Regning Torsdag;

Hej Bloggen!

 

 Jag mår bättre idag. Det är lättare nu när man klivit in i vardagen. Pluggandet som fyller mina tankar, & det är bra. Pluggandet får tiden att gå, tråkiga & regniga skoldagar försvinner. Det är brabrabra. En annan sak som får mig på gott humör är att igår såg jag de första jordgubbarna! 7 jan, haha, slå det ni i Sverige. Läste på aftonblandet.se att ni får sibirisk kyla. Jag är inte avundsjuk, må jag säga. Hur som, jordgubbarna var dyra – 4 euro per ask (dock stor sådan) fick man pröja. Men de var stora, röda & säkerligen fantastiskt goda. I sommar när jordgubbar blir billiga ska jag leva på dem, och melon. Börjar bli tröttande med apelsiner som spanjorerna typ lever på här.

 

Igår träffade jag också min värdmammas dotter första gången efter förslossnigen. Ja, hon var ju gravid och skulle föda under min Sverige-vistelse. & det gjorde hon – den andra januari smällde det. En liten pojke med namnet Michael kom till världen. Jag har inte sett honom ännu, hon kom hem från sjukhuset idag efter ha varit där i fem dagar. Blev en komplicerad förlossning med kejsarsnitt, men jag är verkligen glad för hennes skull. Hon ser ut att må bra, dessutom var hon nöjd med tåg-strumporna som jag köpte i Sverige. Nu ser jag fram emot att träffa den lille som vägde cirkus 3 kg efter födsel.

 

Som jag berättade ösregnade det igår under morgonen. Åskade & dundrande. Stack ut huvudet (blött!) & tog en bild på en förbisusande bil;


Jag vet inte hur mycket ni ser av regnet – men jag vill få fram att det verkligen vräkte ner! För att ge er en så god uppfattning som möjligt ska filma nästa gång. & eftersom att det är regnperiod antar jag att, tyvärr, det inte är länge till dess. Jag vill att ni ska se vilka omänskliga mängder det är så ni förstår min klagan. Och pappa – garva inte, jag vet att du varnade om översvämningar, och ja, det regnar in även i skolan & hemma.


Denna bild föreställer mig prec innan jag skulle bege mig ut tsm med min värdmamma. Hon körde mig, Alicia & Nora genom vattenfyllda vägar. Skönt att komma torr till skolan. Alicia såg ut som hon duschat, haha … gratis dusch där, Alicia!!


Min biologilärare var någon annanstans och därför var lektionen inställd, passade på att datanörda mig lite – hey, facebook! Passade också på att fota den öppna skolporten & det vräkande regnet. Syns det? Det öste verkligen! Dessutom mötte jag Lisette & Domme lite senare. Jättekul! Blev glad att se dem!  Även de var väldigt blöta.


Lycka var att regnet upphörde. Istället stor sol och cirkus 18 grader! Spanjorerna gick omkring i dunjackor, medan jag njöt av solen likt en svensk i maj. Ni vet den där känslan när solen lyser mot bar hud? Solade mitt ansikte & njöt!!!


Inomhus är det dock iskallt! Jag bär två fleecetröjor, medan i Sverige räcker med tischa & shjorts. Fönstret måste vara öppet för att släppa in värmen. Därför är även ytterdörren i skolan öppen.


Mina bästa vänner ett tag framöver – gummistövlar från vikting! Måtte ni rädda mig från regnets onda kraft, vätan som äter sig intill huden. Iskallt.


Jag, prec hemkommen från skolan. Bär min älskade ”Kate says Fuck You- tischa” gåva från pappa. Obs! Det är inte jag som bäddat sängen i bakgrunden, det är min värdmamma. Jag är inte så pass skötsam när det kommer till sängbäddning. Nej, tvärtom.


Even Lena says Fuck You!


Visst är det spanska godiset vackert omslaget? Om det är något som slår Aladdin så är det detta. Dubbla gyllene silkespapper. Estetik är viktigt här, vartfall när det gäller sötsaker.

Just nu:fryser jag så det gör ont i hela kroppen, mitt lillfinger förfryser! Det är inte alls varmt i Spanien, inbilla er inget sommarparadis även temp ligger på 18. det är råkallt! I Sverige är det vartfall kallt på riktigt, man vet hur man ska klä sig, men här bara biter det in.

Måste passa på att tacka pappsen som scannade in papperna ang min idrottsuppsats som jag var smart nog att glömma i Suecia. Aja, ska söka lite fakta innan jag drar hemåt. Helg – vet ikke hur det blir med uppdateringar, men om det inte är allt för mkt regnväder ska jag försöka ta mig någonstans där det finns internet-uppkopplingar.

Imorgon blir det kanske marknad med Alicia.

 

LATER


Kommentarer
Postat av: Emelie - EmeliesPlace

härliga bilder :) <3

2010-01-09 @ 20:24:33
URL: http://emeliesplace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0