Lena Tipsar; läsning

Hej Bloggen!

Lena tipsar är en kategori jag skapat för ett tag sedan - men inte använt mycket. Tragiskt, tycker jag - och därför någonting jag ska försöka att slå bot på. Jag har ju en hel del att tipsa om! Tips under denna kategorin ska omfatta allt mellan himmel och jord - men det ska just vara tips. & eftersom att jag är en boknörd på högsta nivån, får ni räkna med en hel del boktips. Och eftersom att jag nyligen läst en nagelbitspännande deckare, så tänkte jag passa på att nystarta med att tipsa om den.


Håkan Nessers deckare, "Människa utan hund"
Cirka 540 sidor.

Åh.. var ska jag börja?
Jo - Alicia fick boken, och det talar ju hur bra den är! Vilken deckare, vilken spänningsbomb. Det exploderar inombords, och jag gick, seriöst , under skoldagen och funderade/tänkte/bekymrade mig över hur det skulle gå.
Romanen - en tjock sådan, men med sidor man flyger fram genom - handlar om 2 avlägsna släktingar som under ett och samma dygn försvinner från en liten svensk håla, en kylig dag i december. Var & varför?
Grejen med Nesser är att han kan konsten att avslöja lagom mycket. Som läsare vet man hälften, men så kommer ett abrupt slut - och det är då vi sätts i ovisshet. Vi vill veta allt - och det är då det blir så hiskeligt spännande. Okej, det finns en stor nakdel med boken. I slutet, när sanningen var uppklarad - blev det oerhört drygt, inga nyheter som bidrog till brotten. & det är då deckare ska ta slut. "Fallet är löst. Slut", typ.

Men den rekommenderas starkt om ni är ute efter mycket spännande deckare av en författare som kan konsten av avslöja precis rätt fakta för att göra det så gastkramande spännande, så som den läsupplevelse ska vara!

Alicia - hör gärna av dig med en liten kommentar & säg vad du tycker! Jag är nyfiken!!

LATER.


Glöm inte verkligheten;

Hej Bloggen!

På torsdag är det julafton, någonting som alla svenskar är väl medvetna om. Julen - en av de allra viktigaste årstider, och som firas till minne av Jesus födelsedag. Tragiskt nog är detta någonting som många förträngt - julälskare som i veckor innan den stora dagen diskuterar hur skinkan skall tillagas, och öser ut julklappsrim & julklappstips bland bekana. Julälskare som med barnslig förtjusning firar decemebers ankomst.
Vi har glömt för mycket. Idag handlar julen om ytlighet - julklappar, julskinka & Kalle Anka. Det viktiga är utraderat från svenskarnas medvetande - och nu handlar det om material - vara störst, bäst och vackrast.
Det är därför jag inte gillar julen.Så läser jag en mycket bra artikel i Metro idag - & som så lämpligt publiceras nu strax innan jul.
Det handlar om det som vi så lätt glömmer i julruschen - världen. Ja, bara för att vi här kan frossa, njuta & förtränga allt som inte har med tomten att göra, är det många som inte kan göra det. Ute i vår värld, vårt enda jordklot, finns det miljontalsmänniskor som lider, som absolut inte kan räkna ner till julafton med förväntan. Jag snackar om kriser, riktiga kriser, som iallafall ger mig klump i magen. - svält, Malaria, AIDS, krig. Visste ni att var sjätte sekund svälter ett barn ihjäl?

Jag vill inte att ni ska förtränga julen, kasta den åt sidan. Det är en fin tradition som vi självklart ska värna om. Men vi får inte låta julen ta över. Vi måste vara medvetna om att julen är inte allt, vi får inte glömma verkligheten. För den är inte alltid glöggdoftande, & den väntar inte alltid på tomten.

TA HAND OM VARANDRA & HA EN TOPPEN JUL!

LATER.


Julkatten Ophelius;

Hej Bloggen!

Hur är det? Jag mår finfint! :) Såg på facebook att Lisette & Domme är fast i Spanien pga av snöstorm (?) & jag som vet hur mycket nu har längtat! - för lite spec är det allt att befinna sig på svensk mark efter långlång frånvaro. Kan inte göra annat än att önska er lycka till - & att ni kliver av flyget i Svearike imorgon. & att vi slipper snö - inte min grej om man säger så.

Snygga klänningar är däremot min grej! Bildrade lite i gamla Elle igår; & fann min favorit;


Min drömklänning. Caroline Winberg bär en fantastisk kreation från Luella. Den är verklingen to die for.

Lite senare på dagen tog jag en mysig vinterpromenad, dock en kall sådan. Men åh, hela hammar är som ett vykort! Snö, snö & snö!!!!!!!! Idylliska Sverige, och det är mysigt men i det kallaste laget. Mitt ansikte blev förlamat, bokstavligen - förlamat! Jag nöp mig själv i kinden men kände ingenting. Det var läskigt.

Svenska träd. Björkar. Snö. Kyla. December.


Välkända & alldagliga Hammar. Hur många minnen har jag härifrån? Oändliga!?! Som när jag & amina skulle cykla till Malmö. Vi var väl 9, och vi kom just hitt (sista bilden) sedan behöve Amina gå på toaletten så vi cyklade hem. Vad är det man säger? Nöden har ingen lag - absolut inte i vårt fall.

LÅT MIG BJUDA PÅ JULKÄNLA I FORM AV:


JULKATTEN OPHELIUS SOM LIGGER & SOVER UNDER JULGRANEN!

Just nu; facebook & spotify nörderi. HEY - internet dygnet runt. & det är ren magi för mig. Sedan blir det Beck - och som jag längtat - Ikväll vankas film nr 23 som enligt sis skulle vara bra.

LATER.

Nu är det jul, här i vårt hus...

Hej Bloggen!

Nu känner jag den. Julkänslan. & den behagar mig. Julen ska tillbringas i Sverige med allt det typiska det innebär. & det ska vara tjockt, tjockt lager av nysnö utomhus. Kinderna ska vara röda av kölden, och när man stiger in mötts man av värmen som den vore en vägg. En mycket skön vägg.
Julgranen behagar mig, även om den är utav plats. & även att klä den är en aktivitet som roar mig. Det skriker jul, jul, jul!! Nu är det jul här i vårt hus.


En nästan naken plastgran är rest i vårt vardagsrum. Dags att bringa lite julkänsla till our place. Nu ska granen kläs!!!


Stjärnan är en del av julen. Ljuset likaså.


Ängeln som bringar tur över glada julfirare.Även tomtens lila medhjälpare fann sig en bekväm plats bland grannens barriga grenar.


Resultatet!


Stearinljus är en annan viktig del av julen. Självklart skulle ett par stycken tändas.
Jag vet! Jag måste köpa tändstickor. Det är liksom skandal med en tändare.

Just nu: när jag kom hem insåg jag vilken röra min älskade garderob befann sig i. Så nu har jag - flitigt nog - tänkt mig att städa igenom den lite. Tanken är god, huh?

LATER.


Att simma;

Hej Bloggen!

Segt på uppdatering idag; I know. Men imorse tog jag en välbehövd sovmorgon och blev väckt av pappa sentsent. Det är en del av jullovet - att sovasovasova tills man inte kan sova mer, och att då stiga upp & klaga "men jag vill sova mer!" Som jag säger det - man ska passa på när man är ledig.

Vet ni vad jag har gjort idag. Jo:


Jag har varit & simmat. Jag älskar att simma. Det är behagligt & skönt att lugnt simma längd efter längd. (nej, jag kör inte så snabb-simmning- är alldeles för dålig på sånt!) Jag älskar tanken på att armarna klyver vattenytan, låter den mynna ut i vattenringar vars diameter ökar, och ökar tills de slutligen försvinner. Jag älskar att låta tankarna flöda, & lyssna på jullåtar som fyllde hela badhuset.
Tragiskt nog kom det barn & förstörde stämningen. Tusan! Kan de inte köra på barnfria dagar?

Just ni: Just nu fixar mamma med julgranen. Tragiskt nog ska vi ha plast! Jag hatar plast! men vad ska man göra när man har allergi i familjen. Le och vara glad! Den ska kläs senare, and I guess att det vill skapa lite julstämning i huset. Det är julafton på torsdag, & då vill man ha stämning. Julen är så mycket mysigare i Sverige. Vem får julvibbar av julpalmer, liksom? Dessutom har det snöat oavbrutet under dagen, och Kristianstad är täckt av ett tjockt lager nysnö. Julkänslan ökar verkligen när snön ligger tjockt. Julen ska vara vit, men tragiskt nog tror jag mamma har rätt i att snön kom en vecka för tidigt. Vi får hoppas att den ligger kvar på julafton. Håll tummarna!

Nu ropar mamma & julgranen ska kläs!

LATER.

Jag är vaccinerad mot...

Hej Bloggen!

Då var det kvällen, men det har varit mörkt ute sedan 15.30, men väldigt mysigt med stearinljus. Tände upp ett par på kvällskvisten & bara njööööt! Det är det fina med svenskt mörker. Man bara njuter. & som Anton skrev på facebook (han hade så rätt) man verkligen älskar allt när man kommer hem!

Idag har jag blivit vaccinerad mot svininfluensan.
Har hört en hel del om det vaccinet - men nu ska, som ni antagligen vet, hela svenska folket vaccineras. Det har varit en hel del prat om eventuella biverkningar. Kristina, tillexempel, fick ju feber efteråt. Trots detta valde jag att ta vaccinet: jag menar, vad har jag att förlora? Jag vet ju om att folk nere i spanien har fått sjudomen, och jag gillar inte onödiga risker. Just nu mår jag finfint, men armen är lite öm. Har dock inget behov av alvedon.
Vad säger ni, vaccinera eller inte?


Jag vill inte ha besök av det svinet i min kropp. Jag bestämmer mig för att bygga staket - jag vaccinerar mig. Må så vara att det är ett tufft arbete att sätta upp staketet, men jag anser att det är ett långvarigt skydd, och att jag vinner mer på det.

Imorgon
ska jag kanske,kanske till badhuset & simma lite. beror väl på om min arm är stark nog (efter vaccinet) men jag har verkligen jättestor lust att sätta mig i en bastu & bara njuta av värmen. Vet ni vad jag mer längtar efter; skridskor!! Får ta & åka det ngndag! :D

Nu ska jag titta på SATC- the movie för 4:e gången. Haha, men är man SATC-nörd så är man...
Godnatt.

Vet att det är en hel del som åker från Spanien till Sverige imorgon. Önskar er lycka till & en bra resa! Speciellt ni som ska åka 08.00 från Málaga imorgon. Hoppas ni hinner med flyget, och att det inte blir någon krångel mer er taxi (sex på morgonen?) Aja, jag lär i alla fall sussa sött då. Nu är det JULLOV!!!!

LATER

Hej mitt vinterland...

Hej Bloggen!

Har haft en mycket bra förmiddag! :) Kom som sagt till skolan vid omkring 10.00 efter att ha tagit bussen. Ja, det var en bussresa fylld av kyla (någonting som hela förmiddagen var) & redan på bussen träffade jag en hel del bekanta ansikten. Det var lite läskigt - nu är det på riktigt, jag ska träffa alla! Men det gick jättebra - alla var glada och jättesnälla. Ja, man inser att man faktiskt saknar den gamla klassen. det var en bra klass, jag trivdes där. Vi samlades i aulan där det bjöds på dikt som en tjej i IB2 skrivit, och sedan kom en band och sjöng lite. Ingen julkänsla, egentligen... det var nog mest snön som gjorde det. Det har nämligen snöat hela förmiddagen och jag hörde på TV´n att chansen var stor för en vit jul i år. Isf första gången på väldigt länge.
Efter avslutningen gick jag omkring lite på Kristianstads vita gator med Kristina & Anna. Det var kul, men väldigt kallt. Jag blev påminnd om att H&M har väldigt, väldigt fina kläder. tragiskt nog vill man spara pengar till jan. Blir kul att shoppa lite då också.
Bilder från ett -7 gradigt Kristianstad. Hej mitt vinterland, nu är jag häääääär!!!!


På väg till bussen genom ett iskallt, snöigt Kristianstad i klackar & klänning.


Jag gillar inte snö, det är för blaskigt. & så är snöbollar sak, och det är kalla saker.


OREO I SVERIGE!
Oreo är någon amerikans chokladkaka, som folk käkat som galna i Spanien under hösten, eftersom att de inte fanns i Sverige - men hör & häpna, nu finns de i Sverige! Blev faktiskt lite paff när jag såg dessa kex på hyllan i ICA, okej, sverige ligger lååååångt efter utbudet i Spanien. 2 sorter liksom, hur många har spanien? 10?


Jag, vintrig & fin... gömmer mig för kylan i min oversizade blåa jacka som jag älskar.


Även pappsen får vara med i ett hörn. Jag har faktiskt en väldigt modern pappa... med både blogg & facebook. Som dessutom gillar att posa på bild! :P


Har varit på ICA (ja, ICA - inte eroski) & köpt messmör. Finns det något mer svenskt? & godare än vad jag minns, faktiskt! Tänker lite på Alicia som är på Gran Canaria - du får käka messmör när du är i Sverige!


Kära gamla gatan. Iklädd vinterskrud & körsbärsträdet är naket. Barnen åker pulka hela dagen.


Som den boknörd jag är passade jag på att fynda lite när jag var inne i en Second Hand-butik med Kristina & Anna. 4 st för en tjuga. det är bra,bra,bra! Pocketböcket är det som gäller inför våren- & jag ska fynda. Många.


Dessutom har jag skaffat min favvo-film - Sex And The City!! Jisses vad jag har längtat efter den när jag tittat på serien! Min favvo-del är absolut när Miranda & Steve återförenas. Den scenen kan jag spela åter, och återigen. Bokstavligen.

Nu ska jag skriva klart mitt tal om EMU, sedan blir det att packa upp, och fixa middag till pappsen... frågan är vad? vårt kylskåp är inte välfyllt, för att säga så.

Skickar en extra hälsning till er där nere i Spanien som snartsnart ska upp till Sverige för att uppleva vintern. Ett råd; var välklädda & vänta er kyla! GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!

LATER.

Första morgonen i Sverige;

Hej Bloggen!

Min första morgon i Sverige, & det känns faktiskt som man nästan aldrig varit borta. Allt är så välbekant, och I guess att det är som pappa säger - man kommer in i rutinerna snabbt. Vänjer mig väl vid det kalla vädret också, tillslut känns det antagligen som att man aldrig upplevt någonting annat. Blev inte så många timmars sömn inatt heller... men so what? Har hela julovet framför mig och då ska jag sova mig piggpigg, lita på det!

Om 25 minuter ska jag lämna hemmet, vandra genom sisär halva hammar i snö (suck) & ta bussen in till Kristianstad - ska nämligen på skolavslutning i min gamla skola! & jag är faktiskt nervös, många har man inte träffat på jättelänge! Klart att det ska bli spännande också... och roligt! :) Trots nervositeten tror jag att det kommer att gå finfint. Största gåtan just nu är snarare hur jag ska överleva minusgrader i klänning. Ja, det får bli min pricka klänning från zara - efter att ha gått genom min garderob här inser jag att det inte finns någonting annat som är tillräckligt fint att ha på sig, samtidigt som jag suckar över att alla lämpliga kläder finns i Spanien. suck.suck.suck. trippelsuck.


Förmiddagens nödvändigheter.
Visst är skånetrafikens nya busskort tjusigt? Ha, fast egentligen är den inte så ny - men ny för mig. Engligt pappsen var det någon ny metod, & jag får hoppas att det inte är något allt för avancerat. & sedeln... låt säga att jag inte sett kronor på längelänge. Inget illa menat, men kronorna känns gamla på något sätt. Fast jag antar att det beror på att jag är så van vid euro.

Nupp... nu börjar klockan bli sent, dags för mig att dra på mig min prickiga klänning och fixa det sista innan jag möter kylan utomhus. Wish me good lucka, och så får jag önska er en fin fredagen den 19dec - varesig ni är i Spanien/Sverige.


LATER


Min hemresa i bilder;

Hej Bloggen!

Jag är i Sverige - sitter på mitt rum just nu - och har internet dygnet runt. Efter 3½ månad med internet-brist så är det fantastisktfantastiskt. Det är skönt att vara hemma. Allt är som vanligt, men ändå inte. Jag kan knappt fatta att jag varit borta, ja, för bara ett dygn sedan var jag i Spanien. Sitter med spootify påslagen & lyssnar på EMD´s "välkommen hem" urusel låt, men passar mig perfekt just nu, känner jag. hehe...
oh - shit, svensk reklam på spotify. jag är ju van vid den spanska rösten... hon som säger blancoooo.... ahh.. vad jag stör mg på henne.
Resan har gått bra. Ska summera den i bilder;


Väskan packad. Visst är min dagbok söt?


Bild tagen från mitt fönster imorse. På bilden en av alla dessa "bygg-gubbar" de håller på att bygga om på min gata - & de har hållit på ett bra tag. Inget vackert ljud kan jag lova.


Väskan stängd. nu är det på riktigt. Jisses vad jag var nervös då när jag tog bilden. ja, jisses...


Sista koppen med spanskt kaffe som jag drack mest för koffeintets skull...3½ timme på flyg är inte att leka med, men i mina tankar fanns bara en sak; svenskt kaffe. kvällens kaffestund skulle bli stor, det visste jag. en stund av magi.


Jag leker lite med kameran i mitt spanska rum. Kanske tio minuter innan jag skulle åka mot flygplatsen i Málaga. På sängen kan nu, skratt, se hur jag förberett med både dunjacka & handväska.
Ja, då var jag nervös, men visst kirrar jag leendet?


Framme på flygplatsen! Fick skjuts av min värdmamma. Var lite krångel på morgonen (spanjorer är inte att lita på - men mycket, mycket trevliga!) så efter en försening på sisådär 20 minuter var vi framme.


Inne på flygplatsen. Här står jag i kön för att checka in.
Vet ni? Jag har lite flygplats-fobi. Tycker det är en så läskig plats. Personalen skrämmer mig.. de är så seriösa, och stränga. Ja, jag vet - det är brabra för säkerheten men skrämmande för mig. Jag var rädd för de skulle hitta på någonting och att jag inte skulle komma ombord på flyget, och sedan skulle jag stå där och "vaaad nu??" - ja, ni fattar.


Hejdå solen! Nu ses vi inte mer på tre veckor.
från 19 grader till -4, hur ska detta gå?


Utan komplikationer (pust... andas ut) kom jag äntligen ombord på flyget. & ja, jag drog som ni ser nitloten och fick sitta vid vingen. Sista bilden tagen i Spanien... laddad inför en resa på 3½ timme innan jag landade i Köpenhamn för att möta upp papsen.


Framme i Köpenhamn, och det var SNÖ. Mycket snö! 
När jag gick ut från flyget, och fick smaka på temperaturen för första gången fanns det bara en tanke i mitt huvud; satan vad kallt! satan vad KAAAAALLLLTTTT!
Snö. jag hatar snö. hoppas det är borta snarast, och att vi kan få åtminstone någon plusgrad. -4 känns inte så wow. Fasa. till & med min katt, Ophelius, fryser & då är det illa.


I Kastrup... på väg för att hämta min väska... och sedan till utgången för att hämta min pappa! :P


Första svenska tidningen på ett tag... och vilket positiv nyhet - det första Sverige bjuder på... snöoväder, tågförseningar & ihjälfrysningar. yeeh - taggad - blir det "17 åring frös ihjäl i dike" så kallt som det är fasar jag det framtida ödet.


HEMMA I KRISTIANSTAD!!!!!!!


Det är mycket snö i Kristianstad. & jag har blivit påmind av hur både kyla, och snö känns...Shit, shit... nu är klockan sent & jag ska upp imorgon. Ska nämligen på skolavslutning på min gamla skola. Åh... vad det ska bli kul! :) det stora bekymret är dock vad jag ska ha på mig. Hade tänkt ha klänning, men som ni ser på bilderna är det nog alldeles för kallt för det. På något sätt ska jag väl lösa det... hoppas jag.

Ha det fint i Spanien/Sverige så höres vi imorgon! GOD NATT!

 LATER.

Imorgon smäller det;

Hej Bloggen!

Shit... jag vet inte vad jag ska börja. Imorgon åker jag! Imorgon åker jag till Sverige. Det har gått otroligt fort, jag har trivs jättebra med livet i Fuengirola, men det ska bli skönt att komma hem också. Har haft sista lektionen nu på förmiddagen - matte. Gick bra. Nu är det jullov! Har haft en lite smånervös morgon - krångel när jag skulle skriva ut flygreservationen. Började nästan gräta när det inte funkade - panik! Ni kanske tycker jag är löjlig, men jag är nervös inför imorgon - flygresan osv.. rädd för att det ska bli något krångel. Just nu vill jag bara landa i Kastrup och möta pappa, och bli omhändertagen. haha... och dricka kaffe, of course. Det ska bli skönt att slippa det spanska klorvattnet.

Köpte en ny klänning på Zara igår - den är fantastiskt sagolik. Gick först till Miramar - men Zara där hade inte den. Jag strosade omkring i lite affärer, försökte intala mig att den inte är så underbar som den är. Det gick inte - jag rusade mot Zara i centrum. Det var en bit i kylan (10 grader) men så värt det. De hade en kvar i min storlek - och jag älskar den. Klänningen ska helt klart med till Sverige.Svart. Volanger. Prickar. Jag. Älskar. Den.

Just nu: är jag inne på www.webkameror.se & tittar på bilder från Sverige, Kristianstad. Shit - det är blask. BLASK! & bilderna skriker KYLA!!! Jag fryser av att bara titta på bilderna, så vet inte hur detta ska gå. & i Dalarna är det snö... :O snö liksom..

Idag ska det sista förberedas - handla på Eroski, packa, (suck. jag avskyr att packa, spec när jag måste sålla bland mina älskade klädera - att välja vad som ska med är alltid ett dilemma) besök hos frisören, hårfärgning. Imorgon,  vid 10.00 lämnar jag funkan imorgon. 13.10 går flyget och 17.40 är jag i Köpenhamn & möter pappa. Helt galet. Håll tummarna för mig.

Dessutom antar jag att detta blir mitt sista inlägg i Spanien på ett tag. Känns helt okej. Nästa gång jag uppdaterar är jag på mitt rum hemma i Sverige - imorgonkväll. (om jag inte mot all förmodan får tag på internet innan dess, men det betvivlar jag. Alltså, har jag både hunnit träffa Ophelius och dricka kaffe innan jag skriver nästa gång. skratt. men det ska bli gott med svensk kaffe, ja, jisses vad det ska bli det.

HA DET GOTT SÅ HÖRS VI NÄR JAG ÄR I SVERIGE!!!!

LATER;

Min riddare - elementet;

Hej Bloggen!

okej.. nu är det på riktigt. ni vet hur jag har våndats under hösten inför vinterns köld. Ja, jag kan lugnt säga att jag oroade mig med rätta. Det är superkallt. Inomhus. Just nu sitter jag i skolan iklädd dunjacka (ja, ni läste rätt - dunjacka i Spanien. men jag kan skratta mig lycklig just nu att jag har den) & tro mig, jag är absolut inte den ända som bär en jacka i den tjockleken just nu. När jag var i Sverige tyckte jag att det lät obegripligt, heh, kallt inomhus? det var en ekvation som inte gick ihop. men nu tycker jag att det känns logiskt. Detta ställe saknar isolering. Vet ni vad jag saknar? Jo, att komma in i ett svenskt, uppvärmt hus och mötas av en vägg av värme, & sedan värms kroppen långsamt, men ack, så behagligt upp. Ohh... det är nog det skönaste med den svenska vintern, just den där känslan...

Värme-element; Vi har hört om dem innan - elementen som räddar dig under den spanska vintern. Alla pratar om dem, ja, de har gått till att bli some kind of classic. & igår, med en temperatur utomhus på 8 grader. Ja, ni läser rätt, 8 ynliga grader. - möttes jag av just denna apparat; en väldigt bra, och väbehövd uppfinning, kan jag tillägga. Precis som ryktena har upplyst mig om hela hösten.


Så här ser den ut alltså... värmeelementent som går på el. Min värdmamma hade en lång utläggning igår om hur man använder den. Man ska alltså trycka på den oranga knappen, right? & detta enkla budskap behövde hon många, många ord att uttrycka, och gester. Men spanjorer är pratsama, och min värdmamma är absolut inget undantag.


Påslagen & uppvärmande. Den är varm, men mest är den skönskönskön. Jag älskar den, true love är det. Den är min räddare, min vackra riddare i orange sken.
Jag använder den hela tiden. Värmer mig när jag är frysen (hela tiden) speciellt imorse... lycka var att bryta väggen av köld med elementets värmande sken. Jag stod/satt vid den hela morgonen. & samma sak ikväll, och imorgon.


Jag använder halsduk - inomhus. Min svarta, oversizade undersak. Kärlek, men allra mest syntetisk värme. & jag älskar det. älskarälskarälskar.

Åhh... tittade på vädret. Idag ska det vara 13, & imorgon 14... det är på torsdag som värmen kommer, nämligen behagliga 17 grader! Vad byter jag det mot? -2. MINUS TVÅ! Kan ni fatta hur sjukt kallt det är? Den stora frågan; kommer jag att överleva? Fy f** , -2, jag har ont i magen. Det kommer att bli hemskt. Jag tror inte jag kan fatta det när jag sitter här i Spanien.

Just nu; ska jag snart springa iväg till årets sista biologilektion (hey!) & årets näst sista lektion (matte imorgon, sen är det finito!) Ikväll ska jag (om det inte är alltför kallt) ut & shoppa... sista shoppingen i Spanien innan Sverige. Finns en klänning jag ska kika närmare på... den är fantastisk på galgen, men risken finns att det stannar där. ni förstår? fantastisk på galgen, en säck över kroppen? Vi får se... vi får se...

HÄLSNING TILL ALICLA PÅ GRAN CANARIA!! :D

LATER.


Lucia;

Hej Bloggen!

Var är värmen? Jisses, var är värmen? Imorse när jag gick till skolan, iklädd min oversizade halsduk, var det så kallt så jag för en stund glömde att jag var i Spanien. Åh, vad jag saknar värmen i Sverige! Vad är detta, finns det värme i Sverige? Ja, inomhus!!!

Nu ska vi inte vara allt för pessimisstiska. Snart får jag gotta mig i svenska uppvärmda hus (!). Det är faktiskt bara 3 skoldagar kvar. Om en timme skriver jag mitt sista prov detta år, och tro mig - det har varit många under 2009. Sedan... sedan, åh.. dags för packning! Jag avskyr packning... och därför tänker jag leka smart och börja redan idag, då räcker det med lite jobb varje dag.

Och så var det Lucia i helgen. Har ni haft en mysig lussekväll? Har sett lucia med levande ljus och lyssnar på svenska julsånger även här. Det är annorlunda i Spanien, vackrare på något sätt. Kan bero på att det är så vanligt i Sverige att man inte reflekterar över det. men när man är utomlands, ja, då betraktar man det svenska annorlunda, med större vördnad. Då blir lucia en fin tradition.
Here are some pics;


På fredag morgon var det lucia på Svenska Kyrkan. På bilden blir några av de yngre eleverna filmade av lokal-TV Fuengirola TV. 


Sofia, Lisette, Domme & Alicia. Diggar Alicias min - hon kan konsten att vara rolig på bild. (fast Nora är inte så dålig hon heller!)


Mysiga adventsljus.
Advent är verkligen typsikt svenskt, men hur mysig som helst. Speciellt i den mörka decembernatten.Luciatåget.
& Lucian, Linda, sjöng ett jättefint solo.


En man sprang omkring och filmade för lokal-TV. I gissar att spanjorerna är nyfikna på svenska traditioner? Kan tillägga att min värdmamma hade stenkoll på lucia. Det var "den sjungande flickan med ljus på huvudet". & så pekade hon på datumet 13dec.


Julfesten på kvällen. Julfest som nog bara innebar försäljning av DYRT kaffe, dyra bakverk... allt var superdyrt. Jag sålde kaffe och efter 40 min kom kanske bara 2 kunder. & jag förstår dem. vem vill betala 1 euro för en klunk kaffe (som dessutom inte var gott heller) Det var verkligen skitsegt, och höjdpunkten var väl när...


... när Lucia Linda & tärnorna kom & bjöd på julstämning. Mysigt!

Åh.. nu är det spanska prov snartsnart. Håll tummarna för mig, right? sista provet 2009! åh... jag ser framemot den känslan, av att veta att det sista provet är avklarat. Det gör nog mödan värd att skriva det också.
Satan, glömde att jag har gympa-helvete också. f**...

LATER.

Hemlängtan på bild;

Hej Bloggen!

Kom på en annan sak som jag hade lovat... bildena på hemlängtan. När jag tänker Sverige är det dessa bilder som ploppar upp i mitt huvud. Tagna i Augusti. Mårbacka, Värmland.
Sommar, grönska, en klarblå himmel... och flaggstången. Jisses vad det är flaggstången som gör det. & så herrgården... en stor & ståtlig herrgård. Jisses, hur kan man inte älska dessa bilder (känn er stolta, svennar!!) Det är det svenska idyllet. Det är därför jag gillar dessa bilder - det svenska idyllet är alldeles för vackertvackert när det kommer till sin rätta.
På sista bilden dyker jag upp, och tokar mig. Vad är det där för min?!?

Nu måste jag lämna Miramar. Hemma väntar spanska boken. Hur fjåkigt är det? Kan disskuteras.

(notera att inlägget är skrivet under Sverige , vilet betyder att det är första inlägget skrivet på länge om Sverige. Snart blir det mångamånga. Känner att den kategorin behöver lite förnyelse.
Återkommer imorgon.

LATER.

Mitt pris;

Hej Bloggen!

Som jag anat blev det ingen uppdatering igår - utan istället blev det sista inköpt inför Sverige resan. Nu är det mesta kirrat, så det återstår att sätta igång med packningen, och det antar jag att jag gör när det sista provet är avklarat, det vill säga spanska provet imorgon. (hey - le & vara glad!) men sen är det dags..dags! Sista helgen avklarad, så det är bara 3 skoldagar. 3 skoldagar!! det är ju ingenting, egentligen. Shit.Shit. Nu börjar jag blir rädd. Seriöst, nu börjar jag bli rädd- helt sjukt detta, helt sjukt.

I fredags berättade jag om priset jag vunnit, Svenska Skolans nobelpris i litteratur, (lite stolt får man vara) & lovade att lägga ut en pics på priset. Jag har hållit mitt löfte;


Tjusig? Kommer göra sig finfin i bokhyllan.

Just nu sitter jag på Miramar. Det är en seg söndag, men ändå mer livat än vanligt. Affärerna har nämligen julöppet. För mig står endå en hel del plugg på schemat. Prov imorgon - spanska -.
Sista provet innan jullovet! Idag åkte dessutom Alicia till Gran Canaria. Åh, vad skönt skönt. Lite avis, kanske. Det börjar bli kallt här i Funkan. (frös som en toker imorse) & jag antar att det inte blir bättre i Sverige.. hey, det är Sverige! men det finns mycket fint med Sverige också, jag ska inte klaga.

Happy Lucia idag! Hoppas ni får en toppenmysig idag med julsånger, pepparkakor, lussekatter och glögg! Imorgon kommer bilder från helgens luciatåg! (jag har varit för lat för att lägga upp dem på datorn ännu - denna helg har inneburit sömn)

LATER;


Hjälp, jag är beroende;

Hej Bloggen!

Låt mig erkänna. Jag kan inte dölja sanningen för er.
Jisses! vad jag är farligt beroende av...RÖJ!
Varför ska man, typiskt nog, bli beroende av nördiga spel? Idag, tillexempel, satt jag hela håltimmen - det vill säga, länge, länge alldeles för länge. Jag kan, ändå, med stolthet säga att jag har klarat medelnivån (40 minor) några gånger samt 1/3 av avancerad nivå (99 minor) & jag lärde mig spelet i måndags. Ganska bra, tycker jag.
Så, nu vet ni vad jag ska spela när jag kommer hem. garv.

Ikväll; är det julfest på skolan! Jag och Alicia ska sälja kaffe. Alicia håller tummarna för att man bjuds på något gott, medan jag håller tummarna för en kopp kaffe. Satan - hur ska jag annars härda ut med att sälja det? Ska bli spännande ikväll, vartfall.

Vet inte hur det blir med uppdatering imorgon. Har lite pre-sweden förberedelser. Det är sista helgen innan resan! Shit!!!

Nu blir det hemgång.

LATER.


Inte okej;

Hej Bloggen!

Haft en supermysig fredagsförmiddag... luciafirande på Svenska Kyrkan! & det var fler som sa det - första gången man verkligen fått julkänsla.! Efter en h Men nästa vecka befinner jag mig på svensk mark, och all den kyla som det innebär, för att inte tala om mörkret. Uhuh.. ändå ser jag framemot det! Efter en halvtimme med ljus & julsånger vankades det fika. Lussebullar & varm choklad! För min del blir det gottigotti kaffe. Passade sig ypperligt eftersom jag var något sjukt trött efter 3 i princip sömnlösa nätter, låt oss säga såhär; kaffe för sent om kvällen är inte bra bra. men nästa vecka dricker jag svennekaffe.
Kameran var med - så bilder kommer.

Nu till någonting annat, något som drabbar de flesta svenska flickor på Costa Del Sol;
DEN RAGGANDE PAPPAN!


De finns överallt, omöjliga att undvika. Pappan som rullar fram med barnvagnen längst la calle. Det ger ett seriöst intryck, ansvarstagande fader med barnens bästa i huvudet. Fel, fel, fel! Hola Guapa .( hej snygging! ) Flörtig blick. Inte okej, inte okej. Pojkar  (ja, ni beter er som pojkar) - i är fäder, med allt vad det innebär i ansvar. Inte passar det sig att flörta med unga svenskor? Inte okej.
Fast det finns värre - farfar! Den 80åriga spanjoren var väldigt på Sofia. Stannade moppen & ville ge henne skjuts. Heey - spanjorer- var är er gräns? Finns någon ens? Jag är trött på att höra ord som "Guapa" & "Rubia" men värst var ändå kattljuden. JAG ÄR INGEN KATT SOM KOMMER PÅ BEFALLNING!
Inte okej. punkt.


En mycket rolig & trevlig nyhet - jag vann svenska skolans nobelpris i litteratur för min medeltids-essä. Blev verkligen jätteglad & förvånad. När Sofia Ö-vik först berättade att jag hade vunnit blev jag helt paff - vaah? - trodde att alla hade vunnit först. Fick ett diplom samt en sten som det står "El Colegio Sueco" på. Lovar att bilder kommer på bloggen! Ett jättefint minne, verkligen!! :D

I ett kommande inlägg ska jag komma ut med mitt beroende. Läskigt? Absolut! Håll tummarna för mig!

LATER.

Frågor men inga svar;

Hej Bloggen!

Det är helt sjukt - men om exakt en vecka går mitt flyg till Sverige. Kan inte fatta att jag har varit här i 3½ månad. Det har gått så fortfort och varit helt fantastiskt. Visst, jag ska inte spela happy hela tiden. Jag ska inte dölja sanningen - klart det har varit tufft emellanåt. Både hemlängtan, och allmänt jobbiga dagar - då man bara vill sätta sig på flyget till Sverige. då man har en stor svensk flagga i huvudet inte vill försvinna. när jag har som värst hemlängtan är alltid värmland jag tänker på. Hur konstigt som helst egentligen, eftersom att jag bara varit där en gång och då i sammanlagt 1 dygn. Har till och med hemlängtan konkretiserat i en speciell bild, och det bara för att svensk natur är så vackert. inte samma torka som i spanien... det är grönska. & bara för att ni ska få se hur vackert det kan vara tänker jag publisera denna bild inom en snar framtid.
Återigen - ursäkta om ni tycker jag ältar - men för mig är det en spec känsla. Ja, bara tanken på att sitta i ett flyg och veta att man ska till Sverige. samtidigt som jag längtar är jag lite rädd... nja, rädd är nog fel ord. nervös? ja, det känns mer rätt. Sverige - allting man har där- det känns så avlägset, som en annan värld. Hur kommer det att bli att blanda allt detta? fasa, eller riktigt bra? & att återvända till Spanien efter 3 veckor? Frågorna är oändliga. men jag skriver som Carrie  från SATC- är det dags att sluta fråga och bara vara. Inte frågetecken. punkt.

Med åtanke på den snarligande återresan kommer här lite hemlänganbilder.
men någonting så mycket vackrare än svensk natur.


En snäll flicka. syster<3!
om en vecka träffas vi. äntligen.
blivande frisör - för jag vet att du kan!!!


Är det där du? får jag ofta höra när jag visar denna bild. Men ja - den fula saken i svarta byxor är jag.
Omkring 10-12 år & jag är lycklig! för att jag inte ser du sådär längre. Ja, nu förstår ni varför jag måste färga håret. Men sis är finfinsöt som vanligt. Precis som vanligt.

Just nu: Har slutat tidigt så ska passa på att gå in mot stan & köpa lite julklappar. Vela mellan två saker till pappsen - varför måste det vara så tufft att handla julklappar? (men kul också)

Btw... så slutar jag kl 10.00 nästa onsdag! hur bra som helst - gott om tid att packa inför sverige. tragiskt nog måste ganska mkt kläder med - jag vill ju kunna keep on shopping även under våren.

ADJÖ!

LATER

Lite shopping;

Hej Bloggen!

En ny skolvecka, och jag kan vartfall glädja mig för att den endast är 3 dagar, vilken även nästa vecka är. Så 6 dagar från jullovet, låter inte alltför omöjligt. Kan skriva att jag är glad men trötter. Har väl, som jag brukar, översovit under helgen - någonting som man tragiskt nog måste ta igen när skolan väl sätter igång. Har haft matte under morgonen, & nu datanörderi medan klassen har fysik. Gjorde följe med Alicia till skolan, vilket var otroligt trevligt, iklädd i min oversizade halsduk. Vilket inte, kylmässigt, var nödvändigt. Men jisses vilken gosvarning! Min värdmamma klagar över kyla - frågar om jag fryser osv... hon kanske har glömt att hon har med en svensk att göra? Spanjorer är mer fryståliga, och jag frågar mig hur min värdmamma hade hanterat en svensk vinter. Personligen föredrar jag den spanska varianten på vinter.

Som jag skrev i måndags (då jag ännu hade batterier) var att jag skulle titta på en väska. Det gjorde jag också - och den var fantastisk. En multifärgad tygväska i en liten "afrika-inpirerad" butik nere vid stranden. Tragiskt nog ska affären gå i konkurrs. Annars hade jag garanterat handlat fler väskor där.


Jag älskar den.


Denna kavaj är väl lite av en kärlekshistoria.
Jag såg den - och min första tanke var "vad ful!" men så började jag se den som ett unikt plagg - en blommig kavaj? jag provade den & fell mer och mer in love... men tyvärr tillät inte min ekonomi ett köp och det var med klump i hjärtat jag fick ge upp skönheten. Men så kommer jag och ser att den ligger på halva priset - det var en bit av lycka det!
It´s mine!

Nu är jag visserligen extra rik efter förväntande utgifter som inte blev utgifter (alltid trevligt) men trots det ska jag vara flitigflitig och inte konsumera i onödan. Lite julklappar ska det ändock bli. Köpte något till pappsen, men tror jag byter den, idag eller imorgon. & så är det mamma kvar...
in mot staden i eftermiddag, med andra ord!

Just nu: mycket folk här & jag lyssnar på spotify. Njutning!!! :D

LATER.

Grattis Lisette;

Skulle blogga igår, & så kommer man till parque del sol för att se att batterierna var urladdade.
Trippelsuck.


GRATTIS!
HOPPAS DU FICK EN TOPPENDAG!

Vackert väder gör mig glad;

Hej Bloggen!

En lika fantastisk solig dag idag också. Sitter i parque del sol iklädd endast jeansjacka & tischa (jeansbyxor ofcourse) men ni fattar vitsen? det är varmtvarmt & det gör mig lycklig. Jag älskar klimatet här, och skulle för allt i världen inte byta den mot svenska temperaturer. Visst, om 10 dagar kommer jag hem till hålan Kristianstad (vilken marddröm! jag kan garantera att jag inte tänker bo där mer. Never.) men 3 veckor klarar jag av svenneväder.
Har några bilder tagna från strandpromenaden igår. Ser ni hur folk solar? Luter sig mot solen & verkligen njuter? jag är likadan. Den är fantastisk!


6 dec.


Vacker strand... men det finns en gräns! Jag skulle aldrig bada nu. (som den badkruka jag är tycker jag att det var kallt i somras! haha... & Alicia, Domme & Lisette som badade i lördags. jag hade aldrig klarat det! bara tanken får mig att frysa!)


Ett soligt Parque del Sol.
Fritt internet. Alltid någon som sitter framför en dator här, och jag, självklart. Alldeles för ofta...
Jobbigt att sitta ute med en reflekterande skärm, men mycket behaglig park.
Mycket barn dock, och ni som känner mig vet att det inte är min starkaste sida.
Min kära bloggbänk.
blivit lite av en favvo. Är den extra vacker? Eller kanske extra bekväm? Jag låter frågan vara obesvarad. Någonting är det, & det är just därför jag sittar här just nu. :P

Ikväll - jag har hittat en väska i en affär nere i standen som jag totally älskar. Stor i tyg - fantastisk! Förhoppningsviss finns den kvar , och då ska den bli min - bara min. Ska även titta lite efter julklappar, men förväntar mig inga resultat.
Mamma ring mig innan typ 19.00 (om du hinner!) har en fråga.

LATER,

Varm & fin söndag;

Hej Bloggen!

Det är en stor, fet sol här i Spanien, kan jag säga. Sitter här ute i parque del sol (som vanligt) & bara njuter! Jag älskar solen, & jag har absolut inte blivit bortskämd med den- solen är alltid min gud! hey- jag är svensk!!
Om två veckor befinner jag mig i sverige - och då är det andra bullar som gäller. Jag ser min dunjacka framför mig. Min blåa supersizade sak. Och trots att den är enorm blir det kalltkallt iallafall. By the way kan jag tillägga att min värdfamilj tog fram de klassiska elementen igår. Men jag tycker det är alldeles för tidigt. - man är väl svensk?


Vi går längre & längre in i december. Funkan har satt upp julbelysning och krubborna är ifärdigställda. Jag har varit tidigt ute och redan hunnit med första julklappen - till sis.
Jag saknar dig systeryster, och jag längtar tills du får slita upp denna ihopklistrade Bershkapåse. & jag ska nog inte avslöja för mycket. Nästa vecka ska jag försöka att klara av mamma & pappas julklappar. Speciellt mammas kommer att bli en utmaning - jag måste nämligen prata spanska! Jag hatar att göra det inför främmande spanjorer (utanför min familj) jag skäms. Jag skäms!! Jag vet, nu ska någon väl leka smart och kommentera "men annars lär du dig aldirg!" Jag vet, jag vet! Jag är smart nog att fatta det, och därför försöker jag trots allt. En bragt i min nivå. Verkligen!

Kan tillägga att jag hade en mysig och mycket bra kväll hos Malin igår. Trevligt folk och en halvgalen hund! :) Jag kan också skriva att jag äntligen lär mig att använda Miramars internet-uppkoppling! Hey. att sitta & skiriva i deras supersköna massage-fotöljer med en skärm som inte reflekterar (problem utomhus) bra,bra, bra!!


Så mycket mer än bara shopping - nu även internet!
Dessutom såg jag att Miramar har en
blogg.

Nu ska jag hem och börja skirva på mitt tal (tror jag - om jag orkar!) Känna mig taggad. Vad jag skriver om kanske jag nämner i framtiden. Men inte nu. Just nu måste jag slipa på det, göra kanterna släta om ni förstår? Aja. Ha det så finfint i iskalla Sverige & frys inte ihjäl er! 
Ha en trevlig andra advent (firas inte här)

LATER.

Fullmåne över Costa Del Sol

Hej Bloggen!

Sitter här i parque del sol som jag brukar om helgerna. Solen skinner, & jag vet inte hur många grader det är men jag svettas nästan i min kofta. Jag är på gott humör. Igår tändes julbelysnigen över hela Fuengirola - och jag kunde inte låta bli att le. Det var något harmoniskt över det hela - som att en stygn av julkänsla äntligen hade nått mig. Kanske? Dessutom satte lärarna upp den stora julkrubban i entrén. Julkänsla. Jag älskar julkrubbor - och de finns överallt i Spanien! Mycket stämningsfullt. pappa. varför har vi inte en stor julkrubba?
Ang skattereformen igår, pappa - momsen ska höjas med typ 2 procent (tror det var 16 till 18 men är inte helt hundra. Alltså kommer det bli dyrare att konsumera här, och staten ska få in sammanlagt ett x antal miljarder euro. making sense?


Mycket vacker bild. Tagen & skapad av mig.
Fullmånen -
finns det något vackrare? En så oerhört stark symbol. Månen.
Ja, månen är speciell för mig, och kanske var det en anledning till att jag knäppte denna bild nere vid stranden i torsdagskväll? Månen & dess behagliga sken, lyser över Costa del Sol, och alla andra platser på vår runda jord.
Det var mamma som sa det, fick mig att öppna ögonen för vår kära måne. Månen, som alltid finns där oavsett vart i världen vi befinner oss. Samma måne lyser över Sverige - Slovakien & Spanien. Man är aldrig långt borta, får månen finns alltid som en länk där.
Det är därför den är så vacker.
Jag minns min sista kväll i Sverige - det var den 2:a september - mamma & jag var ute och gick vi åkern. Månen sken över oss & mamma sa "Någon gång kommer du att sitta i Spanien, och tänka på detta samtal, denna kväll ... titta upp på månen och kom ihåg - det var samma måne då som nu. Månen finns alltid med oss vart vi än befinner oss. bjuder oss alltid på dess behagliga sken, som en trogen hjärtevän.

Ikväll ska jag ladda min mobil. Ett måste. Var inne hos yoigo i centrum - men ajaj deras maskin var sönder och jag har inga cash tills jag pallrat mig till en bankomat (jag hatar att ta ut pengar) Viktigast är att jag gör det innan julklappsshopping nästa vecka. Om jag hinner ska jag ta lite julkort - men jag tror jag gör det ngn annan dag under helgen - den är lång, som sagt.
För jag måste visa upp funkan i dess julskrud!!

Dessutom närmar sig Sverige-resan! 12 dagar kvar!

LATER

Funkans största idiot?

Hej Bloggen!

Smile - it´s friday! & jag känner mig extra taggad inför helgen - 4 dagar ledigt! Under söndagen är det konstitutionsdagen i spanien, & därför är det klämdag på måndag. På tisdagen är det en religös helgdag. Spanjorerna är katoliker, därför har religösta högtider större betydelse här. Abort är också en fråga på allas läppar. Just nu diskuteras nämligen en lagreform. Jag har börjat hänga med i spanska nyheter (stolt) bland annat vet jag att det är oerhört mycket arbetslöshet och den 1 juli 2010 kommer en ny skattereform som ska göra det dyrare. ohohoh.. tidningar,vettu! öppnar en helt ny värld. I will keep on this track.

När jag var ute och shoppade i ondsdags fick jag syn på denna lila episod. Ibland undrar man hur folk tänker. Hur de låter den egna viljan ta över. Ibland känns det bara för korkat, dumt och för oss runtomkring... oerhört skrattframkallande.


Funkans största idiot?
En bild säger mer än tusen ord.
Garv!

Har prec hittat min favvodikt online, ska hem & läsa den i lugnt & ro. Shit, vad jag blev sugen på lyrik. Riktigt vackra dikter som väcker känsla. Många i min ålder ryker nu på näsan, antar jag. But so what? Dikt är det bästa som finns, speciellt när de vibrerar av känslor. Om 2 veckor - när jag är i Sverige - ska jag sluka min stora diktsamling "Svensk dikt" (ngt sånt heter den) & skriva ner mina favoriter på datorn - så jag kan fylla min poetiska själ även här nere? (& kanska lära några andra här nere att upptäcka lyriken?

Inga planer ännu för helgen men det kommer och det kommer att bli fintfint. SÖMN! (bara det är ett faktum som värmer!!! Men det ska bli kallt - ända ner till 9 grader om nätterna. Suck. Hur det blir med updates under helgen vet jag inte ännu. Förhoppningsvis ska jag lyckas att uppdatera 1 ggr / dagen - as usual. Dra mig ner till parque del sol, om det inte regnar så... (det är prognos regn!)

Svenska & engelska nu.

LATER

Care Bears;

Hej Bloggen!

Tillåt mig att andas ut! Jag är trött (en alltför spännande deckaren är orsaken) Jag har haft matteprov & har ont i handen efter allt skrivande. På väderfroten ser det bra ut - 18 grader och sol! Man ska inte klaga, absolut inte.
Men julfeeling har jag inte. Jag saknar det. Det där svensksvenska. Stämningen, skyddet mot kylan som biter i kinderna. Röda kinder & varm glögg. Doft av pepparkakor.


2 december. (december!!) & himlen är klar blå. Det är varmt ute & man kan mycket väl köra på sommaroutfit á la skjorts & tischa. Vädret är väldigt varierande här & man vet aldrig vad som väntar. Men jag kan tillägga att min värdmamma tycker det är riktigt kallt ute. Aja, man har ju andra förutsättningar. Hon skulle smaka på Sverige!

Drog en runda till stan;


SNIFF-VARNING!
Denna produkt luktar oehört fantastiskt supergott. Konsumention kan därmed medföra risk till absistans.
Ni anar inte. 
( jag måste hem & lukta. nuuuuuu!!!!!)


Jag kommer att slummra söt i sötaste nattlinnet med en liten trötter care-bear. (jag ser väl ut lite som honom nu, I guess) 


Ni minns care-bears? Jag älskade dem när jag var liten!  Tycker jag ser dem överallt här i Spanien. Jag brukade titta på film & älskade deras mager med superkrafter. De var så söta & färgerna var klara & vackra. Vad är det med flickebarn & söta nallar? Flickflickvarning!


Jag snartsnartsnart! (frågan återstår om jag är lika söt?)


Något annat som bär flickflickvarning är små gulliga detaljer. 
Tänk vad ett litet hjärta, som till synes kan te sig obetydlg, i den hela förgyller ett klädesplagg. 
Tänk om alla kläder bar detta lila hjärta insytt i etiketten! Vore det inte förgyllande.
Mer Care-bears till folket. 


Just nu; Är det 3 dec & solen försvunnit bakom molnen. Suck. Jag ska strax hem. Där väntar svenska-boken. Jag ska läsa lyrik. Jag älskar lyrik. Bara för det måste jag leta upp mina favvodikter. (hoppas de finns online?) Jag behöver känslosam påfyllnad. Det förrådet är utskrapat till botten. 

LATER. 

Ser ni något konstigt?

Hej Bloggen.

Idag ska jag vissa er något scary. Titta på denna bilden som jag tog i Ronda. & titta noga.
Ser ni något "mystiskt/annorlunda/konstigt/läskigt"? Ge inte upp!Bara för att ni inte ska vara olydiga & tjuvtitta på "facit"  längre ner så skriver jag lite här.
Just nu sitter jag & datanördar mig. Har slutat & det är sköntskönt. Bara en lektion idag, hur vanligt är det? Aja, kan tillägga att jag har 2 tjocktröjor på mig & att mina händer är isbitar som rör sig över tangentbordet. trevligt?
Later ska jag sticka till Dunnes - Lisette har nämligen berättat om superduper väldoftande läpglans för 1,5 euro! & ni som känner mig vet hur jag älskar att lukta på gottisgottis. Roligtast är det absolut när jag kletar läppglans över näsan. Glitter! Eller när jag gjorde det samma på Ludwig... jag ville ju bara att han skulle känna den goda doften.

Bilden ovanpå är tagen i Ronda by me. Alicia berättade att de gamla matador-dräkterna hade massa blodfläckar, & som den nyfikna filur jag är skulle jag självklart kika - men fick en liten chock i en annan nivå än blofläckar. Kika här nedanför :OSer ni det  - ansiktet???
Tankarna börjar snurra i huvudet. Vad kan det vara? Vad i tusan kan det vara?
Finns det en naturlig förklaring eller är det "det övernaturliga" som har visat sig?
Det ser inte ut som en reflektion. Det ser inte ut som någon av oss, ansiktet har spanskt utseende.
Kan det vara matadorens spöke?

Just nu: ska jag datanörda mig lite till. Ikväll blir det matteplugg inför provet imorgon. Lite sömn skulle vara skönt också. Iallafall kaffe.

LATER

Vinter;

Hej Bloggen!

Det är lunchrast & jag passar på att go update innan biologilektionen. I eftermiddag är det nämligen eng-prov från halvfyra. Lär väl sitta med det till cirkus halv fem. Suck & stön. Sen tisdag med hemkomst kl fem. :(

Imorse var det julfirande på skolan - första advent. (kanske har all köld jag utsatts för här gett mig julvibbar eller så var det för mycket julsånger för mig?) men för en stund trodde jag mig se snö. Ute! I andalusien. Nej, detta är inte hälsosammt. Det måste vara något fel. Men eftersom att det redan är dec kan jag konstantera att det både närmar sig jul & min sverige-resa. 17 dagar kvar! Dessutom kan man offentligt säga att det är vinter nu, på riktigt. Jag antar att de svenska vädergubbarna inte skulle "meterologiskt" betrakta det som vinter i spanien (är det inte typ medeltemp under 0?) Men i spanska mått är det absolut vinter.Det är vinter i Spanien. December sänker sig över oss. Det innebär låga temperaturer, grå himmel & regnregnreng. Tacka för mitt rosa paraply!

I söndags - som ni fotbolls-freaks vet - var det Real Madrid mot Barcelona. Jättestort, ja, det är bara förnamnet här i Spanien. Fotboll är nationalsport & på vartenda café surrar TV`n med match efter match i bakgrunden. Denna helgkväll vräkte regnet ner över Andalucien men det skulle inte hindra spanjorerna - de trotsade regnet med dunjackor & paraplyer. Det gjorde även jag. Inte för matchen, utan för spanjorerna. Aldrig förr har jag sett sådan entusiasm. 


"Bås" likt denna fanns överallt. Alla lika smockfulla. Matchen kunde ses på ett flertal storbilder. /plasmaskärmar. 

 
Om inte "båsen" räckte till var det ute på gatan som gällde - regnet till trots.


Mysigt.
Inte på tal om när det blev mål. Jisses, jag stod ute på gatan & överallt hörde jag ord som p*** & en hel del vrål/skrik. Det är kärlek till laget, det.


Det är ensamt, mörkt & iskallt. Jag hatar vintern.
Nu gäller nedräkning till solens strålar åter värmer våra ryggar.

Måste kila. Alldeles snart dags för biologi i 2 timmar & sedan engelska prov.
Visst kan man inte ha en bättre tisdagseftermiddag? Jag säger väl det!
Ha en finfin dag!

LATER.

RSS 2.0