laura - gästbloggare

Hej!

Jag är gästbloggaren i denna bloggen, när Lena var i Sverige så frågade hon om jag ville vara det, och jag tackade ja så hon blir nog chockad när hon ser att jag har bloggat eftersom det var ett tag sen jag lovade henne att jag skulle göra det, men det har aldrig blivit av eftersom jag har varit upptagen med allt pluggandet.
Eftersom ni vet så lite om mig, förutom att jag är Lenas lillasyster:

Namn: Laura Tallberg
Ålder: 14 söta år! - 15 i augusti
Bor: Kristianstad
Kontakt:
lauraaaa_@hotmail.com
De viktigaste om mig, såklart kommer ni lära känna mig ännu mer när jag börja blogga regelbundet.
Ska blogga varje söndag, då kommer jag skriva om min vecka, och hur den har varit och andra händelser, och jag börjar blogga nästa vecka.

Men nu ropar pappa så jag måste springa ner till han, han ska hjälpa mig att plugga till svenska provet imorgon.Skolkatalogen:

Hej Bloggen!

 

Höll talet för sis idag. Gick helt OK. Filmades också, om jag vågar titta på det. Sådant är alltid lite halvt. Snackar med sis nu – du får höra talet i juli!

 

Var ute & sprang med Lisette & Domme. Inget mot dem nu, absolut icke – det var första gången de sprang. Snarare bra att de börjar – go girls, keep on! Hur som, fick det mig att inse hur vältränad all löpning har gjort mig. När de var tvungna att stanna kände jag inte ens av att jag sprungit (!) Ligger ett par månaders träning bakom det, men det är så värt det! Jag älskar att ha bra kondis! Hade det i nian, och sprang löpningsrundan bäst av alla tjejer, till och med snabbare än några killar… ah, gamla tider. Gamla minnen.
När tror ni jag tar milen? I Sverige om två månader?

 

Titta vad jag köpte igår (två saker) !!

Först; skolkatalogen!!


Snygg, huh? På framsidan syns skolan, den stora entrén och den nybyggda lekplatsen som småkas av småttingar och deras föräldrar. Kära skolkatalog… kära skolkatalog, alltid något spec, som ett litet orosmoment i läsåret; ”Ska jag lyckas” – bli bra på kortet, alltså. Allt hänger på det. Och låt mig säga att jag misslyckades stort.
SATAN, VAD VAR DET FÖR URUSEL FOTOGRAF; KUNDE HON INTE SAGT TILL MIG ATT JAG HADE TOTAL FEL HÅLNING?!? OCH TITTA VILKET MISSTAG HON GJORDE PÅ KLASSKORTET PÅ MIN KLASS, 2A (sista till er med katalog) man blir sur,sur sur!!
Men jag är snäll och lägger upp den fula bilden. Har lagt värre bilder här på bloggen:


Vad är det för min? Men mest av allt – vad är det för hållning?? Vad tänkte jag på?
Jag vet att bilden är äckligt ful, och du får garva hur mkt du vill, Laura. Du blev inte heller bra (men inget slår detta!) grät typ första gången jag såg skiten, men har lugnat ner mig nu och acc mitt öde. Ni behöver inte spela snälla; ”Nej, du är fin!” Då tar jag er för lögnare, för inte en normal människa kan tycka det där är en vacker bild.

Ny paljettjacka från Stradivarius (felstavat tror jag) Är du avundsjuk nu, Domme? Det borde du vara. Den är lite magiskt, tycker jag.

Rolig story bakom min nya partyjacka också. Såg den i Madrid, tyckte den var underbar och fell in love. Dock var den dyr. Såg den igår på REA med Lisette & Domme. Hade ingen köplust, gick hem och sov hela natten. Det är där vinken kommer – drömde att jorden höll på att gå under men det fanns bara en tanke i mitt huvud: shopping! (typiskt Lena)

Såg det som ett tecken, och gick snarast till affären. Nu är den min och jag älskar den. Perfekt till utekvällar i sommar. :)

 

Helgen:
Fredag: plugg.
Lördag: resa till Córdoba, utgång under natten.
Söndag: sova. Chatt-tid parque del sol kl 14.30 (logga in på msn! & facebook!) Ännu mer plugg.
Vet icke när nästa update kommer. Lovar att det vartfall blir på månd.

 

LATER.


¡Las primeras fresas del año!

Hej Bloggen!

 

Det är onsdag. & det är grått, grått ute. Skolkatalogen har kommit. Jag blev skandal. Vågar jag visa? Mycket, mycket tveksamt. I sverige snöar det och dagarna blir lite, lite lättare när jag tänker på att jag är där om två månader. Fantastiskt!

 

Just nu är det en tuff tid. Ja, jag ska vara ärlig här. Inte klä min värd i ett rosa skimmer när det inte finns ett rosa skimmer. Visst, jag trivs här, det är mycket jag älskar och som jag absolut inte vill vara utan – men så finns ju Sverige där borta, och det är ditt jag längtar. Jag har hört att jan – feb ska vara jobbigast, en uppförsbacke. Får hålla tummarna att det är sant – så jag kan glida ner senare. Nu får man stå ut, ta tjuren vid hornen, så att säga. Dessutom får man skapa guldklimpar i vardagen – småsaker som gör en gladglad! – det kan vara allt från en bra bok, rolig utekväll, ny klänning & jordgubbar!
Kan avslöja att jag har en del roligheter inplanerade till helgen; resa till Córoba (rättstavat?) på lörd. Vet inte så mkt mer förutom att det är en stad i Andalusien, som enligt pappsen är speciellt. På lördag kväll är det utgång! Ser mycket fram emot det J

 

Igår när jag kom hem från skolan såg jag att min värdmamma har köpt jordgubbar! Lyckan var total, jordgubbar är typ det bästa jag vet, och det är lite av en tragedi att det är så ont om dem i Svearike. Underbart, åh, det var så underbart gott att ni har all anledning att sitta där uppe och vara avundsjuka! Fantastiskt! Jag älskar, ÄLSKAR jordgubbar.
Tragiskt nog är de ännu dyra (4 E/kg) men snart så blir de billiga, och då blir det jordgubbskalas!

Gottis.

Var också en sväng på Miramar igår. Blev en klänning, var meningen att jag skulle köpa en till – skjortliknande på Bershka – men har snackar vi otur. De hade visserligen ett exemplar i min storlek, men den har felsydd, mönstret var liksom utsuddat. Jobbigt. Får ta det någon annan dag på Bershka i centrum. Men det blev denna fantastiska natthimmel-klänning som kommer göra sig fantastisk för alla nattliga helger. Dessutom älskar jag asymmetri – ni vet: en axel och en utan. En trend jag diggar, men inte hakat på förrän nu, men bättre sent än aldrig, right? Min värdmamma älskar också klänningen, vad tkr ni?

Från Zara. 

Positivt: jag har inte fysik på måndagar. Då blir det datortimme. *leende på läpparna*
Suck. Hemma väntar plugg & nu ska jag bege mig hemåt i ovädret.
Håll tummarna på att jag överlever.

 

LATER


Två spanska vanor:

Hej Bloggen!

 

Idag kommer det första inlägget i min nya kategori Om Spanien som ska handla om livet här, inte om mitt privatliv, utan snarare om livet generellt. Dagens inlägg ska handla om två vanor som i Spanien är vanliga, men som vi svenskar måste vänja oss – något som kan kännas halv jobbigt innan det blir en rutin.

 

TORRMJÖLK:

Nej, mjölken är inte torr bokstavligen – egentligen förstår jag mig inte på namnet, men det är vartfall så den kallas – mjölken som köpes i storpack (4-6 st) och kan förvaras utanför kylskåpet i evigheter. – alltså inte den färska mjölken vi har i Sverige som måste förbrukas inom ett par dagar, även kallas färsk mjölk. Jag antar att det är något tillsatt i mjölken som ger den en lång hållbarhet. Låter inte bra, absolut inte – och har hört rykten om att torr mjölken skulle vara giftig! Pyttsan, skulle 40 miljoner spanjorer dricka gift? Hör ni hur löjligt det låter?

Vad jag tycker? Nja, mjölk är inte min grej – men hur konstigt det än låter så föredrar jag den spanska varianten. Drack faktiskt lite, lite när jag var i Sverige då jag konstaterade att det var odrickbart. I Spanien ligger inte mjölken som har huvudrollen – som i Sverige – utan den agerar snarare smaksättare till kaffe – här är det bröd som gäller! Därför kan man se överallt i Funkan små bagerier, och spanjorerna köper nytt, färskt bröd i princip dagligen. Medan vi i Sverige får i oss kemikalier via de långtidshållbara limporna från ICA (var är möglet?)


Små, mysiga bagerier likt detta finns överallt. 

UPPVÄRMNING VIA GAS.

När man duschar och ska ha varmt vatten är det gas som gäller – och jag antar att det gäller all form av uppvärmning (matlagning) Jag vet att många länder har detta system – men inte Sverige. Och jag föredrar det svenska systemet. Gas är inte kul. Regelbundet måste man köpa en orange dunk som finns på stora lastbilar som man regelbundet ser köra omkring här. Har varit med min värdmamma och köpt en sådan. Det var min andra dag i Spanien, och jag fattade ingenting. Det negativa är att ibland funkar inte gasen – ingen uppvärmning sker – och man måste duscha i kallvatten. Det är ett litet mini-helvete, spec när man tränat och svetten rinner.

”Gas-bilen” kör omkring och säljer värme!


Dunkar fyllda med gas. 

 

Hoppas inlägget var uppskattat.
Kommentera gärna + kom med framtida förslag.
Visst, jag har mina aningar – men råd utifrån är gyllene!


LATER.


Mi familia española

Hej Bloggen!

 

Dagens inlägg ska handla om min värdfamilj. Jag nämner dem lite då och då, och för att ge lite struktur i familjesituationen skriver jag detta inlägg. Det är lätt hänt att det blir för många barn hitt och ditt – min värdmamma har 5 barnbarn.

 

 Jag bor tillsammans med min värdmamma som heter Puri. Hon är i 50-60 års åldern något. Hon jobbar inte – jag har hört att kvinnor slutar tidigt med det. Istället sitter hon och tittar på TV till tre på nätterna och går upp vid 08.00-09.00. Ibland händer det att hon är vaken innan mig, och jag stiger upp 07.15. är hon aldrig trött? Jag trivs mycket med min värdmamma. Hon är väldigt snäll. En sak som är jobbig är att hon är väldigt pedantisk och brukar plocka mycket i mitt rum – typ ställa in gympaskorna i garderoben och nagellacket i necessären. På dagarna tar hon hand om sina barnbarn och besöker vänner. Hon har mycket vänner.
Tillsammans med oss bor en gammal tant, Ana. Det är min värdmammas faster, som är för gammal för att bo själv. Hon är cirka 70-80år. Varken jag eller min värdmamma gillar henne. Hon är en riktig sur tant som tittar på TV hela dagarna – och jag menar det –hon gör ingenting annat och har inte gjort annat sedan jag kom i sep. Har kanske lämnat lägenheten 5 gånger under denna tid! Senaste tiden har blivit värre – hon vägrar bada och luktar för jävlig illa. Jag svär, man undviker att sitta i vardagsrummet för hennes kroppslukt. Nu låter jag kanske elak, men om ni kände henne hade ni förstått min & min värdmammas längtan att bli av med henne,

 

I lägenheten ovanför oss bor min värdmammas dotter Noelia och hennes make Michael. De är de som har fått ett barn den 2 jan i år, sonen Michael. Han är fantastiskt supersöt. Både Noelia och Michael är jättesnälla. De brukar komma ner hitt regelbundet. Deras lägenhet är superskön med värmefläkt i taket! *avundsjuk* De har en hund, dalmatinen Sachsa som också är fantastisk! Underbart att komma hem från skolan och mötas av en glad vovve! Dock är hon jobbig när hon anfaller Skutt. Hon tycker om honom så pass mycket att jag måste gömma honom när hon är här. Och så gillar hon ost.

 

Min värdmamma har en son som heter Raoul. Han är bra förutom att han röker inne på toaletten. Han är gift med Julia som jobbar på Zara. De har två barn – Carolina på 6år som precis börjat första klass. Hon älskar Hello Kitty! Och en son på 1½, Alejandro. Han har födelsedag två dagar efter mig. Alejandro är en liten underbaring, kommer alltid springandes, och skrattandes och möter upp mig när jag är hemkommen från skolan. Han älskar att gå och smälla saker och komma in till mig när jag pluggar. Han och Carolina brukar vara här.

 

Dessutom har min värdmamma en till son som heter Manuel. Han har två barn och bor i Mijas. Konstig nog har han bara varit här en gång, därför vet jag inte så mycket om honom.

 

HÄR BOR VI!Bilmystriet!?!

När min värdmamma hämtade mig i sep var bil blå. När hon körde mig till flygplatsen i dec var den grön och väldigt stor. När hon hämtade mig i jan var hennes bil orange/gul.
Jag fattar ingenting.
Någon som har en teori?

 

Hennes senaste bil.


Lyckoönskning till Alica som skriver nationellt matteprov just nu!


LATER


Fredagskvällen:

Hej Bloggen!

 

Sitter på Miramar. Det är dåligt väder, gick hit med dunjacka. Regn?
Skypade med Matilda, men kostar det inte över landsgränser? Jag vet inte, vet bara att jag måste göra om det med henne snart, någon gång då vi båda har tid. Saknar henne, och längtar efter att prata med henne.Nu luktar det typ pizza, inte så konstigt eftersom att jag sitter bredvid en pizzeria.

 

Vilken fredag! Satt hemma i pyjamas. Ingen hade hört av sig, så jag tog det för att det inte blev någonting. Hade planerat en lugn kväll med filmen ”Million Dollar Baby” (har ni sett den? Är den sevärd? Får ägna en annan kväll åt den) Vid typ halv tolv (& jag var trött då) smsar Alicia att de ska ut – nu! Jag som har tjatat hela veckan om att få gå ut var inte den som bangade. Det var att dra sig ur sängen, kasta på sig en klänning, bättra på sminket & sedan bar det av mot foreplay. Tro mig – roligt var bara förnamnet på vad jag hade. Dansade mig svettig hela natten, träffade trevlig folk och det var varmt ute! Vilken lyckad fredag! J

Har verkligen fått mersmak på att gå ut, och tänker göra det så ofta som möjligt i framtiden. Det är så mycket man missar – mycket roligare att gå ut. Det är ju det helgen är till för! Vet inte om det blir utgång i dag – men jag vill! Får övertala mina kompisar – de har faktiskt sagt kanske. Sova hinner jag göra hela förmiddagen.

 

Blev inte så mycket bilder igår. Men några på biljardspelandet vi började kvällen med. Hehe… till och med jag höll i sen sådan pinne. De har säkert ett namn men ingenting som jag kan. Gick urdåligt. Höll snett, jag skakade och bollen flyttade sig typ max en mm. Så nu vet ni att jag är urkass på biljard.

Jag & Domme på väg till Foreplay. Vi bestämde oss för att lägga ut den bara för att min min är garv-varning. Jag vet inte vad jag gör, men jag antar att alla åren med sis har fått mig att bli en riktig mimare på bild. Hehe, ni fattar…Men jag var glad där också!

På väg!

Foreplay!

Det första vi gjorde var att spela biljard, eller inte jag kanske – agerade mest fotograf, vilket jag föredrar! Aja, om jag ska vara ärligt gick det väl inte sådär jätte, jättebra. (men alla var bättre än mig!) Senare kom Lisette & Dommes spanska kompisar Nander & Diego (skrev nästan det där andra namnet!) De fick slå in ett par bollar.
Dansade senare med dem – Nander var duktig. Vi typ buggade, och han snurrade mig yr. Men det var roligt – och svettigt.

Ser ni hur fel jag håller. Haha… det är nästan så jag skäms, men man kan inte vara duktig sin första gång. Ser ni hur Nora sträcker på sig för att hjälpa mig? Det är bra att det finns experter som kan hjälpa amatörerna.

 

Idag lördag har jag ännu inga planer, men jag håller tummarna att det blir utgång. Innan dess måste jag plugga, så det skall jag göra nu.
Oh, måste ladda mobben också, får passa på nu. Har bara 1 E där – icke bra.

 

LATER


Shopping & en söt bebis:

Hej Bloggen!

 
Sitter i skolan. Mår illa. Äcklig lukt förföljer mig. Har gott OK idag, måste dock hem och jobba på mitt tal till sis, går nja.
Dagens fundering: heter den en/ ett äppelskrutt. Håll med om att ett äppelskrutt är rätt!!

 
Äntligen fredag! Äntligen fredag! Hey – tiden går & jag har redan varit här i 2 veckor mamma och sis kommer om exakt en månad idag. Längtar. Det ska bli roligt.Åh… en månad är väl inte så lång tid ändå? Bara denna närmaste vecka kan gå fortfort så jag får ett slut på denna termin och lite lugnare på läxfronten.Vad ska man säga? Helgen innan terminsavslutning innebär plugg för mig. Trist, men ack så högprioterande. 


Igår träffade jag bebisen – Michael. Åh. ÅHHH!! Han var så fin att det inte finns ord. & jag höll i honom och har var så liten, liten, liten. Han hade ganska mycket hår som var så mjukt att jag strök min hand över hans lilla huvud – det var som fjun, så slätt. Och händerna – hur han greppade mitt pekfinger med hela sin hand – hur kraftfulla de småsmå fingrarna – får Michael ett grep så känner jag att det är just ett grep. Åh, han är underbar Michael, underbar. Men Alicia – jag vill fortfarande inte ha en egen- jag vet att du kommer att håna mig för detta: ”Lena du vill visst ha bebis!” Nej, jag vill inte ha bebis & har aldrig velat det” Jag gillar Alejandro & Michael för att de inte är mina – jag slipper jobb & skrik. Barn är inte min grej, men vänner & bekantas småbarn är underbara.

Jag & Ankis igår. Nyhemkommen från skolan med en dundrande huvudvärk. Min värdmamma fick kolla om jag hade feber – men nej, efter alvedon var jag friskfriskfrisk! Jag tror det beror på skolan OLJUD DÄR KONSTANT! 

Senaste köpen:
Blå tjockkofta från Pull & Bear. Oerhörd snygg och lagom tjock – får agera jacka i nu vår & till sommarkvällar i Sverige. Tyckte den var lite dyr när den låg på 30 E – tacka halva priset. En storlek större än normalt också, så den blir lagom pösig och god.

Jeansleggings med nitar från Bershka. Mamma, känner du igen dem? Var nära att köpa dem när du var nere, men det blev inte av. Istället blev det nu – för nedsatt pris! Vad tycker ni? Jag älskar dem!

Blommig klänning från Oyscho. (tveksam på stavningen. Har prob med den)

Har fått värsta cruchen på blommigt. Det ska vara blommigt, blommigt och mera blommigt!!! Denna klänning är bara att exempel på när blommigt är fantastiskt vackert. Tro mig – det ska bli mer. Oyscho har flera potentiella plagg – blommiga!


Ja, helgen är vacker & jag ska hem & käka apelsiner. Min värdmamma har köpt 2 säckar! & SOVA!!!!!!!!!
Får önska er en god helg. Ska försöka ta mig till Parque del Sol. En sak vet jag dock – det är chatt-tid på sönd kl 14.30 – så vill ni snacka med mig logga in på msn ellr facebook då. Sitter typ en timme då. Kommer med ett full-laddat batteri.  (ställer in om vädret blir för vidrigt)

 

Pussar från Sverige.

LATER.


En mi casa;

Hej Bloggen!

 

Me duele la cabeza och jag har mycket, mycket att göra. Terminsavslutning, vilket innebär extra mycket. Ska börja skriva dagliga listor över vad som skall göra, och idag står det att jag ska jobba med både idrottsuppsatsen, novell & hyllningstalet till sis. Det sistnämnda ska jag, om det blir bra, hålla på min sis konfa i juli, och sis – när du läser detta – Ring mig! Måste be dig om en tjänst.
JAG VILL GÅ HEM & KÄKA ALVEDON!

 

Åh, vilken skön onsdag det var igår– bara en lektion! Perfekt kontrast till tisdagen. Sovmorgon, och jag steg upp klockan 10. Så otroligt skönt och detsamma nästa vecka! – det är när skolan är igång man verkligen njuter av dessa fantastiska sovmornar. På tal om träning har jag förbättrat kondisen rejält. Är riktigt stolt över mig själv, och tänker ställa upp i något av vårens lopp. Okej – ni har det svart på vit – jag tänker ställa upp.Bra, Lena. Mål är bra. Någonting att träna för, men jag har tränat länge för att springa ett lopp. Aja, får peppa Alicia & Nora lite mer.

 

Igår var en händelselös dag fylld av skrivande. Har skrivit som en tok både på novellen – som har namnet Cypresserna – och idrottsuppsatsen. Den sistnämnda är tråktråk, men det går bra.Speciellt novellen, igår var en god skrivdag, och jag kommer att tjata om den tills jag är klar. Har man någonting man brinner för blir det lätt så.Dessutom drog jag in till centrum för – ja, ni känner mig rätt. Blev en del fantastiska fynd, som visas i morgondagens inlägg. Men låt oss säga att det är sådant man sett på fullpris men nu låg på hälften. Det är en form av lycka det.

 

Har fått önskemål om att fota lite hemma hos mig, så det har jag gjort.
Enjoy!


Vardagsrummet. Dålig bild, kanske. Men soffan är riktad mot en TV. Rummet är smyckat med massa, massa MASSA fotografier. Välputsade och rena. Men vardagsrummet är faktiskt väldigt fint. Sedan ser ni också balkongen som vetter mot en tvärgata – calle de uruguay tror jag den heter. Sedan, bakom soffan, finns ett finrum, spjällsäng till Alejandro, leksaker (barbie!) samt ännu mer foton. Alltid välstädat och prydligt.

Köket. Väldigt trivsamt, enligt mig. I hörnet finns ett litet matbord med en stol, mittemot står kylskåp + frys. Spisen hänger ovanför matbordet (ovanlig lösning). Det negativa med köket är att kökslådorna låter något förfärligt- öppnar man en hörs det i hela huset. Oh, jag ryser.

Uterum, från köket kan man gå in till detta lilla uterum, som ligger mitt i byggnaden. Borde vara mysigt tänker ni, men ack så fel, så fel. Vad sägs om massa växter, Sachas hundmat i ett hörn – men det värsta är den mystiska lukten. En oförklarligt äcklig lukt som jag har ingen aning om vart den härstammar från. Dyker upp särskilt om kvällar/nätter och gör det omöjligt att vistas i uterummet. Eftersom att uterummet har ett fönster in till badrummet, vilket ofta är öppet, sprider sig odören även där, vilket gör nattliga toalettbesök till ett helvete.

Uterum. Bild tagen uppifrån, ser ni – mitt i byggnaden. Fönstret, ovanvåningen, bor min värdmammas dotter, hennes make & deras nyfödda bebis.


Sitter i skolan nu & avundas inte dem som har 2 timmars historia.
Men har jag det så mycket bättre med en kvälls pluggande.
Aja, kan tillägga att jag har en nyhet på gång, en STOR nyhet. Vill inte komma ut med det förrän det är helt hundra, men när jag väl gör det då jävlar. Lite surfande får det trots allt bli innan jag ska bege mig hemåt & ja, solen skiner ute. Ni har all rätt att vara avundsjuka, det hade jag varit om jag befann mig i Svearike.


TUSEN PUSSAR SKICKAR JAG TILL SVERIGE!
LATER

  


Pluggpluggplugg:

 Hej Bloggen!

 

Trött idag också. Måndagar & tisdagar är de tuffaste dagarna, och det är en stor utandning att få natta på tisdagen. Lyssnar på Spotify, lite spansk musik. Bra låtar, faktiskt. & melissa Horn. Självklart, hon är magisk.

 

Känns som jag är inne i en stressande tid i skolan. Det händer alltid mig att veckorna innan sportlovet är de tuffaste, alltid! Jag gissar på att det beror på att det är då terminsskiftet infaller – alla lärare ska lägga allt då. Vad sägs om idrottsuppsats + svenska novell? Okej, novellen är vartfall rolig, men den är under tidspress, och då är det inte kul.

Sedan är det en hel hög med prov. Fick reda på igår att om 2 veckor är det nationellt prov i spanska. 2 måndagar + 1 måndag emellan med kapitelprov. Alltså prov tre veckor i rad – det är helt sjukt! Två dagar efter nationella i spanska har jag matte + danshisotria prov. Bara idag är en tuff dag – engelska uppsatts + förhör under biologin. Helvete!

 

Egentligen inte så mycket kul att skriva om nuförtiden. Livet är skola skola skola. Och jag antar att det kommer sitta i fram till sportlovet iaf. Får göra helgerna till riktiga guldklimpar.
Jo en sak – igår träffade jag min värdmammas tredje barn som jag aldrig träffat innan. Det första jag gjorde var att fråga var han bodde – han har ju inte varit här under hela min tid. Och det visade sig att han bodde i Mijas – shit, varför har han inte besökt sin mamma? Hur som, han verkar trevlig. Har två barn på 2 & fem år. Aja, hoppas de kommer hitt igen snarare än om fem månader.

Lite av mitt rum. Skrivbordet är minimalt och obrukbart. Fungerar i nuläget som förvaring. Mitt förråd av svenska produkter.

Kvällspromenad i den ljumma luften. Cirka 14-16 grader. Skönt. Börjar bli ljusare också, skönt det med.

Var och handlade lite på Eroski också. Inget spec, bara flingor som min värdmamma aldrig köper. & gröna äpplen, det köper hon heller aldrig. Just nu finns bara ruttna äpplen – äckligt. Min värdmamma har värsta manin för att inte kasta; till och med mögligt bröd sparar hon. Det är äckligt. Jag har hittat möglig ost också. Då spydde jag nästan.

Ja, finns det något jag vågar är det REA. På onsdag smäller det!! J Vet dock icke om jag ska reafynda. De nya kollektionerna är magiska. Jag gillar att Bershka kör på randigt – med mycket blåa färger. Någon affär hade en kollektion med Bambi – jag älskar bambi. Pull & Bear har jag inte checkat in ännu. Jösses vad jag blir sugen på shopping nu.
Shooping is my drug.


Just nu: har haft engelska bokrecension. Gick OK – är snarare skönt att det är över. Nu väntar läxförhör på biologin. Innan dess ska jag försöka skriva lite på min novell – känns som att jag haft dåliga skrivdagar sedan i fredags och ajajaj… men jag är på den tråkigaste stycket just nu – när jag passerar den och det blir spännande då blir det kul igen! Ska passa på att skriva halvtimmen innan biologin.

Ikväll blir det plugg. Har en hel massa som måste göras.

 

ÖNSKA MIG LYCKA TILL I PLUGGANDET. I NEED IT!!

 

 

LATER


Helgen;

Hej Bloggen!

 

Sitter här och lyssnar på Melissa Horn. Hon är fantastisk och jag är överlycklig för att hon funkar på Spotify här i Spanien. Vissa svenska artister går inte att lyssna på, och det är jobbigt. Mår bra förutom att jag är förkyld & trött. Kunde inte somna igår natt, men det är inte ovanligt på söndagar.

 

Så var ytterligare en helg över. Känns bra, det har varit en bra helg. Varm och skön, kan jag också tillägga. Hörde några svenska konstatera i lördags att det var den första riktigt fina dagen på cirka 2 månader. Vad sägs om 20 grader och stor fet sol? Avundsjuka? Ja, det borde ni vara, det var underbart! Folk låg och solade, ja, så underbart var det. J

 

Fredagen. Var det utgång med Lisette & Domme – otroligt lyckad kväll. (Sis – jag hade den tröjan som du fick en likadan på julafton, ett sagolikt plagg) Kom till deras lägenhet vid elva, färdigfixad och de låg och gottade sig bland pysselgrejer i pyjamas. De fixade sig, och sedan förfestade vi i deras lägenhet till cirka halv tre då vi gick till Foreplay. På vägen, om vi uttrycker oss som Alicia, ”raggade Lisette upp en soppgubbe” garv. De var ett söt par.Mycket rolig kväll, förutom att det var en 36årig argentinare som ville kyssa mig – det fick han inte. Var hemma vid fem, och tog, asgarv, egobilder. De bilderna får ni inte se. Det räcker med att Nora & Alicia fick se dem, bara det var skam nog.

Jag och Lisette. Asful bild på mig.

Domme.


Haha.. jag

Lisette och Domme.

Haha… jag och Domme.

Jag fjantar mig. Men bjuder på den! Lite kul ska vi ha det trots att det är måndag.

Haha. Domme!!! :P

Lisette & soppgubben som hon raggade upp.

Det gick mycket bra för Lisette.

lördagen.

På lördagen var jag hemma hos Lisette & Domme. Vi tog en hemma kväll – snackade och tittade på The Orphan som är en läskigt bra film. På söndagen gick jag en promenad vid stranden då jag blev uppraggad av en spanjor & han var bannemig äldre än han 36 åriga argentinaren – jag lovar, vi pratar uppemot fyrtio. Jag vill inte ha någonting att göra med gubbar i den åldern, men det verkar de inte fatta, äckligt är det! Riktigt räligt, usch, tvi! Han började fråga mig massa om vart jag studerade, och så vidare. Jag körde mitt fakenamn. Brukar kalla mig typ Anna, men igår fick jag blockout när han frågade efter mitt namn. ”Alena” ploppade ut mig snabbast, läskigt nära mitt riktiga namn. Han var från Málaga, och det enda positiva med vårt mötte var att vi pratade spanska. Dessutom hade jag chatt-tid med mina föräldrar i Sverige. Kl 14.30 i parque del sol på söndagar.

 

Har fått önskemål om mer videoinlägg – och jag håller med, det har varit snålt med dem. Problemet är att internetuppkopplingen här är så hejdundrande seg att det gör ont i magen. (och jag som vill kolla på streamad svensk TV, men jag ska prova) det tar cirkus 40-50 min att ladda upp en 30sek videoklipp. Segt, men jag struntar i det och det ska bli fler videoinlägg. Punkt, och bestämt.
Håll ögonen öppna.

 

Nu är det spanska lektion. (hey!) och ikväll blir det förberedelser inför uppsatsskrivning på eng imorgon, typ sista anteckningar osv.. Vet inte om det blir shopping, tror jag sparar det till onsd och kör på råplugg & kaffe i eftermiddag.
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge…

 

LATER


Jag, Skolan & Ankis.

Hej Bloggen!

 

Chattar med sis. Jag saknar henne. Te amo, Laura<3

Mår OK förrutom huvudvärk, har druckit en skvätt kaffe. Värmande, nu ska jag snart börja skriva ytterligare en novell, har tre som jag håller på med, varav bara en jag verkligen har börjat på. Innan jag gick & la mig igår hoppades jag innerligt att jag drömmer någonting vettigt i natt, någonting som jag kan basera en novell på. & det gjorde jag – en mäktig kärlekshistoria om en kille som återuppstår från de döda – kanon för en romantisk uppsats. Jag klarar inte av att skriva lyckliga romantiska berättelser, därför ska det vara en gnutta tragedi i historien. Känner hur inspirationen flödar i knoppen. Ser faktiskt fram emot att börja med den.

 

Det är fredag!! Redan, ja redan? Jag älskar helgen främst för en anledning; sömn! Jag älskar att sova, hela förmiddagen – det är paradiset. Igår var jag trött efter skolan (ska man börja med siesta som spanjorerna?) och skulle skriva idrottsuppsats – det trevliga stycket om sömn och hur den påverkar vår hälsa. Det var tortyr, jag menar det: hemskt! Jag fixade det inte, stängde ner datorn och sov. Jag menar det, jag sov. Skönt, min första siesta på länge, och inte den sista. Absolut inte.

 

Helgen? Har inte så mycket planer förutom att det blir utgång med Lisette & Domme ikväll. Ser fram emot det väldigt mycket. Vet inte vart vi går, om Fourplay är öppet eller inte, har hört att de ska bygga om under januari. Aja, någonstans lär vi väl hamna, så vi får hålla tummarna för att det blir en lyckad kväll. På lördags ska några åka till Málaga. Jag skulle gärna vilja följa med, vet inte om jag ska göra det. Får fundera, gillar ju inte att så mkt pengar går åt där, min budget tillåter inte det, så jag vet inte. Vad som än sker under dagen tror jag inte det blir utgång på lördagskvällen, sätter nog på någon av mina filmer som ligger på datorn. Trevligt det också. Sedan blir det sömn, och plugg plugg. Tvi vad jag hatar plugg, och det kommer nytt hela tiden. Blaj i byxan.

 
Ny morgon – ny skoldag. Nya läxor ska skrivas upp i kalenderns. Skoltrött redan? Minst sagt.


Mattelektion. Det är prov snart, inte kul. Annars OK.

Jag och Ankis.


Kram till Ankis. Stora älskade mjuka ankis

Som jag skrivit blir det utgång i kväll. Ser framemot det.

Mamma & pappa: RING! Så att vi kan bestämma chatt-tid på sönd. Sticker till Parque del sol. Be Laura att visa er hur man loggar in/skaffar MSN.

Dessutom ska jag börja skriva ett hyllningstal till sis, blir det bra ska jag hålla det på hennes konfirmation i sommar. Och börja med min novell. Räkna matte. Skriva om sömn & kost. Finslipa engelskan. Läsa om evolutionen. Förrutom fredagskvällen blir det plugg, plugg, plugg denna helg. Ska försöka ta mig till Parque del sol sol & uppdatera.

 

LATER


Klassrumsmys;

Hej Bloggen!

 

Det börjar bli varmare, hey, vad jag känner det. J Det gör mig glad, och jag antar att snart är det dags att kasta av sig tjockjackan. Den följer med till Sverige i mars + typ alla mina jeans. Gillar inte jeans, föredrar kjol & klänning.
Inatt drömde jag om Sverige igen. Jag drömde att det var sommar i Sverige & så underbart som det bara den svenska sommaren kan vara. Det är någonting man saknar här – som rektorn sa – grönskan. Det gröna. Här är det mer torrt, vartfall när jag landade i sep. Ökenvarning. Nu är det väl grönt, antar jag. Regnar ju i princip varje dag, konstigt vore annars. Hur som drömde jag att jag skulle åka från Sverige till Spanien. Det var hemskt, såsom alla resor är. Usch, ingen trevlig dröm. Vaknde klockan 04.00 & var iskall.

 

Jag hade rätt… den första veckan var tuffast. Nu känns det helt OK. Dessutom kan jag kalla mig för velighetens gudinna. Pooof – jag vill till Sverige nuuu!!! Pooof – jag vill stanna här i 1½ år till. Nu när första veckan är över, nya läxor dyker upp konstant – tiden går. Dessutom kommer små roligheter emellanåt. På fredag blir det utgång tillexempel. Kallt, jag vet, får väl frysa i klänning. Förstod inte om Fourplay var öppet eller inte… annars är vi väl någon annanstans, oh, shit – fredag är imorgon! Tiden går fort, och nu är det skönt att jag inte kan tänka ”för en vecka sedan”.

 

Igår var en frisör hemma hos oss. Jag antar att det är någon bekant till för de pratade såsom de kände varandra. Hur som – min värdmamma färgade håret + lockade det. Jag tyckte det  blev fint, men hon tyckte det var för kort. Det mest konstiga var dock att min värdmamma sa att om jag tycker att mitt hår är för långt och vill klippa det ska jag säga till henne så att hon kan ringa Maria, som frisören hette. Vah? Gratis? Eller pressar de mig på pengar när jag väl bokat tid? Jag tyckte det lät riktigt konstigt, och tror aldrig att jag kommer att våga be henne. Jag menar – hur normalt är det att säga: ”Ring frisören! & hon kommer? Jag vet inte, tyckte att det känns konstigt. Men min lugg skulle ju behöva en klippning om ett tag…

 

Har jag berättat om de nya värmefläktarna på skolan? I love them! Igår ockuperade jag, Alicia, Lisette & Domme ett klassrum under håltimmen, och satt och pratade om en del snaskigheter. Ni vill veta? Mahaha, det får ni icke. Barnförbjudet som inte passar på bloggen. Det var trevligt, trots att vi inte fick igång värmen – vi fick sitta i dunjackor istället.

Alicia i djupa tankegångar över hur hon ska sätta igång saken på väggen. Hon var klyftig nog att rota i ett par lådor, men vi fick acceptera att den bara ville bjuda på kyla. Notera Lisettes dunjacka, - ja, så klär man sig här.

Ett klassrum. Typ alla ser ut som detta, och det finns fyra stycken (labbet är lite annorlunda- där har vi som går NV ganska mkt lektioner) Större än så är inte skolan.

Värmefläkten är en vacker sak som jag älskar.

 
HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHHA. Garvar!!

Jag har slutat – älskar torsdagar!. Dock har jag inget annat att le åt – läxor strömmar som jag vet inte vad. Jag är redan skoltrött. Farligt.

 

LATER


Jag älskar fortfarande rea:

Hej Bloggen!

 

Sitter i skolan. & för ovanlighets skulle svettades jag när jag gick hitt, nu fryser jag dock.

Mår helt okej. Drömde en skum dröm i natt om att jag bodde i Sverige & Spanien samtidigt. Det var bara att vandra över. Shit, det vore det ultimata. Tragiskt nog var det ingen sanndröm, och jag vaknade i Spanien, långtlångt från Sverige.  

 

Jag har tur med värdfamiljen men otur med annat. Suck, kanske är det så att om man erkänner att man har tur med något, får man otur på en annan front? Känns lite så. Igår när jag var på väg hem från ännu en dryg biologilektion (ända roliga som jag fick ut från de 2 timmarna var vetskapen om att vi i mars ska åkta till Granada och titta på flamingos som parar sig!) Utomhus är det oväder, storm till & med. Vilken vind! Jag tar upp mitt lila paraply, och vad händer? Vinden tar den, och den hamnar i sopptunnan. Började nästan böla – orkar inte lägga kontanter på paraply, finns det något tråkigare köp? & inte kan man använda kort, ellr kan man? Hur som funderar jag på att tejpa mitt gamla med ugglisar på, haha—serru vad fattigdom gör med en. Annars är inte regn farligt, spec inte här där det är vattenbrist! J

 

Pratade med pappsen igår. Han befann sig i oljans land, Norge. På tal om Norge vet jag en tjej som inte är helt pigg på Norge och dagen idag, - vet du vad jag talar om nu, Alicia? Hoppas inte det blir allt för pinsamt för dig! Tillbaka till pappa… det var kul att prata med honom. Dels om jobbiga saker jag inte vill skriva om här (men har inget att göra med mig ellr Spanien) dels roliga saker – kommande resor. Räkande, och det är bara 10 veckor till Sverige. Det kirras, right? Vecka 12 åker jag – tord eller fred. Den 25e  ellr 26e. Vill vara hemma till min födelsedag den 27e.

 

Jag är snål när det handlar om tråkigheter – men jag är generös när det handlar om kläder! Ja, säg vad ni vill – men det är rea & jag älskar rea. Dessutom, fast ni kanske tkr klädbilder är trist, finns det inget roligt att fota i funkan. Skola om dagarna, och regn utanför. Då är kläderna likt en tröst, något roligt att se framemot. Dessutom är det både roligare & lättare att klä sig nu när skolan skaffat värmefläktar (en massa kärlek till den uppfinningen!)

En söt, mönstrad klänning/tunika från Bershka.

 Coolaste linnet från Bershka. & söt också! Älskar djurmotiv!!


Åh, vad jag älskar denna tisha från Zara. Ekänn – den ser ut som ett konstverk? Jag älskar illustrationen!

Ni vet timglas? Jag satt som en toker här och kunde inte komma på var det hette. Googlade på allting från tidsglas, tidssand osv.. tacka Nora som visste vad det hette.

DANS I EFTERMIDDAG!


LATER


Tid

Tid? Dagar som svichar förbi. Likgiltigt, de ser alla likadana ut. Månader av oändlighet. Ingenting uppnås, det är detsamma. Du som hoppades under nyår, - det skulle bli nystart. Du skulle uppnå någonting. Eller som jag tänker år efter år, egentligen är det ganska tragiskt, men jag brukar tänka att nu ska jag banne mig ta tillvara på tiden. Varje dag ska vara till någon nytta, jag ska njuta av dagen. Ta den som den är – carpe diem.

Men dagar går, ingenting sker, och man drunknar i besvikelse. 

 

Se på blomman: daggen sänkes,

västan andas – och hon ler –

njut som hon, den dag dig skänkes,

vet, den uppgår aldrig mer

Axel Gabriel Silfverstolpe


 


Ta tillvara på tiden! Ju mer jag tänker på det, desto mer lyser det inom mig. Har ni sett den filmen ”Måndag hela veckan”? (har ni inte gjort det passar jag på att rekommendera den – en skrattkavalkad!) Filmen handlar om en man som upplever samma dag gång på gång. I början är han pessimisten personifierad, men längre fram i filmen börjar han utnyttja tiden – han lär sig bland annat att spela piano och göra isskulpturer. I slutet har han blivit stadens mest populäre man, - vilken succé! Jag vill också vara så! Jag vill också lära mig, kunna, imponera. Du tänker; jag gör det sen! Vaddå göra det sen? Varför inte nu?  Utnyttja tiden nu! Denna dag kommer aldrig åter, slösar du bort den till krafs, har du förlorat tid till att uppnå någonting. Jag ska njuta av varje dag, och jag ska ägna tid åt att lära mig spanska. Tid som kommer till nytta. Livskunskap.

 

LATER.


Tisdag;

Hej Bloggen!

 

Just nu sitter jag i skolentrén, och lyssnar på Darins ”Viva la Vida” Sverigeminnen! Men jag föredrar faktiskt den framför originalet. Mår helt OK, förutom att jag är trött. Men jag är alltid trött, dessutom är jag redan skoltrött, & det dröjer många veckor innan sommarlovet. Nästa mål är Sverigeresan. Pappa bokar biljetter om 3 veckor, men jag antar att jag åker cirka 25-26 mars. LÄNGTAR REDAN!! 10 veckor kvar!! Okej, jag ska inte vara allt för negativ, jag har det bra i Spanien också. Ja, det är det. ¡Creo que tengo suerte con mi familia española!

Igår hörde jag plötsligt svenska – hemma hos mig! Jag blev helt paff och sjuka tankar virvlade i huvudet – tänk om min värdmamma kan svenska, men har döljt det för mig? & att hon då fattat alla inte så trevliga svenska svordomar (har en del hemsnickrade som jag använder friskt) Men nej, så roligt skulle jag inte ha det – vi hade svenskt besök! En gammal gäststudent. Hon var trevligt, och hon berättade att hon trivdes här också. Känns konstigt att tänka att en gång i tiden bodde hon i mitt rum, känns så… mitt rum, ni fattar? Mitt revir, som pappa skulle uttrycka sig. Kul var det med besök ända från Sverige. Hon stannar i Spanien under januari, men har bott här i sammanlagt 3 år.

                                                                                                                        

Besökte bebisen – Michael! Så otroligt söt att det inte finns ord. En liten pluppis som var hungrig, skrik. Men alldeles för fin, och något otroligt liten. Åh, ska upp på besök någon dag snart igen. Någon gång då den lila inte är hungrig. Dessutom kan jag, med avundsjuka, konstantera att min värdmammas dotter har värmefläkt. När jag lämnade deras lägenhet höll jag på att frysa ihjäl, kändes det som.

Men ser man på – sötaste asken någonsin! Vad kan man hitta i den? Vi öppnar och tittar efter!!!

Nämen ser man på – de sötaste örhängen i Spanien, om inte världen. Marknadsfynd för 3 euro. Eller som min värdmamma uttrycker sig; ”Du älskar hästar” men på spanska, förstås. Ja, jag älskar hästar – och rosa. Asken är rosa.

Efter allt klagande och kyla, kyla & kyla kan jag med glädje tillägga att idag, efter allt regnande, fick vi besök av solen. Som en gyllene klimp sken den upp himlen, och stackars Lena svettades i sin dunjacka. Men jag klagar inte, i Sverige fryser jag istället i min dunjacka. Vid 21.00 på kvällen låg tempen på cirkus 13 grader, och jag antar att den var betydligt högre under dagen, kom vi upp i 17 måtro?

Ni som vill garva – garva nu. Men när jag var hemkommen upptäckte jag att jag glömt idrottsbandet på. Ni vet den plågsamma tygbiten som fick agera svans i många lekomgångar? Ja, just den! Småskrattande inser jag vilken utmärkt souvenir den är efter alla plågsamma idrottslektioner, då man med vånda tagit emot bandet. Jisses, ja, ni swichar minnena i mitt huvud. Klassikern sen grundskolan – idrottsbandet. Hahaha… eller jajaja, som man säger i Spanien.

Just nu: ska jag snartsnart kila iväg på engelska-lektion. Inte allt för positiv, men andra puckar blir det ikväll. *stort leende* då ska jag nämligen be ge mig in mot Funkans centrum. Titta lite i affärer, det är fortfarande rea, huh? Trevligt, nu ska man bara ta sig igenom 2 lektioner + en eftermiddag m. plugg. Måste analysera Selma Lagerlöfs tal + alldeles för mycket spanskaläxa. Le och vara glad – hörde en liten fågel viska i mitt öra att det bara är 5skolveckor + 3 dagar till påsklovet. & då får jag storfrämmande, ända från Svealand!!

 

LATER.


Marknadslördag;

Hej Bloggen!

 

Just nu mår jag OK. Dock trött, sover ingenting om nätterna nuförtiden. När jag väl somnat drömde jag en scary dröm om att jag bevittnade 2 olyckor; en man som blev jagad av vargar & en kvinna som blev överkörd av en röd golf. Vaknade vid 0600 & var darrig. Iskallt i rummet. Ingen rolig natt. Dessutom regnade det hela gårdagen-natten & nu under morgonen. Hur mycket regn ruvar molnen på? Dessutom hade jag problem med ytterdörren imorse. Den var låst med nyckel, vilket den aldrig förr varit under min tid här. Min värdmamma tyckte väl att jag var korkad när hon var tvungen att visa att man öppnar dörren med nyckel. Men jag kunde inte förklara mig på spanska. Att inte kunna språket fritt är ett stort handikapp. Hur som – krångel med dörr & regn ledde till att jag var 15 min sen. Inte roligt.

 

Jag lever i en vägg av kyla. Jag fryser konstant, överallt. Det är hemskt!! Inte ens duschen är en stund av njutning, tvärtom! Där vattenstrålen inte är fryser jag ännu mer. Jag har aldrig frysit såhär mycket. Om nätterna ligger jag ihop korvad i min säng, söker värme i min halsduk. Vantar på händerna. Mer kläder! Finns inget stop. Jag längtar efter varma hus, jag längtar efter värmen.  Det värsta är att aldrig ha möjligheten att värma sig, att det alltid är kallt. Det är oförklarigt hur plågsamt det är, och jag vill gråta. Ett ord i mitt huvud: VÄRME!! I Sverige är det varmt inomhus – så njut där ni sitter i era uppvärma hus. Förlåt om jag klagar, men egentligen vill jag inte vara här, och då blir det negativa bara ännu värre. Det är tufft att vara optimist, och just nu är ett sådant tillfälle. Faaan, vad är ju vinter inomhus!!


Mina händers levnadsbröd. Pappas vantar. Tackar som fått låna med dem! 

Jo, var på marknaden i lördags med Alicia & Nora. Mycket trevligt, det är en bra marknad där man verkligen kan hitta allt mellan himmel och jord – till låga priser, dessutom. Att pruta är ett måste! (inget för en fegis som jag, garvar, tacka att modiga typer som Alicia existerar!) Jag tycker det är obehagligt att pruta, vet ej varför. Och som Alicia sa – det är lättare att göra det till spanjorer än nordbor.  Aja, vi gick omkring och tittade – och såg
jordgubbar till försäljning! Stora, dessutom. Högt pris – men när de är billiga, jisses vad jag ska frossa!
Grönsaksförsäljning på marknaden. Försäljarna körde omkring frukt/grönsaker – avokados, apelsiner, kronärkockor, i dragkärror – sedan var det bara att plocka åt sig. Jag gillar utbudet!Allt möjligt fanns till försäljning – kläder, skor, leksaker… och skymtar jag inte till och med en gammal leksaksdator där? Jag sa ju det – allt!


 Nora & Alicia spanar. Nyfiket – vad har Alicia fått syn på? & Nora, vad tittar hon på? & jag springer efter som den virriga virrighet jag är.


Mycket folk som vill fynda.Svenska böcker till salu! Någon finländska som sålde. Jag tycker hon har en rolig, lite udda blandning – både klassiker som Ivar Lo – Johansson, barnböcker som Lady & Lufsen, faktaböcker om uppfinningar samt kokböcker. Ett försök att täcka alla smaker, kanske?


Blogga från ett regning & iskallt Parque del Sol. (se gårdagens inlägg- jag frös så det gjorde ont när jag skrev det)


Låt mig avsluta med stolthet – igår klarade jag avancerad nivån på röj! & jag har bara kunnat spelet sedan mindre än en månad! 99 minor. Ja, jag är stolt! Men har man inte internet så blir det röj, så klart att man är lite av ett proffs nu. Ni skulle se mig, jag är en snabb klickare.

Just nu – vad ska jag säga? Halvt depp för det är idrott, hoppas något mirakel sker så det blir inställt. Tragiskt nog skiner solen, så har väl inget annat val. Annars är det OK, men kallt. Ikväll blir det plugg som vanligt.2½ månader.


 
LATER


Alla har något;

Nu ska jag publicera en av mina favoritdikter. En dikt jag haft mycket nytta av, läst och njutit av många gånger, och därför vill jag nu dela med mig av denna. Dessutom ger den en positiv syn på ett mycket aktuellt ämne idag, vilket gör den ännu mer intressant för oss. Jag är säker att den berör oss alla på ett eller annat sätt: 


Jag blickar på tärnornas skara
Jag spanar och spanar beständigt,
Den skönaste vill jag välja
Och sviktar dock ständigt i valet.
Den ena har klarare ögon,
Den andra har friskare kinder,
Den tredje har fullare läppar,
Den fjärde har varmare hjärta. –
Så finns ej en enda, som saknar
Ett något, som fängslar mitt sinne
Jag kan ej en enda förskjuta
O, finge jag kyssa dem alla!
Johan Ludvig Runeberg


 Är det inte vackert? Lyckas inte Runeberg klart & tydligt få fram sitt budskap. Ingen har allt, men alla har något. Det finns ingen idealmänniska, en omänsklig konstruktion. Ur en grupp människor är det omöjligt att välja den bästa, eftersom att alla har någonting – en speciell egenskap som dränker de andra, en egenskap som skapar individen. Ta reda på din grej & lyss upp den. Få folk att se det positiva i dig! Ta tillvara på din talang, och utnyttja den!Photoshop-konst. Ros från Parque del Sol.

LATER


Jag älskar rea!!

Hej Bloggen!

 

Just nu sitter jag i Parque del Sol. Det är söndag, och regnet vräker ner därute. En liten plätt är torr, och där sitter jag just nu. Bara jag & fåglarna i parken, och mystisk arabisk musik som jag inte vet varifrån den kommer. Jag fryser. Mina fingrar är stela. Men jag längtade efter internet, & vad gör man inte för att hålla sig iaf lite uppdaterad? + att det går att ladda ner musik här!! Heey – kan hålla Ipoden färsk med ny musik. 

Haha… låt mig gissa – Amina kommer att garva när hon läser detta, och det kommer väl typ alla göra som känner mig. Men vad ska jag säga – jag är som jag är. & när Miramar skyltar med REBAJAS & Alicia frestar mig med vackra klänningar, ja, då kan inte ens sömnbrist hindra mina fötter från att vandra till Miramar. JAG ÄLSKAR REA! Ni ska få se…


Dessutom vill jag att ni ska förstå att det inte alls är ljuva sommarväder här. Nej, det är risigt, det är hemskt och det är tvi tvi tvi! Råkallt. I Sverige vet man vad man ska ha på sig – oversizad jacka & halsduk. Här är det bara rått & förfärligt. Inte kallt på riktigt, snarare halvkallt. Men jag kan med lycka konstatera att skolans klassrum är nu utrustade med värmefläkt! Nu är det faktiskt skönt att sitta i klassrummen, och jag kan lämna min halsduk i skåpet (brukade bära den under lektionstid) Igår kväll var det cirkus 5-7 grader.Blommig manchesterklänning för halva priset på Pull & Bear. Jag älskar den efter som att den är så annorlunda. Manchester, hur vanligt är det på klänningar? & hängslerna – checka ryggen!


Mörkblåa jeansskjorts från Bersha. Halva priset. Var nära att köpa för fullpris i sep. Alldeles för kallt nu, men perfekta till sommaren! Min värdmamma tkr att jag kan använda dem med leggings, men det tkr jag är osmakligt.


Älskade vargtröja – äntligen är du min! Provade denna i Málaga i okt, men tyckte mig inte ha råd då. Har gått hela hösten & letat efter den här i Funkan- och så hittar man den för halva priset – vilken lycka! Jag älskar vargar – eller lobo/loba som man säger i Spanien!! Ni vet Shakiras låt Loba?

 

Ja, nu längtar jag hem till värmeelementet & en skvätt varm kaffe.

LATER


Regning Torsdag;

Hej Bloggen!

 

 Jag mår bättre idag. Det är lättare nu när man klivit in i vardagen. Pluggandet som fyller mina tankar, & det är bra. Pluggandet får tiden att gå, tråkiga & regniga skoldagar försvinner. Det är brabrabra. En annan sak som får mig på gott humör är att igår såg jag de första jordgubbarna! 7 jan, haha, slå det ni i Sverige. Läste på aftonblandet.se att ni får sibirisk kyla. Jag är inte avundsjuk, må jag säga. Hur som, jordgubbarna var dyra – 4 euro per ask (dock stor sådan) fick man pröja. Men de var stora, röda & säkerligen fantastiskt goda. I sommar när jordgubbar blir billiga ska jag leva på dem, och melon. Börjar bli tröttande med apelsiner som spanjorerna typ lever på här.

 

Igår träffade jag också min värdmammas dotter första gången efter förslossnigen. Ja, hon var ju gravid och skulle föda under min Sverige-vistelse. & det gjorde hon – den andra januari smällde det. En liten pojke med namnet Michael kom till världen. Jag har inte sett honom ännu, hon kom hem från sjukhuset idag efter ha varit där i fem dagar. Blev en komplicerad förlossning med kejsarsnitt, men jag är verkligen glad för hennes skull. Hon ser ut att må bra, dessutom var hon nöjd med tåg-strumporna som jag köpte i Sverige. Nu ser jag fram emot att träffa den lille som vägde cirkus 3 kg efter födsel.

 

Som jag berättade ösregnade det igår under morgonen. Åskade & dundrande. Stack ut huvudet (blött!) & tog en bild på en förbisusande bil;


Jag vet inte hur mycket ni ser av regnet – men jag vill få fram att det verkligen vräkte ner! För att ge er en så god uppfattning som möjligt ska filma nästa gång. & eftersom att det är regnperiod antar jag att, tyvärr, det inte är länge till dess. Jag vill att ni ska se vilka omänskliga mängder det är så ni förstår min klagan. Och pappa – garva inte, jag vet att du varnade om översvämningar, och ja, det regnar in även i skolan & hemma.


Denna bild föreställer mig prec innan jag skulle bege mig ut tsm med min värdmamma. Hon körde mig, Alicia & Nora genom vattenfyllda vägar. Skönt att komma torr till skolan. Alicia såg ut som hon duschat, haha … gratis dusch där, Alicia!!


Min biologilärare var någon annanstans och därför var lektionen inställd, passade på att datanörda mig lite – hey, facebook! Passade också på att fota den öppna skolporten & det vräkande regnet. Syns det? Det öste verkligen! Dessutom mötte jag Lisette & Domme lite senare. Jättekul! Blev glad att se dem!  Även de var väldigt blöta.


Lycka var att regnet upphörde. Istället stor sol och cirkus 18 grader! Spanjorerna gick omkring i dunjackor, medan jag njöt av solen likt en svensk i maj. Ni vet den där känslan när solen lyser mot bar hud? Solade mitt ansikte & njöt!!!


Inomhus är det dock iskallt! Jag bär två fleecetröjor, medan i Sverige räcker med tischa & shjorts. Fönstret måste vara öppet för att släppa in värmen. Därför är även ytterdörren i skolan öppen.


Mina bästa vänner ett tag framöver – gummistövlar från vikting! Måtte ni rädda mig från regnets onda kraft, vätan som äter sig intill huden. Iskallt.


Jag, prec hemkommen från skolan. Bär min älskade ”Kate says Fuck You- tischa” gåva från pappa. Obs! Det är inte jag som bäddat sängen i bakgrunden, det är min värdmamma. Jag är inte så pass skötsam när det kommer till sängbäddning. Nej, tvärtom.


Even Lena says Fuck You!


Visst är det spanska godiset vackert omslaget? Om det är något som slår Aladdin så är det detta. Dubbla gyllene silkespapper. Estetik är viktigt här, vartfall när det gäller sötsaker.

Just nu:fryser jag så det gör ont i hela kroppen, mitt lillfinger förfryser! Det är inte alls varmt i Spanien, inbilla er inget sommarparadis även temp ligger på 18. det är råkallt! I Sverige är det vartfall kallt på riktigt, man vet hur man ska klä sig, men här bara biter det in.

Måste passa på att tacka pappsen som scannade in papperna ang min idrottsuppsats som jag var smart nog att glömma i Suecia. Aja, ska söka lite fakta innan jag drar hemåt. Helg – vet ikke hur det blir med uppdateringar, men om det inte är allt för mkt regnväder ska jag försöka ta mig någonstans där det finns internet-uppkopplingar.

Imorgon blir det kanske marknad med Alicia.

 

LATER


Tillbaka i Spanien;

Hej Bloggen!

Nu är ja tillbaka i Spanien... sitter i skolan. Nu känns det okej. Men andra grejer var det innan jag åkte, eller dagen innan. Den var nog värst! Sov bara en timme den natten, och hela jag skrek; neeej, jag vill inte åka, jag vill vara i Sverige! Var lite för depp för att blogga, orkade inte mycket då. Ärligt, det är skönt att skolan, lektioner och vardagslivet rullar på. I längden hade det inte gått med ett "slö-liv" i Sverige, även om det är betydligt mer bekvämt. Nu är det stenhård plugg fram tills 29 jan då det är terminsslut. 

Dagen innan jag åkte stack jag med pappa till Malmö och bodde på hotell där. Flyget från Kastrup gick kl 09.00 vilket betydde att jag behövde vara där runt 07.00 tiden. Det skulle vara alldeles för risky att åka från K-stad (även om jag då ville missa flyget – eller att det stördades så jag fick vårdas på svenskt sjukhus – inte dö, alltså) desperat, jag vet. Kvällen i Malmö var trevlig – vi gick på bio och tittade på 2012. Shit, vilken film! Helt klart sevärd. Lång – men otroligt spännande tills sista minut. Klart, jag blev rädd. Kommer vår jord gå under år 2012, den 21 dec? Pappa skrattade bort allt som konspirationsteori, men han är emot allt som inte är stenhård fakta. Men jag blev rädd på riktigt. Tänk om vi bara har lite mindre än 2 år i livet kvar, allihopa av oss? För depp för att lägga ut pics från kvällen. De ska ligga & gro på USB minnet så kanske jag lägger ut dem när jag känner att den värsta spänningen släppt.


Resan igår jag bra. Åkte från Malmö stad runt halv sju. Incheckningen blev ingen trevlig överraskning – övervikt! Jag som tyckte jag packade bra, men det var att le & öppna väskan & besluta sig över vad som var mest oviktigt. Det var inte lätt – plötsligt tycktes jag komma på användningsområden till varenda litet föremål i resväskan. Som spikmatten – den klarade jag mig inte utan. Den stora glasskålen till min värdmamma fick lämnas i Sverige (tacka att mamma köpte 2 packet) & lite andra böcker – bland annat ett par dagböcker. Gick på 21 sedan, vilket accepterades. Pusta ut. Efter ett hemskt avsked av pappsen mötte jag Chris & Britta vid gaten, blev genast mycket lättare. Jag började tänka positivt. Kanske skall detta gå? Flygresan var 3h50min, & jag landade i Málaga runt 13.30. Vilken lycka det var att ta av sig kläderna! Innan vi landade, och vi hade hela Costa Del Sol under oss sken solen in, och det var den första solen på tre veckor. Hur mycket jag än saknar Sverige saknar jag inte solbristen. Standen & solen… jag  ska vara glad, jag är i Spanien & inte de svenska sibiriska temperaturen. Minusgrader; det är inte mänskligt. Jag föredrar 18 grader i jan.   

Idag har det ösregnat hela morgonen. Jag vaknade runt halv åtta av att det vräkte ner. Jag menar det – som om att män hällde en hink över hela Fuengirola. Åska dessutom, det mullrade och jag var ledsen ledsen över att behöva inledda denna vårtermin just denna blötta dag. Min värdmamma var snäll nog att köra både mig, Alicia & Nora till skolan. Men Alicia var blött, och Nora skämtade om att nu kan väl inte spanjorerna klaga över vattenbrist. Det är nästan översvämning, gatorna är nästan som floder. Inte roligt, och så här ska det vara i 2 månader enligt källan Chris. Han bor här sitt andra år, och enligt honom var det kallare förra hösten + att det regnade mer. Men två månader regn… då gäller det att ta en dag i taget. En dag med regn klara man, och sedan får man se varje dag som en ny dag så kan jag nog ta mig till sommarvärmen (mars!!) Tacka att jag har ett tiotal filmer att njuta av.

Två pics från när jag prec skulle landa i Málaga;


Flyget glider in över medelhavet. Utsikt över hela kusten. Det var riktigt vackert. På avstånd kan ni skymta lite av kusten, men allra bäst var det när vi kom över stranden – men kunde till och med se små små parasoll.


Málaga!!

Nu ska jag hem hem hem. Tacka att det inte regnar! Ska bli skönt att komma hem, dock vet jag inte om det blir sömn (det mest nödvändigaste rent fysiskt nu) kunde inte somna igår, var ledsen för att jag fortfarande kunde säga ”Idag har jag varit i Sverige”. Nödvändigt är att plugga stenhårt inför terminsavslutningen den 29 feb, idrottsuppstats. Sållar fakta online nu.

Ps.. mamma & sis kommer den 22 feb!!! Längtar redan. Räknade igår & det är bara 6½ vecka. Överlevnadsbart?

LATER.


Innan-resan shopping;

Hej Bloggen!

 

Idag har jag mest handlat tråkiga saker. Sådant man helst slipper, men är ett måste. Inför Spanien – tråkigheter som schampoo. 3 flaskor, men schampoo är dyrt, cirkus 4 euro. & annat jag vet med säkerhet från Sverige – mina klassiska märken som man saknar. Svenskt tuggummi med laktritssmak. Gevalia-kaffe intensivo. Havregryn, som även det är svårt att få tag på i Spanien. Letade på eroski ensam, med Sofia Ö-vik & mammsen. Nada. Svenska affären har, självklart med priser som skadar plånboken. Knäckebröd, Leksands. Lingongrova för det är godast.

 

Men rolig shopping också. Nya Ipodhörlurar, är trött på mina gamla, sprakande. De får agera extrahörlurar typ vid träning. Ny foundation, classic Loreál. Ska köpa våt kajal i Spanien – jag är beroende sedan nyår. Och böcker... högar av pocketböcker. (jag är ett freak) Bland annat Sex And The City –boken. Kände att det var dags att sätta in den också, nu när jag ser om serien för tredje gången. Ser alltid ett avsnitt innan jag nattar, har blivit som en bekväm rutin.

 

Och så rustar jag upp inför 2010 med en ny kalender smockad med vackra bilder som ska göra mina spanska väggar lite vackrare – ett titthål mot ett land långt upp i norr. Min sverige-kalender:
En väldigt vacker bild i januari månad. Iskallt, någonstans i norra Sverige. Kommer ge mig vinterstämning i Spanien, när jag kånkar omkring därnere med paraply & gummistövlar. Det regnar mycket. Regnperiod.

Och nu till det bästa… godbiten som får mig att le. Mitt second hand fynd som bevisar att det går att fynda. En guldklimp jag inte tänker lämna från mig. Ännu en ny jeansskjorta. Det ultimata plagget. Unikt, annorlunda. Hundar & hjärtan. & jag älskar älskar älskar den.


Vackert. Vackert. Vackert

 

Nu ska jag försöka sova, men det kommer inte bli lätt. Det kommer bli tufft. Det gör redan ont, men jag orkar inte vara vaken. God natt.

 

LATER.


Malmö ÄR Sveriges första stad;

Hej Bloggen!

 

Just nu har jag ont i magen, riktigt mycket. Resväskan står på mitt rum, och runt kl 17-tiden lämnar jag & pappsen Kristianstad. Laura kommer hem runt lunchtid, och mamma slutar tidigare. Sen blir det avsked, salut, adios. Jag gråter redan, mascaran klimpar sig runt ögonlocken, och resväskans uppenbarelse i rummets andra ände får mig att må ännu sämre. Jag hatar resväskor som symboliserar avsked. Men mamma är bra. Riktigt j**** s*** bra- tacka hennes utmärkta tips om att jag ska komma till Sverige redan i mars. Först var det nja- varför? Nu är det annorlunda, nu är det ”seriöst-vi-gör-det” känslan. Ja, jag vill/ska komma till Sverige omkring 26-27 mars. Ha stor 18års fest. Nu blir det att meddela alla den glada nyheten – mina vänner som trodde att de skulle se mig först omkring 20 juni. Men nu om tre månader!!!!!!!! Jag ler. Jag ler & jag ler ännu mer. TACK MAMMA!! 

 

Idag har jag varit i Malmö – älskade, underbara, sagolika, fantastiska Malmö. Finns det en stad i Sverige jag verkligen kan hylla är det storstaden i syd. Att strosa omkring på gatorna, passera välkända platser & småle. Kylan till trots, Malmö är bäst! Dock gick dagen alldeles för snabbt. Men second hand fynd blev det. Jag kärlekar myrorna, trots att det har blivit ”vi-suger-musten-av-er” dyrt. En fläckig tröja för 165pix, ett kap? Fynd finns, men de är mer sällsynta.


I Malmö, på pappas mötes-kontor. På väg mot staden. Bär ett stort, stort leende inombords. Beklagligt nog uttrycker jag inte min lycka på bilden. Men den är fin trots det.En klassiker.


Så många minnen man har härifrån. BK utanför triangeln… lite vemodigt att gå förbi, faktiskt. & folk tyckte säkert jag var galen som fotade en snabbmatsrestaurang. Men det är inte vilken BK som helst, det är vår BK.


JAG ÄLSKAR MALMÖ!!

Nej, jag ska inte vara allt för snål. Det räcker nu – hey, jag bjuder på ett leende! Iskallt i Malmö centrum. Det snöade till & med; hur vanligt är det?

Jag säger det bara, Malmö är Sveriges första stad. Kom med era kommentarer, förespråka hufvudstadet eller Götet – men för mig finns bara en stad, & den ligger i söder. Götet är inte så pjåkigt det heller. En stark tvåa. Men jag vill inte bo i Malmö, men det handlar inte om Malmö. Jag vill inte bo i Skåne. Bor man här, blir det en grej kring det när man träffar folk. ”Åhhh, du är från skåne. Prata lite skånska!” ”Je ee fraun skaune. Himma i skaune. Gott med ust! Jaa…” Tvi för skåne –men jag bjöd på det, slipper jag tjat i framtiden, snälla?

 

LATER


Felretuscherat?

Hej Bloggen!

Vet ni den känslan man får när man ser någonting som får en att häpna? Ett fel som är alldeles för uppenbart när du skymtat det, och då lyser genom hela bilden. Förvåning över hur fult fel kan bli. Vet ni? Det var just detta som skedde mig alldeles nyligen när jag bläddrare genom ett gammalt nummer av Elle.

Titta noga på bilden som föreställer den franska skådespelerskan Marion Cotillard. Helt felfri hy vilket är obligatoriskt för tidningar – hur ofta ser en normal hy ut sådär? Helt slätt utan någonting, utan någonting som symboliserar liv. Så fejkat, får mig bara att må illa. Men titta uppåt – shit – ett utslag! Fick lite av en chock när finnen först uppenbarade sig för mig. Det är inte ofta man ser en misslyckad retuschering. Eller vad är det egentligen, ditt satt med mening? Det passar sig absolut inte – kontrastbrytande mellan det onormalt perfekta & den verkliga världen. Det går inte. Jag stör mig på denna bild. Den är fel fel fel. Den tar mig med häpnad. Elle lyckas inte alltid.

Åker till Malmö imorgon (ska upp om 3 timmar & är piggast i världen – hur skall detta gå?) Oavsett sömnbrist ser jag fram emot att visitera Malmö – en av mina favvo-städer i vårt avlånga land. Vet inte när jag uppdaterar nästa gång, men är ganska säker på att det är efter jag är hemkommen, och det blir tidigt. Har nämligen en spruta att klara av HJÄLP!
Nattens stora gåta: hur ska Lena överleva

NEEEJ – MÅSTE SOVA NU!!!

LATER


I-lands problem är lösta;

Hej Bloggen!

 

Sitter här & uppdaterar min blogg med lite musik & film! Och är överdrivet glad glad!! Trodde Ipoden (en Ipod video 30 gig med ett par år på nacken) var trasig – men så är inte fallet. J Kanske kan man vänta med en ny? Jag drömmer om en Ipod touch 32 gig (8 känns för lite – bara en film ligger på ca 1.3 gig) Lycka är verkligen att ha en nyfylld Ipod med sig nere – dessutom ett USB-minne fyllt med långfilmer!! Någonting att underhålla mig med tråkiga, ensamma dagar.

Men det är inte det enda problemet jag löst idag. Ja, idag har varit en riktig problem-lösar dag.

 

Ett av de största problem jag har i Spanien – ja, ni kanske tycker det är löjligt. Men skriver man dagbok seriöst, dagligen och när det är en viktig rutin i livet – ja då är detta STORT!!

Inga anteckningsböcker i Spanien!! Jag vet att det låter sjukt – och det är det. Det finns hur många låg-pris-kina-affärer där du kan hitta BH´n för 2 euro-slanten och annat krafs man inte behöver – men inga ordinare anteckningsblock, som finns överallt i Sverige. Denna höst hittade jag bara 2 stycken i hela funkan. & vi snackar om ett tiotal kina-affärer. Galet. Galet. Nu har jag med mig ett par st (4) Haha… så jag andas ut. (för stunden)

Dessutom är julklapps-problemen löst! Haha… jag ger julklappar efter jul. Inte så konstigt för spanjorerna. I Spanien delar man nämlingen ut gåvorna den 5:e – på trettondagen, samma dag som De Tre vise Männen kom till Jesus. Så jag adopterar de spanska traditionen i detta fallet, min värdmamma + den nyfödde får presenterna den 6:e när jag kommer hem. Min värdmamma var lite svår att köpa till – men eftersom att jag vet att hon älskar små skålar/fat som hon duka upp med när det kommer gäster (& det kommer & går hela tiden) Så det fick bli en söt glasskål i ovanlig form. Perfekt för gästbjudningar:


Tjusigt, right? 

Nu är dessutom min värdmammas dotter mamma! Jag har nämnt det ett par gånger – en liten pojke har kommit till världen under dessa dagar jag varit i Sverige. Jag både ser fram emot det & fasar. En gullig liten bebis är aldrig fel, men jag oroar mig för att det blir skrik skrik skrik!Jag kan bara vänta & se. Hoppas på det bästa. Den nya pojken ska vartfall få ett par söta strumpor med tåg. Jag älskar dem, de är sötast. Vad är det med bebisar & tåg??


Ont-i-magen söta

Hej Bloggen!

 

Sitter här & uppdaterar min blogg med lite musik & film! Och är överdrivet glad glad!! Trodde Ipoden (en Ipod video 30 gig med ett par år på nacken) var trasig – men så är inte fallet. J Kanske kan man vänta med en ny? Jag drömmer om en Ipod touch 32 gig (8 känns för lite – bara en film ligger på ca 1.3 gig) Lycka är verkligen att ha en nyfylld Ipod med sig nere – dessutom ett USB-minne fyllt med långfilmer!! Någonting att underhålla mig med tråkiga, ensamma dagar.

Men det är inte det enda problemet jag löst idag. Ja, idag har varit en riktig problem-lösar dag.

 

Ett av de största problem jag har i Spanien – ja, ni kanske tycker det är löjligt. Men skriver man dagbok seriöst, dagligen och när det är en viktig rutin i livet – ja då är detta STORT!!

Inga anteckningsböcker i Spanien!! Jag vet att det låter sjukt – och det är det. Det finns hur många låg-pris-kina-affärer där du kan hitta BH´n för 2 euro-slanten och annat krafs man inte behöver – men inga ordinare anteckningsblock, som finns överallt i Sverige. Denna höst hittade jag bara 2 stycken i hela funkan. & vi snackar om ett tiotal kina-affärer. Galet. Galet. Nu har jag med mig ett par st (4) Haha… så jag andas ut. (för stunden)

 

Dessutom är julklapps-problemen löst! Haha… jag ger julklappar efter jul. Inte så konstigt för spanjorerna. I Spanien delar man nämlingen ut gåvorna den 5:e – på trettondagen, samma dag som De Tre vise Männen kom till Jesus. Så jag adopterar de spanska traditionen i detta fallet, min värdmamma + den nyfödde får presenterna den 6:e när jag kommer hem. Min värdmamma var lite svår att köpa till – men eftersom att jag vet att hon älskar små skålar/fat som hon duka upp med när det kommer gäster (& det kommer & går hela tiden) Så det fick bli en söt glasskål i ovanlig form. Perfekt för gästbjudningar:

 

Nu är dessutom min värdmammas dotter mamma! Jag har nämnt det ett par gånger – en liten pojke har kommit till världen under dessa dagar jag varit i Sverige. Jag både ser fram emot det & fasar. En gullig liten bebis är aldrig fel, men jag oroar mig för att det blir skrik skrik skrik!

Jag kan bara vänta & se. Hoppas på det bästa. Den nya pojken ska vartfall få ett par söta strumpor med tåg. Jag älskar dem, de är sötast. Vad är det med bebisar & tåg??

 

TRO DET ELLER EJ – JAG PLUGGAR NU! MÅSTE GÅ PÅ DENNA POSITIVA KÄNSLA & MÅSTE FORTSÄTTA!! Haha.. det går om man är bestämd.

Återkommer.

 

 

LATER


Lady Gaga - Alejandro

Som ni vet är ju Lady Gaga väldigt stor.& jag gillar henne. Hennes låtar har ös – jag älskar dem! Speciellt den nya – ”Bad Romance”. Helt fantastik (har ni sett videon då hon ligger i en dubbelsäng bredvid ett skelett? Såg den på nyårsdagen. Scary!) När jag kom till Sverige frågade mamma om jag hört den låten i Spanien – vilket jag inte gjort. Ändå har jag börjar lyssna mer & mer på spansk radio. Istället har jag hört en annan låt av Lady Gaga spelas ganska flitigt. Nämligen Alejandro. Grejen är att alla jag frågat i Sverige har aldrig hört den låten så därför lägger jag upp ett klipp från YouTube. Har ni hört denna låt, som är populär i Spanien, spelas i Sverige?Btw...såg att det stod på spanska i videon. Kanske är just stor i Spanien... Gaga sjunger ju också en massa spanska namn. Tycker ni låten är bra?

LATER

Min moderna pappa;

Hej Bloggen!


Det är sent & jag chattar med sis i MSN. Hon camar, men jag vill inte bjuda henne på synen av en halvsovande Lena som töntar sig framför datorn – då är det snarare roligare att se Laura tönta sig framför datorn. Riktigt underhållande nu på natten. Facebook är underhållande – bli lite avundsjuk på min bekanta som befinner sig i Thailand. 30 graders värme är inte dåligt – i Spanien är det bra 12. Ja, bara 12.. okej. I Sverige är det -11, men ändå.

 

Anledningen till att jag är vaken sent är att jag fixat med pappas design. Jag har nämligen en väldigt modern pappa – en pappa som är inspirerad av mig. Jag har en bloggande pappa! Pappa kommer blogga om hans jobb – regioner. Mer vet jag inte, men jag ser fram emot resultatet. Kommer följas i Spanien!! Btw.. vad tycker ni om headern? Jag ville ge intrycket av att pappa har Europa i sina tankar – han står på Europa, han har koll. EU flaggan ska symbolisera alltet – hela Europa.

VAD TYCKS?

Lyckat ellr misslyckat?

Kvällen spenderades med Amina. Det var mycket mycket trevligt!!! Vi pimplade te & snackade snackade snackade. Jag hade även nöjet att se årets gymnasiekatalog i K-stad, vilket jag inte gjort ännu (har ju inte den) åhh… vilket nöje det var! Gamla minnen som poppade upp i skallen, vilket ledde till ännu mer skratt. Det var en lyckad kväll & jag kommer att sakna amina. Kanske jag ska pubicera någon av våra galna bilder. Låter det intressant?

Imorgon ska jag träffa Matilda J leende på läpparna. & åka till ÖB & lösa (vartfall tillfälligt) ett av mina största i-lands problem där. I will tell you more tomorrow.. men det är egentligen en ganska konstig sak. Jag är säker på att ni kommer att tappa hakan så som mina föräldrar gjorde första gången.

 Återkommer strax med en fråga.

LATER


Jul-drömmar;

Hej Bloggen!

 

Åh, vad jag kände mig flitig… satte mig framför datorn med baktanken: PLUGGA! Men bloggen… den lockar mer, för att säga så. Ett snabbt inlägg & sedan blir det att skriva hälso-uppsats (idrotten – inlämning i slutet av jan. suck, suck. – 2010 börjar tufft.) Optimist – le & var glad! – man ska se plugget som något roligt Prova – det funkar.

 

Jag har inte shoppat någonting i Sverige! Min målsättning har varit att spara så mkt pengar som möjligt för att shoppa på nere i Funkan. (säg bara Miramar & jag ryser – fantastico!!!!!!!!!) Men ett plagg har min garderob trots allt förökat sig med. En juldröm. En sagodröm – kalla det vad du vill – men detta plagg är verkligen vacker som en dröm. En chockrosa tyll-kjol. Jag har länge önskat mig en tyllkjol. Det är prinsess-feeling & vackert. Sött. Jag älskar kjol & klänning – ska jag köra stenhårt på i Funkan. Mindre jeans & mer kjol! Kjolen var en julklapp från sis ( du har STIL!) & jag måste säga; tacktacktack.


Jag finner min nya älskling i en jul-kartong.


En dröm.

& vi får inte glömma att jag köpte julklapp till Sis. Köpte en likadan till mig & har varit duktig – jag har inte visat plagget på bloggen. Det är alltid ett litet nöje att göra just det, men jag ville ge sis en liten secret till jul. Hon tyckte om den, och bar den redan på juldagen. Det gjorde mig glad i magen. Min tröja hänger i Spanien – och när jag befinner mig där ska den användas! En liten dröm den också – men mer i tuffare ”leopard-stil”. Jag älskar tröjor med leoparder på.  

Posa, Sis!!!!!! 

Ska hem till Amina ikväll! ROLIGT!

Men nu var det uppsats…

 

LATER.


Vad är livet?

Jag vågar i princip påstå att alla någon gång har frågat säg själv; ”vad är livet?” eller den klassiska frasen ”Vad är meningen med livet”. Framför oss har vi ett nytt år med nya möjligheter – det är ett år av liv. Ett år vi ska ta tillvara på… då är det inte konstigt att vid sådana tillfällen kan just dessa former av livsfunderingar dyka upp. Jag tror inte det finns ett givet svar på detta, även om det är ett väldigt intressant ämne att filosofera djupare kring. Hittade en fantastisk dikt som resonerar kring just detta:

 

Vad är livet? Moln som fara

rop som inga röster svara.

Intet verkligt är oss givet,

ty en dröm är hela livet,

själva drömmen drömmar bara.

Calderon

 

Är livet bara en dröm? En dröm som består av drömmar? Ingenting är verkligt, utan är verkligheten bara någonting som vi människor byggt upp? En verklighet då vi börjar ta saker & ting förgivet – när en dröm i våra ögon kan innebära vad som helst? Är vi inte levande, utan bara flyktiga varelser som svävar omkring i en dröm, en dröm av farande moln?

Ropen… ska det betyda otryggheten… den otryggheten kring att inte veta men att tänka. Att fråga men att aldrig få svar. Detta är mäktiga tankar, men vackra och berörande.

Jag tycker vi ska njuta av livet och ta tillvara på det – ta det just som det är; en verklighet, med naturvetenskapliga grunder, gudsskapelse eller bara drömmar. Det spelar ingen roll, det är vi som lever i det, oavsett vad det konkret är.

Ta dessa tankar i bakgrunden, och gör 2010 till ett mycket bra år.

 
Dröm eller verklighet; vad är vad?

LATER.


Nyårsafton 2009

Hej Bloggen!!!


Heeeey - Lena är tillbaka!! Jag har drabbats av bloggtorka- inspirationen fanns ingenstans, vart jag än letade i mitt stökiga rum. Detta yttrade sig tragiskt nog i form av noll inlägg. Men de hemskheterna är nyu historia - och lagom med 2010´s intåg i världen (välkommen, hoppas vi ska bli goda vänner du & jag 2010!) kom inspirationen - pooof - som en liten smäll. Så vad passar då inte bättre än att dedikera ett inlägg åt mitt mysiga nyårsfirande som blev mycket trevligt trots en lien incident?


GOTT NYTT 2010 TILL ER ALLA!!!!

Nyårsaftonen spenderades i ett iskallt, snötäckt Tomelilla, på Kristnas gård. & underbart är bara förnamnet! Gården är lagom stor, & dessutom låg i taket (jag älskar det!) Snön låg tjock, & termomentern kröp ner till cirka -10 (!!) fullmånen sken och vi hade utsikt över typ hela Österlen. Kan en nyårsafton bli bättre - trevligt folk & mysig miljö! Jag älskade det!! :)
& of course tog vi fram de klassiska party-hattarna. Alltid på fest! Vill man ha stämning (& ett & annat skratt dessutom) så ska de strutformade pappersbitarna fram. För ännu mer skratt rekomenderas alternativ använding. Watch and learn av anna.


Haha - denna bild på Anna kommer garanterat att bjuda på mkt skratt under 2010! Jag älskar den!
& jag älskar partyhattar. Är det fest är det!!


Inte nog med att det var nyårsafton - det var Kristinas födelsdag. Men den anledningen ställde sig Anna och höll ett tal. Sorligt nog hade hon glömt talet hemma. (I guess att det var mycket klyfitigheter som vi missade) men vi fick höra trevligheter också. Det var, just det, - trevligt. a

  
Kristinas hund Sailor! En jättesöt, liten piggis som, till skillnad från de flesta hundar INTE är rädd för smällar/raketer. Nej, tvärom - han blir ivrig - hoppar efter dem & försöker fånga dem!Hela gänget samlat utom Kristina.
men Kristina är värd mycket, MYCKET beröm. Hon var fantastisk igår, fixade så mycket att jag fick dåligt samvete. TACK!!!!!!!!!!!Sångtalangen Erik gav oss en live-föresällning! Det är otroligt – den där killen är makalös! En större sångfågel finns inte.
Tolvslaget närmar sig.. & allihopa drar på sig tjockekläderna, och lite klagomål över kölden kommer allt. Det var ner mot -10 grader. (ett par miljoner minusgrader som jag läste på Facebook, Sverige i ett nötskal, det) Men det var fantastiskt ute – snön, fullmånen & den isade kölden. Det vore ett perfekt tolvslag om inte … fel med raketen. Den small emot oss. Det var hemskt, och jag var i chock. Jag stod paff och stirrade – poof, small!- ett vinglas gick i tusen bitar, och mina kompisar fick ropa åt mig att springa. Då sprang jag. 00.00 var ingen rolig tid. Alla var chockade… & vi tackade våra lyckliga gudar att det gick så bra. Jag hatar raketer/smällare & tänker aldrig mer hålla på med sådant skit! Någon kunde dött igår – eller bli riktigt skadad – och så skulle ambulansen åkt längst de smala jordvägarna ute på den skånska landsbygden. Jag är LYCKLIG att det slutade så bra som det trots allt gjorde.

Denna bild är också skratt-fnatt framkallande. Erik söker skydd från en raket bakom ett träd. Ett väldigt skyddande träd. Kurragömma i vinternatten – Erik vs Raketerna. Vem tror ni vinner?

& en sista bild på Anna, Kristna & Sailor strax efter tolvslaget. Iskallt, iskallt & Sailor var ivrig- han skulle hoppa högt i skyarna & fånga nyårsraketer. Hans skall hördes över hela Österlen – så kär är han i rakteter. (sådana farliga saker som jag hatar.

Jag är inte den typen som kör på nyårslöften. Nej, jag tycker det känns löjligt. Jag menar – det har blivit en sådan hype kring det, så nu handlar det mer om att ha ett nyårslöfte istället för att verkligen mena det man lovar. Men en sak kan jag lova – kalla det nyårslöfte om ni tillhör dem som har en förkärlek för kategorisering – jag kommer uppdatera bloggen och göra den så bra som möjlig under 2010. Bland annat kan jag avslöja att jag ska starta en ny kategori – en kategori som handlar om någonting jag älskar, men inget egovarning – utan det rör sig snarare om tankar, funderingar & känslor. Ni får se! Innan jag lämnar skärmen får jag säga en sista gång: GOTT NYTT ÅR!

 

LATER


RSS 2.0