Konsert med spansk idol-tvåa;

Hej Bloggen!

Då var det fredag... jag är glad, & det finns en hel del positiva saker att le åt:

1. Mycket bättre med värdfamiljen. Jag har försökt att prata mer, och det har gått uppåt, vilket känns jättebra! Mina spanska kunskaper är fortfarande oerhört begränsade, men jag försöker och får mycket beröm av familjen. Det gör mig glad. Dessutom har min värdmamma världens finaste barnbarn - han heter Alejandro & är 1,5 år och supersöt & fin. Barn are not my cup of tea men han är en riktig sockerbit. Spelade boll med honom för någondag sedan! :) Dessutom har min värdmamma sagt att jag ska åka & handla med henne snart. det gör mig mycket glad - det är en hel del saker jag saknar.

2. Långhelg - ingen skola förrän tisdeftermiddag! (en biologi-lektion jag frivilligt valt att gå på under min lediga dag - prov snart, vill inte missa för mkt)

3. Mamma kommer - med kaffe & en hel del annat smått & gott. Kan inte fatta att jag ska träffa mamma imorgon, helt sjukt är det så ni fattar inte. Har inte träffat henne sedan 3 sept (när jag lämnade sverige) så det ska bli omtumlande, som en liten view av hemma. Men det kommer nog bli trevligt. Ska visa henne staden, och så ska vi förhoppningsviss till Málaga på måndag, marknad på tisdag. promenera på stadspromenaden; men viktigast av allt - njuta av den stora solen som väderprognosen utlovar! 26 grader imorgon och 24 på söndag!!! :D

I lördags var jag, Sofia O, Sofia S, Linda, Alicia & Nora på konsert. För mig ett okänt namn - artisten hette Pablo - men enligt Nora och Alicia, som hade träffat honom ett par dagar tidigare, var han välkänd i Spanien. Han hade visst kommit tvåa i spanska idol - någon typ av Darin här alltså, *flin* .


En halvbra egobild som ni har tillåtelse att skratta åt. Som Nora & Alicia gjorde. Men de skrattade mer åt det faktum att egobilder är någonting som alla har. På bilden var jag småtrött efter Ronda, men partypigg för lördagskvällen/natten. Det är en skum känsla, men rolig så länge den varar.


Framme på konsert-platsen. Jag gick förbi - och det var foltomt. Visp! så visade sig den kände spanjoren - och ja, ni ser själva. Folk flockades kring honom, drogs ditt likt en magnet. Själv stod man lite outside och bara: "whaaat? vad var det där? vad har jag missat?" Allt, uppenbarligen.


Redo för konsert.
Självklart började det en halvtimme försent - som allt gör i Spanien!
Dubbelsuck, trippelsuck & vanesuck.


Linda, Nora, Sofia O, lite av Sofia S & lite av Alicia.


En halvdålig bild på mig innan konserten började. Så låt mig....


kontra med denna bild på Nora & Alicia i väntans tider.


Konserten börjar...Hur var han då - denna spanska idoltvåa?
Nja, helt okej. Tänk er spanska kärleksballader & skrikande fjortisar så har ni konceptet.
Vi stack ganska tidigt.. ner till strandpromenaden för en mycket lyckad utekväll fram till småtimmarna.
Det var en bra lördag!

Just nu: är det freeeeedag & jag ska hem! Ha det gött så kmr nästa update på onsd när mammsen åkt hem.

LATER.

Ronda del 2:

Hej Bloggen!

Sitter & disskuterar tortilla med Nora & håller med Alicia i bloggen - tortilla är det bästa med den spanska maten!
Nu läser Nora någon rolig bok om kroppen.. och jag måste skratta. Hur som - jag har slutat & det är skönt, skönt! Visserligen för att det vankas plugg hemma... men saksamma... jag får komma hem. Dessutom ska jag träffa mamma i övermorgon, overkligt men sant!

Sry för dålig uppdatering. Igår när jag skulle datanörda mig hade jag slut på batterier. Ärligt, vet jag inte varför - men jag antar att jag glömt datorn på eller något. slarver.
Igår gjorde jag en annan lyckosam upptäckt - engelska nyhetstidningar! För mig var det verkligen lycka att känna svart-vit sträva papperet mellan fingrarna - tidning.. ord på papper - lyckorus för ett läsfreak som jag! Äntligen kan även jag hänga med i nyhetsflödet - i Sverige var jag en trogen nyhetsläsare & nu när jag vet vart dessa vecko-engelskversionerna finns för allmänheten kommer jag att regelbundet förse mig med aktuella händelser! Framför datorn blir det ju alltid svenska klassikern aftonbladet, dn & svd. Men ingenting är lika mysigt som att sätta sig framför en tidning, mer levande, mer på riktigt. Jag älskar det, och nu är jag ett glatt flickebarn!

Tittade på väderprognosen mammsen - ser ut att bli en fin helg med 25 grader sol. Inte så påjåkigt, huh? En stor sol över hela andalusien & jag kan inget annat än att gilla skarpt. Det ska bli en fin helg! :)

Ronda del 2:
Sent - men bilderna är här & det är huvudsaken. Många vackra utsiktsbilder från Ronda - staden uppe bland bergen. & jag låter bilderna tala - enjoy!


Denna bilden skrämde mig & Alicia riktigt mycket. Hur obehagligt som helst, och jag vill inte se det i real life.
Dels för jag älskar hästar & dels... shit.. ser ni mannen där mellan hästen & tjuren? Visst- vem tycker synd om matadorer? Djurplågare.


Första utsiktsbilden. Vackert, vackert ... men farligt, farligt!


Lite spansk stämningsfull musik.
Först var jag impad.. typ "wow, vad duktig hon är" sedan fick jag veta att hon hade CD & då var det
mer "what a F***?!?" Hatar sånt, falskt, falskt, falskt!
Aja, trevligt så länge den uppskattning varade, om man säger så.


Det var riktigt högt.


Låt mig bjuda på ett skratt. Detta är resultatet när Lina skulle fotografera en posade Lena vid utsikten.
& nej, jag vet inte vad jag gör, men obsevera att fingret är utanför näsan.


Jag & Nora vid utsikten.


Vackert är det, det må även en icke-natur-älskare som jag säga.


Vackert.


Otroligt vacker stadsvy.


Ronda är en av de städer som har högst självmordsfrekvens i Spanien & det är regelbundet folk som tar livet av sig här eftersom att man dör garanterat. & det förstår jag - titta bara!


Jag & Alicia.
Alicia är brun & jag halvgul! Vad är detta?!? :O


Gamla stan i Ronda


Vi gick för två spanjorer som satt i skuggan, skyddade från det stekande solen. Några modiga svenskor gick fram & frågade om de fick ta ett pic på det vackra motivet. Det slutade med att de blev fotograferade av ett tiotal svenskar. Men de var jättetrevliga, skrattade och log & pratade spanska med oss.


De ville till & med bli fotograferade med oss! Ina, Anna & Evelina posar på! Hur kul som helst... sedan fick jag låna mannen i blå skjortas mobil & ta kort. Småroligt & flin! :D


Ronda centrum.


Shopping med Nora & Alicia! :)
Alicia köpte ett par hjärt-leggings som inte var ett lyckad köp. En del krångel med en kines med OTROLIGT ÄCKLIGA NAGLAR! Ni vet sådar oklippta, långa och GULA! Kväljningar, kväljningar!!


Vissa affärer säljer helt SJUKA GREJER!
Detta såg jag seriöst i en sovinirsbutik i Ronda centrum.
SVÄRD & PISTOLER!!!!!!!!!!!!!!!!

Just nu: lyssnar på spotify. Folk har historia, så det är ganska lugnt här. Ska sticka själv nu, börjar göra ont att sitta framför datorn (!) Hemma väntar plugg... fysik & spanska. Enjoy! Heh.
Inga övriga planer.. vi får se vart tiden leder mig.

Mamma ring - viktig sak!

LATER

Ronda del 1 ;

Hej Bloggen!

Sitter i skolan & har huvudvärk. Ganska varmt ute, men man ska inte klaga. Enligt spanjorerna har det varit en extra varm höst & det är bara att tacka. Ni har höstlov i Sverige nu, va? Åh! Vad skönt, antar att tanken på sis sovandes i sin säng gjorde det ännu tuffare att stiga upp på morgonen. Dessutom skulle min värdmamma städa typ kl 08.00 & öppnade alla fönster och allting, ett ord kallt!
Har haft matte, fysik & spanskaprov på förmiddagen. Provet gick bra faktiskt, antar att jag vaknade till lite då. Under matten & fysiken var jag nämlingen halvsovandes. Lovar!
Nu väntar Cultura då vi tittar på en spansk film & gympa. Förra veckan sa gympaläraren att vi skulle ha någon form av gymnastik.. & jag är både positiv & negativ. Det kan bli bra, detta! I vilket fall är det mycket bättre i sporter á la frisbee som gör mig illamående bara tanken.

Helgen har varit mycket, mycket bra! Hade en riktigt bra utflykt till Ronda & kvällen spenderades först på en konstert, och sedan nere vid strandpromenaden fram till småtimmarna. Otroligt lyckat! :)

Svar till kommentaren Merjam:
Ehhmm.. jag skulle nog påpeka att du är den dumma i detta fallet. Klart att jag vet att kaffet inte är svenskt bokstavligen. Men svenskproducerad, och där med svenskt. Fegt att kommentara anonymt btw. Vill du påpeka utan att få respons? Aja, om du läser detta fattar du väl hur korkad din kommentar va.
Svenskt kaffe ska det vara & det heter gevalia! :D

RONDA DEL 1:
Låter bilderna tala för denna otroligt soliga och vackra oktoberlördag bland bergen.


Alicia & Nora på bussen.
En riktigt jobbig bussresa på 1h 45min uppe bland bergen.
Skakigt, högt och svängigt - tacka för åksjuke-tuggummi.


När vi (äntligen!!!) kom fram till Ronda bjöd skolan oss på Café!
Jag blev riktigt glad, och min enda tanke var
drickbart & kanske gott kaffe!
Nora & Alicia inne på caféet. & jag var inte den enda som sa det denna dag; men Nora blev verkligen superbra på alla bilder i lördags, och denna är bara ett bevis på det.


Jag & Nora inne på caféet.


Allihopa inne på caféet. ;)


Mums - café solo sin leche ska det vara. Gottis!! :D


Nora & Alicia körde på varm choklad & Alicia blev en aning besviken för att hon inte fick någon grädda.. aja, stackare! ;)


I Ronda finns en av de äldsta tjurfäktningsarenor där många kamper har utspelats, bland annat Ferdinands.


Lina, Nora & Alicia utanför turistbyrån där vi försedde oss med kartor (som jag med mitt urusla lokalsinne ändå inte kan använda. Lite duktig vill man väl spela, men det är ett mirakel att jag hittar i Funkan! - seriöst! jag har gått vilse i min fd skola - slå det ni!)


En tjusig häst utanför tjurfäktningsarenan.

Skolan betalade inträdde & vi gick in för att titta på tjurfäktningsarenan.
Den var speciell. Både vacker & inte, min skräck låg dock i tanken på hur mycket som skett där. Hur många som dött - både tjurar & människor - folksamlingar som hejat på matadorer, död och ytterligare blod. Det är skrämande, men någon sa att det fortfarande var tjurfäkningar regelbundet, och det tror jag säkert - tjurfäkningsarenan var i mycket gott skick.
Men det var kul att se en tjurfäktningsarena på nära håll också - det har jag aldrig gjort innan.


Nora inne på arenan.


Jag & Nora inne på arenan.


Jag på tjurfäktningsarenan. Hade en konstig min på samtliga bilder. :S


Vi fick gå in & titta där tjurarna är innan de släpps ut på arenan.
Det är långsmala korridorrer som luktar häst - men eftersom att det fanns en ridskola på arenan
så jag antar att det är därför. I vilket fall är detta korridorrer man inte vill bli inlåst i. Tro mig, bara att gå i dem gav en scary feeling.


Rebecca, Therese, Rebecca, Rebecca & Lina inne på tjurfäktningsarenan.


En vybild över arenan. Enligt min lärare är det ovanligt att läktarplatsen har tak -
och det är just det som är "det gamla" med arenan.


Sedan gick vi på ett museum där man fick se gamla matador-outfits (men blodfläckar!), uppstoppade tjurhuvuden & läskiga bilder.


Gamla matador-outfits & uppstoppade tjurhuvuden.
Är det bara jag som tkr att dräkterna är extremt smala?!? Var matadorerna så små??

Just nu: är det tisdag (stack hem igår för jag hade huvudvärk efter culturan. Inte kul - solen sken på halva ansiktet & det var obehagligt! Det blev hem, vila & käka spansk alvedon man fått av syster.
Snart börjar svenskan, engelska & sedan är jag matvärd. Det betyder tyå att man ska torka bord. TVI!!!! Hur ska jag överleva? Går sent idag, till halv fyra.. med 2 timmar biologi. Njut ni som har lov!

RONDA DEL 2 KOMMER IMORGON!!!

LATER

En bra fredag;

Hej Bloggen!

Shit, vad jag är på gott humör! Har haft en utmärkt fredag hittils...
Har hållt tal om Slovakien & det gick utmärkt! Fick fantastisk feedback, som gjorde mig mycket glad.
Smårolig syn var det nog i förmiddags för spanjorerna som såg mig i Slovakien-tischa rabbla mitt tal högt (genrep, ni vet - man vill ju vara förberedd!) De trodde väl att jag var slovakiska, antar jag. Inte för jag tar det som något negativt - men ändå! Jag skämms inte alls för att strosa omkring i min slovakien-tischa - svarare tvärtom! Jag är stolt och har fått många komplimanger. Det konstiga är - även om jag är svenska - att jag aldrig skulle ta på mig en tischa med SWEDEN. Aldrig i livet. Det känns löjligt, patetiskt. Fråga mig inte varför, för det vet jag inte själv.

Sedan har jag & Alicia datanördat oss under rasten. Ni vill inte veta vad vi gjorde - bara tanken känns löjlig. Men vi hade skojsigt, och det är huvudsaken!
& idag ska Nora & Ellen göra en spec sak. Inga detaljer har - vi får keep it as a secret. men jag önskar er lycka till & ni får säga hur det var, för klart man är lite nyfiken ;) Kanske ska man prova själv? Isf får jag ragga med Alicia.

Spanskt kaffe är inte gott. Absolut inte! Kaffet ska vara svenskt. det är ett faktum.
Jag dricker kaffe. men det kallas koffeinberoende och är inte att leka med.
Men mamma kommer om åtta (?) dagar & då blir det svennekaffe så jag inte kan sova på ett dygn.
Men det är det värt - bara tanken få mig att bryta ut i ett lyckorus.


Framsidan till mitt slovaken-tal powerpoint. 
Ville lägga ut den för jag kände mig så nöjd - både med designen & men resultatet (& så är det skönt att det är över, inte för jag blir supernervig innan jag ska redovisa, men lite känns det ju. Antar att det är normalt)
Är den inte tjusig, huh?? :P


Jag i min "tala-om-Slovakien-outfit" (som jag är iklädd right now!)
Tajt svart kjol från Pull & Bear & tischa som mammsen köpt i Slovakien.


Dricker kaffe i min "Slovakien" outfit.
Notera hur smal & liten sängen är. Min kompis har samma problem ( & enligt honom är hans säng ännu smalare)
Man frågar som on spanska sängar är smalare, och isf varför. Men jag ska leka optimist - jag slipper i vart fall min stenhårda viloplats i Sverige - avundsjuk, sis?


Svarta leggings med nitar & dragkedja. Kriminellt snygga från Bersha.
Behålla eller inte? Eller ska jag lägga pengarna på ett par jeans istället?
Tveksamt. Jag älskar dem - det gör jag verkligen.


& min nya, söta hoodie från Pull & Bear.
Kommer bli perfekt när kylan biter i Spanien!

Just nu: Sofia O fixar håret. Sofia F läser om förintelsen. Alicia snurrar på foten. Malin sover & jag datanördar mig.

HELG: imorgon bär det av till Ronda med skolan! :) Klockan halv tio åker vi.
Jag vet knappt något om denna stad, men jag ser framemot resan med förväntan. Allt jag vet är att Ronda ligger bland bergen efter en timmes skakig bussresa. I staden ligger det även en stor tjurfäktningsarena. Det var just där som tjuren Ferdinand togs, ni vet - julafton (i Sverige!)

Nu ska jag hem & plugga spanska! :( Prov på måndag & fokusera, fokusera! (såg prec min spanska lärare gå förbi, på tal om det)

HA EN FINFIN HELG.

LATER.

Älskade medelhavet...pics!

Hej Bloggen!

Heey, då har man slutat. men jag tittar ut & känner mig oerhört pessimistisk och dyster.
Så, låt mig slå hål på en tanke som ni alla verkar ha:
JA DET BLIR KALLT I SPANIEN!
Okej, vi snackar inte svenne-kyla och vita vidder, utan snarare bitande råblask och regniga höstar. På grund av värmen under sommaren finns det inga element inomhus vilket leder till oerhört låga temperaturer inom hus. Imorse fick jag smaka på det på riktigt. Jag frös som en isbit & min värdmamma var klädd i fleece-kofta & filt. Så släpp tanken på 35 grader året runt. Vintern kommer att bli tuff, jag känner det redan där jag sitter framför datorn klädd i tjockekofta (MAMMA FÅR TA MED SIG ETT HELT LAGER FRÅN SVERIGE). Åh, jag längtar tills värmen återvänder. & tacka för att jag iaf inte behöver vänta lika länge som ni i Sverige.

Har fått tillbaka matteprovet, & det gick helt okej. Usch, vad jag hatar att få tillbaka matterprov. Eller prov överhuvudtaget - jag blir alltid så nervös. Lärarna måste näsan tvinga på mig dem... hehe.
& jo, jag var och shoppade igår. Köpte en skitfin hoodie (som jag ska visa sedan) & ett par leggings. De var snygga, - med nitar & dragkedjor.. men kylan gör det mer lockande att ta pengarna och köpa jeans eller tjockiströja. Jag får se - det är en av de fina saker med sådana här situtationer i Spanien - spanska kedjor har en månads öppet köp. Perfekt för oss med beslutsångest!

Hur som - idag åker sis till Bryssel & svennarna ska snart få höstlov. Själv ska man skriva spanska prov. *småavis* men man ska se alla små trevligheter - de får icke förglömmas! I helgen blir det Ronda :) det ska bli trevligt, även om jag hört att det ska vara kallt eftersom att det ligger bland bergen. Well... jag får se.

ÄLSKADE MEDELHAVET:
Låt oss gå tillbaka till lördags. Det var en härlig heldag då solen ännu sken och det var fullt möjligt att lägga sig på stranden och sola. Solen var stekande, och inte som idag totalt osynlig. I lördags då jeans var otänkbart att bära, när det idag istället är en absolut nödvändighet. Låt oss titta på vackra bilder, tagna en vacker dag på en vacker plats - älskade medelhavet.
strandpromenaden.
Medelhavet<3


En favorit.


Svalkande skönt.


Granatäppleträd.
Jag älskar granatäpple!

Just nu: 2B & 2C har fotografering & jag är inte avundsjuk.
Så mycket hände rinte annars. Klarnat upp ute - det vräker inte ner som det gjorde för en timme sedan - skönt. Jag ska dra mig hemmåt & plugga spanska.
Imorgon är det retorik-tal! Måste öva!!!

LATER

PANIK & STRESS:

Hej Bloggen!

Dagen kan stavas  ett ord: PANIK!!!
Eftersom att det bara stod matteprov & dans på schemat, bestämmde jag för att klä mig ganska "soft" det vill säga - gamla jeans & myskofta. Inget speciellt, och absolut inte vackert.
Men vad händer?n
Jag kommer till skolan, och möter Anna (självklart jättefin i nitväst) & hon berättar att vi ska ha fotografering idag. Jag frågar ett flertal gånger om hon är säker på att det just är 2A som ska fotas, och ja, hon bekräftar att hon är säker på sin sak.
Jag ville börja gråta. Där stod jag - på väg till ett matteprov - iklädd i de allra fulaste kläder som kan tänkas vid fotografering.

Jag sprang hem under rasten. 40 min tur & retur + ombytte. (annars brukar det ta cirka 25 min att gå en gång bara) jag vet inte hur jag hann, eller hur jag lyckades förklara för mig värdmamma - men jag antar att nöden inte har någon lag, ialla fall när det handlar om min spanska. Istället blev det en mycket söt klänning. Lycka var att anlända till skolan iklädd den. Jag var avslappnad. Nu skulle det inte bli misslyckandet som jag hade sett i huvudet. Skolkort iklädd mjukiströja!

Hur fotograferingen gick vet jag inte. Kändes varken skandal eller succé. Men jag längtar inte efter resultatet, men det gör jag aldrig. Matteprovet gick okej. Skönt att det är avklarat. Nu är det att fokusera på spanskan som är på måndag.

Igår:
Varje tisdag är det en stor markand här i Fuengirola där man kan köpa allt mellan himmel & jord - dessutom till ett väldigt lågt pris. Eftersom att biologin var inställd på grund av sjukdom, tog jag ett sväng ditt (dock hade jag inte pengar med mig) Får ta mamma med mig ditt, och då ska jag icke komma hem tomhänt.


Otroligt mycket folk.
Otroligt mycket turister.
Otroligt mycket engelsmän.
Otroligt kallt ute. (jag gissar att hösten är på G)


En pic på mig.
Notera att jag har tjock-kofta på mig. & mina ben i kjol var kalla ben i kjol.
Bara moln så långt ögat kan nå.
Sorry att jag klagar, men jag längtar redan till riktig värme återvänder.

HEMLÄNGTANVARNING:

Dessa två bilder (hittade på dator igår) ger lite hemlängtan vibbar (men bara små, mycket små)
Sista bilderna pappa tog på mig. I kastrup, en kvart innan jag skulle gå till gaten. Helt sjukt, det var så länge sedan... och så mycket jag inte visste då. Jisses, vad rädd jag var. Ja, jisses vad tiden går.. även om det bara var 1 måndad & 17 dagar sedan.
OCH DET VAR SISTA GÅNGEN JAG DRACK DRICKBART KAFFE. MEN MAMMA SKA KÖPA GEVALIA & JAG GRÅTER AV LÄNGTAN!!!
SVENNE-KAFFE IS THE SHIT!!

Later.


Videouppdate - Ferian.

Hej Bloggen!

Här kommer filmen jag lovat att lägga upp. Filmat i en mysig spansk pena under ferian.
Mycket dans, musik, glädje & otroligt vackra klänningar. Stämning!! :)
Tror att Nora & Ellen skymtas i vimlet.
Enjoy!LATER

Oväntad överraskning

Hej Bloggen!

Shit - jag är helt slut! Har vaknat typ fyra gånger i natt & dessutom drömde jag en riktigt scary dröm. Jag borstade håret när allt på ena sidan plötsligt föll av. Vaknade upp vid 04.00 ngngång, men jag hade åtminstone allt hår på huvudet och då spelar det ingen roll hur mycket klockan är. Dessutom, som jag skrev igår, har vi ett ganska tajt schema. Men jag får vara positiv- jag trodde att svenskan skulle vara klar en vecka tidigare än vad den skulle vara. Man får ta ett prov i taget, så jag får fokusera på matten som är imorgon (suck.)
Men livet har ju både sina dåliga & bra stunder. Bara att acceptera och ta tag i saken.. man tjänar inget på att skjuta upp allting.

Igår när jag kom hem fick jag en liten chock, en positiv sådan. På min säng låg nämligen ett påse från en sportbutik. Nyfiken som jag är tittade jag omedelbart i den och fann en mycket fin rosa kofta och ett par svarta byxor i sådant mjukt mys-tyg. Det är nämligen såhär att min värdmamma tvättade min fina rosa kofta (som jag köpt i Slovakien, vilket gör den förknippad med minnen.) Denna dräkt jag fått ... jag gillade den. Den satt bra, var snygg & hur skön som helst... men så mycket dyrare att jag fick dåligt samvete! Jag vill inte att min värdmamma ska känna tvång att behöva passa upp mig som på ett hotell eller någonting - jag vill leva vanligt. Passar hon upp för mycket känner jag mig bara ivägen - och så vill man inte skapa ett beroende, som pappa sa. Men jag visste att om jag inte tog emot dräkten skulle hon bli ledsen - och allting så mycket värre.
Därför tackade jag och log. Vi båda blev glada.

Skämt åsido - under gympan igår sa jag "snart är det väl dags för långbyxor. Jag skulle verkligen behöva ett par nya" och vips - så låg de ett par hemma och väntade på mig.
Idag skulle jag behöva en ny, lite tjockare kofta. Kanske ligger det en hemma och väntar på mig nu? *hoppas* annars får jag leta efter en imorgon när jag ska till Miramar (!) RING SISTER!


Min nya mjuk-dräkt. Den är rosa & den är supermjuk & supermysig! Kan det bli bättre? Tveksamt. Jag gillar! :D
& tänk att det är min värdmamma som köpt den, gör mig extra glad. Omtänktsamt! :)

Och när jag ändå höll på att fotografera kläder, passade jag på att fota förra veckans shopping:


Tajt, lite längre svart kjol från Pull & Bear. Älska - den ska jag ha med min slovakien-tischa när jag ska hålla tal (det är en hemlighet, tss.. så sprid det inte vidare) & tröjan. fell in love i Málaga när jag var där med Lisette & Domme (vi ska till Marbella nästa gång - där finns både topshop & HM - har inte shoppat på HM sedan jag var i Sverige!) & så tog jag klivet & köpte den. från Oyscho (felstavat? får checka hur det ska vara)


Detaljerna gör det. Söta knappar & randig insida.

Just nu: måste jag vara flitig & fortsätta skriva om Gullivers resor (som är en väldigt bra bok och min godnatt-läsning just nu)

LATER

Lördagskväll på stranden...

Hej Bloggen!

Sitter i skolan. Känns helt okej att vara tillbaka i skolan efter helgen. Tiden går fort, det gör den.
Och inatt kände jag det för första gången - det börjar bli kyligt. Jag vet inte vad som väntar i vintern, och denna ovisshet skrämmer mig. Det är kallt på ett konstigt sett (iaf imorse) ute var det kyligt, vilket gör det typ halvkyligt inomhus. Man fryser på morgonen... och dagen är hett med omkring 25 grader. Lite dilemma där. Men man ska inte klaga. I sverge var det ju riktigt kallt (har pratat med sis) Sis, när du läser detta - ring mig! Har fått en mycket bra idé! :D

Har haft matte i 2 timmar (inför prov. nu väntar plugg) på grund av det blir det inte shoppingsmåndag idag. Tragiskt, men sant. Måste fokusera på matten.. men på onsdag.. då smäller det!
Har haft spanska - och det är riktigt konstigt. Vi ska ha prov nästa måndag (& förhör på torsdag - snacka om dålig planering) & läraren ger oss meningarna vi ska kunna översätta på provet. Jisses, har aldrig varit med om liknande. Just nu är det suck, suck med nalkande gympalektion. Hörde någonstans att det ska bli frisbee & ja, det är bättre än många andra sporter (fotboll är från helvetet).

Gympan var det helvetet jag väntat, om inte värre. Det blev frisebee som jag skrev, men ödet ville inte med mig. Frisbee är ju inga vassa saker, jag vet det - men oavsett hastighet - blir du träffad på precis rätt ställa kan det sluta illa ändock. Det hände mig idag. Rakt över väntra ögat fick jag det. Det gjorde ont som tusan och fick mig att längta efter alvedon. Jag mår bättre nu, men det var inte kul. absolut inte.
Lycka är att gympan är slut.

Helgen: varm & skön strand (jag älskar Fuengirola strand & jag älskar medelhavet!) & nattmys på en iskall strand, plugg & sömn.
I lördags gick jag, Linda, Alicia & Nora till stranden (på kvällen/natten) de bad mig att ta på mig varmt & jag drog på mig en tjocktröja. När vi väl möttes stirrade de på mig "du lär frysa" de hade med sig tre tjocktröja och halsduk. Jag sprang hem & hämtade fler tröjor (mamma, du får ta med dig min supertjocka svarta halsduk)
Mycket lyckad kväll. Vi pratade, skrattade och hade trevligt. & ja, det var iskallt. Svenne-varning här!!
Några pics från kvällen (=varav en är av hög-skratt varning!)


Söta Nora & hennes munk.Vi mysade till det på ett par solstolar med rosa doftljus.
Det kom fram några ukrainare till oss & ville bjuda på hembränt (vi tackade nej. man ska inte ta emot okända drycker från främlingar) de trodde vi höll på med någon woodoo bara för att vi hade ljus. :P


Alicias chokladfyllda korvbröd. (?!?)
Både hon & jag tänkte på, ja, hmm... ni vet. 

 
En iskall natt på stranden. Svennevädervarning!
Jag hade 3 tröjor & en på benen och fortfarande var det inte varmt nog.
Tro det eller ej - men Spanien kan vara kallt. Det har jag redan fått uppleva, och det kommer att bli värre (vetskap utifrån andras erfarenheter)


Vi fick tränga ihop oss för att hålla värmen.


& så en personlig favorit som Alicia & jag valde att lägga upp eftersom att båda ser hemska ut på den!!!! Titta Alicias min. Jag måste skratta. skratt. skratt.
(Alicia, vad gör du?)

Just nu: måste jag kila hemåt & plugga! Galet mycket. Stress, stress.

LATER

Pics från lörd 10 okt (feria)

Hej Bloggen!

Och så var det fredag. Härligt! :) Sovmorgon med en TV-apparat som gått högsta volym.
Jisses, jag fattar inte! Här klagar spanjorer över att "jisses vad elen är dyr, och den ska alltid vara avstängd i alla rum där du inte befinner sig. Men TV´n - den är alltid på. Oavsett om någon tittar eller inte. :S
Hänger inte med där.

Igår var en lugn kväll. Jag pluggade matte & min värdmamma visade bilder på hennes dotters bröllop förra året. Det var ett gigantiskt album - & verkligen jättevackra bilder. Man blir lite avundsjuk - vackra bilder, alla är fina & lyckliga. Det är sånt man själv vill uppleva någongång i framtiden.
Idag har jag inte hunnit göra så mycket i skolan ännu. Skrivit ett kladd på ett informativt tal jag ska hålla om Slovakien nästa vecka. Nästa uppgift blir att renskriva på dator hemma ikväll.
Nu väntar svenska & engelska innan hemgång.

Bilder från lördagen den 10 oktober.
En mycket lyckad lördag. Modevisning, feria, dans i penan & mys på en spansk krog. Vi träffade 2X Rebecca & det var mycket trevligt. De hade varit på tjurfäkning (läskigt) & kunde bekräfta allas aningar om att ja det var hemskt & ja, det räcker som "nära-tjur-upplevelse" samt tycker jag att man kan uppleva & spansk kulur på annat sätt än att behöva genomlida blod & död. Att dessutom betala typ 30 euro för det - totalt otänkbart för mig. Men nu ska vi le & vara glada & titta på mycket fina bilder tycker jag. And here there are: 


På kvällen gick jag, Linda, Nora & Alicia på modevisning. 
Noras värdsyster skulle vara med & det var på så sätt vi fick reda på det. 
Kan inte precis påstå att det var stämningsdfullt med modevisning i en idrottsplats. Dessutom var det kvavt så det finns inte. 


 När modevisningen väl kom igång (efter bara sisådär en halvtimme, vilket har blivit vardagsmat här) blev denna klänning en av Lindas och mina favoriter. Man ser inte så bra på bilden, men själva kjolen är massa, massa rosor. Mycket tjusigt!


Fina klänningar men som inte passar i en idrottshall.
Någon av oss (minns ej vem) kommentarade med att nu drar de vackra, vita släpp över icke-hygeiniska golv där folk har svettats. Mysigt? Avgör själva.


Här kommer Noras värdsyster- Ana /(det var så hon hette, va?) in. Hon kom sist. & Nora står & tittar på henne.


En bild på Alicia & Nora som tittar på alla klänningar (& Alicia ser ju väldigt fokuserad ut)


Modevisning!


Sedan, senare på kvällen, gick vi till en spansk pena.
VILKEN STÄMNING! (se film jag ska lägga ut)
Musiken var rytmisk & hög, kvinnor & flickor vackert uppklädda i Sevillana-klänningar, alla dansade & glädjen var total. Ja, det var minst sagt en upplevelse.
På bilden dansar Rebecca med sin värdmamma. sött!


Rebeccas värdmamma bjöd oss på läsk! :) Mycket trevligt.
Hon var otroligt snäll, det var hon verklingen. Tragiskt nog skulle jag aldrig kunna tänka mig att min värdmamma skulle göra detsamma, även om hon också är snäll, of course. Fast kanske inte generös på det sätttet.


Nora & Ellen dansade. Mycket underhållande att titta på (ja, de var duktiga) Själv är jag alldeles för dålig för sånt (eller snarare blyg, för det är kul att dansa) men inte spontandansa på disco, fest osv... av någon anledning har jag svårt för det, men med en fast koreofrafi är det superroligt!


Efter en hel del dans gick vi till en supermysig spansk tapas-bar i centrum (& efter att jag mött en väldigt spec person men blir deppig av att gå in på detaljer) 
På bilden dricker Ellen sin supergoda passionfruktsjucie. Skulle gärna beställt en själv om den inte vore så dyr (3.4 E tycker jag är ganska mycket) tacka café con bailys för 2.


Nora & Rebecca.


Vi beställde tapas (=spanska smårätter)


Rebecca i sin tjusiga hatt ho fått från tjurfäktningen.


Helga gänget. & Alicia såg ju mycket glad ut! (?)

Nu måste jag kila. Alicia väntar på mig... hem & helg! :)
Mycket uppskattat!

LATER


Bilder från Ferian - onsd 7 okt.

Hej Bloggen!

Åh! vad jag är på gott humör! Optik-provet avklarat & jisses vad jag fasat för det. Det gick bättre än förväntat & nu kan man släppa allt om strålar hitt & ditt - hatar det! Nu återstår en timme innan spanska & jag ska lägga in lite nya pics. I eftermiddag är det cultura & idrott på schemat. Tvi för idrott. Tvi!

Igår hände inte så mkt. Jag satt hemma & pluggade optik & hur strålar bryts. Återigen måste jag referera till min glädje - jag hatar fysik & nu har jag bara ett moment kvar i fysik A. Sköööönt!!!

Hur som - här kommer lite bilder. Bättre sent än aldrig, jag vet. Lite från onsdagen (första Feriadagen, solen sken & alla var jättejättefina, det var verkligen bara en upplevelse att gå på gatan & bara titta. det var speciellt) & några bilder från en väldigt mysig (& rolig) fredag på stranden:


Otroligt stämningsfullt med typiska spanska hästvagnar. Ja överallt!! Till & med om nätterna kunde man höra det typiska klamp-klampet. Folk uppklädda i spanska dräkter - kvinnor & flickor (till & med bebisar) i sevillana-klänningar. Nu vet - tajt, tajt & poff volanger! Knalliga färger & gärna prickigt.


Som jag har skrivit innan - här finns allt i sötsaksväg (ett paradis för en gottegris som Alicia) fotade ett stånd, enormt, huh? Fanns hur många stånd som helst i denna storlek under ferian. Ja, egentligen kan tivolit ses som ett ända stort gottebord. :P

En vanlig, vacker & stämningsfull syn. Visst är klänningarna vackra?


På Feria-platsen (ett stort torg mitt i staden)


Nora var verkligen jättefin i Sevillana-klänningen som hon fått låna av sin värdfamilj. 
Hennes värdmamma hade visst sytt den själv.. en sån är dyr annars, cirkus 550-600 euro får man lägga ut.


Ännu en bild på Nora i sin klänning. 

 
"Puta med läpparna, Lena!" Nora fotograferar.


En favvo-bild på Alicia & Nora i sevillana-klänningar.


En glad Malin som snart ska åka karusell.

Och nu lite pics från fredagskvällen:
Jag, Malin, Nora, Alicia & Linda tog det lugnt med picknick på stranden. Vi hade jättemysigt, pratade & skrattade som tokar. Sedan kom en spanjor - han var gammal- sa att han var 21 (är han 21 är jag 70!) jag ville vara lite trevlig och räckte fram honom chips-påsen & inte hade jag väntat att han skulle käka upp hela påsen. Sedan satt han där - åt chips, tittade på oss & frågade mig varifrån Sverige jag kom ifrån (vilket jag råkade svara norra på - men jag trodde han frågade mig varifrån Europa jag var) Linda fick ta till hård ton för att han skulle fatta att vi inte var intresserade av hans sällskap. Han var konsigt. Att bara gå fram till 5 tjejer & vräcka i sig chips... :S skojsigt minne, iaf!


Mysigt vid stranden. Linda hade tagit med sig doftljus.


Alicia fick kramp! :P


Nora posar med Asterix som hon fått från kinderegg. (men hon tappade hälften av chokladen i sanden - smart!)


Malin äter middag.


Alicia fick värsta inpulsen "vi har springtävling" hon och Malin sprang slalom mellan solstolarna & det var mycket roligt att bevittna.

Nu är det strax dags för spanska. Måste sticka. Ha det fint till nästa gånger!

LATER.

Videouppdate från tjurrusningen

Hej!

Ni behöver inte kommentera att det är hiskeligt sena uppdates, för är det något jag vet så är det de. Långhelg & tredagars sjukdom. Mina kompisar som roat sig i Marbella *avundsjuk så det skriker om det* Positivt är att det var skönt med 4 sovmornar (var sjuk från skolan igår) & helgen var mycket rolig så länge den varade.

Jobbig onsdag idag - & har inte gått allför bra. Sköna drömmar leder till att man försover sig (jag drömde att jag åt fågelfrön, och i drömmen var det gott, hur det smakar på riktigt kan jag inte svara på)
Jag hann! & promenaden på sisädär 20 minuter till skolan var ett enda långt stressmoment - och inte blir det bättre av att jag trampar på hundbajs! Som jag nämnt innan går hundarna lösa här, vilket resulterar i hundbajs lite överallt. Varvar man det med kackerlackor gäller det att ha kontroll på sina fossingar om man vill ha rena skor - inte alltid det lättaste när man är stressad.

Här kommer den utlovade filmen från tjurrusningen filmad förra onsdagen. Man ser en kille blir stångad i början (en relativt mild stångning - det mesta man fick se live var betydligt värre) men en film ger en betydligt mer levande föreställning om hur galet det var. för jisses!Just nu: mycket folk här. Många pluggar. Själv hade jag tänkt sticka hem i solen, hörde att det hade snöat i sthlm & jag är inte avundsjuk!!!

LATER

Tjurrusning - lika galet som det låter

Hej Bloggen!

Fredag & jag har huvudvärk. Men jisses vad gött det ska bli med långhelg! :) På måndag är det Spaniens nationaldag & det firas med festligheter i hela landet! Jag ser fram emot det med spänning! Än så länge är inga planer satta med jag är öppen för förslag, om man säger så... hehe..
& så har jag varit en duktig flicka & anmält mig till Madrid-resan. Så den 13 november bär det av!!!!

Igår fick jag den första kicken av att jag verkligen bodde här. Har nog inte riktigt fattat det, men inte känt mig som en turist heller. Jag var på Eroski (= typ Spaniens motsvarighet till Sveriges ICA) där man också kan hitta allt i livsmedelsväg, ändå skillnaden är väl att apelsinerna är närproducerade... höhö! (var tvungen att skriva det) apelsiner är typ min favvofrukt. Handlade schampoo & andra nödvändigheter som tursiter inte köper.

TJURRUSNINGEN DEN 7 OKTOBER, TJURFÄKTNINGSARENAN, FUENGIROLA kl; 08.00.
Ja, det var lika galet som det låter & ja, jag var fröken trötter. (stack hem kl 09.00 igen) men det var värt det. En upplevelse utöver det vanliga, det kan jag garantera.
Tänk er: ett gäng spanjorer (man skulle vara över 16, men det verkade finnas en hel del smågrabbar ute på arenan) En tjur kommer ut och sedan; spring!!! Kalvar, javisst - men stora så det räcker. Och ja, de hade hort. Rejälla horn. Horn som gjorde mig räddm även om jag var i tryggt avstånd från dem.
Och sist, ja, folk blev stångade. Vet inte om någon skadades, eller om det gör ont, för efter det reste sig folk & gick. Jag har både tagit foton & filmat för att ni ska fatta. Men att uppleva det, - det är annorlunda.

Pics;


Alicia, Nora & Noras värdsyster Ana.
& ja, det var otroligt tidigt på morgonen. Vi var trötta.


& så bjuder jag på en morgonbild av mig själv i mörkret.


Ännu en bild på oss. OBS! censur på mina ben - de såg helt sjuka ut. svär!

SÅ HÄR KOMMER BILDERNA FRÅN SJÄLVA TJURRUSINGEN:


Några svenskar från skolan som var modiga att springa (jag hade aldrig, aldrig gjort det!)


& tillsist sparade jag den galnaste bilden av dem alla. Titta bara!! Ett ord: aaaajjjj!!!!!


Kommer en film också!

LATER


Första feria-kvällen 6okt

Hej Bloggen!

Torsdag, och en mycket kort dag! Jag har slutat! :) Hur skönt är inte det? Hur som.. har haft lite biologi, matte & spanska. Spanskan är jobbig - ibland hamnar jag liksom i ett depp-period då det känns som att jag aldrig ska lära mig spanska & grejen är att jag verkligen vill lära mig spanska. Nu ska jag inte klanka mig själv allt för mycket - jag har gjort framsteg, mycket större än vad jag någonsin skulle i Sverige. & jag kan förstå en del enkla budskap. Det finns bara en lösning på kunskapsbrist: plugga! & det ska jag göra, minst sagt.

FERIAN 2009:
HAR BÖRJAT HÄR I FUENGIROLA & HÅLLER PÅ TILL MÅND 12 OKT (SPANIENS NATIONALDAG SÅ VI ÄR LEDIGA!).
Har haft det bra hittils, har bland annat varit på tjurrusning (som är helt galet - film & bilder kommer imorgon) Vi var ju lediga igår, första dagen är typ viktigast och många var klädda i otroligt vackra spanska sevillanaklänningar & hästar fanns det överallt. Film & bilder på det kommer också. När vet jag inte, begränsad tillgång till internet är inte det lättaste.
Men nu lite bilder från tisdagskvällen:
Det var en jättetrevlig kväll som spenderades med en hel hög trevliga flickor; Ellen, Linda, Nora, Alicia, Sofia, Sofiam Ö-vik & Malin. Vi gick på tivolit, tittade på allt folk, åkte karusell & hade roligt. Mycket att se och uppleva - otroligt mycket att smälta - och jag mötte en "kär gammal bekant" vid kastanj-ståndet. Nämligen vår lilla "f-ordet" ecvadorkille från strandparken. Remember? Ahh,, vilken kväll det var. & min lilla snygging.. jag saknar honom!!!

Här är bilder:


Utanför skolan: Alicia, Ellen, Malin, Sofia Ö-vik, Linda & Sofia.
<3


Måste bara kommentera att detta är sååå Alicia. En riktigt liten godisgris - men en söt sådan! :)
Ni skulle bara sett stånden - så galet mycket sötsaker att det finns inte. 


Malin & Linda skulle åka karuell. Någon enorm groda & så var det upp & ner. Såg roligt ut + att de fick åka länge.. men tror inte jag pallar lägga ut 25 pix på en åktur... man har blivit snål med budget ;)


Tänker ni på samma sak som mig?
Hmm... är det sådant här som spanska barn leker mig.


En halvtaskig bild på mig mitt i vimmlet. Notera mitt halsband och örhängerna. Jag kärlekar dem.


Ellen har också köpt "slimys" som jag och sis kallade dem. :)
Tjusig bild :=)


Sockervadd. Älskar denna bilden. Skratt, skratt.


Detta var bland det vidrigaste jag sätt - RIKTIGA HÄSAR I KARUSELLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!


En söt liten spanjorska i sin sevillana-klänning :)
Prickig & färgglad- så som det ska vara! Gärna knalliga färger.


Sedan gick vi och köpte "spanskt fyllekäk" - avlångt, friterad deg som man doppade i choklad.


& Alicia hade (of course) också handlat gottis... :)


Alicia hade köpt någon avlång degklump fylld med choklad & har posar Ellen med den.


Jag & Sofia.


& sist; Sofia mumsar på ett chokladdoppat äpple. & Ö-vik ser sugen ut?

Just nu: mina kompisar har historia prov . (wish them good luck)
Ikväll händer inte så mkt. Ganska många ska på tacokväll men eftersom att jag inte äter kött så känner jag mig inte så pigg på det. Antar att jag ska plugga så att helgen kan vara ledig för roligheter! :)

LATER


Málaga lörd 2 okt

Hej Bloggen!

Idag har vi haft temadag "svensk i Spanien" Hade en del intressanta saker, som när vi fick träffa spanska ungdomar & disskutera fördomar.. annars var det mest info om droger/alkohol som kändes oerhört drygt. Sådant man redan hört, inga nyheter...jag orkar inte med skolors temadagar droger. Det blir för mycket tjat om det, och effekten förloras.

Hade en bra eftermiddag igår. Pluggade en del - ja, jag var flitig, men dock allt för lite. Det blev en del spanska. Tragiska är att jag är fysik-prov veckan efter ferian (som börjar idag) så jag måste stanna hemma iaf vissa dagar och plugga. Hur tragiskt det än är... :( , men idag ska jag iaf ut lite.. checka läget, ni vet. Hörde att det skulle börja omkring halv tio vid feriaplatsen. Men det blir inte allt för sent för imorgon klockan 08.00 är det tjurrusning! (de släpper lös tjurarna & sedan är det bara att springa!) ska bli riktigt spännande!!!

I lördags var jag i Málaga tillsammans med Domme, Lisette & Anton!
Det var en mycket lyckad och varm dag (ni kommer att se) men otroligt roligt. Tågresan på 3 mil tar 50 minuter - & jag skämtar inte. Tåget stannar fan varannan minut. Med bil tar samma sträcka bara 20 min, men jag hörde av någon att med buss skulle det ta 2 timmar. Shit! Hur som blev det först en hel del shopping i köpcentret blredvid tågstationen, innan vi gick in mot stan. Det är en liten bit att gå från stationen - men helt klart värt det! Málaga är en fantastisk stad och vi planerar en snar återresa, absolut! Här kommer en del pics från lördagen:


Äntligen framme vid tågstationen efter en seg tågresa. Vi hade pratat om tjurfäktning & det faktum att jag inte visste att man dödar tjuren. Jag fick värsta chocken först. Shit - man kastar ju spjut på den. Aldrig, aldrig att jag går på någonting sådant. never!


Vid köpcentret i Málaga. På bild; anton & lisette.


Jag inne på New Yorker i min fina mössa.
Behöver man ens sånt i Málaga? Söt är den! 'skratt & flin'


Domme & Lisette inne på New Yorker.


Lisette. Hon köpte den blommiga jackan, visst är den snygg? Suktade efter samma, faktiskt.. men tyvärr fanns inte min storlek. :/ suck.. & så är jag tvungen att skriva att det skriker rosa om hennes New Yorker påse. Haha, hon har köpt lika snygga skjorts som jag fick av pappsen på födelsedagen - det vill säga.. korta, mjuka & neonrosa! Snyggvarning!!


Efter att vi hade shoppat klart gick vi in till Málaga centrum. Det var en bit att gå, & solen var stekande.
Anton, Lisette & Domme på bild.


Framme i Málaga. :)


Torget i Málaga.
Där satt jag en solig dag i mars -08 & åt jordgubbar. Minnen.


Huvudgatan i Málaga.


33 grader den 3 okt. JAG ÄLSKAR DETTA KLIMAT!
Finns inte nog med kärlek, det finns det inte. Hur kan man längta tillbaka till sverige när det i Norrland snöar? Tanken är plågande.. snö..! bara i dec kommer det att vara tufft. Jag har redan visioner när pappa kommer och hämtar mig på kastrup den 17 dec och bär med sig min superstora, och varma jacka.
Men nu ska jag njuta. Jag älskar solen.


Jag älskar denna bilden - jag avgudar kontrasten. (& det var den som Anton påpekade när jag tog bilden - jag skulle fånga kontrasten) & vad tycker ni om resultatet.
En av mina absoluta favoritpics, kan jag erkänna. Det moderna med både en lastbil & en buss, men så en gnutta av Spanien i form av en häst och en gammal spanjor. Hästar är mycket viktiga här, speciellt under Ferian.


MED MIG HEM FICK DESSA SKÖNHETER FÖLJA:


Blev kär direkt. Från New Yorker (har på mig det right now, faktiskt)


Har letat efter jeans hur länge som helst.... två par som var på G i lördags men båda hade trasiga knappar. Jag villa gråta, det var mycket tragiskt.
Tillslut hittade jag denna godbit och jag var tiptop glad igen. Från Pull and Bear.


Fluffig ballongkjol i blek denim med nitar. Blanco.


Tischa med dragkedjor. Blanco.

Och till sist... köpt i Fuengirola igår...


Rolig tisha från Bershka kill-avd. Hittade den inne på Bershka i Málaga tsm med Domme... men väntade tills måndag så jag fick uppleva en av dessa shoppingsmåndagar - en liten iaf.
Visst är den bara för rolig?

Just nu: folk pluggar. Jag är trött & har en alldeles för tung väska att gå hem med. :( mycket böcker i svenska B ska ni veta. Förhoppningsviss blir det feria imorgon

Ingen skola imorgon. Ingen uppdatering

LATER

Fredagskvällen 2 okt

Hej Bloggen!

Har prec kommit från en gympalektion - vi har dansat spansk folkdans. Själv dansade man i flipflops & skoskav, inte det roligaste kan jag säga, men annars var det roligt. Men jag tror inte att jag kommer att vara så pass säker att jag ställer mig och dansar under Ferian - som börjar imorgon! 6/10-12/10. Ska bli mycket, mycket spännande!!!! :D

Innan jag börjar skriva om helgen måste jag bara visa en bild jag tog vid feria-platsen i fredags:


Nordic-feeling, right?
Skratt, skratt, skratt. Kunde inte motstå att ta fram kameran.


Har haft en mycket, mycket bra helg med både värme & fantastiska kompisar! :) Kändes tufft att gå till skolan imorse.. men vi är ju lediga på onsdag (tjurrusning kl 08.00) så jag tar sovmorgon nästa måndag 12okt då vi också är lediga! Någon spansk helgdag.. vet inte vad riktigt, men ledighet - det är aldrig fel!
Fredagskvällen tillbringades med en hel hög av snälla, glada & fina flickor. Det var en lyckad kväll som började på Lola´s bar i cenrum, och slutade på en park nere vid strandpromenaden. Därmellan massa trevligt, & sammanfattar kvällen med lite pics;


Violetta, Moa, Rebecca (som fyllde år den första okt GRATTIS!) & Nora.
Första bilden. (tagen av Ellen?) & jag var tvungen att klippa bort mig. Blundade, eller något åt det hållet säger vi. :P


Sedan gick vi till Lolas bar - en skitmysig bar mitt i Fuengirola centrum. Där satt vi kanske i en timme, snackade och drack vin. :) Otroligt mysigt, och vi kände oss mer och mer taggade inför kvällen - hey, it was friday!
På bilden Nora & Rebecca.


Rebecca, Violette & Moa inne på Lola´s bar..
Och det var Violetta som lärde mig att dricka...


Café con Bailys -gott som tusan! :)


Jag gillar ljumma kvällar/nätter på strandpromenaden. :)


Vi gick till ett café vid stranden. Några beställde glass (glass eller pannkaka på Lola´s bar - that´s the question)
Vi satt, snackade och hade allmänt mys.


Senare gick vi med några spanjorer till en liten spansk pub. Först tittade vi när de spelade biljard (& jag fattar mig inte på det alls) & sedan blev Ellen utmanad. Kul att titta på var det! :)


Malin & Alicia inne på den spanska puben.


Avslutningsvis en bild på typiska spanska lufttorkade skinkor... dessa kan man se på nästan precis varje pub/resturang här i Spanien. Hängandes i skyltfönstret.. you name it... everywhere!
Om det är gott vet jag inte för jag äter inte kött.


Just nu: ganska mkt folk i biblan som pluggar. Malin sov bredvid mig prec, men nu stack hon med Sofia Ö-vik hem för att plugga historia. Ska hem också.. men för mig är det spanska & optik som gäller. Suck..

HEJDÅ! Later!


Feria-förberedelser :)

Hej Bloggen!

Jag mår mycket bättre idag. Låt oss säga såhär: jag har haft ett par hemska, hemska dagar.
Började med att jag bråkade men min värdmamma (antar att hon har haft ett par dåliga dagar för hon skrek på sin faster så det skakade i väggarna!) det fick i sin tur mig att må dåligt (vill inte gå på detaljer) men jag har gråtit & velat åka hem till Sverige! MEN DET VILL JAG INTE NU!!!! ABSOLUT INTE FÖR EGENTLIGEN TRIVS JAG BÄTTRE BÄST HÄR!

Har under lunchen
suttit & snackat med trevligt folk - Max, Anton, Linda, Lisette, Domme :) och vi har pratat om kyla. Enligt föredetta gäststudenter ska det vara något extremt kallt under vinterhalvåret (och man känner att det närmar sig i och med att det är fösta oktober idag) Det skulle vara så kallt att man behöver dubbla duntäckan och sova i fleece (mamma packa ALLA mina tjocka fleece-koftor!) Dessutom skulle fingrarna stela inomhus - att åka hem till Sverige referades som "hem till värmen"
Jag är orolig.

Hur som - här kommer lite blandade pics;


Basic shopping: Lack-leggings (heter det så?) från Pull and Bear (of course) &
svart linne med dragkedja från Back to Black. (älskar!)
Visst är mina fossingar söta? :)


Dragkedjan som detalj känns helrätt & piffar upp ett svart basic linne. Det gillas!


Leggingsen - kommer att bli perfekta som "byxor" senare i höst.
var ju nära på att köpa ett par jeans (måste!) men resonera såhär - jeans finns alltid - så här du håller i de perfekta leggingsen ta dem!

PRE-FERIA
Jag återupprepar - Ferian börjar den 6 oktober & ni fattar inte - det är enormt här i Fuengirola. För många spanjorer är den enda veckan under året som de har semester - och detta ska ju självklart firas.
Nu börjar det kännas att det närmar sig - förväntan ligger i luften & alla pratar om det - mina kompisar, lärarna i skolan, min värdmamma - you name it! Tivoli ska det vara, och redan nu har det börjats byggas.
Här kommer tre bilder jag tog igår på hemvägen:
Karuseller, underhållning, nöje, vänner.
Längtar! :)Har jag berättat om vattnet i Spanien?
Kranvattnet är odrickbart. Det är inte smutsigt, men äckligt, äckligt! Tänk er klorvatten och ni har det!
Därför köper man vatten här, alltid! I matäffärerna finns det dessa enorma dunkar, kostar cirkus 2 euro.
Svennar - njut av ert kranvatten - ni slipper klunka badhus.
Smyg tog bilden i min värdfamiljs kök. Bilden är inte rättvis - dunken är ENORM!


Jag är gladare efter ett par tuffa dagar.


Istället gick jag ner mot strandpromenaden & köpte vykort till en kär vän i Sverige.
Jag gillar strandpromenaden. Strosa där om kvällen, titta på allt folk och njuta av den ljumma luften.
(se videon längre ner... filmat på strandpromenaden!)

JUST NU:
slutat tidigt. Några enstaka sitter här och pluggar flitigt.
Ute är det varmt & jag ska dra mig hemåt & forsätta att plugga
Hejhopp!


Later.

RSS 2.0