En februaridag på zoo;

Hej Bloggen!

Den 20 februari var jag & Anna på Fuengirola Zoo. Det blev en mycket lyckad dag. Solen var på besök, och i 3½ timme strosade vi omkring bland vilda djur och hoppfulla turister. Först & främst var vi där för vår biologiuppgift, så vid vissa djur fick man med suck och stön ta fram papperna och anteckna, men förutom det var det en rolig dag med trevligt sällskap. Dagen fylldes också av en hel del galenheter och andra överraskningar.  När jag kom hem var jag halvdöd av trötthet.

Pics:

Dagen började med söta lemurer som solade sig.

Sedan blev det besök hos gorillorna, och silverhanen. Kände att vi fick lite ögonkontakt där. Hehe…

Skrämmande stor var han också.

Här slickas det rumpa för fullt! Schimpanser har en annan syn på det där med närkontakt…

Den undre schimpansen är en livsnjutare av högsta sorten. Haha, kan inte låta bli att garva när jag ser dess belåtna min.

TIMON!

Surikat.

Miniflodhäst.

Mysigare sällskap i badkaret får man leta efter.


Åh, hornsvinen verkar ha det roligt. Blir det några bebis-hornsvin, måtro?
Så sjukt söt. Baby-talapoin blir ompysslad av mamma-talapoin


Vi såg också ett par galna spanjorer. Det stod med tydliga bokstäver nästan överallt på zoo *översättning: SNÄLLA, MATA INTE DJUREN” Vad ser vi? Familjer, vilket inkluderar vuxna individer, som står och kastar chips till båda schimpanserna och orangutangerna. Självklart uppstår kalabalik bland djuren – och schimpansvrål hörs över hela området, maten stör ju deras ordning/ rangordningsystemet. Åh, jag blir så upprörd, man ser att djuren tar skada, de blir oroliga. Det som gör mig extra arg var att vuxna betedde sig såhär. Ibland blir man galen på dessa spanjorer… På bilden tigger schimpanserna chips.

Leopard; gör mig sugen på leopardmönstrat.

Tiger, tuffing.

& så orangutangen, djuret som jag & Anna specialiserar oss på, just nu håller vi på med ett arbete om det. Så vi stannade där ett tag; fotade, tog anteckningar och filmade. Det ryktades att orangutangen var ett segt djur – men när vi var närvarande var det action för hela slanten. Det var jakt, skrik, tiggeri och klättring i träd. Intressant…

Roligt var också att den spanska familjen som matade aporna, tappade en baby-sko i apburen. Orangutangerna gjorde ingenting, och efter kanske 10 min blev skon uppfiskad.

 

Nej, sammanfattningsvis kan jag säga att det blev en mycket lyckad lördag på zoo – som skolan pröjsade! När jag kom hem var jag dvärgen trötter. Inte blev det mycket sömn heller eftersom att min värdmamma hade typ 5 vänninor & en frisör på besök. Väl tajmat allt det där…

 

LATER


Kommentarer
Postat av: Pontus

Verkar vara ett bra Zoo

2010-03-04 @ 16:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0