Nästa vecka smäller det!

Hej Bloggen!

 

Sitter i skolan. Chattade med systeryster som är hemma och är sjuk (saknar henne!!) Har prec haft ett biologiarbete med Sofia om vattenkoppor (som jag aldrig haft!) och ny lyssnar jag på Säkert!´s ”Fredrik” som är en mycket bra låt. Väntar på att favvo-låten ”M” med Kent ska ladda klart på Youtube. Sis skickade länken till mig via fejan. ”Din favvolåt” ÅH, hon känner mig, den sötnosen. Fy vad jag saknar henne.

 

Allt bra med er? Jag känner mig inte precis tiptop. Imorgon är det fysikprov och ni vet hur jag känner inför det. Ajaj.. hade mycket hellre shoppat med Linnéa men nu vill inte det nöjet vara på min sida.
Imorgon 09.00 blir det skola och sedan kommer mamma. Ska försöka hinna med 11.00 tåget från Funkan, hon landar 20 i tolv så det blir perfekt, men som sagt – det beror på provet. Mamma! Glöm ej att packa 2 axelbandsväskor till mig! Hade nämligen med mig 4 st (och det är bara nog för mig) och nu har 2 stycken av dem gått sönder. Inte värre än att det går att sy (tacka för det!) Nya skor behövs också eftersom att mina svarta älsklingar inte är riktigt hela, dock har laura lovat att hjälpa till med den fronten. Och så blir det svensk mat imorgon också, men det är inte det bästa – min nya kamera!! Jisses vad jag längtar mig galen och det ska bli bild efter bild! Åh!!

För vet ni vad som händer nästa vecka och som innebär en perfekt premiär för mig och min kamera. Jo, titta;¡FERIA! Fuengirolas feria börjar! Och ja, det ska bli jättekul! Förra året var fantastiskt och i år vill jag göra det ännu bättre! Mamma åker på förmiddagen (det börjar onsdag kväll den 6:e oktober) så hon missar det precis, stackaren. I vilket fall är vi lediga på torsdagen (JAA!!) så jag antar att jag ska till ferian med tjejerna och det ska bli bra bättre bäst.

Nu börjar det fixas och donas vid feriaplatsen. Stora lastbilar har rullats dit och varje dag ser man nya stånd och åkattraktioner byggas upp. Det ska verkligen bli roligt med feria!

 

Hur som, vet ej om jag uppdaterar imorgon eller inte. Det beror på om jag har internet-uppkoppling på mammas hotell eller inte. Så kort sagt: jag vet inte när nästa update. Får jag inte tillgång till internet kan det dröja så sent som onsdag nästa vecka. Förhoppningsviss hittar jag någon uppkoppling för jag skulle bli smått toker om jag inte får kolla fejjan på 6 dagar. Men fram tills nästa update får ni ha det toppenbra!

 

LATER


Hemlängtan med toner;

Hej Bloggen!

 

Ni som läser min blogg vet säkert om att jag älskar Kent och det främst för deras fantastiska texter. Jag började lyssna på dem i somras och nu är de i princip det enda jag lyssnar på om dagarna. I detta inlägg ska jag skriva om en Kent-låg jag älskar, den som handlar om Svenneland – ”Sverige” Hemlängtan med toner.

 

Jag älskar melodin, det stämningsfulla. I låten fångar Kent den svenska sommaren och de gör det rytmiskt, mjukt och alldeles, alldeles fantastiskt. Texten får mig att rysa efter varje genomlyssning. Och det är ännu starkare nu när jag är här i Spanien. För även om solen skiner här så finns det ingenting som den svenska sommaren. Sommaren i Sverige är som allra bäst och det är tack vare glädjen! Jag saknar den svenska sommaren!

 

”Vi skålar för en midsommartid

Färsk potatis och sill

Som om tiden stått still

(…)

Regnet slår mot rutorna nu

Men natten är ljus

I ett land utan ljud”

 

Favoriter! Kanske för att jag hörde stycket om midsommar för första gången just på midsommarafton och insåg vilken supersvensk tradition det är (sådant känner man efter en tid utomlands!) Traditioner ger verkligen känslan av att tiden står still och är alltid en trygghet i en ostabil värld.

Sista versen är fantastiskt. Regn, tystnad och ljusa sommarnätter – Sverige i ett klockskal.

Nej, jisses vilken bra låt!

Förresten – hörde en cover på Kulturkalaset i Göteborg i somras. Men ingenting slår originalet! Här kommer en version från youtube! Lyssna och njut! Fast vad vet jag, det kanske känns annorlunda om man är i Sverige?LATER

Mitt hem i Spanien;

Hej Bloggen!

Tänkte berätta lite om mitt hem/hur jag bor.

 

Först och främst kan jag börja med att erkänna att jag inte vet vad gatan jag bor på heter. Dock vet jag att det är ett långt spanskt namn med massa an i.

Hur som, här är en bild på min gata vid kvällstid. Gubben på bilden bor tre våningar ovanför mig. Vi åkte hiss tillsammans upp sedan.

Ingången till lägenhetsområdet är precis där gubben står, en stor grind till vänster. På höger sida ligger matbutiken Baly där jag brukar köpa mitt vatten (så att jag ska slippa släppa det långt) Till Alle Balle och Nora: minns ni vägen vi gick till skolan? Och frisörsalongen där jag färgade håret, precis innan den lila parken? Bor precis vid den frisörsalongen, man svänger bara till vänster och så bor jag i de stora gula lägenheterna.

Ett trevligt kvarter, ganska lugnt. Verkar bo folk av alla åldrar här. Jag möter både jämnåriga, barnfamiljer, stressande vuxna på väg till jobbet och pensionärer. En perfekt blandning!

Ingången.

Lägenheten underifrån. Jag bor på andra våningen av åtta.

Här är den lila mataffären där jag handlar mitt vatten (kranvatten är odrickbart så ett par gånger i veckan går jag ner och köper ett par flaskor 2krs- vatten!) På bilden är affären siestastängd som den är dagligen mellan 14.00–17.00. De flesta mindre butiker har det men de större är öppna hela dagarna. (klädkedjor och matbutiker typ Mercadona och Eroski) OJ! Såg att där står gatan jag bor på – Calle Romeria del Rosio. 2 AN, vart fick jag tanken om ana ifrån? Nej, mitt lokalsinne är uruselt!!

Köket – where the magic happens (citat av Joella) 2 klassiker – 60cents brödet och kaffekokaren!!


Vardagsrum med en tv jag inte kan få igång (måste lära mig!) Jag älskar den där leoparden, den är så söt! Kul att bli välkomnad av den efter varje skoldag! Dessutom känner man sig inte lika ensam när man vet att det finns en leopard som vaktar ;)

Haha! Mitt lilla badrum.

Åh! Jag tänker alltid på pappa när jag ser denna tavla med Grönland-motiv. Den hänger mellan mitt rum och mitt badrum. Jag ser den varje dag och de ungarna börjar göra mig galen! Bilden är lite för kall för Spanien!
Och så bilder på mitt rum och jag kan lova att det är betydligt stökigare nu. Men det har fått en touch av Lena. Jag gillar när det är personligt och då ligger saker lite huller om buller. Knas nog hittar jag utmärkt, alltid! Där den obäddade sängen står ska jag få in ett skrivbort istället. Jag ska alltså inte ha en ”fisk-säng”. September månad var Malmö i kalendern, på bilden glimmar turning torso fint. Den där malmöbilden är ond! Den har inte gjort det lättare med min hemlängtan. I byrån finns kläder och ovanför har jag nu samlat skoböcker på hög. Jag har ytterligare en garderob där jag samlar allt möjligt jag inte hittar annan plats för. Hehe…


Till sist – utsikten från mitt rum. Rakt ner till grannarna (som ni ser på bilden) I närheten bor en ouppfostrad hund som minst en gång dagligen skäller som besatt (hata!! Och det är tortyr när man ska plugga!) I ”gården” bredvid den kvinnan är i bor ett par unga killar som brukar grilla så det stinker kött (tvi!) och på samma ”gård” där ni ser kvinnan bor barn (5-10 år) som brukar spela boll sent om kvällarna (säkert runt 23.00–24.00) och jisses vad de låter) de såg mig en gång när jag stack ut huvudet för att kolla vad som väsnades så när jag skulle natta- stackars ungar, de verkade skämmas, direkt slutade de med deras boll-aktivitet. Aja, spanska barn har inte alltid bra vanor. Jag tycker de borde sovit för länge sedan när de är i den åldern och inte sparka bollar. Den som bor i ”gården” med trädet brukar spela hög pop-musik om dagarna. Det är alltid liv och rörelser. Man känner sig aldrig helt ensam.

 

Ja, nu vet ni hur jag bor.

Nu ska jag dra mig hemåt från skolan (har haft spanska och biologi).pluggeliplugg! Blaj, blaj, blaj. Vill springa ikväll!

 

LATER


På helgpromenad;

Hej Bloggen!

 

Bestämde mig iaf att gå hit till Parque del sol på min lediga dag.  Skönt att komma ut lite när man suttit och pluggat hela förmiddagen och ska fortsätta eftermiddagen genom.  Dessutom skinner solen, skönt med segt när man inte kan njuta av det till fullo.Men är det fysikprov på fredag så är det… roligheterna kommer efteråt så jag får fokusera! Aja, ska shoppa lite på kvällen så helt illa är det inte. Men jag älskar dessa tisdagar! Nu njuter jag dessutom av oerhört supergoda avokados som äntligen mognat! (fattar inte varför Word har päronlik tropisk frukt som synonym för avokado!?) 

Just nu laddar jag hem en massa kentlåtar – jaao!

 

Än får ni tampas med mina ajbaja-dåliga bilder. Men snart så! Åh, längtar tills jag håller kameran i min hand. Då ska jag bli ännu mer fotograf än vad jag redan är. Längtar!!


Det kändes jättekonstigt att se uteställerna när man inte var där för att festa. Det var en helt annan värld. När vi var på väg ner mot foreplay (den gatan som foreplay ligger på från att man svänger av från shoppingsgatan) tänkte vi verkligen ”Har vi gått här?” och jag gick förbi en skylt (ett bowlingställe) och tänkte ”Den skylten har jag aldrig gått förbi!” Jo, varje helg i ett år! OJ!


Lisette i hennes nya klänning.

Jag i en park på strandpromenaden.

Vi myste vid denna fontän

Jag, Carro och Domme.


På promenad!

Oj! Kom prec på att jag måste titta tågtider också. Direkt efter fysikprovet bär det av till flygplatsen.

Pratade i tele med mamma igår. Först fick jag dagens gap-flabb då jag lurade henne att onsdagens strejken skulle hålla på även under fredagen och att hon var tvungen att gå till Fuengirola eftersom att inget tåg skulle gå. ”Vad ska jag göra, Lena???” haha!

Sedan sa hon att det var OK att jag går ut till helgen, men vet trots allt inte om jag ska göra det. Kanske bra att ta det lugnt lite också? Jag vet inte, får väl se vilket humör jag är på också.

Aja, ska vända hemåt nu. Vädret verkar ändå OK i k-stad. Mamma sa att det var 20 grader för någon dag sedan (!) men såg på den norska sidan att det skulle vara uppemot 14 grader. Inga funkan-temperaturer men endå. Aja, ska bli spännande att se hur det blir i november; kommer man påminnas om vad köld innebär? Har inte upplevt äkta svensk sådan sedan december och det var ändå innan den värsta snön kom. Ibland har man det bra!

 

LATER


Ännu en trevlig helg!

Hej Bloggen!

Matten gick bra och det var lätt! Skönt!

Jo, pratade med pappa. Jag ska få en ny kamera på fredag! Min älskade rosa börjar bli alltför dålig (sudda bilder + att jag är ful på varje!) men på Lisettes var jag nästan alltid betydligt snyggare (hehe…) så pappa ska köpa en likadan till mig, en pentax, och skicka upp den med mamma på fredag! Hey jag längtar mycket mera mest. Då blir det mer bilder på bloggen och bättre kvalité. SUPER!! Den rosa ska få agera extrakamera – när vi ska ut och festa osv… perfekt då jag inte blir lika panikslagen om den skulle bli stulen.

Skickade över en packlista också. Åh! Snart! Uppenbarligen ska det vara stor strejk i Spanien på onsdag och min spansklärare berättade att inga tåg, inget skulle gå. Panik!?!? Vad skulle jag och mamma då göra på fred? Tacka var det bara på onsdag, känner att det kunnat ha varit kris på högsta nivån annars.

Snart fredag!

 

Helgen var fin. I fredags var det utgång, i lördags tog vi en sväng ut, kom dock hem lite småbesviken. Men kan säga att jag mår ganska bra nu! Äntligen börjar jag klättra uppåt efter sommarens kaos. Känns verkligen toppenbra! Och inte är det alltför lång tid tills jag åker till Sverige, nejdå, verkligen toppenbra!

Har laddat hem cirka 10 nya kent-låtar jag lyssnat på gång på gång igår. Mina tre favoriter just nu är; ”Ärligthet Respekt Kärlek”, ”Passagerare” och ”Glasäpplen” Hjälp vad deras senaste album är bra – tycker om alla låtarna där. Finns ingen bättre grupp än Kent – och inte är det emo-musik. Nejdå, bättre texter finns inte. Punkt. Dagens höjdpunkt är när jag skriver på någon novell med kent i bakgrunden. Det ska alltid vara kent i bakgrunden! Det var det jag gjorde igår – lyssnade på kent, pluggade fysik och drack coca-cola. En slö men givande söndag. Har repeterat halva fysik-kapitlet och det gör mig glader. Sista halvan och så är det prov på fredag.

Jo, Lisette och Domme har läst några av mina noveller – är jättenervös över deras dom. Sådant är läskigt. Undrar om de är lika ärliga som pappa.

 

I fredags var det utgång! Trevligt! Dock hade de 21-årsgräns på Foreplay eftersom att det var så mycket folk ute. Segt! Något sådant hände aldrig under förra året. Dessutom var vakterna väldigt otrevliga. Vi var väldigt glada efter som jag råkat skymta vår spanska vän Diego bland allt folk. Ingen av oss har träffat honom sedan mitten av juni (innan Sverige-resan). Han hade själv varit uppe i Sverige nu nyligen – Nander bor ju i Västerås så de hade varit på besök. Kul då vi svenskar befann oss i Spanien och spanjorerna i Sverige. Vi var i alla  fall med honom och en spansk kompis som också var trevlig. Han började prata om att livet är ett spel och att vi är spelpjäserna och att vi måste få alla människor att göra det bästa… ärligt talat fattade jag inte så mycket vad han sa/menade, han var väl inte helt nykter när han drog fram sin ”livs-filosofiska” sida. Vi träffade också ett par norrmän och dansade inne på Heavens med dem en stund. När jag kom hem var jag hes som en kråka och mina fötter var döende. På lördagen dundrade huvudvärken och jag värmde sparris-soppa från Sverige. Det var mys. På lördagskvällen tog jag, Lisette, Domme och Carro en promenad. Bland annat träffade vi Linda som jobbar på enliters-baren. Hon delar ut reklamlappar ett par timmar om nätterna. Sedan träffade vi en svensk som varit onykter varje dag i ett halvvår (!).

La mig ganska tidigt den natten. (vid 03.00 haha!!) skönt att sova ut.

Jag innan vi skulle ut på fredagen. Förlåt om jag tjatar om sjalen men jisses vad jag älskar den! Skulle kunna använda den varje dag… men det hade nog inte gått, tyvärr. (tycker du om den Laura? Önskar du dig en likadan? Säg till så kan jag köpa en till dig!)


Mys på balkongen! (hett inomhus!!) Spanien är så skönt, här kan man sitta ute! Antar att det är omöjligt i Sverige


Favvobild på Carro.

Fullmåne. Scary! Det är något obehagligt med fullmåne.


Och Lisette är fin som alltid.

Vi träffade Linda som jobbade.

Lisette och Linnéa i bakgrunden.


Carro och Domme (och denna bild är fin, Domme!!)

Enliters-baren.

Jag och Lisette.

 

Trevlig helg! Nästa helg är mamma här, så får se hur det blir (jag vill ut!) aja… mamma kommer på fredag så nu ska jag mejla över vad jag vill att de ska köpa till mig i Sverige. Har nämligen skrivit en hel lista. Sedan ska jag handla och pluggapluggaplugga. Bajs på det!

Imorgon är jag ledig (yeah!) blir kanske en update… vi får se, beror på om jag orkar ta mig någonstans där det finns inte. Har mycket plugg som ska göras dagstid och på kvällen blir det shopping! Lite kul måste man ha mellan alla elektronsiska termer och funktioner; tycker ni inte? Jag röstar för!

 

LATER


En kaosartad morgon;

Hej Bloggen!

 

I detta inlägg tänkte jag skriva morgonen den första skoldagen som blev, minst sagt, kaosartad.

 

Dagen innan, på söndagen, berättar Lisette och Domme att de är oroliga att de skulle försova sig första skoldagen. Jag skrattar och tycker att oron är lite väl överdriven. Om det är någon morgon risken är minst att försova sig så är det ju första morgonen! Även om man kanske inte direkt ser fram emot att börja skolan igen finns det ändå en liten förväntan i luften – det är trots allt nytt och är det nytt så är det spännande. Jag vet att jag kommer att försova mig under läsåret, det hör till, man är ju inte mer än människa. Under tvåan försov jag mig runt 3 gånger så jag antar att det kommer se lika dant ut detta år. Alltså – när jag nattar alltför sent på söndagsnatten (sommarlovsvanorna satt i intill det allra sista – skolårsvanor är dock trötthet dygnet runt) är jag inte det minsta orolig över att försova mig, utan snarare trodde jag att det skulle vara jag som ringer Lisette och Domme och påminner dem om att vi börjar om en kvart.

 

Men vad händer? Jag vaknar av att min mobil ligger under huvudkudden! När jag ser klockan vill jag börja gråta – kvart i 9 – vi börjar om en kvart! Jag får eld i baken och hoppar upp – paniiik! Det första jag gör är att ringa Lisette som redan är på väg till skolan och får höra att ”självsäkra” Lena är den som försov sig istället. Kul, jättekuL! Morgonen blir en virrvarr av panik och kaos. Jag hoppar i klänningen, dragkedjan segar, jag hittar ingenting och jag springer till skolan i lätta sandaler och blommig klänning. Hey! Vilket intryck allt nytt folk måste ha fått om mig! Svettig och sen första dagen. Men för att lyfta upp mig själv lite kan jag säga att jag ”bara” kom femton minuter sent.

Dock galet – hur kan man lyckas försova sig första dagen? Jag har inget svar på denna fråga men dock kommer trean bli läsåret jag inledde med att försova mig. Förhoppningsvis blir fortsättningen bättre. Än, kan jag avslöja, har jag inte försovit mig igen.

Den morgonen ville ingenting fungera för mig och jag var ett panikartat monster! Dock var klänningen snäll och var lika vacker som jag hoppades.

 

LATER


Söndagscitatet v.38

Hej Bloggen!

 

Denna söndag vill jag dela med mig av ett citat av George Horace Lorimer (1867-1937)

 

* Det är även din angelägenhet när din grannes vägg står i lågor.

 

Alla har väl hört den klassiska frasen ”ett leende smittar av sig!” Självklart, det är sant och väldigt bra sagt men detsamma gäller även det motsatta. Den ledsna som kommer till gruppen, den som klagar, ja, det kan lät sänka stämningen på ett litet ögonblick. Mår någon i din närvaro är det lätt att även du påverkas av dennes gråa humör – även om det inte är på samma bokstavliga sätt som om din grannes vägg stod i lågor! Utan dock på ett mer känslomässigt plan. Vi människor påverkar varandra känslomässigt mer än vi oftast tror – tänk bara på hur en gäsp kan sprida sig bland en grupp människor!

 

Det jag vill lyfta fram med detta är betydelsen av att vi tar hand om alla i vår närhet så att de kan må så bra som möjligt. Är någon på dålig humör/mår dåligt sprids det direkt. Vi påverkas så starkt av varanadra – på samma sätt som elden sprids snabbt mellan sköra väggar.

Detta illustrerar jag med den (enligt mig) sötaste reklamfilm som någonsin visats i svensk TV – alvedons ”är man stark måste man vara snäll!”


Alla skulle vi behöva ha en del av den där stora, starka hunden inom oss och världen skulle vara en betydligt gulligare plats.

Jag älskar denna reklam och den är lika söt varje gång!  

Ha en fin söndag! Måste springa hem – har förjävla ont i magen (dööö!!) måste ha min medicin!! Och sedan blir det fram med fysikboken, dagens pepp är att den cola väntar på mig i kylen. Skulle varit typ döende annars. Ajaja..

 

LATER


På Miramar;

Hej Bloggen!

 

Sitter på Miramar. Bestämde mig för att ta en promenad hit – passa på att röra sig lite och gå i friska luften innan jag sätter mig framför skolböckerna. Och nog blir det lättare också än om jag bara satt instängd hemma hela dagen.
Annars mår jag bra. Lite trött efter gårdagen bara. Trevlig kväll igår. Träffade ett par spanska vänner jag inte sett sedan juni så det var mycket trevligt. Pratade också lite med en norrman som flyttar till Slovakien nästa år för att studera medicin där. Var också väldig trevligt. Dansade med trevligt sällskap. Ja, det var en bra fredag och ett perfekt avslut på skolveckan. Denna helg vankas det dock plugg då jag har 2 prov nästa vecka plus lite andra läxor. Mamma kommer på fredag och jag vill ha så mycket som möjligt gjort då.

 

Jo, drömde att Nora skulle komma till Spanien. Hon hade smsat till Lisette att hon var på väg. Blev lite besviken när jag vaknade på morgonen och insåg att det inte fanns någon Nora i sikte. Hon och AlleBalle kommer i slutet av oktober och jag längtar mig smått tokig! Det ska bli en rolig halloween och i år vill jag vara läskig!

Skrev på min novell igår och det går jättebra! Satt bara och kände mig nöjd, har haft värsta flowet denna vecka. Ska ju börja med logg-bok (eftersom att det är mitt projektarbete) och skriva med versaler ”FLOW-VECKA!!” Har gett Lisette och Domme två noveller att läsa och väntar spänt på kommentarer (och lite små-nervös över domen också!) Om Nora och Alle skickar över sina adresser kan jag mejla över mina 2 senaste noveller, om ni vill.

Vet inte om jag ska ut idag eller inte. Jag vill men tror inte att de andra tjejerna är lika på idag igen. Ska höra om någon ska ut och sedan får jag se hur det blir. Annars borde jag kanske sova ut, känns som att jag inte gjort det på iprincip hela veckan då jag skrev halva onsdagsnatten och började tidigt både torsdag/fredag. Har kört på siesta – precis som spanjorerna!”- innan jag börjat med eftermiddagsplugg.

Slänger in en bild på mig tagen igår. Älskar sjalen! Tänkte en ”neutral” outfit så får sjalen vara tongivaren.

 

Ha en fin lördag!

LATER


Handväsk-kärlek;

Hej Bloggen!

 

Som ni antagligen vet har jag en svaghet för handväskor i axelbandmodell. Jag förstår inte (oftast killar) som kan leva utan handväska. Har frågat några stycken också och fått svaret ”fickor finns ju” Fickor? Fickor kan man inte köpa olika modeller av, fickor kan man inte matcha med outfiten. Fickor är tråkiga tyglappar som bara finns där, alldeles osynliga. Nej, tacka handväskor! Dessutom stora sådana där man kan förvara ting av alla de slag. Allra roligast är det då man knappt vet vad man hittar där och man sticker ner handen och får upp någonting som ger reaktionen ”jasså?”

Har hänt mig ett par gånger och är lika kul varje gång! Senast nu i Spanien då jag hittade en pennvässare som försvann i maj. Den fick en tur och returresa till Sverige!!

Detta är min senaste handväska och det är kärlek i ”pussa-på-munnen” nivå. Kostade en slant men ibland kliar det så mycket i fingrarna att plånboken måste håvas fram. Och jag ångrar mig inte! Inte det minsta! Den skriker Lena och Lena skriker efter den.

 

LATER


Senaste shoppingen;

Hej Bloggen!

 

 

Igår fick jag för första gången känslan av att nu sköljs jag över av läxor. Hjälp, jag är redan skoltrött! 2 prov nästa vecka och jag blir GALEN!  Carro är min förebild just nu. Hon som redan har tagit studenten efter nv3. I juni smäller det! Nu måste jag kämpa på. Idag var det fysikredovisning och jag  pratade om elektriskt potential. Liksom, vem bryr sig? Jag avskyr allt som har med elektronik att göra. På måndag är det matteprov trigonometri och sedan en massa frågor om cellen på biologin. Förlåt om jag tröttar ut er, jag är själv galen av trötthet och nu känns det som att jag får avreagera mig lite, det är bra. Det enda som är roligt är projektarbetet. Har haft värsta skrivflowen de senaste dagarna och det går bra! Riktigt glader! Novellen jag jobbar på just nu handlar om att bli lämnad av den man älskar. Ett svårt ämne, att lyckas beskriva känslor så det känns äkta är en utmaning men hittills är jag mycket nöjd över mitt arbete. Men snart är det helg och jag har lovat mig själv att om jag jobbar tillräckligt bra under skolveckan så ska jag få ha ledigt och roligt med kompisarna. Ja, det ser jag framemot. Skulle aldrig ha orkat plugga om jag inte hade haft någon form av morot.

 

Igår fick jag en trevlig överraskning! Min hyresvärd frågar om jag tycker om avokado och jag ääälskar avokado! Hon hade varit på besök hos en man som har avocadoträd och där plockat en stor påse fylld och jag får äta hur mycket jag vill! Nu ligger ett par stycken på mogning och jag längtar tills den dan jag ska njuta av dem! Jag gillar verkligen att hon är så generös, det ökar trivselfaktorn rejält!

Snart kommer mamma! Hennes biljetter är bokade! Det ska bli jättekul! Svensk mat och att få träffa mammsen, hoppas verkligen på solsken! Jag ska bjuda henne på chirimoya. Den godaste frukten någonsin. Har sett att den börjat dyka upp i spanska fruktaffärer!

Chirimoya + avokado = naturlig kärlek.

 

Och så varvar jag självklart min vardag med fantastiska shoppings-rundor. Skolan blir betydligt lättare och roligare om man har kläder man känner sig fin i. Ja, alla tillfällen blir bättre med vackra kläder. Jag är en handväsk- och klännings-holier. I tisdags var jag dock noga med nej, ingen handväska! Fick hålla fingrarna i styr för att hålla det löftet. Jag behövde jeans och jag hittade jeans. Bra! Sedan blev det annan nöjesshopping, bland annat denna klänning jag ääälskar:

Som en bädd av rosor.

Shoppingsglädjen tog ytterligare ett språng uppåt då jag hittade denna tischa på rea. Köpte modellen med kattungen i juni, fingrade på hundvalpen men bestämde mig för att katten räckte. I Sverige ångrade jag dock att inte båda fick följa med hem.

När jag såg valpen hänga i butiken fanns det ingen tvekan.

Och så avslutade jag shoppingrundan med denna underbara scarf!

Nästa utekväll med ett svart linne?

 

Stranddagen igår var bara uttråkande för mig som avskyr idrott. Inte var det sol heller – regn! Cirka 25 grader i luften men regn regn regn. Prutt på det! Stranddagen var främst till för dem som läser någon idrottsdag; men varför ska vi andra behöva plågas? De som läser gympa kan köra det intimt så slipper jag springa omkring en boll likt en dåre. Nu vägrar jag göra sånt men jag kan inte heller påstå att det är kul att sitta på lerig sand och titta på.

Nu är det helg! Jag har slutat! Yeye!! Ikväll blir det utgång, roligt!

Kameran ska med. Vi hörs lörd ellr sönd! Får se hur helgen blir men önskar er alla en finfin sådan. Kyssar!

 

LATER


Roligaste dino-namnet!

Hej Bloggen!

 

Jag var bara tvungen att skratta när jag såg att det fanns en dinosaurie med detta namn.

Det är nog seriöst det mest konstiga/galnaste/udda namn jag någonsin sätt på en art.

Först en kombo av… ja, ni vet… och sedan penna? Hmm?
Haha! Kineserna är för härliga, de!

Alla barn ska springa om de ser detta djur!

 

LATER


Maskerad!

Hej Bloggen!

 

Sitter i skolan och lyssnar på Winnerbäcks ”Hugger i sten” Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt” ”Suga liv ur din halspulsåder!” SÅ JÄVLA BRA!

Är det inte fler som älskar honom som jag och Linnéa! Vi måste se honom live! Han var fantastisk i Malmö i somras.

 

Igår var det tisdag och jag hade ingen skola. Älskar det lika mycket varje gång. Tisdagar var förr den allra jobbigaste dagen på hela veckan – fortfarande en hel evighet till helgen. Men nu är det så bra att det hux flux är onsdag och lill-lördag. Btw… läste i en tidning att världen generellt är deppigare på onsdagar (utifrån bloggtexter) men lyckligast på söndagar. Intressant vetande dock fattar jag inte varför lyckan sitter om söndagarna. Jag skulle tippa fred eller lörd – då är jag ju oftast själv tip top. Vem vet – världen kanske är fylld av religiösa typer som bara är lediga om söndagar. Vad vet jag?

 

Igår var det en sväng till marknaden med Carro och Linnéa. Det var alldeles för varm så jag drog hem tidigt. På balys blev jag hälsad av kassören som ”Hej snygging!” någonting sådant skulle aldrig hända på ICA. Hemma misslyckades jag som vanlig med omelette. Jag kan seriöst inte laga omelette! Hjälp!

Resten av dagen pluggade jag, köpte cola (of course) och shoppade på miramar (ska visa sen!!) En helt OK tisdag. Dock skulle det vara skönt med lite svalka, värmen gör mig illamående.

 

Ska publicera lite bilder från maskeraden nu hade jag tänkt. Det var ett spontant initiativ men ett mycket trevligt sådant. Maskerader är roliga tillställningar eftersom att man då har möjlighet att verkligen leka lite med sin outfit. Temat i lördags var ”så ser du mig aldrig igen” Alicia gissade på att jag skulle vara barnvakt –haha, hon känner mig verkligen! – men som ni vet var jag fotbollsspelare. Jag har fobi för den sporten och ställer mig aldrig frivilligt på en fotbollsplan, om sanningen ska fram har jag skolkat varje fotbolls-idrottslektion i 10 år och det är bara en killkompis som fått mig att spela fotboll under de åren. Nu när det är slut med skolidrotten kommer det aldrig att bli vidrig fotboll för mig. Och det känns underbart!


Knästrumporna gjorde väldigt mycket för helheten.

Lena the Soccer player

Ett EMO och ett barn.

En fotbollspelare och ett EMO

COLA!! Och jag har kvar, den ligger i kylskåpet!!


Caroline hade den bästa utklädanden – en rosa ballong!

Hippies!

Ska Linnéa lyckas idag?

Japaner!!

Strandflickor!


Imorgon är det stranddag med skolan. Skönt att slippa den sega 16.15 – dagen. De stackarna som läser idrott A ska göra livräddningen (jag lider med dem!)Själv livräddade jag pappsen på tivolibadet hemma i Kristianstad i ettan. Får se vad jag ska göra imorgon men vi får hoppas det går bra och att jag kommer hem vid liv. Hehe… :P 

Ska köpa cola nu!!

 

LATER


Lenas brev;

Hej Bloggen!

Min kära vän Lisette är en rolig person att skicka små meddelanden till. Ligger det ett papper framme när vi har det lite röj klottrar jag, fnissandes, ner ett litet budskap.

Och de roligaste breven skrivs just vid party-kvällar. Eller vad sägs om detta som jag skrev första utekvällen i Spanien?

Och på tal om det där sistnämnda – det är inget jag ska göra, bara lite elakt önsketänkande! Men isf skulle jag ta det i omvänd ordning – först avbitandet och sedan det andra. Smärtnivån där alltså. FY! Haha, men det är nog därför jag skrev det! Här pratar vi om ett svin på högsta nivån. Och den jag älskar är bara om helgerna!

Lenis Penis är mitt skämtsamma smeknamn som Amina kom på för en massa år sedan. Hon brukade sjunga det i flummiga skoj-sånger. Det lät alltid så kul!


LATER


Fredagsnatt;

Hej Bloggen!

 

Jag är på gott humör efter gårdagens valresultat! Sis ringde vid midnatt med den goda nyheten om alliansens seger!! Hade då inte pratat med henne på tre veckor och längtade som en toker på att göra just det. Dock ringde hon just när min mage inte var på toppenhumör. Ajaj, fråga mig inte hur jag lyckades somna men låg och vred mig till alldeles för sent och nu är jag trött.

Drömde att jag och pappsen tog tåget till en person som jag inte är så glad i, bröt oss in i dennes hus tills vi hörde familjens bild komma. ”Pappa!! vi MÅSTE gå!” fegisen Lena flydde genom fönstret men pappa blev påkommen. Uppenbarligen var han välkommen men han ville betraktas konstig av familjen så han beställde en pizza med lök och mjöl i deras nyöppnade pizzeria. Hur gott? Pappa gillar ju det mesta men förhoppningsviss går hans gräns där.

 

Måndag och en helt ny vecka. Tycker alltid sådant känns bra. Lite som en mini-nystart. Vad händer denna vecka? Vilka måsten har man? Än så länge har jag inga speciella planer förutom skolveckan. Imorgon är jag fri och på torsdag är det stranddag med skolan. Jag tycker synd om dem stackare som läser idrott A och ska fixa livräddningen den dagen. Skolan har blivit mycket bättre när jag slipper torteras med idrott på schemat! Nu vågar jag vägra idrottsaktiviteter! Föredrar att regelbundet ta en springtur nere vid stranden när det är behagligt ljummet i luften. Behagligare form av motion finns inte och man kan köra helt i sin egen takt. Ja, det är mycket trevligare att springa i Spanien än i Sverige. Där uppe kände jag mig oinspirerad. Har också skrivit upp mig på skolans gym-lista. Förhoppnigsviss anmäler sig 50 pers så att vi får skolrabatt! Ser fram emot att börja gymma och gymmet ligger ju precis mittemot mig. Skönt! Tagga för spinning!

 

Ska publicera lite bilder från fredags. Först hem till Lisette och Carro. Sedan mötte vi upp ett par spanjorer och gick ut med dem. En sväng in på burger king och en spansk liten bar innan vi dansade oss svettiga inne på ett smockfullt foreplay. Gick hem ganska tidigt med Lisette och tog det lugnt lite med henne innan jag begav mig hemåt. En trevlig fredagskväll/natt! Sådana som är perfekta avslut på skolveckan!


Jag precis innan vi skulle ut.

Min goda jordgubbsdrink som jag längtat efter hela veckan!

Den var mycket god.

Pannkaka! Lisettes var ju relativt lyckad! Jag skulle inte ens våga mig på dem. Gasspisar är inte det lättaste då det är svårt att reglera värmen med dem. Nej, den svenska el-varianten är bättre.

Jag och Lisette

Linnéa har drabbats av en liten olycka!!

Men jag är snäll och hjälper henne att torka.

Jag och Carro.


Spela kort!

Fina flicka.

SKÅL!

Kvällens bästa bild!

Carro pratar i telefon med sin spanska kompis, Christian. Han pratade mycket bra engelska eftersom att han bott i USA. (Jag är typ kär i carros halsband!)


Den spanska baren som vi gick till. Ett mysigt litet ställe och en väldigt söt skylt.

Hela gänget på väg till uteställena.

Ja, idag kommer Domme hem! JAJA!! I natt kommer hon! Ska bli kulkulkul att träffa henne imorgon! Hon kommer samtidigt som Lisettes föräldrar så nu blir det fullt hus. Men det är trevligt folk hela högen!

Nu ska jag bege mig till eroski, köpa cola och sedan plugga. Tror jag ska ut och springa ikväll om jag orkar! Och så måste jag handla (HATAR!) och ladda min mobil.

 

LATER


Felskrivning!

Hej Bloggen!

 

I Spanien kommer man inte långt på engelska. Visst finns de spansjorer som behärskar detta världsspråk men den allmänna förståelsen är låg. Här sker kommunikation på spanska, annars får det vara. Dock måste jag erkänna att det känns som att förståelsen är bättre här i Fuengirola än vad den var i Malaga. Det har mina resor med pappa visat.

 

Det kan bli väldigt roligt när man inte behärskar engelskan. Titta bara på denna skylt som hängde på dörren till Lisette och Dommes favvo-tapasställe. Ska de ha stängt i ett helt år?
LATER


Min maskeradoutfit;

Hej Bloggen!

 

Det är söndag, pluggdag nr 1 och mitt huvud dunkar av huvudvärk. Dock är jag glader för att jag gick hem tidigt igår så jag fått ganska många timmars sömn – även om jag drömde om folk som stack ut knivar från fönster och poliser som sprang omkring som yra höns. Helgen har varit fin. I fredags var vi ute och igår var det maskerad som gällde. Båda kvällarna blev bra och involverade en glad Lena, även om jag kanske var mindre taggad igår. Vi har även legat på stranden. Solen har varit på återbesök efter två kyligare dagar. I fredags natt när det fortfarande var behagligt ljummet i luften (25+) insåg jag hur glad jag är över att bo i detta klimat. Min kompis i Sverige skrev att det bara var 11+ uppe. När jag såg 17+ under natten till fredagen frös jag. Nej, jag skulle aldrig orkat så låga temperaturer. Nu ska jag förhoppningsviss upp till Sverige en sväng i november; och vad är vädret där då? 2+? Jisses, jag fryser redan. Nej, Sverige har andra styrkor och vädret är inte ett av dem.

 

Jo, nu tänkte jag avslöja vad jag var utklädd till igår, även om själva bilderna från kvällen kommer en annan dag under veckan. Jag var fotbollsspelare! Ni som känner mig vet att jag HATAR fotboll (alltså att spela själv) Jag har spelat det en gång på tio år och då var det en killkompis som ”tvingade mig”. Senare lät han mig också göra mål. (skulle varit omöjligt annars!) Älskade min outfit och knästrumporna gjorde det. Dock tittade folk väldigt mycket på mig när jag kommer iklädd såhär en lördagskväll för även om jag är fotbolls-nörd så är det inte prec den outfit man väljer när man ska ut och partaja. Förhoppningsviss förstår folk att jag var på väg till en maskerad. När jag sedan på kvällen träffade bekanta förklarade jag för säkerhetsskull att det var en utklädnad.

Dock kan jag inte påstå att jag kände mig ”snygg” som fotbollsspelare. Som ni förstår – det är inte Lena.MIN MASKERADOUTFIT – FOTBOLLSSPELARE!

 

LATER


Söndagscitatet v. 37;

Hej Bloggen!

 

Denna söndag vill jag dela med mig av ett citat av Harold Stephens:

 

”Det finns en stor skillnad mellan oro och bekymmer. En oroad person urskiljer ett problem, och en bekymmersam person löser ett problem.”

 

Så sant och absolut någonting som vi kan ta till oss. Oro är en obehaglig känsla som jag tror att alla har känt någon gång. Det är känslan av att se ett problem, urskilja det, men se det utan en lösning. Oro är känslan av ovetskap, att inte veta och känna en stark förtvivlan. Denna förtvivlan tar oftast över och vi är inte kapabla till att tänka logiskt utan istället får panik i vår oro. En ond cirkel som bara leder till mer onda känslor. Ajabaja, inte roligt.

 

Även om detta kan vara en sak som är lättare i teorin är praktiken – istället för att oroa dig så försök bekymrar dig genom att tänka logiskt.  Det är precis som Stephens säger, istället för att bara se problemet försöker du även hitta lösningen. Även om det kan vara en tuff känsla blir ingenting bättre genom att måla upp problemet och sedan plåga sig själv med den. Jag vet att vi människor har just en tendens att göra detta – att vrida kniven i såret. Men försök tänka på att detta inte leder någonstans och absolut inte till något bra. Försök tänka på något annat eller finn lösningen!

 

Detta hände mig för någon natt sedan, så jag vet vad jag pratar om. Jag låg och tänkte hemska tankar som bara fick klumpen i min mage att växa och växa. Jag visste att jag inte skulle komma någonstans – bara ligga sömnlös och må sämre. ”Tänk på vad som helst!” tillslut tänkte jag på fysikläxan. Inte de roligaste tankebanorna kanske men fysiken får mig vartfall inte att må dåligt.


Hoppas ni får en fin söndag! Det jag gillar med söndagar är möjligheten att ligga och dra sig i sängen så passa på att göra det!


LATER


Vackra helgplaner;

Hej Bloggen!

 

Yes! Har slutat, hur sköööönt! Sitter i skolan och njuter av kents ”glasäpplen” hur bra! Har precis suttit och varit social med diana som hur har ekonomilektion, stackaren. Men jag ska inte klaga, fysiken var ingen lyckostund den heller.

Just nu letar jag efter en nyhet på spanska.

 

Imorse vaknade jag vid 07.15 av VÄRSTA åskan. Det mullrade såsom att tredje världskriget börjat. Dock tycker jag att det är hur mysigt som helst att ligga och lyssna på åskan när man slipper gå ut till den. Sedan kom skyfallet, en hink som hälldes från himlen. Nu har solen åter visats sig på himlen, fint!

 

Svar på kommentaren ang. om jag bor i samma värdfamilj som förra året:

Nej, det gör jag inte. Det var tanken från början men när jag insåg att det fanns en möjlighet till att bo själv tog jag den. Större frihet, liksom. Nu bor jag tillfälligtviss inneboende hos en danska cirka 10 minuter från skolan och trivs utmärkt med det. Mitt rum går i vitt och bilder kommer inom en nära framtid.

Fortsätt att fråga på om ni undrar något!

 

Jo, igår hände en alldeles speciell sak. För första gången i mitt liv fick jag beröm av en idrottslärare över en fysisk prestation! Något sådant har aldrig hänt förr då jag, milt sagt, är en dåre på allt som har med idrott att göra och har dessutom utvecklat en fobi för bollsporter; särskilt fotboll. Det jag fick beröm för var min löpninsrunda som jag tog häromdagen. Bestämde mig dessutom för att nästa lopp ska jag bannemig deltaga i! Fegade ur denna gång i och med att jag var extra lat i Sverige. Men nu är det träning som gäller och nästa lopp smäller det!


Finns ingen bättre grupp. Detta är njutning och jag lyssnar nätter genom i min kamp att hålla undan tystnanden (varning för plågsamma tankar!) Texterna alltså, Kents texter, sitter här med gåshud just nu. Aja, nu vet ni vilken grupp som går på repeat i Ipoden/spotify. Just nu lyssnar jag på "ÄrlighetRespektKärlek" Fantastisk!

Igår var första riktiga kyliga dagen sedan april-månad.

Mörka moln täckte himlen och regn föll ner. ”Regn i Spanien?” frågar Linnéa.

Jag kan bekräfta; regn i Spanien.

Lite svalare temperatur men det var bara skönt.

Vackra, vackra helgplaner. Ikväll blir det utgång med tjejerna och eventuellt ett gäng norrmän. Vi skandinaver håller ihop, vet ni.

Antar att det blir att ta det lite lugnare ikväll så vi orkar med vår första 3:3a på lördag! Maskerad alla treor vid stranden med det klockrena temat ”så ser du mig aldrig igen!”.

Jag har bästa idén och alla dem som känner mig skrattar som tokar när jag berättar vad jag ska komma utklädd till – det är Lena i ett nötskal!

Ni ska få se på lördag (eller vid senare tillfälle i bloggen!) I vilket fall kan jag lova er en sak angående min outfit – så kommer ni aldrig att se mig igen!

 

Ha en fin helg! Nu ska jag till Mercadona och sedan vankas det jakt på maskerad-kläder!

Ska försöka uppdatera under helgen! Tills dess önskar jag er en söt tillvaro!

 

LATER


Jakten på vuxenpoäng;

Hej Bloggen!

 

Och  jakten på vuxenpoäng fortsätter… senast har jag bunkrat med ett lager toalettpapper. En självklar sak som man dock inte tänker på när man får det serverat på silverfat av ICA_handlande föräldrar. Men ensam inser man, precis som Linnéa sa, att det inte går att leva utan det. Sant.


Haha, vilket löjligt inlägg. (nr. 400 dessutom!!) Men det jag vill få fram är att det finns saker man helt enkelt inte tänker på när man bor med mamma och pappa men när man är ensam möts man av så mycket utgifter att man nästan blir chockad! Budget skulle pappa säga och spela snusförnuftig (och det är han också!)

Credits till mig när jag fortsätter min jakt på vuxenpoäng.

I närmaste framtiden: handla inför helgen, köpa handtvål/duchtvål och städning!

Wish me luck! Återvänder till Sverige som fröken vuxen; ska vi säga så?
Tummen upp!

 

LATER


Ny klänning!

Hej Bloggen!

 

Sömnlös natt, har legat och tänkt på gamalt skit jag inte borde tänka på, sommaren 2010. Skönt med höst…

Seg och lång skoldag. Religion A, engelska C och biologi B 2-timmarspass rakt efter varandra. Jag fattar inte att jag har överlevt.

Nu vill jag rusa till eroski och köpa cola! Suck och stön att jag har glömt pengarna hemma, blir en extra onödig sväng. Småsur på mig själv.

 

Jag har bestämt mig – jag ska söka jobb på dagis till sommaren 2011. ”VA?” tänker säkerligen de som känner mig och vet min uppfattning om barn men inatt drömde jag att jag jobbade på dagis och var lycklig! Vad kan det betyda? Vem vet – kanske ligger svaret på livets fråga, jakten på lycka, just i att det är på ett dagis jag hör hemma. I drömmen jobbade jag på i pass och älskade det; bland annat pratade jag med barnen om Gud (kan inget om varken barn eller Gud, ingen kombo för mig). Kanske är det så att lyckan inte sitter där man tror att den finns och att drömmen var en uppmaning till mig att jag finner min dos av glädje bland barn? Haha! Men jag förlorar inget på att försöka, om jag nu inte blir den sämsta anställda! :P

 

Jag fungerar inte utan cola! Igår fick jag en panik-artat sug som resulterade i att jag hoppade ur sängen där jag låg och slöade efter att biologin var gjord och rusade till eroski, småsprang hem och öppnade burken med en klump av glädje och tillfredställelse i magen och njöt av varje klunk. Jag som såg Spanien som en möjlighet att komma ur mitt beroende; men icke sa nicke. Nu blir det att springa in till Eroski dagligen efter skolan annars kommer plugget gå till botten. Kaffe är inte tillräckligt längre. Tacka att Eroski ligger bredvid skolan, nu är det inte lika krisartat.

Eftermiddagsmys – sötsura vindruvor min hyresvärd plockat själv, kaffe och pepsiburken. Då är jag redo för plugg! Mitt snygga schema i bakgrunden! Ser ni tisdagen? Visst är den vacker? Jag älskar tisdagar!

En annan sak jag älskar är min nya klänning. Jag menar; hur fantastisk är den inte? Tänk: en sådan här goding funkar alltid!

 

Nu lämnar jag äntligen skolan!

LATER


Första natten i Spanien...

Hej Bloggen!

 

Jag brukar prata i sömnen. Många är dem som på morgonen berättat om någon galen/rolig kommentar jag yttrat under natten. Jag har ropat efter pappa, tackat för maten, ropat och frågat efter saker. Jag brukar varna eventuellt sömnsällskap att det finns risk att jag väcker dem under natten med en ofrivillig konversation. Denna ”ovana” brukar dock bara leda till skratt på morgonen. Man undrar vad man kan ha sagt under de nätter man sovit ensam. Vill jag veta?

 

Någonting som jag däremot inte gör lika ofta är att gå i sömnen. Jag vet att jag har gjort det 3 gånger i mitt liv. En gång som 9-åring då jag åt min kompis Aminas daim-godis, som 14-åring då jag gått och lagt mig i soffan på nedervåningen och nu senast som 18-åring under min första natt i Spanien. Jag hade gått och lagt mig i L&D:s superstora och bekväma soffa och somnat omedelbums. Någon timme senare ser Joella (som sitter med Carro på balkongen) att jag rest mig upp. Hon frågar vad jag vill och jag yrar på om ”måste prata med domme…. Toaletten…domme?

Domme hade precis gått och lagt sig när jag klampar in i hennes sovrum. Hon har berättat att jag stod i mörkret och stirrade på henne med en obehaglig blick tills jag, utan ett ord, lagt mig skavfötters bredvid henne och försökt sova tills hon sa till mig: ”Stick, du stinker rök!” och att jag som en robot gått ut och lagt mig igen på soffan. Joella hade gått in på toaletten för att kontrollera att jag inte ”gjort något” eftersom att jag yrat så mycket om det. Nej, jag hade inte varit inne på toan och förstår inte varför jag nämnt den eller vad jag ville Domme heller för den delen.

 

Det känns konstigt att skriva detta. Berätta om någonting som jag gjort men som ändå inte känns som jag. ”Gjorde jag så eller så?” känns konstigt att fråga. Men jag har inget minne alls av den natten. Trots det måste jag säga att det var galet kul att få återberättat på morgonen. Jag älskar mina nattliga äventyr!
LATER


Beach-volleyboll;

Hej Bloggen!

 

Sitter i skolan. Har slutat, spanska och biologi. Ska strax hem och öppna biolog-boken, nämligen tre kapitel som ska läsas. Ute skiner solen och sofias humor är på högsta nivå, så det är ganska fint i alla fall.

 

Det blev en trevlig kväll i måndags på stranden med härliga klasskamrater. De flesta körde med volleyboll men jag är urusel på det! Jag vet, med säkerhet, att om jag ställt mig där och ens försökt kasta bollen hade det gått sämst och jag fått stämpeln tönt i evighetersevigheter. Nu när jag inte har idrott längre på schemat ska jag bannemig inte utsätta mig för aktiviteter i den tortyr-kategorin. Eller löpning gälls inte! Funderar nämligen på att ställa upp på ett lopp i torremolinos på lördag. Nu försöker vartfall gympaläraren övertala mig, får se hur det blir med den saken. I måndags fick Sofia (du nämns igen!) mig att klättra upp för ett klätternät på stranden (bildbevis finns!) dessutom fick jag sällskap på toppen av Johanna och Edvin så det var finfint i alla fall. Enligt mig var det ett mirakel att jag kom ner på fast mark utan att typ avlida. Klättring är inte heller my piece of cake.

Det var trevligt att vara publik till volleyboll – alla var jättediktiga! Jag önskar jag var lika bra så även jag fick visa mina skills, men nu finns tyvärr inga sådana.

Måste dock säga att beachvolleyboll är en mycket trevlig aktivitet på stranden när det är lite ljummet i luften, alltså för kallt för att bada. Några gjorde förvisso det. Det är någonting som jag inte kan förstå! Jag tyckte vattnet var Sverige-varning när jag tog mig ett fotbad. Brr…

 

Älskar mitt schema! Imorse steg jag upp 10.00 och på tisdagar är jag ledig! Gårdagen tillbringades på stranden med ”the blue gang” vi kallade oss så eftersom vi alla hade blåa handdukar – det var jag, Linnéa och Carro. Jag låg kanske i två timmar tills jag fick svimmningskänslor och började må riktigt illa. Då blev det att springa till Eroski och köpa mandarin-vatten! Hur gott som helst! På kvällen blev det shopping på miramar! Och det är sant – H&M och Blanco ska öppna!


Måndag morgon & snyggt med en obäddad säng! ;)

Sätta upp volleyboll-nätet.

Johanna och Edvin kämpar sig upp för klätternätet.


Även jag jobbar mig upp!

Edvin är kung på toppen medan jag bekymrar mig över hur jag ska komma ner.

BEACHVOLLEYBOLL!!

”The blue gang”

Och ja, det var oplanerat.

Jag klagar absolut inte.

Det var najs, stranden är väldigt bra. Måste bara skriva att jag tycker synd om er stackare där uppe i norr som inte har möjlighet till strand! Hur pass kallt är det? Jag vill veta? Tar fram min elaka sida – men det känns som att jag njuter ännu mer av sol och strand när jag vet att svenskarna går uppe och fryser i alldeles för tjocka kläder. Nej, jag saknar inte hösten där uppe även om det absolut finns andra saker jag längtar efter.

 

LATER


Till er, från mig;

Hej Bloggen!

Denna bild tillägnas AlleBalle och NoraHora som säkerligen sitter och skrattar där uppe i Sverige. Jag saknar er och längtar tills ni kommer till Spanien under höstlovet! För någon dag sedan såg jag en tjej som hade likadan bikini som Nora vid stranden och då insåg jag just hur tom stranden var utan Nora.

 

Ni ändra som känner mig skrattar säkert också när ni ser bilden. Jag var tvungen! Är jag i Spanien så är jag!! Men nu är jag sugen på jordgubb!! :P Cola är gott också!

 

LATER 


Strandfest!

Hej Bloggen!

 

Tycker det är så skönt att jag börjar så sent här. Idag började jag inte förrän tio över elva men hade ett möte kl 10.00 så det blev en timmes sovmorgon! Förstår inte hur dem där uppe i Sverige orkar börja kl. 08.00. Jag hade dött efter en dag. Här klarar jag mig iaf fram till söndagen med att vara måttligt pigg. Igår var jag dödstrött. Tog en siesta mitt under fysik-pluggandet.  Den spanska traditionen är skön men dock inte praktisk när man studerar.

 

Som jag skrev i ett tidigare inlägg var fredagen en toppendag! Helgerna är verkligen det som ger mig kraft att ta mig genom en hel skolvecka. Vetskapen om att äventyr väntar, stunder då man blir så glad att inte ens fysikboken är en fiende, ja då är det bra.

I fredags mötte jag upp Linnéa som tvingade mig sex våningar upp med trapporna och jag fick ont i magen av mina ”mystiska-män” skämt.

Kl halv elva vankades det strandfest nere vid castillot men vi hade det riktigt trevligt och kom därför iväg sent men vi var så gulliga, vi var kärleksfulla, vi är bäst!! Det var långt till castillot – linnéa hade klackar, jag, Domme och Carro försökte gå ner i brygga mitt på gatan och sedan hade jag, Carro och Lisette ärenden ner till stranden. Vi stannade inte länge vid strandfesten utan gick ganska snabbt ner till uteställena och mina fötter vad döda i conversen. Tycker de är sjukt trånga och när skulle sova på natten kunde jag inte det på grund av smärtan på fötterna. Fy!

Blev en hel del dans och trevligt sällskap!


Jag och Lisette.


Carro den fina.


Egot själv.


Fina flickor

Domme & Carro ska ner i brygga!

Jag & Carro ska ner i brygga!

Vi är kärleksfulla.


Mycket fina flickor.

Strandaktivitet.

Klack-gänget!

Strandfest!


Mycket trevligt!

Idag åker min kära vän Domme till Sverige i en hel vecka! Hur ska detta gå? Hur ska jag klara mig i sju dagar utan Dommes prat?? Finns inget roligare än att komma upp i L&Ds lägenhet och höra dommes snack för då vet man att det vankas skratt. Nu är Domme orolig för att hon ska hamna utanför gänget! Omöjligt! Domme är ju domme, och det kommer bli tomt utan hennes prat och nattliga majs-ätande (skämt) nej, gumman, du får ha det toppenbra uppe i norr! Blekna nu ordenligt men frys i shorts så alla likbleka svennar får se resultatet av allt pressande på stranden! Glöm inte dunjackan till det! Lägg upp pics sen för jag tror den outfiten skulle vara en rolig syn!

 

Under spanskan diskuterade jag hudätande fiskar och elefantmassage med en trevlig tjej i tvåan som heter Olivia och Sofia lyckades med konst-stycket att göra matte-lektionen till ett 6-maraton. Och då menar jag inte siffran! :P

Ikväll blir det strandmys med klassen! Och de av mer sportlig karaktär ska spela volleyboll men jag föredrar att vara publik!
Vilken härlig klass jag hamnat i!

 

LATER


Korven på Biltema;

Hej Bloggen!

 

Idag är det den 13 september och jag är säker på att vi alla nu kan enas om att det är höst, hur bittert det än må kännas. Trots det kan man alltid se tillbaka på sommarminnen och förhoppningsviss blir man varm i magen av dem. Även om min sommar inte var så bra har jag ett minne som alltid får mig att skratta, även om vardagen är höst-dyster.

KORVEN PÅ BILTEMA!Lunchrast en jobbdag. Vi befann oss ute på härlöv, det var den 14 juli. Jag, tillsammans med 2 treviga personer på jobbet – Johan och Emma - bestämde oss för att gå till Biltema. Jag behövde gå på toaletten och Johan var sugen på varm korv. Vi satte oss vid cafét och medan Johan åt sina 2 korvar pratade vi om de 2 andra på jobbet och deras skämt som inte alltid var så ”barntillåtna” och att jag tyckte det gått för långt! Jag var trött i huvudet av 5 timmars snusk!! Just när jag sa någonting i stil med ”Ja, X kan inte hantera sig själv! Snart kommer han att gå sönder, jag lovar!” sprutar en rejäl stråle köttsaft från den ena korven, och jag lovar – rejält med versaler! Egentligen såg det riktigt äckligt ut men stämningen och situationen – ja, jisses vad jag skrattade. Trodde jag skulle ramla av stolen och säkerligen tittade folk snett på oss men jag var allt för upptagen av att skratta mig svettig. Och fortfarande kan jag se tillbaka på denna lunchrast och skratta. Ja, sommarens största gapflabb var inne på Biltema.LATER


Rösten inskickad och klar!

Hej Bloggen!

 

Galet trött alltså, helt sjukt! Har inte sovit ordenligt på över en vecka, sedan natten hos L & D då jag vaknade upp runt 05.00 med helvetisk mensvärk efter att ha drömt att Carro sagt ”Lena, du har mensvärk!” Hade så ont att jag låg och skrek mot kudden. Aj! I helgen blev det inte mycket jubel på sömnfronten heller. Somnade 07.00 och vaknade kl 10.00 efter att ha drömt att karate kid började i klassen! :P

Igår var Linnéa och Domme vid stranden. Jag orkade inte joina även om tanken på playan är frestande. Ville bara sova men det gick inte heller. Drog till miramar men hittade bara handväskor (köpte ingen). Känner att det börjar bli problem nu! Jag måste ha kläder!! Har typ panik för att det känns som att jag har för lite; seriöst, har inget att ha på mig imorgon till skolan!

 

Igår slöade jag tillsammans med Lisette, Domme och Carro på kvällen! Mys och alla var tröttast så ingen utgång igår. Domme hade sovit hela eftermiddagen och trodde det var söndag och undrade vad jag gjorde hemma hos dem kl sju en söndagsmorgon (kl var sju på lördagskvällen) Följde med Domme till McDonalds. Läskigt vad likt funkans donk är en i malmö! Jag menar det – till och med samma teckningar på toalettdörrarna och samma stil av ”träigare” design. Samma designer/arkitekt? Någon som kör på en McDonalds-turning? Tja, varför inte?

Nu är äntligen min röst till svenska valet inskickad. Jag röstar via brevröst från utlandet. Som svensk medborgare är det en självklarhet att jag utnyttjar min röst och även om det varit en del jobb med vittnen hit och dit känns det bra att veta att jag har bidragit. Nu är det bara en vecka kvar, svennar, innan vi får veta. Jag hoppas innerligt att svenska folket tar ett klokt beslut (kanske samma som mig, hehe!)

En vecka kvar!

 

Söndag är slödag/stranddag/fysikdag.

 

LATER


Söndagscitatet v. 36;

Hej Bloggen!

 

Denna söndag vill jag dela med mig av ett citat av Abraham Lincoln (1809-1865):

 

”Jag vet inte vem min farfar var. Jag vill hellre veta hur hans sonson kommer att bli.”

 

Enligt mig är det ett oerhört bra citat som vi alla kan bära med oss på livets långa resa. Även om man bär på vackra minnen från dåtiden och att kunskapen om att det är över kan göra oerhört ont. Känslan av att man aldrig mer kommer att återuppleva de sockersöta stunder man avnjutit är tung. Jag vet hur det är. Men hur tufft det än må vara måste vi acceptera att det är just dåtid. Sörjer vi den förgångna är risken stor att vi glömmer att leva i nuet och går då miste om möjligheter att fylla på med vackra minnen. Och det, om något, är ett stort misstag. Lev i nuet, njut av det och gör ditt allra bästa för att fylla tiden med vackra minnen att leva för! Förlora inte fotfästet på grund av längtan efter det förflutna.

 

Vad vi än vet om vår farfar är det just förbi. Hur vi än resonerar kring det förgångna kan vi aldrig återfå det, aldrig ha möjlighet till att förändra. Men vi kan idag, just nu, göra vårt allra bästa för att vår sonson ska bli det allra bästa. För det är framtiden och den är det värt att leva för.

Häng inte läpp över det förgångna – många vackra minnen väntar. Fånga dem!


Farfar & barn.
Dåtid & framtid.

LATER


Toppenkväll igår!

Hej Bloggen!

 

Sitter i parque del sol och det är lördag. Hade egentligen inte tänkt gå online idag men av en anledning var jag verkligen tvungen så tänkte passa på att uppdatera bloggen.

Imorse när jag vaknade drack jag varma koppen så då vet ni vad det var för kväll igår, hehe. Men riktigt lyckat var det! Jätte, jätte trevligt folk och jag har verkligen haft det roligt!

Dels gamla bekanta man inte träffat på ett tag och nya vänner och då trivs jag som fisken i vattnet. Blev en hel del bilder från kvällen men de lägger jag ut på måndag. Internet-uppkopplingen är lite seg här ute men det duger när man behöver komma online.

Får se vad som händer i helgen men jag mår toppen bra! Roliga fredagar räddar verkligen hela veckan och som jag sa till ett par klasskamrater igår: ”Jag har pluggat fysik i 3 timmar idag. Nu ska jag banne-mig ha kul!!” Jo, klämde ur mig ett annat roligt citat igår. En kille hade bett mig att hålla hans ölflaska och jag var ju trevlig och höll den en stund. När jag, Lisette och Carro sedan är på väg till uteställena frågar de mig:

– Vad var det för burk du höll?
Och får svaret:
–Det var ingen munk (kyrklig). Det var en kille.

Jag och mina felhörningar!

Jag precis innan utgången igår! Och klänningen som Joella valde ut! Jag älskar den!

 

Vi hörs på måndag och då med pics, jag lovar!!

Ha det så fint fram till dess för det ska i alla fall jag ha!

 

LATER


Feria i Mijas Pueblo;

Hej Bloggen!

Sitter i skolan och har slutat! Skööönt! Har dock kämpat mig genom 2 timmars fysik B; jag menar; hur stor nytta kommer jag ha av elektriska fält i framtiden? Jag blir galen och så är det svårt! Nej, fysiken är min fiende detta läsår och kriget startar nu!

Ute är det varmt och jag trivs! Höstrugg i Svenne-land. Vad var det jag sa? Svenneväder, svenneväder och svenneväder. Jag saknar det inte.

 

Igår var en riktigt lyckad kväll!! Det är nämligen feria i mijas pueblo (upp i bergen) visserligen är den mindre än den i Fuengirola (som börjar den 7 okt) men trots det väldigt trevlig. Har ju aldrig varit i mijas pueblo och bara det är en grej, de är ju kända för sin speciella åsna som vi självklart stötte på. Åkte upp tillsammans med Diana och några av hennes kompisar, ett par trevliga killar med rötter i Sverige men som har bott i Spanien hela sitt liv. Den ene av dem gick på IB (som jag gick på i ettan) så även det var kul. VI gick omkring på feria-platsen, tittade på folk och gick till skum-festen. Det var ett litet torg de fyllt med skum genom sprutande ”kanonkulor” sedan var det bara att kasta av sig skorna, kliva ut i det ”vita havet” dansa, kasta och hoppa i skummet. Och jag blev mulad! Men det var kul och musiken gav verkligen dans-feeling. Lyckad kväll med trevligt sällskap och dessutom är jag glader att jag fick skjuts hem hela vägen. I framtiden känns det inte som att man kommer att ha tid för sådana här roliga utflykter så kände att jag fick passa på innan läxorna sköljer över mig som en ondsint tsunami.Jag precis innan jag skulle ta bussen till Mijas Pueblo. En seg resa på 25 minuter upp bland bergen (varför är lokaltrafiken så seg här?) desstuom fick man lock under öronen under åktiden.


De välkända åsnorna från Mijas Pueblo. Det är som en taxi, alltså kan man betala för att ”rida” på dem


Vacker utsikt över mitt kära Fuengirola

Jag i Mijas Pueblo.

SKUM-FEST!!

Vada runt i ett hav av skum! Och tagga; nu börjar kriget!! Kasta eller fly!!

Klassiska vita hus i Mijas Pueblo. Spanskt så det skriker om det.

Avnjuta vackraste utsikten. Oj, vad jag älskar denna bild!

FERIA!


Nu har jag äntligen slutat! Hur skönt är det inte att gå till tio över tolv på fredag? Jag gillar det! Ikväll vankas det strandfest arrangerat av oss treor – halv elva vid castillot smäller det! – men fram till dess ska jag fortsätta min jakt på vuxenpoäng. Inköp måste göras (och jag håller veckans budget!) sedan vill jag göra de läxor vi fått så snart som möjligt. I helgen vill jag shoppa, festa och ligga på stranden (u.n.d.e.r.b.a.r.t stavas det!) så plugg kirras ikväll. Sedan tagga till för natten!

Vi höres på måndag, bloggen! Fram till dess önskar jag alla en fin helg!

 

LATER


Min vardagshjälte!

Hej Bloggen!

 

Nu har jag gått i skolan i en vecka; och det är nu det börjar kännas. Jobbiga mornar och tröttsamma eftermiddagar. Man nattar för att vakna upp till ytterligare en skoldag. Dag efter dag. Jag är verkligen glad för att jag går sista året, för att man ser slutet i fjärran. Tanken på att friheten; det egna livet; snart väntar. Ja, efter 12 år i skolan bultar hela kroppen av längtan. Ja, jag tycker till och med synd om tvåorna.

 

Nu är det meningen att man ska börja plugga igen. Kurserna startar upp och lärarna vräker ut plugg över en. Tyvärr innebär det att jag måste vara osocial under veckodagarna (och tro inte jag njuter av det, skulle hellre åka ut på äventyr varje dag men då skulle också en obegränsad budget vara en nödvändighet) tacka finns det en vän som aldrig sviker; en vän som alltid finns där. När jag tröttare än trötter öppnar ytterporten hemma väntar denne vän på mig, dagligen och troget. Jag pratar om kaffekoppen. Denna lycka i vätskform. Hade inte denna dryck existerat hade skolan varit en omöjlighet. Dagligen häller jag i mig kopp efter kopp och jag får kraft att orka lite till. Jag förstår mig inte på dem som inte dricker kaffe; hur orkar ni?

Just nu avnjuter jag mitt svenska kaffe i en ängel-kopp. Det sött för kaffet är just min vardagsängel.


Älsklingskoppen och älsklingsdrycken.

Min nuvarande favorit!


Hemma och frossa i kaffe, hur låter det? Fantastiskt!!

Mamma; ta med dig en förpackning till när du kommer. Nödvändigt!

 

LATER


Första utekvällen;

Hej Bloggen!

 

En sak som gör mig riktigt glad över att vara tillbaka i Spanien är utelivet här. Kära läsare – minns ni foreplay? Funkans egna svenne-ställe? Jag säger bara – oförglömligt! I Sverige är det dyrt och kallt, omringat av biffiga vakter som gillar att spela coola när de grymtar fram ett ”leg?” suck och stön, tacka för Spanien! Har redan haft en grym utekväll med tjejerna och jag lovar att det kommer att bli fler.

Förar hemma hos L&D och nu i behagliga sommarnatten kör vi frukt i drinkarna; hur somrigt som helst! Och vodkamelon är starkt att rekommendera! Gott också, haha, mättande innan man ska dansa natten långt. Sedan var det ner till stranden där det vankades dans, dans och dans! Riktigt roligt! Jag har saknat utelivet här! Och en trevlig man som fixade så vi fick gratis gin & tonic inne på heavens gate. (tänker på Hanna då – (miss u! hoppas du mår bra på andra sidan atlanten!) Träffade sedan en trevlig engelsman som jag dansade med innan vi begav oss hemåt. Skrev dessutom ett roligt brev till Lisette som jag lovar att publicera på bloggen (yeah, jag fotade det!) och uppenbarligen hade jag spelat in ett meddelande på Lisettes telefon som jag inte har något minne av; haha, minns knappt att jag ringde! Såna små ”överraskningar” är alltid roliga men ingen slår den att jag var inne i Dommes rum under natten. Hade jag? Jo, joella och carro såg mig men jag minns bara att jag låg på soffan. Knas!


Så här glad är Lena när det vankas utgång (hade dessutom inte sovit på 24 timmar men jag var tagg, tagg!!


Mys på balkongen med godaste vattenmelonen!

En dålig bild på mig då jag provsmakar melonen.

Vad gör du, Lisette?

Jag & Carro.

Fina flickor – Carro, Domme och Lisette.

HAHA vad jag älskar denna bild!

En annan favvo-bild

Skratt.

Jag, Domme, Lisette och Joella ute.

En lyckad kväll/natt och jag ser fram emot fler!!

Ikväll bär det av till Mijas för skum-party! Det blir dans och skum ska sprutas, enligt källor kommer man bli helt nedskummad. Jag vet inget mer, har aldrig varit på något sådant men vet att jag ser fram emot det mycket! Inte bra att gå ut en vardag, jag vet det men än så länge är inte skolan igång på riktigt och då vill jag ha kul!

Tio i sex går bussen i eftermiddag! Om två timmar måste jag lämna hemmet! Paniiik!!

 

LATER


Resan till Spanien;

Hej Bloggen!

Kommer inte in på internet där hemma, även om kabeln är inkopplad och allt verkar korrekt. Vet i tusan vad där är men stod ngt om nätverkskort så det känns som det är något jag borde kolla upp. Förhoppningsviss får jag igång internet förr eller senare och fram tills den lyckliga dagen får jag tya mig till skolans uppkoppling. Tacka bor jag nära, bara 10 min promenad så det är lättare att dra dit spontant när de stänger så sent som klockan sju. Vet att ni klagar på dålig updates och jag vet att den är bad bad bad. Men det gäller att gilla läget och jag ska göra mitt bästa, lovar.

 

Kan annars meddela att jag mår bra. Klassen verkar jättetrevlig med härligt folk! Schemat är jättebra (ledig varje tisdag!) och skolan trivs jag redan på. Har redan en hög med roliga planer framför mig så det ska nog gå bra.

 

Åkte ner till Spanien med kastrups första flyg (!) redan 05.55 lyfte det vilket innebar att jag var tidigt i Spanien, redan halv tio. Dock innebar det också en annan sak – en sömnlös natt. Lämnade Kristianstad klockan sju på måndagen. Efter 2 månader där kunde jag inte fatta att jag lämnade för så lång tid, det kändes bara som en tripp till Malmö och därför rann inga tårar och det kändes inte jobbigt alls att resa. Det är väl först nu jag fattar att jag är borta, nu när Sverige verkligen är ”där borta”.

I Malmö var det bio som gällde! Har ni sett Toy Story 3? Riktigt bra film! Såg den med 3D och det är verkligen effektfult. Det som var bäst med filmen var att den vidriga teddy gick det illa för, (personligt också, gillar inte ”teddysar”) Han fick åka lastbil istället, haha, gillar!

Satt på donken cirka två timmar med pappsen och drack både cola och kaffe omringade av uteliggare och fyllisar. Den natten tillbringades med att ”vara brandvakt” Ja, så kallas det när man inte har någon fast sovplats. Och det var ett äventyr i sig även om jag må säga ett mycket tufft sådant.

Vi kom till Kastrup runt 02.00 och satt på en bänk fram till klockan fyra. Jag kan inte påstå att det blev mycket sömn. Pappa drack öl och jag lyssnade på danskarna som satt bredvid. Jag var glad när det var dags för incheckning men mindre glad när jag upptäckte att jag hade en hel dansk skolklass som resesällskap. Resan gick väl – kanske var det tack vare ett gäng snyggingar som satt bakom mig?

Det känns konstigt att vara i funkan. Kan inte fatta att jag är här. Tiden i Sverige var bara en semester. Nu är verkligheten tillbaka.


Jag i ett råkalt Malmö. Ja, jag frös verkligen där.

Datornörden själv framför facebook (norpade ett hotells data i väntan på tåget)

Här slöas det inne på kastrup (sista ramlösan!)

Ett seriöst försök till att sova som dock inte gick så bra. Det var verkligen omöjligt att sova där. Obekvämare nattuppehåll får man leta efter.

Väldigt kallt var det när flyget skulle lyfta. Nej, jag ska inte klaga – det är skönt SKÖNT (läs det med stora versaler) att slippa den svenska hösten. Ja, jag har faktiskt glömt hur den är.


Hur som, nu är det skönt att vara här. Njuter av värmen och ser iskalla bilder på fejan. Är sugen på en Sverige-resa i november; en reminder om vad äkta höstrugg innebär? Men nu är det ut på nya äventyr är det som gäller!!

LATER


Lena tipsar: the boys are back

Hej Bloggen!

 

Visa filmer handlar egentligen inte om något speciellt utan det är snarare känslan som bygger upp dem. Dramat, relationerna. För ett par veckor sedan såg jag en helt fantastisk film som jag nu vill rekommendera alla – The boys are back. Filmen handlar om en man i Australien vars fru plötsligt dör och han blir ensam kvar med två söner – en på hemmaplan och en på andra sidan jordklotet, i England. Till början är mannen förtvivlad eftersom att han aldrig någonsin skött om ett barn och nu har han både det och ett hushåll att ta hand om. När dessutom andra sonen kommer på långtidsbesök skruvas hans oro upp ytterligare. Resultatet är 3 killar som lever i en kaotisk tillvaro späckat av kuddkrig och vanan att plocka dagens klädsel direkt ur torktumlaren. Under filmens gång för vi följa familjens utveckling – ett relationsdrama fyllt av kärlek, omtanke, sorgearbete men framför allt viljan att lyckas och kraften att aldrig ge upp. Vill man någonting tillräckligt mycket lyckas man. Filmens budskap är tydligt och det är en feel-good film på den nivån att jag, när eftertexten rullade fram, satt med ett stort leende och värme i bröstet.

 

En annan sak som grep mig med The boys are back är beskrivningen av sorgen. Huvudpersonens tankar återberättas hela tiden med en berättarröst, det är en hel del filosofiska funderingar som vi alla på ett eller annat sätt kan ta till oss i vårt liv. I början tittar mannen ut över ett väldigt ostädat kök och tänker ”När Arties (sonen) mamma levde såg stället inte ut såhär. Hemmet var så mycket mer välkommande” Utifrån det dyket ett vackert kök fram och historien om dödsfallet berättas. Det är en berättelse fylld av sorg. Eftersom att jag vet hur ont det gör att förlora någon som man tycker om tar det som en spik i hjärtat i scenen då mannen visar sin sorg genom att ställa sig mitt ute i den australienska vichan och skrika. Det är rörande, både stillsamt och tragiskt samtidigt och skildringen av hur livet långsamt återgår till det normala även om sorgen fortfarande klumpar sig i bröstet är gripande. Personen man förlorat lever alltid kvar inom en, minnet, som kan ta uttryck på flera olika sätt. Alla har vi våra egna metoder för att hantera sorg men vi är medvetna om att vi måste återgå till ett normalt liv för att inte förfalla. Och det är just denna utvecklingen som skildras i filmen.

Rekommenderas!LATER


Framme i Spanien:

Hej Bloggen!

 

Sitter pa ett internetcafe med L & D. Mar bra. Har lite prob med Internet  Hemma, nagon kabel som det maste fixas med, men sa snart som mojligt har jag Internet och da lovar jag att uppdatera mycket.

 

Trivs bra har. Hett som fan, en ugn ute. Saknar dock inte det svenska klimatet. Har ar det omkring 30 grader och jag ligger pa stranden med mina fina flickor varje dag. Vi vill ha farg, finns inget varre an att vara sverige-blek. Sa var vi ute i tisdags, det var roligt och jag traffade en engelsman som var bra pa att dansa. Sedan korde vi med vodka-melon. Det var najs – rekommenderas! Resan hit gick bra. Allt ar bra. Njuter av varmen och mina kompisar. Var i skolan idag och fixade med schemat. Soft schema med korta dagar och 2 sovmornar och jag e ledig pa tisdagar.

 

Har laddat upp med bilder och text pa svenska. Lovar att lagga upp allting nar jag har Internet pa min laptop.

HA DET BRA I SVERIGE!!
SAKNAR ER ALLA DAR BORTA!

KYSSAR<3


LATER


RSS 2.0