Gymkort inskaffat;

Hej Bloggen!

 

Då var det lördag, och jag befinner mig på Miramar. Känns OK. Ute skiner solen, och om det fortsätter såhär vill jag snart, snart påstå att värmen är tillbaka. Internet funkar här även idag, det är bra. Förr var det alldeles för ofta krångel med det. Blaj i byxan är detta ställe stängt både sönd & månd. Andalusiens dag imorgon, måndagen är därför en röd dag, ingen skola & affärer är stängda.

 

Igår hände inte så mycket. Jag stack till gymmet och köpte gymkort. Är stolt över mig själv! Träffade några svenskar på vägen, som kommenterade ”Åh, gym! Duktigt!” Men jag känner mig taggad, det är mycket roligare än att jogga; även om jag ska försöka mig ut på en runda någon gång ibland (läs imorgon) Hur som, igår var det spinning som gällde. Gick halvt. Tror det var fel på min cykel, eller fel inställd, för mina fötter ramlade typ ”ur”. Aja, kände mig duktig och var typ döende på slutet. Det var ett riktigt tufft pass, men det var superskönt att komma hem & duscha. Träning är jobbigt, men det är värt allt lidande för känslan efteråt. Den är magisk.

 

Det blev ingen utgång igår. Istället vilade jag mig (lata sidor dyker upp har, åja… alla har vi dem) & jag tittade på filmen ”17 again” Har ni inte sett den, så se den omedelbums! Den var något fantastisk, & Zac Efron är bara för snygg. Man vill slita av honom de tajta, rutiga skjortorna (visst är det snyggt när killar har just sådana skjortor. & rosa. Det är sött!)

Den filmen ska sparas på min dator, så man har något ögongodis mellan plugg & andra tråkigheter.

En väldigt bra film som ni måste se omedelbums. Själv tänker jag se om den, and I mean it! Lisette & Domme såg också om den, så är jag är inte allt för konstig. :P

TA MIG TILLBAKA!

Jag i Malmö. Ännu opublicerad bild. Kvällen innan jag skulle åka till spanien. Det var en hemsk kväll; aldrig innan hade en natt varit så tom, en flygresa så lång. Det tog 1½ månad innan jag kunde förmå mig att öppna mapparna markerade med Sverige- 09. Det kallas hemlängtan, men nu närmar sig en resa som ett vackert töken. Jag räknar ner. 24 dagar kvar; som att räkna ner till julafton, och det är inte alls ovanligt för små barn. Så se mig som det lilla barnet vars julklapp innehåller Sverige.

 

Så, nu ska jag köpa Cosmo. & lite smink. Tror jag. Om jag orkar. Borde passa på när jag är här…

LATER


Lena är ensam igen;

Hej Bloggen!

 

Så var man ensam igen. Nej, det är aldrig kul. Det värsta, även med fantastiska, underbara möten, är avskedet. Tanken på den får allting att tappa sin glöd; ingenting blir lika roligt. Sverige-resan t.ex. jag längtar något förfärligt, men avskedet den 11 april skrämmer mig redan. Det är nästan, nästan så man inte vill åka för att man vet att efteråt är allting mycket värre.

Nu kan jag tänka att jag har träffat mamma & sis idag, men snart inte längre. Nu dröjer det 1 månad inför nästa vet, och ja, jag vet att det inte alls är mycket. Men ändå, det är en månad vi pratar om, närmare exakt 3 veckor & 5 dagar. Det ända jag kan göra är att ta tillvara på den närmaste tiden & göra den någorlunda bra, sedan kommer ju Sverige där som en vacker uppenbarelse. Så, det finns alltid någonting att se framemot, och jag längtar, längtar, längtar!

 

Så, nu är jag på Miramar. Internet duger här, men det är inte det bästa. Satt 1½ timme på hotellet i morse. Gick typ hemifrån 7.15 någon gång, och inte en ändå människa utomhus, men spanjorer har sena vanor, som sagt. Fick mycket gjort på datorn – har laddat ner fyra filmer och cirka 25 låtar. Nu har jag en uppdatering som räcker fram tills Sverige, då det ska dugga filmer över min dator. Jag ska ha minst en varje helg, så I guess att jag får räkna antal veckor.


I detta lila rum fick jag internet-nörda mig. Det dög, men luktade unket. Vi bodde på 3:e våningen och där fanns ingen uppkoppling.


Hotellrummet.

Sis förbereder sig inför resan.

Saknar dig redan! :(

Laura i hotellkorridoren.


Så, nu funkar internet här helt ok. Ska in till eroski & köpa en cosmo innan jag beger mig hemåt för matte & kaffe. Nu har mamma fyllt på mitt svensk-kaffe-lager så det blir att klunka på!

Ingen aning om vad som händer ikväll, men ska höra med tjejerna.

 

LATER


Shopping & presentjakt;

Hej Bloggen!

 

Det vackra vädret höll inte i sig under torsdagen, men trots det var det att leenden och glädje; på schemat nämligen stod shopping! Först tog vi en sväng till Dunnes, innan det bar av mot Miramar, där i princip hela dagen tillbringades med lunch på KFC – sis ville passa på i och med att den snabbmatskedjan inte finns i Sverige. Det blev en hel del fynd för oss alla tre. Samtliga underbaringar kommer i ett framtida inlägg. Så mycket har jag dock inte shoppat, så du behöver inte oroa dig, Amina! Och så har jag varit duktig nog att spara 4 E till spanska Cosmo. Ett tips till er tjejer här i Spanien: köp en spansk tidning och läs! Jag läser bara steg 3, men trots det upplever jag att jag lär mig mer och mer efter varje läsning. Titta också efter en tidning som ni verkligen gillar; och det kan inte bli roligare att lära sig spanska!

 

Dagen bestod dock också av ett stort dilemma; en present till Lauras kompis Raad. Jag lovar; vi gick i varenda butik i Miramar; både mamma & jag blev galna. Sedan lovade Laura att om vi går till Bershka ska hon köpa en sak där, & tillslut gjorde hon det (tacka Gud) men då var jag halvdöd och mamma detsamma. Aldrig förr har en present varit så svår.

 

På kvällen satt jag och sis & slappade framför internet. Det var kul. Vi checkade bilder, bloggar och garvade som två clowner. En mycket lyckad kväll. Sedan provade vi Hannas tips (en underbar tjej, hälsning till dig!) om att äta en citron! Riktigt gott är det – spec om man tar en apelsin direkt efteråt, den smakkontrasten är otroligt mäktigt. Prova!

 

Pics;


Roligaste och osexigaste overallen finns på Dunnes. Jisses vad vi alla tre hade kul åt den. Trodde serri att jag skulle svimma. Shit, var var helt galet vad ful den var. Storbebis varning!


Finns inget personligare än att skicka brev. Underbart, man ska ta tillvara på traditionerna, så som syteryster gör.


Shopping på Miramar

Alla har vi vår lata sida, och Laura bekände den genom att vid första anblicken av dessa massagestolar fråga” Lena, vad är det där för stolar? Kom, jag vill sitta!” Absolut, det är sköna saker, och det svarar jag med……genom att också sätta mig, låta oss vara lata en stund innan vi fortsätter den hektiska presentjakten!

Jag & sis.

Haha… laura & hennes ”tvilling”!

& en kyss till min.

Laura på seriös presentjakt till sin killkompis.

Idag åker mamma & Laura. Jobbigt, väldigt, väldigt jobbigt. Överlever bara för att jag själv åker till Sverige om 4 veckor. Säg att det inte är allt för lång tid, snälla? Ibland vill jag åka till Málagas flygplats och bara köpa första bästa flygbiljett, spelar roll om jag har packat eller inte, men den 24 mars… det ska gå., måste gå.

 

Idag ska jag dessutom köpa gymkort. Ska bli bra när min värdmamma inte vill att jag går ut & springer ensam om kvällarna. Ett trevligt gym nära dunnes, centralt. Redan imorgon ska jag på ett pass; kl 21.00 blir det spinning! Taaaagga!

 

LATER


Långt ifrån snöoväder;

Hej Bloggen!

 

Även onsdagen blev lyckad. Solen sken; kanske börjar värmen återhämta sig? Nu har vi haft 2 dagar med 23 grader och solsken. Jag älskar det. Jag saknar absolut inte snöovädret i ”Sibirien”.

 

Igår visade jag först min skola, vilken var förvånansvärt folktomt. Vi gick omkring bland klassrummen & jag visade runt. Sedan träffade vi iaf rektorn.

Många av dagens timmar tillbringade vi på stranden; jag som trots allt bor här tyckte det var lite kallt, men de som var direkt ankomna från Sverige doppade fötterna i medelhavet och plockade snäckor.

 

Sedan besökte vi min värdmamma, ett möte då jag fick agera tolk. Gick helt OK. Kan ändå en hel del spanska; men mer måste jag lära mig! Min värdmamma bjöd på fika, vi pratade lite om Sverige/Spanien, vad vi gjort, hur det är med mig osv… Tittade lite på TV, salvame – en talkshow som går varje dag på spansk television.  Till kvällskvisten var det paella som gällde – något som gick hem hos både syster och mamma.


Dagen i bilder:

Sis & mamma i min spanska sal.

Så här glad är jag för att vara tillbaka i skolan.

Jag tyckte det var för kallt vid stranden, och satt därför kvar på denna bänk.

SHOPPING!

Laura på presentjakt, djupt koncentrerad.

Sedan visade jag dem självklart den galna ”jämfota-gunga-åt-sidan” gungan.

Laura hade en hel del skrattfnatt åt dem, och jag också, självklart.

Jag & Laura gungar å gungar, å gungar lite till. Jag ser väldigt förnöjd ut.

Jag har prec upptäckt något nytt, och sis ska precis sträcka sig efter påsen innehållande en svalkande pepsi.

Laura ska prec hugga in på sin paella, men först måste hon lösa räkproblemet. Kanske är det bajssträngen som är boven i dramat. Hon nämnde den ett flertal gånger.

Paella!

Glada flickor.

SÖTASTE <3

Idag tordag? Förhoppningsviss shopping! J Sedan är det en present till som måste kirras, förutom det får vi hoppas på solsken.


LATER


Tres chicas guapas en España;

Hej Bloggen!

 

Heey, internet funkar här på hotellet. För 10 E fick man en kod, men blaj nog måste jag sitta i ett spec rum där det luktar unket. Men det är OK, internet är lite av fantastico för mig. När man inte har det dygnet runt får man ett annat perspektiv på saker.

 

Igår var det bra. Solen sken, säkert uppemot 23 grader. Vi gick omkring på stan, på marknad, luncha vid stranden, jag blev uppraggad av en läskig kille (varför har jag så j**** otur med killar?)Laura såg en palm för första gången i sitt liv, tog tapas på en restaurang och hade det bra.

Dagen i bilder:

Lillisen på väg till marknaden.

Laura letar och letar… slutade med att hon hittade 2 armband. Vackra saker. Hon gillar armband – checka bara armen!Jordgubbsfrosseri vid stranden med sis.

Vi åt 1 kg tillsammans, och det var SUPERGOTT!

Även stora barn kan ha roligt.

Köpa eller inte? Den är ju fantastisk, men 26 E känns ganska mkt. Vad tkr ni?

Fjanterier i Zaras provhytt.

Alla har vi vår galna sida; ni skulle sett de andra bilderna vi tog. Men de är tyvärr censurerade pga. ”galenhetsvarning!”

Middag på en spansk resturang. Vi tog tapas – älskar. Tortilla de patatas för mig (finns typ inget godare) Laura provade också det, och det verkade gå hem. Tyvärr fanns inget paella, de måste både mamma & sis äta innan de åker.

Älskade apelsinträd, ingen vanlighet i Sverige.

Det finns nog inget härligare för en bokälskare som mig (ja, jag älskar böcker – nog en av de absolut bästa sakerna som finns. Tyck att jag är konstig om ni vill, det spelar ingen roll för jag älskar böcker lika mycket för det) ÄLSKAR BÖCKER!

Tack pappa som packade ner underbaringarna. Det gör mig lycklig!

Tack mamma som släpade på dem, det gör mig lycklig. 


Håll tummarna för en bra onsdag.

Dagens planer? Vi är ett spontant gäng!

 

LATER


Finbesök från Svealand;

Hej bloggen!

 

Tillåt mig att andas ut, om det är något jag behöver just nu så är det att få andas, bara smälta att allting gick lyckat. Det kunde gått rakt ner åt he***te. & nu när jag inser hur nära det var är jag nästan rädd.

Dagen kan bli helt annorlunda är vad man planerat; eller vad sägs om gårdagens måndag; då pappa, mamma & sis delade taxi med en fransk japan, jag plötsligt befann mig på Plaza Mayor, och senare sitter och gråter på Málagas flygplats.

 

Kl 07.15 får jag minst sagt en trevlig väckning. Telefonen ringer, och det är en ivrig sis i andra änden som befinner sig på ett tåg i Malmö. ”Det är snökaos, Lena! Vi kommer kanske att missa flyget. Tåget bara backar fram & tillbaka” Det var sant, och med möda försökte jag somna om, samtidigt som jag kastade iväg en och annan bön över att de skulle hinna. Jag VILLE DET. Och, ja, jag ber när det är nöd. Håna mig om ni vill, men det ger mig trygghet i oron/räddslan. Hur som, ringer pappsen omkring halv nio – och ja, de hann på minuten. På Malmö centralstation träffade de en fransk japan, också på väg till Kastrup. Tillsammans delade de på en taxi (900kr) Enligt mamma & sis var det en hemsk resa. Snön vräkte utanför, pappa grämde sig över rödljus och sa: ”Aldrig förr har Öresundsbron varit så lång” Miraklet inträffade, och kl 08.10 anlände de till Kastrup. Japanens flyg gick tio minuter senare, och jag hoppas verkligen att han hann med det; det var han som räddade mamma & Lauras resa. Deras flyg gick kl 09.00 och enligt dem var det ett helvetiskt springande genom Kastrup, incheckning och säkerhetskonroll. Hur det slutar? Flyget två timmar försenat pga av snökaoset.

 

Jag då? Kl 11.30 sitter jag på tåget till flygplatsen då pappa ringer och meddelar ang förseningen. HELVETE! Därför stiger jag av i Plaza Mayor. Det kändes liksom roligare att vänta där. Strosade omkring i affärer, och jag måste påpeka att Blancos kollektion gör mig djupt besviken.

Vips så befann man sig på Plaza Mayor.

Oväntat.

 

Har man för mycket tid så… men det var en fin häst det där, som ville vara med på kort.


Fina kossor som säger mu mu.


Fulaste utsmyckningen någonsing. Farligt smaklöst. 


Varför tårarna?

Efter tre hemska timmars väntetid kommer jag till flygplatsen, och vad ser jag? Köpenhamnflyget är ytterligare försenat – till 16.40. Då grät jag faktiskt. Jag skulle aldrig, aldrig orkat vänta ytterligare 2 timmar. Tacka Gud för att jag såg fel. Må verka att jag överdrev, men jag var verkligen desperat då, ytterligare 2 timmar tedde sig omöjligt.


På hemvägen till Funkan var sis sugen på Cola. Haha, vad kul jag hade när vi körde förbi denna cola –fabrik (för det är det väl?)

Mamma & sis kämpar med den supertunga väskan. Haha, småroligt. För mamma är det viktigt att jag betonar att väskan icke innehöll hennes kläder. Utan i ärlighetens namn: saker till mig!
Ni må skratta!!


Sis däckade tidigt efter en tuff dag.

 

Nu får vi hålla tummarna att tisdagen blir mycket bättre!

 

LATER


Födelsedagsgris;

Hej Bloggen!

 

Idag är det fredag, & speciell främst av två anledningar.

·      Sista dagen innan sportlovet. Heey, ingen skola förrän 2:a mars.

& för detta…Bilden där Domme har en partyhatt är från första gången vi träffades. Jag glömmer aldrig när vi gick till cafeét med Culturan, och jag hamnade bredvid Lisette, Domme & Ludwig. Sedan åkte vi till Málaga, och sedan vänner! J Är verkligen GLAD för det!!

GRATTIS DOMME!!!!!!!!!!!

Ikväll blir det utgång, och vi ska ha så kul; eftersom att du är vår födelsedagsgris idag. Återigen grattis.

Det var kul att överaska dig igår, plinga på din dörr som en toker. Kommer att sakna dig när du är i Sverige, men jag vet hur mycket du ser framemot det, önskar dig istället två fantastiska veckor i Svearike.

GRATTIS

 

Nu måste jag själv tagga för fredag, och det bästa.. lovet! Heey. Börjar perfecto med att Anna & jag går på zoo. Cissi & Sofia kommer kanske också efter spanskan, inte mig emot, trevliga flickor på zoo. Det kan bli trevligt, ser fram emot det.

Utgång ikväll, Domme ska firas, of course. Resten av helgen är ett stort frågetecken. Ville planera lite med Alicia i onsdags, men då kallade hon mig ”planera-människa! Men jag gillar att ha koll. Aja, ni får komma upp med något trevligt förslag. Sedan antar jag att söndagen dedikerads åt matematiska ekvationer, funktioner och derivatans definition.

Förhoppningsviss ska jag uppdatera bloggen under lovet. Jisses, något internetcafe kan man ta sig in på, spec en kaffedrickare som jag. Kanske vill Miramars uppkoppling vara snäll?


ANNARS ÄR LYCKA ATT LOVET ÄR HÄR.

ÅTERIGEN; DET SVAVAS:

L.Y.C.K.A

Sovmorgon. Ja, att få sova.

 

HA EN VACKER HELG!

LATER


Regn, regn & ännu mera regn;

Hej Bloggen!

 

Efter alla dessa regnmassor, finns det bara en sak att säga:

Och ja, jag tvekar inte på att det ligger sanning i det påståendet. 2½ dagars konstant regn, och glöm inte att det regnade en hel del under dec & jan.

Igår morse vid 07.30 kom ett sådant skyfall att jag aldrig sett maken till liknande – och bara en halvtimme senare sken solen, och regnet var äntligen slut efter det dubbla dygnet.

Checka bara vilka vattenpölar:


Här är gatorna floder, bokstavligen talat. Vad sägs om att bygga en båt och ro till Afrika?

Kan tillägga att det regnar även idag, torsdag. Syckar. Men enligt väderprognosen väntas solsken imorgon & inget regn nästa vecka när det är besök från Sverige.

 

För övrigt mår jag bra. Blev som sagt en hel del plugg igår! Nu är det skönt att det är över – bara engelska till imorgon men det känns bra. Jo, kom prec ihåg att jag har svenska också. Tog också en löprunda igår, och det gick mycket bra. Kände mig väldigt taggad att verkligen kämpa nu efter den ofrivilliga pausen, nu är det att köra så man kan vara ledig när mamma & sis är här. De kommer på vid 13.oo, så kanske orkar man ut vid 9.00? Får se, jag gillar ju sovmornar! Laura – om du får plats packa med dig ett par skor att springa i så vi kan ta oss en runda, right? Kom igen – det är sportlov!

 

Imorgon blir det att gå till zoo med Anna eftersom att vi har en biologiuppgift. Men det ska bli kul, faktiskt! Spännande, & eftersom att det är fredag eftermiddag kanske man kan passa på att bara njuta och kolla in en del spännande djur! Kameran ska med, of course. Sedan är det en spec dag av en annan anledning – men miströsta inte, det kommer… det kommer!

 

Biologiprov etologi nu. Taaaagga! Blaj, ska bli skönt sista provet och imorgon bara 1 inlämning på 1 uppsats som jag redan är klar med.

Sovmorgon imorgon me encanta.

 

LATER


Stranden är ensammast i ovädret;

Hej Bloggen!

 

Funkan har drabbats av tråk tråk väder. Hela måndagen & tisdagen har det regnat; och jag frågar mig själv varifrån dessa oändliga vattenmassor kommer ifrån. Jag vill ha värme!

Får se saker & ting mer på den ljusa sidan – nu är det bara 2 skoldagar kvar innan sportlov. Visserligen 1 uppsats och 2 prov men efter det ¡es tiempo para fiesta!

 

Imorse regnade det också. Åska! Bild på ”flodgator” kommer.
Fick dessutom reda på att biologin är imorgon (torsd) inte fredag. Paaaaaniiiik! Har inte pluggat något på det (knappt) + att jag har spanska också. Måste hem nu, fast jag har dans. Kan inte dansa när jag har tuffaste förmiddagen imorgon. Blir att pimpla kaffe, lära sig etologiska termer och spanska grammatik. Kan man ha en roligare onsdag? Tror inte det va? Haha. Är det någorlunda fint väder ikvällen varvar jag av med ett par kilometers löpning. På grund av ovädret var det ett tag sedan, så jag är väldigt sugen, faktiskt!

 

Min mob har krånglat. Den vill sig att ringa när det är galet olämpligt (visade sig att det var min tele som ringde under svenskan igår. Trodde inte det först eftersom jag bytt ringsignal, men verkar som att det inte funkande. Det är sis den knasbollen som ringer halv elva på en tisdagsförmiddag) När jag vill att det ska ringa (som när just sis g en sväng ut i ösregnet igår och fixade nya pengar på ska slå en pling) funkar det icke. Vet ej varför, men – prova nu, lillyh!

Jag är en slarver – har redan hunnit slarva bort 4 pennvässare, fråga mig inte hur men jag ger dem vingar. Ett pack på sju vore det ultimata; vad producenterna är generösa gentemot oss slarvar ibland!

Påminn mig om att köpa köpa köpa.


Så här ser stranden ut nuförtiden. Regning, tom och iskall. Vågorna är skrämmande höga, och den kyliga vinden kryper innanför kläderna och förfryser alla stackare. Jag avskyr det. Jag älskar det underbara medelhav man kan doppa fossingarna i, skratta med och plocka snäckor.

Jag vill ha sommar nu!

 

Le & vara glad.

Optimism.

2 dagar kvar innan sportlov.

Taaaaggaa

Längtar redan.

Ska bli skönt att slippa skolan, och jag älskar sovmornar.

¡SEMANA BLANCA!

 

LATER


Desperata hemmafruar på kvällsbesök:

Hej Bloggen!

Ingen zoo idag, på grund av instabilt väder. Jag & Anna går på fred efter skolan. Det är bra, så att jag slipper gå till halv sex imorgon. Inte så roligt dagen innan spanska-prov. Hade svenska uppsatsskrivning idag – om realismen. Det sämsta jag skrivit på länge kan jag säga. Försöker att inte tänka depp, snarare skönt att det är gjort. Nu är det fokus på fysik till imorgon.

 

Igår var jag med om något hemskt – jag blev jagad av en marockan. Inget ont mot det, men de är lite väl mycket efter en, dessutom är de läskiga. Jag har blivit förföljd av 4 gånger. Igår var den en lång, stor man som tittade på mig. Jag gick in i en kina-affär för att få skydd, och han gick efter in. Jag började gå sicksack mellan varuhyllorna – och fick panik när jag insåg att han gick efter mig vart jag än svängde. Genom att powerwalka en konstig U-sväng lyckades jag lura mig av honom, och jag tog ”bakdörren”. När jag sedan var ute på gatan sprang jag. Jag lovar, verkligen kutade. När jag var kanske 60 meter från mitt hus började jag gå långsammare. Då hör jag någon ropa efter mig. Jag vänder mig, och blir kall som is när jag förstår att det är han. Han hade sprungit efter mig sedan affären? Räcker det inte med att man springer för att en kille ska förstå att man inte är intresserad? Han ville ge sitt nummer. JAG VILL INTE!! Skrek jag till han typ fem gånger, men han fortsatte att fråga ¿Porqué? Så jag fick smälla igen ytterdörren rakt framför näsan på honom. Det finns för mycket idioter i vår värld.

 

HÖRDE ATT DET SNÖADE HAR I FUNKAN IGÅR. MEN DET KAN INTE VARA SANT: DET ÄR LIKSOM 12 GRADER, SÅ DET ÄR VÄL VETENSKAPLIGT OMÖJLIGT? HÖR AV ER NI SOM VET!


Har jag berättat innan vilka galna bil-parkerare spanjorerna är? Om inte gör jag det nu – med bildbevis!

2010´s snyggaste parkering: vad säger ni? Och detta var mitt på trottoaren. Jag kan också avslöja att det finns parkeringsvakter. (har själv sett några)

Äntligen min! Desperat Housewives första säsongen! Älskar verkligen den serien, men har bara tittat korta perioder på TV (lång nog för att det skulle bli spännande) Jag klarar inte av det där tidsbestämda tv-tablån. Det blev så lätt att jag missade ett avsnitt eller TV. När jag var på eroski igår fick jag värsta infallet att köpa första säsongen. Meningen var att köpa The Simpsons säsong två, men det gick inte för det fanns bara med spanskt tal L Får fixas när jag är i Sverige! Istället såg jag till min lycka att desperat housewives fanns med svensk text + engelskt tal. GLÄDJESKUTT & den fick följa med mig hem i regnet, liggandes i en eroskipåse. Har många, många spännande kvällar framför mig; och jag ser redan fram emot det. Jag behöver verkligen en ny serie efter SATC. Tittade på första avsnittet igår… och det börjar fantastiskt! Spääääännande!!! Jag längtar redan efter kvällens avkoppling! TACK AMINA FÖR TIPSET OM ATT KÖPA DEN!

LATER


Lördagsnatt är magisk natt:

Hej Bloggen!

 

Nästan läskigt att konstatera att ännu en måndag är här, och helgen är över! (redan?) Sista veckan innan lovet, och det känns ljust, mycket ljust. Visst för att det alltid finns att göra: men det ska bli något otroligt skönt med lite ledighet, och i alla fall några extra sovmornar.


Ja, i lördags var det utgång. Trevligt som vanligt förutom att det var SUPERKALLT! Känns nästan lite som att Spanien har fått besök av Sverige. Nej, jag vill inte ha Svenne-väder! Håller tummarna på att värmen återvänder snart. Det är skönt att gå med tischa istället för dunjacka. Men vädret är blaj nu – går upp och ner. Man vet aldrig vad som väntar. Det kan vara allt från sommarvarmt, till tio grader till ösregn.

Förfest his L&D tillsammans med trevliga flickor. Vattenpipan på, denna gång med kokossmak; men jag föredrar körsbär. Runt ett drog vi till Foreplay och gick hemåt 4 timmar senare. Det var en trevlig kväll. Supertrötter sov jag i Dommes dubbelsäng, men vaknade ensam. Domme kunde icke sova och smög in till Lisette, medan jag låg och gjorde sängen rökig *skämt* Dessutom hörde jag fågelkvitter när jag vaknade! Stämningsfullt men ack så irriterande egentligen, svensk sommar är oljud.


Domme kan sin pose.

Notera IKEA klockan i bakgrunden. Alla har den!


SKÅÅÅÅÅL!!!!! FIESTA!!


Vattenpipa ska det vara.


Här pratar vi om rutten banan. Detta var bananen som jag enligt Lisette & Domme kastade på deras golv förra helgen (minns inte att jag gjort det) Jätteäckligt. Jag vet inte vad det vita är, men jag fasar för att det är maskar eller något annat ohälsosamt. Fy jag spyr! Jag tog upp den med en stor plastpåse. Usch! Den var hård.

Lisette är taggad! Notera halsbandet, klubban. Någon idiot tog den när vi dansade på foreplay senare. Galet. Vad ska man med en plastklubba till, liksom?

INNE PÅ FOREPLAY!

En halvrolig bild på mig & Lisette inne på foreplay.

Vet icke hur det blir med update imorgon. Har först uppsatsskrivning på svenskan i 3 timmar. Sedan är det i princip direkt mot Funkans zoo. Vi ska göra en biologiuppgift där. Ska bli spännande. Jag och en tjej, Anna, ska speciellt observera orangutanger, filma dem och sedan redovisa svar på våra egna frågeställningar. Det är kul att ha ett zoo i närheten så man har denna möjlighet. Dessutom kan jag checka om det är värt ett framtida besök. Det kostar trots allt 17.

Jag återkommer när jag återkommer. Ja, så kan vi säga.

DET ÖSREGNAR UTE & JAG HÖRDE ETT RYKTE OM ATT DET SKA REGNA SÅHÄR FRAM TILL TORSDAG!!!

LATER


laura - gästbloggare

Hej!

min vecka i bild:varit med linda hela veckan hos henne, härligt folk kom dit och
vi hade det så bra hela veckan!

Fredagen: Myste med Nahida och Linda. Vi åt god mat, chips, godis
och kollade på film.
Lördagen: fest men den blev totalt utflippad, men i slutet blev det ändå ganska chill.
Söndagen: Hemma hos Linda.


om en vecka
ses vi
syster.
<3

// Laura Tallberg

Tankar kring Alla Hjärtans dag:

Idag är det den 14 februari, även känd som ”Alla hjärtans dag, eller ”San Valentin” som man säger på många håll i världen. Dagens datum är ett datum, som oavsett civilstatus, bränner inombords. Ett datum som har en sådan betydelse att alla påverkas. Antingen hetsköper man en ros, eller något annat hjärterött och sockersött; för ”annars blir min partner arg; herregud, det är ju alla hjärtans dag!” eller så är ensamheten det enda sällskapet. Och aldrig förr har ensamheten varit lika hård, och många, många sitter ensamma och deppiga idag. Dagen då kärleken hyllas är faktiskt den dag då flest är deprimerade. Kanske är 14 februari den dag då ensamheten känns, dagen då bristen på kärlek verkligen upplevs? Är det så här vi hyllar sann kärlek – genom hetsköp, köphysteri och deppiga singlar? Är det fastlåst och fastbundet? Var är sann tidslös kärlek?

 

Det börjar tidigt, redan i början av februari dyker de första hjärtana upp likt knoppar om våren. De är tecknet på att uppförsbacken i januari är över och att det är dags att återigen ta fram plånboken för konsumtion. I varje skyltfönster i centrumkärnan syns hjärterött och små budskap likt ”I love you!” och ”KÖP KÖP TILL ÄLSKLINGEN!” Det sockergulliga blandas med köphetsen. Egentligen handlar inte alla hjärtans dag om kärlek; det handlar om att handla mycket mera mest. Varför ska sann kärlek vara bunden vid ett speciellt datum? Varför kan jag inte köpa en ros den 25 september, och vara lika kärleksfull för det? Men nej, så funkar det inte idag. Köps ingenting den 14 februari väntar ett tragiskt uppbrott.  ”Det var alla hjärtans dag, men jag fick ingenting” låter det med skrikig ton. Det handlar inte om att älska, det handlar om att köpa.

 

Jag tycker inte om alla hjärtans dag, och jag antar att det beror på hysterin. Denna hets som gör så att ensamheten blir tredubbelt så tuff att genomlida.  Många är de singlar som idag grämer sig över sin ensamhet, som önskar att de hade någon att krama om. Du är inte ensam, jag känner samma sak. Varje år den 14 februari rullas hela proceduren kring hjärtan och rosor upp. Vem fick mest rosor i skolutdelningen? ”Oj, hon fick 20 stycken.” och fröken poppis går med ett leende på läpparna. Hon syns, men ingen tänker på tjejen som inte fick en enda. Tjejen som med tårfyllda ögon tittar på den stora buketten av kärlek. Tjejen som går hem och begråter sitt misslyckande. Tjejen som hatar kärlek eftersom att hon aldrig får smaka den. Den 14 februari är en dag som lyfter upp dem som får älska, och trycker ner dem som är ensamma.

 

Jag älskar mina nära oavsett datum. Det kan vara sommarvamt eller julglädje – min kärlek är alltid lika starkt. Varför ska jag med tvång köpa presenter och strö ut kärleksförklaringar bara för att det är ett speciellt datum? Kan jag inte köpa en ros en julidag och mena det lika starkt som om det vore den 14 februari?LATER


It´s FRIDAY!

Hej Bloggen!

 

Äntligen fredag! Tagga – nästa vecka är sista innan lovet, och mammsen & sis om 10 dagar. Ring när det är dags för mig att skriva *önskelista*!

Skulle uppdatera igår men skolans uppkoppling är blaj-i-byxan. Antingen hackar/ segar det eller så kommer man inte in alls. Det är för ofta någon sladd fattas! Tänk på oss stackare som inte har internet någon annan stans. Jag menar, uppkopplingen på parque del sol är inte heller någonting att hurra för! Mår OK nu. Det är bra hemma med värdfamiljen. Det är bra med mig. Det är skönt att ha fått ett datum inför Sverige-resan. Nu har man någonting att se fram emot. Så ska det självklart bli kul med besök! J

 

Solen har börjat titta fram, och som ena rektorn sa för ett par dagar sedan: ”snart kan man stänga av värmen och börja köra på kyla” & det låter som ljuv melodi i mina öron. Jag längtar tills då kylan inte är en ständig fiende, och då helgerna tillbringas på stranden med en gassande sol och bleka engelsmän så långt örat når. Enligt säkra källor börjar värmen komma till slutet av feb, snart snart! Kanske kan dessa monstruösa regnfall upphöra?    


Ovanlig bild, jag vet. Vill bara beskriva en spec känsla. Jag är så van, från Sverige, att mötas av svenska överallt, att jag inte reagerar på denna skylt. Läser budskapet och något i stil med ”våfflor, trevligt” swischar förbi i huvudet. Sedan stannar jag till: ”Shit, det var på svenska! ” & måste backa för att se om jag hade rätt. Lite småkul.

Blev ingen löpning i onsdags – det var riktigt ösväder med vattenpölar överallt. På med gummistövlar, och le över min snålhet – inget paraply. (de för 2 E går sönder efter typ 2 användningar) Så här vackert väder har vi på kusten.

Dessutom är bilar idioter; här är det ingen som tar hänsyn över att skvätta ner fotgängare – blev själv nästan nedskvättad.

Blev ingen löpning i onsdags – det var riktigt ösväder med vattenpölar överallt. På med gummistövlar, och le över min snålhet – inget paraply. (de för 2 E går sönder efter typ 2 användningar) Så här vackert väder har vi på kusten.

Dessutom är bilar idioter; här är det ingen som tar hänsyn över att skvätta ner fotgängare – blev själv nästan nedskvättad.

Hittade äntligen en sportBH – tack Alicia för tipset att gå till Intersport. Blev en classic-svart som premiär- användes under gårdagens löprunda. Kändes skönt, och jag föredrar att träna i sportBH, känns mer stabilt. Blir perfecto när jag ska börja gymma. Den kostade 12E vilket jag ser som ett bra pris. Dessutom blev jag (eller det var ett tag sedan jag blev det) kär i denna übersöta tischa med katter. Trodde den kostade 8E – men i kassan visade det sig att den var 2 E billigare (testa er mattehjärta, hehe!!)
En obehaglig sak var att när jag stod i provrummet och testade tischan fick jag värsta deja-vu´n . Jag svär – det kändes verjkligen STARKT att detta hade hänt innan. Att jag stått just där inne, trots att jag aldrig varit där förrut, prövandes just en gul tröja med katter, omringad av ett kyssnade par och ett fnittrigt tjejgäng. Det var obehagligt, mycket MYCKET obehagligt.

 

HELG!

Har inga hundraprocentiga planer, men förhoppningsviss blir det utgång med Lisette & Domme. Säkerligen kommer jag sova där också – men aldrig mer fiskrummet. ALDRIG! ¡NUNCA! NEVER!

Sedan ska jag självklart sova. Ut & springa. Plugga. Ta mig till Parque del sol på sönd kl 14.30. BE ON THE COMPUTER IF YOU WANT TO TALK!

HA EN TREVLIG HELG SÅ HÖRES VI SÅ SNART SOM MÖJLIGT!

 

LATER

Funkan by night

Hej Bloggen!

 

Det har hänt något konstigt med mig – jag har ändrat attityd helt! Ni vet att jag var en shoppings-freak förrut. Shoppingsdagen var bokstavligen veckans höjdpunkt som lyste upp varje grå punkt. Men vad händer? Shoppingslusten har försvunnit – vips, och den finns inte mer! Jag går in i affärer, provar & finner något snyggt, men istället för att köpa det finner jag det som en större tillfredsställelse att inte köpa plagget! Detta är verkligen revolutionerande för mig. Har inte shoppat på 2 veckor – och det är helt galet! Jag antar att pappa är glad när han läser detta, haha… Men jag ska shoppa någongång, antar bara att jag vill köpa annat än kläder.

På tal om sportBH var jag inne på ett par sportaffärer igår, men ingenting. Vad är detta; vill spanjorskorna ha hängpattar eller tränar de inte? Mamma.. du får köpa någon till mig i Sverige, så får jag betala senare. Någon rosa, finns typ på stadium! I need it, spec nu när jag hittade gymmet jag vill börja på. Virrade omkring som en tok i området kring Dunnes, men igår såg jag det. Verkar kanon – allt finns där, aerobics, spinning och massa andra pass. Är redan sugen på att sätta igång. Bara jag köper medlemskort, och sådana är dyra. 48 euro…

 

Sorry om min blogg är trist. Men allting är trist just nu. Jag hatar februari, jag hatar att ingenting händer. Man lever för helgen, så att säga. Lisette har rätt, och jag brinner redan för helgen. Domme du måste orka ut – vad har man annars att se fram emot resten av dessa skoldagar? Lisette berättade att jag i fredags kastade banan i deras lägenhet. Shit, minns verkligen ingenting. Haha, men nu ligger det en rutten banan hos dem! :P Jag är galen emellanåt.  

Mamma och sis kommer om 12 dagar.

Jag åker till Sverige den 24 mars.


Ny bakgrundsbild på datorn. Stämningsful. Nätter är mysiga.

 

LATER


Ring mej?

Hej Bloggen!

 

Kan börja med ett glädjande besked – resan till Sverige är bokad!! :D JA, DET BLIR SVERIGE UNDER PÅSKLOVET! Åker upp den 24 mars, hipp hipp hurra den 27 & återresa den 11 april. Ska bli underbart, och jag ser redan fram emot det. Inte är det allt för lång tid heller. Hoppas att det är någonlunda varmt uppe i norr då. Pratade med pappsen igår och enligt honom går det ner emot -10 grader. Föredrar en vinter i solsken, jag. Pratade också med sis som berättade att det har kommit en ny loka-smak & jag blir galen som inte får smaka den! Minns nu inte exakt vad det var, men bara att det lät gottgott och att jag vill dricka det nu. Det står absolut på min Sverige-önskelista – saker som mamma & sis ska ta med sig hitt. Har inte skrivit den ännu, men jag vet att både lingongrova, messmör, havregryn och knäckebröd finns där. Kanske te också, det spanska teet är förfärligt.

 

Annars är det bra med mig förrutom att jag har tre prov nästa vecka (svenska, spanska & biologi) + alldeles för mycket fysik tills imorgon som jag inte ens börjat på. Suck & stön.

Jag måste vara flitig, och ser ni: det var jag i söndags iaf. Vad var det jag sa Nora:

Så här vackert ser det ut när jag har städat mitt block.

 

& till råga på det har jag ett skadat finger:

Skolans skåp är inte att leka med. Dessutom är de minimala. Vad har rektorn tänkt sig; att jag ska bära med mig all utrustning? Visst för att det är en liten skola, men nog finns det plats för riktiga skå. Dessutom fick jag nitlotten och underskåp. Save me!

 

En sista bild. En riktig kluring. Checka vad jag hittade på en allmän toalett häromdagen:

Ser ni det? Visst ser det ut som att det står ”RING MEJ” (dock felstavad, MIG – ryser när jag ser den där förfärliga slangstavningen. Det. Är. Tortyr. Snälla. Stava. Inte. Så.!) Men ärligt: varför skulle någon skriva det på en spansk dörr? Någon desperat svensk? Eller finns det kanske något snuskigt spanskt ord som liknar svenskans ”ring mej” ja, snuskigt eftersom att det är den vokabulären som är vanligast i den miljön.

Vad tycker ni?

Nu har jag engelska & i eftermiddag ska jag leta efter en sport-bh. Fick värsta inpulsen i morse; jag måste ha en sådan! Får se vad jag hittar.  

 

LATER


Fredagen;

Hej Bloggen!

 

Jag är trött. Jag har pratat med Alicia. Hon gjorde mig glad, fick mig att skratta. Jag har fått mejl från Amina, gjorde mig ännu gladare. Läste inlägget av sis, och glädjen höll i sig. Tacka att jag inte har varit med om en stöld, man har hört en del skräckhistorien, typ Madridstunnelbana. Nu tar jag det lugnt efter fysiklektionen. Datornörderi efter fysiklektionen.

 

Då var ännu en helg över. Den har varit OK. Fredagen var det utgång för hela slanten. Förfest hos Lisette & Domme. De hade bjudit in Hanna & Matilda (trevliga flickor) som i sin tur hade bjudit in tre tjejer från Södertälje som var här på semester. Vi hade trevligt, rökte vattenpipa, snicksnackade och hängde på balkongen. Jag blev lite *virrig*; folk hade det väldigt kul åt det, och jag också.

Vi kom iväg runt halv ett, utelivet är sent här. Omkring tre är det fullt ös. Drog till Foreplay, och sedan till en bar bredvid forplay. Det var trevligt, och vi återkom hem omkring fem- inte mycket sömn den natten. I och med att jag kört på motorvägen hela förra veckan var jag halvdöd både lörd & sönd. Gjorde ingenting, och sov tolv timmar natten mellan lörd-sönd. Det var något otroligt skönt. Denna vecka är lugnare – bara ett muntligt prov i spanska. Så är det lite inlämningar och lite plugg inför prov som komma skall.

 

Pics från fredags;Jag & Nora pluggar svenska på skolans altan. Inför redovisning av den ryska författaren Anton Tjechov. Det gick bra, förutom att jag var tvungen att improvisera. Vi körde en författar- intervju då jag var en av Tjechovs karaktärer. Rolig idé – rekommenderas!


Jag på fredagskvällen hos L&D. Fråga mig inte varför jag är redhead, guess it beror på kamerans ljus ellr ngt… men glad var jag!!

Vattenpipan fick åka på. Fruktsmak.

På bilden: Lisette & Sabina (en av södertäljstjejerna)

HAHAHA!!!

Domme värsta posaren.

En favoritbild.

Som sagt, fruktsmak. Vet inte vad jag håller på med på bilden.

PÅ VÄG!!!

& idag är det måndag. Tagga, bara 2 veckor kvar till sportlovet! J

Inga spec planer för dagen, förutom att jag tar mig en springrunda till kvällen. Plugg, of course. Typ engelska – för emu uppsats. Känns halvt, men ska nog få till något. & svenska såklart. Skönt är att jag vart fall kan sakta ner hastigheten denna vecka, inte lika intensivt som förra veckan. Ja, vecka fem var hemsk: har aldrig varit så trött som lördagen under hela 2010, egentligen är jag impad att jag orkade gå ut på fredag, men vill man så går det…

Sista NP i spanska nu. Den muntliga delen. Håll tummarna för mig…


LATER


laura - gästbloggare.

Heeeej!

Det är äntligen Söndag, och jag kan dela med mig av min vecka här på min söta systers blogg.

Måndag:
Skola som vanligt ju - och det är såå himla jobbigt men man måste kämpa, och jag ska klara det! Jag ska komma in på frisörlinjen och komma högt i yrket. (sluta aldrig hoppas, sluta aldrig tro - man fixar det man bara vill.)
Efter skolan hade jag det riktigt jobbigt, en kille skickade en kärleksförklaring till mig, mådde riktigt dåligt efteråt när jag tänkte på hur mycket jag egentligen har sårat han, i ca 7 månaders tid. Men jag visste inte och han sa aldrig ngt. Så jag glömde han, och jag sket i han och när det är försent kommer han, det kommer aldrig bli som förut igen.. Livet går vidare - Life goes on
Linda och Nahida fick göra mig på bra humör, och vi tog det lungt, träffade folk i stan och sånt.

Tisdag:
Hela dagen, vill jag helst glömma.
Min mobil blir stulen!? Jag kan fortfarande inte fatta, att folk snor saker från andra 
+ JAG OCH HON VAR VÄNNER!? vilket skämt..
Såhär gick det till:
Jag satt med 4 tjejer och 1 kille inne på mc, jag tog upp min plånbok och mobil och la det på bordet, jag tittar bort mobilen var borta.. Men det var inget jag tänkte på, jag la inte märke att mobilen var borta förrens jag gick ifrån kiosken.
Tjejen som satt framför mig hade tagit mobilen och gett den till killen som behöver en mobil, sen så hade han väldigt bråttom iväg och senare samma dag hittar vi mitt brutna sim-kort utanför stadium..
Jag fick reda på att det var hon eftersom folk såg henne, det var hon som gjorde själva stölden.
OCH vad gör hon då? Låsas att jag har hotat henne och POLISANMÄLER MIG?? och jag slåss inte? och hon har ju inte bevis eller något så jag fattar vad det är för mening att göra det eftersom jag är oskyldig och det kommer läggas ner, äsch.. folk är verkligen tröga ibland..

Onsdag:
Fick tillbaka mobilen :)! De blev rädda, för jag visste att det var dem så det gav tillbaks den, men det ändå är att jag mst beställa ett nytt simkort, eller pappa har redan fixat det.
Efter skolan träffade jag Majjee i stan, har inte träffat henne på riktigtlänge, och man kan inte låta bli av att le när hon är i närheten!! helt underbar är hon!
Stack senare till Linda, och vi stack senare tillbaka till stan och Nahida var hemma i åhus, och då fick vi reda på en riktigt jobbig händelse.. Isam hämtade oss i stan och vi tillbringade kvällen klart hos han, av oro!

Torsdag:
Dagen tillbringades med Linda
VI TROR PÅ DIG NAHIDA! sluta aldrig kämpa lova mig det?

Fredag:
Tillbringade dagen med steffy!
Senare på kvällen stack vi och hälsade på Nahida - du klarar det!
Och det blev tillslut en riktigt lyckad Fredag
FEST!

Lördag:
FEST!

Söndag:
(Det har varit en jobbig vecka, men helgen var riktig trevligt med en massa folk och vi festade i 2 dagar)
Idag var jag och Linda helt trötta, så vi satt bara hemma hos henne, kollade film och hade det mysigt.
Tack för helgen!


laura & steffy.TILL SYSTER:
Även om vi är flera mil borta från varandra
så har jag alltid dig med mig vart jag än går
skuggan av dig, försvinner aldrig...
din frånvaro lyser upp
jag saknar dig!
//
Laura Tallberg


Till Pappa;

Pappa.

Jag saknar dig. Samtidigt är jag dig oerhört tacksam. Det är din förtjänst att jag befinner mig i Spanien idag. Det var du som hjälpte till med ansökningar, stöttade när jag tvekade och ville stanna i Sverige.

Nej, nej – backa! Backa!

Jag är dig oerhört tacksam för allt. För att du fanns där under min barndom, och hjälpte mig genom uppförs - och nedförsbackar, när det var varmt och kall. Tack vare dig har jag växt upp till den person jag är idag.

Jag vet hur mycket du älskar dina kyrkor. Ja, jag har lidit mig genom så pass många att de blandar sig i huvudet. Men i en av de mäktigaste kyrkor, den i Córdoba, lyste du med din frånvaro. Jag ville att du skulle vara där och uppleva det – jag vet att du hade älskat det mer än alla oss tillsammans. Besöket i kyrkan ökade bara min hemlängtan. Det var tufft, men med ett leende på läpparna fick kameran hoppa fram ur handväskan och jag fotade som en toker med syftet att lägga ut här på bloggen.
Bilder dedikerade till dig. De är kanske inte allra vackrast, men de är tagna med känsla.En berömd plats. Det var här någon helig person satt och läste Koranen.

Bilden är från den muslimska delen. Denna heliga byggnad består nämligen av en moské, men en kristen kyrka i mitten. Orsaken till detta är att Andalucien var muslimskt fram till slutet av 1400-talet. Om jag inte minns fel från historielektionerna var det år 1492 som spanjorerna enades under Isabella & Filip som gifte sig.

Hur som, efter detta ville man inte riva moskén, så man konstruerade en kyrka där. Klappat och klart – både muslimer och kristna kan be sida vid sida, och risken för religiösa krig minskar. 

Vackert var det, och oerhört intressant.

Från den kristna delen.

Hoppas du fick lite kyrklig njutning, bilderna är tagna för din skull! Haha, du och dina kyrkor, men det är bra – man ska ha ett intresse & jag vågar gissa på att du är lite av en expert nu, pappsen?

Kan du ge stil, årtal & hela köret för kyrkan i Córdoba.

Vill du åka ditt? Vi kanske kan klämma in det i juni? Jag är säker på att du älskat det!

 

LATER


Kaffemysteriet är löst!!

Hej Bloggen!

 

Så var det onsdag och mitt i veckan. Idag har jag haft två lektioner, varav båda var prov – det kallar vi härlig onsdag, right? Men det har gått bra. Provskrivning sedan 09.00 i morse. Jag är lycklig, lyckligt för att det är över. Nu ska jag fokusera på vad som komma skall – dvs nationellt i spanska imorgon. Ska repetera lite grammatik. Mådde lite dåligt igår – nja, fruktansvärt – vet inte varför men fick gå hem (men var tvungen att stanna många, många gånger) efter sömn mådde jag bra – men idag när jag kom till skolan visste alla lärare att jag var sjuk. Som om det vore en nyhet, huh? Liten skola, som sagt.

 

När denna vecka är över… då kan jag andas ut! Kan bara tacka för jag fick uppskov med biologilabben, annars skulle den vara inlämnad inom typ en vecka. Imorgon väntar en torsdag med två nationella prov, vilket betyder att jag inte slutar tidigare, suck och stön. Dessutom var jag tvungen att neka till en konsert – någon filmkonsert. Tiden fanns inte, helt enkelt. Men varför kör man konserter på onsdags-kvällar? Fred ellr lörd ska det vara, då folk är lediga och man kan njuta av livet och inte hänga läpp över kommande prov.

 

KAFFEMYSTERIET ÄR LÖST!

Ni vet att jag tjatat inlägg efter inlägg över att spanskt kaffe det är blask och inte gott? Min längtan – och lycka – över svenskt kaffe? Nu vet jag varför. Jag har haft fel, det är inte alls *äkta* kaffe min värdmamma kör på, jag har alltså inte druckit kaffe månaderna innan jag fick mitt Gevalia. Igår när jag bryggde mig en kopp kaffe, taggad inför matten, kommer min värdmamma och kommenterar att det var ett härligt kaffe jag hade, mitt svenska kaffe. Jag frågar om hon har druckit det (skulle inte bli förvånad – men besviken) Nejdå, det hade hon inte gjort - och då kommer sanningen. Hon dricker nämligen inte riktigt kaffe, det starka med koffein i, utan hon dricker Kaffe Nado (nado det är väl maskulin adjektiv av nada? Nada som betyder inget) Alltså, kaffe inget. JAG HAR DRUCKIT KOFFEINFRITT BLASK, OCH VARIT FÖRTVIVLAD ÖVER ATT DET VAR SÅ ÄCKLIGT – KLART ATT DET ÄR ÄCKLIGT, DET ÄR JU INTE KAFFE!

Livskris.

Aldrig mer kaffe nado, never, ¡NUNCA! Aldrig! Från och med nu blir det svennekaffe för hela slanten, och när den är slut (får bunkra upp rejält när jag är i Sverige så att jag inte riskerar den nödsituationen) får jag väl öppna plånboken & pröjsa för drickbart kaffe. Kaffe ska vara aromatiskt, väldoftande, starkt och innehålla koffein. Kaffe är oerhört viktigt för mig, en av dagens stora njutningar; men inget slår det i Sverige.

Så slurpa extra mycket för mig ni där uppe i norr!

Gevalia Intensivo – min favorit.

Just nu: sitter jag i skolan & har slutat, skönt. Ska snart, snart be ge mig hemåt & dricka kaffe (har blivit riktigt sugen) & plugga spanska. Vet inte vad som sker ikväll förutom att jag ska plugga. Det är en helvetesvecka jag måste ta mig genom för att få heeeeelg!!!


LATER


Vita duvor;

Hej Bloggen!

 

När jag först läste denna dikt var jag inte långt ifrån tårar.

 

Turturduvan for tillbaka

till en öm och trogen maka

med ett myntenblad i mun.

Kärlek hennes vingar förde,

när hon maken kuttra hörde

i en stilla aspelund.

 

Gladan snart med snabba vingar

ner från höga rymden svingar

och den stackars duvan tar.

Duvan långt ifrån att klaga,

sade; Lät mig avsked taga

av den bästa vän jag har.

 

Lät mig tacka för de stunder

jag i dessa tysta lunder

ofta ägt i hennes famn.

Låt mig denna myrten lämna

och med tusen kyssar nämna

uti döden hennes namn.

 

Gladan svarar: Jag dig följer,

och bland häckar jag dig fördöljer.

Flyg, du skall din vilja få.

Men när duvan halsen sträcke,

och åt makan myrten räkte,

tog dem gladan båda två.


Jag ser dem framför mig – två skimrande vita duvor med en livslång kärlek starkare än allt. Myntebladet som symboliserar ett oerhört starkt band. Och gladan – ondskan i levande form som utnyttjar denna kärlek. Oerhört tragiskt, men samtidigt ett viktigt budskap om att sann kärlek är starkare än all – även den allra råaste elakhet.

 

LATER.


Córdoba2:

Hej Bloggen!

 

Så på måndagen loggar man in på bloggen för att checka läget efter helgen och set att sis har uppdaterat. Ja, du förvånade mig. Trodde du glömt! En mycket positiv överraskning och jag hoppas få uppleva det många måndagar framöver.
Ser fram emot att Laura söndagsbloggar. :)

 

Igår var en tråktråk dag. Denna vecka är för mycket, FÖR MYCKET! Shit, ingen paus! & kom på att jag typ glömt svenskan + att jag har spanska. Det går inte, känns som att jag vill gå dränka mig i medelhavet ellr ngt. Det är hemskt. Imorgon är det matte & dansprov. Måste fokusera på det. Dubbelhelvete.

 

Nu ska vi inte vara allt för pessimistiska, vecka 5 år 2010 försvinner prec som alla föregående veckor gjort – både tuffa & milda. Istället ska vi avnjuta en hög med pics från lördagen i Córdoba – en lördag som försvann allt för fort.


En söt liten hund vi mötte på utanför synagogan (ja, vi besökte en synagoga också. Det var jätteliten, men kul. Jag hade aldrig varit inne i en synagoga förut)
Dessutom är jag säker på att hunden är blind. Dess ögon är ljusblå – såsom blinda hundars är. Stackaren, den som är så fin. Det är lite så man vill krama om sötnosen.

Vi fantiserade om att leka The Ring med denna brun, (ni vet den där skräckfilmen som egentligen inte var så läskig – flickans öde var dock det läskiga). Jag skulle offra mig, och bli ner knuffad i brunnen. Sedan skulle allihopa komma och hämta mig om några år; då skulle jag vara grön och ha långt, långt tovigt hår över hela ansiktet, sedan skulle jag jaga dem i frankenstien-style och alla skulle bli jätterädda och svimma. Då knuffar jag ner dem i brunnen som hämnd & sedan skulle jag leva lyckligt i alla mina dagar.

Alicia har fått syn på någonting; en av alla de egobilder, kanske?

Vi frös och var på jakt efter sol, och vi hittade denna mysiga bro med solsken. Vi satt och bara njöt. Det var skönt. Jag älskar solen! Jag älskar att se den nästan, nästan varje dag!!

I denna flod lever en av världens farligaste grodor. Sant eller falskt?


Alicia flätade mig när vi satt på bron! Jättefint, jag älskar det! Alicia – det måste du göra när vi ska ut nästa gång (då ska jag både vara frisk & pigg!!)

NORA!!!!!!!!

Väldigt lyckad dag var det! J

Nu är det att plugga som en toker, och överleva vecka tufftuff, varva med lite löpning & sömn. Sedan helg!! Redan tisdag, bara sisådär 4 prov, varav 2 nationella. Jisses, jag är lycklig jag!

 

Får bli lite roligare och med tidkrävande inlägg när skolan ler mot mig igen. Och då ska jag greja lite med designen också. Vilka färger ska jag köra med? Har ingen aning, bara om att denna sida behöver en liten update utseendemässigt. Men som sagt, när det värsta släpper.

 

Runt 8 veckor till Sverige! :D

 

LATER


Córdoba


Hej Bloggen!

 

Helgen blev inte som planerat, på ett väldigt negativt sätt. Hade sett fram emot som en toker på att gå ut på lördagsnatten, men vad händer? Min mage protesterar! Jag mådde inte bra natten mellan lörd/sönd. Istället blev det 11 timmars välbehövd skönhetssömn. Jobbigt först, men insåg senare att det skulle bara ha varit mkt jobbigare med utgång. Får ta igen det nästa helg & många, många helger framöver; längtar redan! Nu har jag en tuff vecka framför mig; jag kör på 200/h med fem prov (3st är np i spanska) 1 förhör samt 1 redovisning. Hemskt: vet inte om jag kommer ut på andra sidan på fred, levande och inte allt för nedbruten. Ni får hålla tummarna för mig!

 

Innan jag blev allt för dålig var det en superb dag i Córdoba.

Buss ditt, en resa på 2 h. Sov, och drömde att rektorn (som att bakom mig) sa att det var -11 där, och jag tänkte: Shit, det är som i Sverge!” Det var nio grader, inte det roligaste heller i och med att det är en stor skillnad på jämfört med Funkan. Jag föredrar vädret här nere, så jag var inte alls klädd för kyliga vindar. Innan bussen gick fick jag springa upp och hämta pappas handskar som jag förvarat i skåpet. Räddare i nöden!Och som några kommenterat har jag tagit en hel del fantastiska bilder som självklart ska upp på bloggen. Jag låter bilderna tala!


Nora leker turist.

MYCKET SKRATT. En favorit

Oh, han spanar in mig. :P Undrar väl vilken knas jag är.


Skolan var snäll & bjöd på kaffe. Det gillas – spec av en kaffenörd som jag. Blev inget kaffe på morgonen eftersom att det hmm.. kan medföra risker under en lång, lång bussresa. Jag & Nora på caféet.


Alicia i sin vanliga sysselsättning, som Nora så finurligt utryckte sig.


Kartläsaren Nora studerar en karta över Alicia. Personligen har jag aldrig förstått mig på det där med kartor, haha… har fått IG varenda gång jag har haft orientering. Nästan ett mirakel att jag hittar i Funkan, och det är knappt att jag gör det, egentligen. Nora har fått guida mig många gånger på mob.Vi spelade in små roliga filmstycken – sant eller falsk Córdoba – till Sofia som åkte till Sverige i fredags. Proffset Malin ska sedan klippa ihop en film - väntar med spänning på resultatet! Skymtar Oskar i bakgrunden – hälsning till dig om du läser detta!


CÓRDOBA.

Vacker utsikt från en mysig bro där vi satt & lapade sol.


Alicia i centrum.


Jag, personligen. Någonstans i centrala Córdoba.
Alicia var min personliga fotograf. Det blev många foton som gick i papperskorgen den dagen, mina ögon ville inte hålla sig öppna.


Vi besökte en moské/kyrka i ett. Enorm!! Shit, aldrig varit inne i något större. Bilder från det (bara från det) kommer i ett framtida inlägg tilläggnat min kyrkälskande pappa <3. Innan vi kom i denna magnifika byggnad besökte vi ett torg/park SMOCKAT med apelsinträd. En skog av apelsinträd. Mysigt J Inte den klassiska granen som Sverige kör på – eller boken nere i skåneland.


Mästerfotografen själv.


När vi var på andra sidan möttes vi av en fontän – och dricker man av dess vatten blir man gift! Nora drömmer om att bli gift, så hon tog sig ett smakprov. Men det gör jag också, så jag gjorde detsamma. Sedan såg vi – till vår fasa - att vattnet var odrickbart. Nu får vi hålla tummarna att vi inte avlider, eller att något annat dramatiskt otrevlighet inträffar.

 

Aja, det där var några bilder. Men kör på ett till inlägg, har fler bilder att visa.
Nu ska jag snart ha första np i spanska steg två - ¡ A escuchar ! Typ lyssna och svara på frågor i 40 min & sedan är jag fri!
Wish me luck.

 

LATER


RSS 2.0