Vad är livet?

Jag vågar i princip påstå att alla någon gång har frågat säg själv; ”vad är livet?” eller den klassiska frasen ”Vad är meningen med livet”. Framför oss har vi ett nytt år med nya möjligheter – det är ett år av liv. Ett år vi ska ta tillvara på… då är det inte konstigt att vid sådana tillfällen kan just dessa former av livsfunderingar dyka upp. Jag tror inte det finns ett givet svar på detta, även om det är ett väldigt intressant ämne att filosofera djupare kring. Hittade en fantastisk dikt som resonerar kring just detta:

 

Vad är livet? Moln som fara

rop som inga röster svara.

Intet verkligt är oss givet,

ty en dröm är hela livet,

själva drömmen drömmar bara.

Calderon

 

Är livet bara en dröm? En dröm som består av drömmar? Ingenting är verkligt, utan är verkligheten bara någonting som vi människor byggt upp? En verklighet då vi börjar ta saker & ting förgivet – när en dröm i våra ögon kan innebära vad som helst? Är vi inte levande, utan bara flyktiga varelser som svävar omkring i en dröm, en dröm av farande moln?

Ropen… ska det betyda otryggheten… den otryggheten kring att inte veta men att tänka. Att fråga men att aldrig få svar. Detta är mäktiga tankar, men vackra och berörande.

Jag tycker vi ska njuta av livet och ta tillvara på det – ta det just som det är; en verklighet, med naturvetenskapliga grunder, gudsskapelse eller bara drömmar. Det spelar ingen roll, det är vi som lever i det, oavsett vad det konkret är.

Ta dessa tankar i bakgrunden, och gör 2010 till ett mycket bra år.

 
Dröm eller verklighet; vad är vad?

LATER.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0