det stora antalet kvitton förklarar jag genom att jag var i Sverige och därför inte rensat kvittona på 2 månader.

                                                              

LATER


Nya smycken;

Hej Bloggen!

 

Jag mår bra, faktiskt. Tänker på pappa som befinner sig i Polen och sis som fick sitt första mvg igår (grattis!) Tränade på en dansföreställning igår till 21.00 (men jag erkänner att jag inte var där hela tiden – kom senare) men ärligt; kan skolan verkligen hålla kvar oss fem timmar? FEM TIMMAR! Shit jag har fullt upp på eftermiddagarna – fick både ställa in träningen & engelska-plugget bara för att sitta och glo på en stol i 2,5 timmar. Shit, jag dansar 2 minuter! Sedan kommer man hem runt 21.20 och då kommer det ”smäll” läxor man glömt, och annat skit. Skolan ska sluta runt 15-16 sedan ska det vara tack och hej. Suck suck suck

 

Positivt är dock mina två nya smycken på 14 mm som jag köpte i tisdags på piercingsstudion. Dels en i plast (ska vara skönt att ha ibland har jag hört) väldigt söt, svart med stjärnor. Sedan blev det självklart en klassisk metall som jag har i munnen nu. Passade på att låta piercaren stoppa in den. Man vill ju inte riskera någonting och nu vet jag dessutom att den sitter i korrekt. Jag lovar – när jag stod med inget smycke alls, kände jag mig naken. Det var som att ha ett stort håll mitt i munnen, en riktigt obehaglig känsla. Den kortare staven var betydligt bekvämare än 18mm men i början fanns det där hålet med. Nu har jag dock vant mig och tycker det är skönt. Piercaren var hur trevlig som helst och studion verkar vara jättebra. Skulle mycket väl kunnat pierca mig själv där, men återigen måste jag säga att det kändes tryggare i Sverige. Att kunna prata obehindrat med piercaren.

Några pics på mina smycken:

Mitt plastsmycke med stjärnor. Visst är den snygg? Färger bara skriker LENA! Jag är rosa, alltså.

Med denna bild vill jag lyfta fram längskillnaden. Den i metall är alltså 18 mm och den man först får under läkningstiden. Längden beror på att tungan svullnar upp. Den är jobbig och klumpig i munnen. Sedan ser ni 14 mm bredvid. Ganska stor skillnad, huh? Och jag lovar – det känns i munnen!

En annan sak – i tisdags gjorde Hanna och Emma en jättebra, välgjord och intressant redovisning av deras projektarbete. Ta credit, tjejer – ni var grymma! Var stolta över ert arbete!!

Idag är det torsdag och jag slutar tidigt men har så sjukt mkt i skolan nu att det är det som väntar hemma. Det gäller att ta tillvara på tiden. Är så äckligt skoltrött att det inte finns något jag längtar efter mer än sommarlovet. Det ska bli så grymt skönt att få njuta av frihet och sovmornar. Kan säga att jag inte sovit den senaste veckan. Hatar att min värdmamma ska ha på tv´n hela natten (jag är seriös) dessuotm snarkar hon att jag aldrig hört något värre (ja, hon slår faktiskt pappa) nätterna är sömnlösa. Tacka gud för att det bara är 5 veckor kvar i värdfamiljen. Skulle aldrig orka mer med dem.

Detta inlägg är nummer 300!

Ha en fin torsdag!LATER


"Du sköna nya värld";

Hej Bloggen!

                                

Slagen av läshunger tog jag slumpmässigt fram en bok ur påsen pappa skickat med. Den utvalda blev en pocket med titeln ”Du sköna nya värld” skriven av Aldous Huxley och utgiven år 1932. När jag började läsa förväntade jag mig ingenting, nej, visste knappt vad det var för roman jag höll i händerna. Om jag visste, ja, om jag visste…

”Du sköna nya värld” är en speciell historia. En historia som skär upp, rör och syr igen vilket resulterar i ett ärr för livet. Denna bok glömmer man inte. Redan första sidan klev vi in i den nya, skrämmande plats världen har blivit. Människor odlades i flaskor! Och bara det får oss att häpna. Jag kan krydda med att samhällsstatusen är förbestämd och att man därför kan tillföra de rätta kemikalierna för att få en människa anpassad för sitt samhällsskikt. Den lägsta klassen skapades fula och dumma medan den högsta med en viss begåvning och frihet. Tidigt i boken nämns också ambitionen om att få så många tvillingar som möjligt från varje ovarium, varav rekordet ligger på 17.000

Detta ter sig ofattbart för oss och genom romanens gång nämns flera skräckbilder av identiska människor som arbetade på skitjobb.

 

Familjen är utplånat och det allra, allra värsta ordet i vokabulären är ”moder”. Sexlivet är inte en privat egensak för vuxna – nej, tvärtom! Här ska det pratas offentligt om vad som ska ske i sänghalmen och trogen hett skys som pesten.  Att vara med många anses fint och kvinnor ska bli ”tagna”. Barn involveras tidigt i denna biologi och spenderar rasterna med ”erotiska leker” vilken betraktas som ett korrekt och lämpligt steg i barnens mognadsutveckling.

 

Senare i boken nämns också ett ”naturreservat” och vad ett besök där innebär. Innför dess gränser finns det nämligen de så kallade ”vildarna” människor som är uppfödda på normala villkor, människor som fortfarande har en familj och religion att ty sig till. Dessa betraktas som vidriga och osmakliga.

 

Ja, som ni har förstått är detta en speciell roman. Kan det ligga någon sanning i detta eller är det bara mardröms scenarion? Det kan vi i dagsläget inte veta oavsett hur diskussionerna går. I vilket fall som helst är det gripande, om än skrämmande, läsning som jag rekommenderar varmt om ni vill ha nya perspektiv på världen och vad som anses normalt/korrekt.

                                                                

LATER


Senaste shoppingen;

Hej Bloggen!

 

Jag mår sådär just nu. Känner mig allmänt stressad, och osäker, minst sagt. Det är så mycket men jag velar velar velar. Jag lovar; jag kommer att bli känd som velaren. Men sommarlovet finns där framme – vi tummar på det.

Igår var det gymmet och jag börjar faktiskt gilla spinning. Det är något skönt med det. Sedan började jag fundera på balskor – hittade ett par söta med rosett men på lördag blir det den slutgiltiga ”välja-dagen” men det är inget problem för den som älskar att shoppa. (jag!) Så, ja det har blivit en del. Men finns det någonting mer uppiggande i vardagen än nya kläder? Nej, jag tänkte väl! Så klart man ska njuta. Sis har köpt härligheter – och nu är det min tur att bjuda på mina.

Svarta nitsandaler som är både stenhårda och supersköna. 

Härlig tischa med skönaste trycket. Jag brukar inte gilla tischor med tryck men jag älskar ”gammaldags stilen” det har alltid tilltalat mig. Vintage kanske? Det blir second hand i Malmö när jag befinner mig på svensk mark (kanske i Götet också, Alicia? Stockholm i framtiden? Jag är på!!)Ni kanske tycker den skriker ”tantvarning!” men tji så fel ni har! Den är oversizad och gör sig till ett mirakel tillsammans med ett par jeansshorts. Dessutom är blommor grejen, så är det bara. Var avundsjuka istället för att ringa efter mormor.

Säsongens sötaste bikini hittar ni hos mig.

sjukt snygg är den.


Nu känns det bra. Jag har en fantastisk garderob som får mig att le le le även om jag sitter här i skolan. På morgonen var den Fröding- redovisning och på eftermiddagen treornas redovisning av projektarbetet. Ja, det är ju dags för det nästa år. Har ni några planer? Jag har mina tankar som ska finslipas under sommarlovet. Men jag kan säga så mycket att det rör mitt största intresse och det ska bli fantastiskt att få ägna skoltid åt det. Då slipper man känna ångest för att man inte bara fyller eftermiddagarna med tråkigt plugg. Man ska göra det bästa av situationen.

Jo, sedan ska jag köpa tungpiercingssmycke idag.På fredag har det gått 5 veckor och det är dags att byta till en 14mm stav. Skönt, 18mm började kännas klumpigt nu när svullnaden försvunnit. Ska följa med när Linda piercar sin tinga (vi håller tummarna för henne!) och så ska hon skjuta mig på moppnen. Jag har faktiskt aldrig åkt moppe innan så det ska bli mycket spännande!

Ha en fin tisdag!

                                                                

LATER


Kärlek;

 

Hej Bloggen!

 

Jag tror på kärlek vid första ögonkastet – jag har själv upplevt den.

Jag älskar dig.

<3

Julia och Romeo

Piff och Puff

Hans och Greta

Ask och Embla

Lena och Laura

                                                                 

LATER

Lördagsnatt;

Hej Bloggen!

 

Det har varit en helt OK helg förrutom gårdagen då jag var bakis och regn regn regn. Sedan drabbades jag av barnskrik – jisses, finns det något värre än en dunkade huvud och barngråt?

 

I fredags tog jag det lugnt. Var galet trött efter 2 nätters sömnbrist. Ja, jag gick nästan in i en vägg (bokstavligt) på väg hem från skolan. Väl hemma var det sömn och när jag vaknade visste jag inte vilken dag det var men att det var ljust ute. Fick seriöst panik och trodde att jag försovit mig till skolan så det var rena lyckan att inse att det bara var fredag. På kvällen tittade jag på en dålig film – my sister´s keeper- så dålig att jag stängde av efter 37,5 minuter – så jag passar på att varna alla för den. Blev tidigt i säng och cirka 10 timmars njutningsfylld sömn.

 

Lördagen var en solig saga. Det blev stranden och att njuta av solen. På kvällen bar det av till Miramar för shopping (jag ska vissa sen) innan det sedan var dags för utgång! Riktigt trevlig kväll! Förfest hos Lisette och Domme tillsammans med Hanna och Emma. Vi pratade om framtiden (hanna ska till USA; hur kul verkar inte det vara?) och lekte lekar. Runt 01.00 gick vi till Foreplay, efter att Lisette & Domme vänt upp och ner på hela lägenhet i jakt på sina nycklar. På forplay mötte vi killarna, Alicia och Nora. Blev lite dans inne på foreplay. Senare mötte vi några Göteborgare som var på klassresa här. De var väldigt trevliga och vi pratade lite med dem utanför Foreplay. Några hade varit gäststudenter förra året så det var alldeles extra kul att utbyta erfarenheter med dem.

Blev sent i säng den natten - men en riktigt fin lördag!

Några pics;


Jag taggad för utgång!

”Rom-apelsin” drinken som jag doppade korv och ägg i. Vet inte varför; tyckte bara det var roligt.

Lisette & Domme.

Sjukt rolig bild!

Ingången till Foreplay.

Ohh… biffig vakt där :P

Han ville vara med på kort! :D

Mycket folk har samlats vid parken.

Trevligt utanför Foreplay.

Nora ser väldigt, väldigt förnöjd ut!

Haha, ja det var en trevlig helg men nu är jag tillbaka i skolan. Det är att le och vara glad och genomlida ytterligare en vecka. Idag regnar det och är allmänt tråkväder. Enligt några klasskamrater så ska det vara dåligt väder den kommande veckan. Aja… bara 1 månad innan betygen sätts och därmed bara 1 månad med plugg – ganska mkt men friheten efteråt är värt allt. Då måste det vara solsken så jag kan steka steka och ta det lugnt varje dag. Jag säger bara: SOVMORGON!  Idag är det dessutom gympa. Hemskt. Jag njuter dock vid tanken på att det är sista månanden i mitt liv med skolidrott. Måste fira det på något sätt – inte att jag slutar tvåan utan att jag slutar med skolgympan. Men för min del är det en större lycka- faktiskt. Annars vankas det plugg eftersom att jag har spanskaprov på torsd. Ja, spanska dåtidsformer är inte heller hallelujah-moment. Och så blir det spinning ikväll!                                                                                                              

Ha en fin måndag allihopa!

Mamma – kan du be pappa ringa. Det är viktigt. 

                                                                 
LATER


UP!

Hej Bloggen!

 

”Så nästa gång du letar efter äventyr - se Upp!” står det i infon om denna animerade sötsak till film. Och jag kan inte göra annat än att hålla med – upp är karamellen vi aldrig vill ska ta slut- vi vill att den behagliga känslan och det stora smajlet på läpparna ska sitta kvar lång, lång tid efter att eftertexterna har passerat. Och det gör det. Upp är en fantastisk film. Den är en oförglömligt – ja, just det, äventyr – varvat med otroligt välgjorda och levande animationer. Det är en karamell som alla familjemedlemmar, oavsett ålder, kommer att låta sig väl smakas av. ”Upp” handlar om den vresiga gubben Carl Fredricksen. Egentligen är det inte så konstigt att han har blivit så våldsbenägen och ful i mun på ålderskvisten, han har nämligen förlorat sin hustru, Ellie som han känt sedan barnsben. De har en dröm – att åka till Venezuela och uppleva äventyr. Och genom oräkneligt många ballonger och ett hus stabilt både på mark och ovan hamnar Carl tillslut i Venezuelas ödemarker – tillsammans med en jättefågel, en 8-årig scout och en talande hund? Äventyr? Minst sagt – håll i dig!
Minst sagt – UPP är ett filmäventyr du inte får missa! En av mina nya filmfavoriter som sparas på mitt speciella USB-minne för film-favoriter.

                                                        

LATER


Svenska Skolans orienteringsdag;

Hej Bloggen!

 

Igår var det ingen bra dag. Det var Svenska Skolans orienteringsdag och nu vet jag att jag inte kan orientera, resultatet var illa att det är skrämmande. Jag orienterade med Domme och det var lycka – jag resonerar så att jag hellre accepterar det lägsta betyget men kommer hem med livet i behåll. Jag är seriös – hade jag varit ensam är risken stor att jag än hade villat omkring i Spaniens ödeskogar. Frågan i mitt huvud när jag med vånda klev på bussen igår var ”ska två orienteringsdårar klara detta? Två hjärnor – leder det någonstans? Eller är dum + dum = dummare? Upp till bevis!

 

Dagen gick fel från början. Lärarna hade redan skrivit upp listor med startordningen – varje minut släpptes en orienterare ut i skogens mörker. Problemet var uppenbart – Domme & Lisette skulle båda starta ½ timme innan mig. Jag hade panik och läraren var stenhård – inget byte! Seriöst, jag var hysterisk just då. Detta innebar att jag skulle springa själv. Att jag skulle virra omkring bland myror i 1 timme och 15 minuter med en papperslapp som inte säger mig mer än en bok på kinesiska. Vad skulle jag göra? Jag kunde inte acceptera detta – det skulle vara en kris i farlig hög nivå. Nej, jag sprang iväg med Domme & Lisette i alla fall. Det gick bra. Visst vi virrade omkring, hittade knappt några kontroller – virrade omkring lite mer (27:an var ett problem) tills vi med stora feta smajl kom in i mål 75 minuter senare. Min glädje var att det var över – för jag kan inte orientera. Den bittra kakan har jag fått smaka på idag – nu räcker det, tack. För att fira att dagen var över blev det lite anis på kvällen hos Lisette & Domme – och det är inte bittert!


Säger mig läskigt lite. Bara massa konstiga cirklar och färger!


Domme har fullt upp att orientera med sin påse.

Lisette var sjukt duktig! Var riktigt imponerad på henne. Du var bäst, Lisette! Jag ber om ursäkt åt min & Dommes virrighet. Ta åt dig äran!


– Fota mig här, Domme! Vill visa att jag kan hitta en kontroll!

Jag i skogen.

Och jag fortsätter att virra omkring.

Tittar ni riktigt noga på bildens vänstra sida ser ni tecken på civilisation.

Aja – nu är helgen här & sista nationella i engelska är avklarad – läsnings och hörförståelse. Riktigt skönt

Har ingen aning om vad som sker ikväll – jag får ta det som det kommer.

Men imorgon blir det först ett förmiddagspass på gymmet. Någonting som kallas ”body tone” ingen aning om vad det innebär men Emma brukar gå på det. Sedan blir det, beroende på väder, stranden. Senare på kvällen shopping och på natten utgång. Heeey – vilken dunderlördag!

Ha en fin helg!

LATER


Los Nisperos;

Hej Bloggen!

 

Som den fruktmänniska jag är blev jag självklart nyfiken när varenda fruktbutik/matbutik skyltade med Nisperos (=det spanska namnet, har ingen aning om vad det svenska/engelska ordet är)

Små, små gulgröna saker och jag kan lova att min nyfikenhet inte blev mindre när Linda berättade att hon köpt dessa frukter – och att hon dessutom älskar dem! Så hur botar man nyfikenhet? Jo, genom provsmakning så i onsdags köpte jag en nisperos för 10 cent på mercadona. (jobbigt att använda ett spankt ord sådär – n eller t-genus? Bestämd form? Grundläggande svensk grammatik kan vara klurig när den kombineras med spanskan)

Känner ni igen den? Skicka en liten kommentar. Skulle vara intressant i och med att jag aldrig hört talas om denna lila mystiska frukt innan.

 

Vad jag tyckte?

Nja, eftersom att jag har lite svårt för äpplen kan jag inte påstå att det var någon smakupplevelse i ”wow-nivå” för det påminner otroligt mycket om äpple, bara lite surare och betydligt mjukare. Ja, jag tyckte konstanten kändes overklig men det tror jag i sin tur beror på att jag helt enkelt är van vid att äpple är hårt – nisperos är mer mjuka.

Men kommer ni till Spanien så prova dem; absolut! Nya smakupplevelser är alltid ett spänningsmoment.  Men för min del tror jag inte att det blir mer nisperos.

                                                                   

LATER


I en spansk tidning;

Hej Bloggen!

 

Idag har jag äran att kalla mig själv ”lokalkändis”. Nej, nej – ett överdrivet skämt – men lite kul ska vi i alla fall ha! Förra onsdagen hade skolan besök av en reporter från den spanska dagstidningen ”Málaga Hoy” (översättning; Málaga idag) som ville fotografera mitt under fysik B lektionen. De ville ha en bild föreställande elever i action i artikeln om Svenska Skolan. Och så tajmade de så väl att lilla jag hade äran att vara med på bild med följande resultat. Från Málaga Hoy söndagen den 2 maj.

Ser ni mig?


På bilden: Vår fysik-lärare Cedric i action, jag, Anna, Britta & Ellen.

Usch, jag ser både sjuk och näslös ut.

                                                                     

LATER


Vamos a la playa;

Hej Bloggen!

 

Så var det onsdag och vi har övat inför musikalen. I och med att jag är med i dansgruppen ska vi ha ett dansnummer där. Någon gång i slutet av maj. Nora har huvudrollen, spännande. Det jag gillar mest är dock att alla i musik-gruppen sjunger, spelar och fixar själva! De är sjukt duktiga och jag ser fram emot att se resultatet. (känn dig stolt, Nora!) Nu ska jag snart också bege mig till Mercadona för att handla lite småsaker inför morgondagen. HJÄLP! Det är nämligen orienteringsdag. Nej, nej, nej! Hatar att orientera. Jag lovar att jag sitter här med en stor klump i magen. Speciellt i och med att man bara har en viss tid, typ 7 min på sig, och varje minut försent leder till 2 minuspoäng. Ska springa tillsammans med DOmme och hon fasar det lika mycket. Så det blir två räddharar ute i den spanska vildmarken, hur ska detta gå? (beklagar, men därav blir det ingen update imorgon – men ni vet att jag hellre hade skrivit blogginlägg efter blogginlägg!)

 

Var och spinnade med Emma. Det var härligt! Blir mer fast för detta med spinning efter varje pass. Hur som uppskattade Emma det också så vi ska försöka köra ett pass i veckan. På torsdag ska vi ocskså gå ett step-pass med  en halvtimmes magträning! Ikväll ska jag gå styrkepass! Pepp!!

 

Den senaste tiden har det varit riktigt, riktigt varmt i funkan och därför har många timmar tillbringats på stranden. Finns det någon bättre sysselsättning? Tragiskt nog är jag bränd som en svart kanelbulle och det gör ont ont ont! Men snart så kommer brännan och då blir jag en pepparkaka istället, så det så.

Det stavas underbart.

Älskar.


Domme i sin sjömonsterställning och mysiga ben till vänster.

Domme.

De modiga badar men som den fegis jag är satt jag vid strandkanten och agerade mästerfotograf. Men det var lika dra det tänker jag och ler.

Jag älskar straden!

Men på grund av min brända mage har jag lovat mig själv att ta det lite lugnt. Men till helgen då blir det strandkalas! + att jag icke har prov på måndagen. Det stavas underbart!

                                                      

LATER


Ferian!!

Hej Bloggen!

 

Ingen update igår – var för upptaget med att inte spela fotboll.. haha! Det har varit en varm, varm helg. Nu vågar jag påstå att värmen kommit till funkan, men så är vi också inne i maj månad. Fattar nu, MAJ!! Nu är sommaren snart snart snart här! Underbart!

Dessutom är jag fylld av glädje vid medvetande om att jag har världens bästa syster uppe i Sverige & att man nu kan börja dagarna tills vi träffas igen. Du är världens underbaraste och vi delar den finaste hemlighet<3.

Tisdag- sovmorgon och sedan engelska nationella- speaking. Hatar engelska men mitt mål nu är att ta mig igenom det sista provet på fred – reading and listening – vilket jag oroar mig minst för.

I eftermiddag är det kemi-labbar. Det tycker jag inte om, kan inte prec påstå att kemikalier fascinerar mig. Men kan ändå inte gå till stranden eftersom att jag var där lörd, sönd och månd – och nu är jag röd som en kräfta och det svider som tusan! Dessutom tog jag med mig stranden hem – i min hårbotten. Otroligt vindigt igår så sandkornen blåste och for överallt. Tog med mig ett par kilo hem kändes det som.

 

 

I fredags var jag, Domme & Lisette på ferian med våra spanska killkompisar. Jag hade först varit hemma hos dem och druckit anis med dommes syster och hennes man. De var trevliga. Ferian var trevlig. Sedan gick vi till Foreplay. Här kommer pics;


Tre fina flickor taggade för utgång!

FERIA!!

Alicias smågalna men ack så roliga idé att smälla en stinkbomb i en folkmassa misslyckades eftersom att det inte var en stinkbomb.

Men tanken får mig att asgarva! Vi måste prova igen, tjejer, med en riktig stinkbomb. Jag tror att det blir ett minne att skratta åt under tråkiga lektioner.

Jag och Nander.

Rolig bild på killarna.

Sockersöta Domme <3

Tre glada flickor.

Helgens favvo-bild! Älskar Dommes min kontra min. Hon kanske kan signera den ”fyllehund” nej, nej jag bara skojade – hon säger själv att hon var nykter.

Söta brudar taggar för fototajm

Folkfyllt i Hawaiis peña.

En stinkbomb där alltså – du är klockren, Alicia!! 

Det kändes som nationella speaking gick bra. Man skulle prata om ”values” och vad som påverkar ungdomar. Nu tycker jag att det är skönt att det är över. Nästa prov är på fred – engelska på förmiddag och spanska på eftermiddag. Kan inte kalla det moment of happines prec. Nu har jag kemi om 15 minuter. Det kunde ha varit bättre.

I kväll blir det spinning med Emma! Känner mig taggad! Har redan en flaska med 1,5 liter vatten i kylen – det behövs; man svettas som en flod där! Men det är härligt härligt. Återigen refererar jag till klockrena Alicia – det är känslan efteråt som räknas!

Ha en fin tisdag!

                                                       

LATER


RSS 2.0